![]() |
Schumacher is back:D :D :D
|
nana az a benetton nem volt olyan rossz mert az egy megbizható technika volt a 10hengeresek meg sorra felmondták a szolgálatott. Egy darabig:)
Mondjuk az tény hogy sumi mindig akkor nyert csak vb-t ha a töbi kocsi egy fos volt. Ha má volt jó kocsi másik a mezönybe sumi csak a 2volt max me sumit elverte demon hill villneuv meg ilyenek is:) sumi nem jobb mint bárki más már mondtam ez nem a piloták versenye hanem a technika versenye az autok versenye. A pilota nem több mint egy szükséges kezelö szerv de ugy lehet hogy már nem sokáig igen még senna elött ott laudáék idejlben mikor nem volt rajt gép meg még kézi váltó meg test test elleni küzdelem és hirböl se tudták mi az a kipörgésgátló meg kanyarstabilizátor stb na igen ott volt szerepe a pilotáknak itt már nem sok. De mondjuk ott van az indi car na az már kicsit másabb (és a tévhittel ellentétben nem csak ovál pályán mennek söt az csak 1/4de a futamoknak) ottaz átlag sebesség annyi mint az f1be a csúcs na ott már megint sokk mulik a pilotán |
Quote:
Dilettantizmus... ennyi baromságot együtt már rég olvastam. Neked fogalmad sincs arról, mit beszélsz. Valóban, Schumacher azért hétszeres világbajnok, mert hétszer az övé volt a legjobb kocsi a Forma-1-ben. Igazából Baumgartner Zsolt is nyert volna hétszer, csak ez a német gyerek kapott szerződést mindig... Továbbá az, hogy egy istállóból két autó nem hajszálra ugyanazt az idő autózza, az csak tévedés, vagy pedig, minden istállónál, az elvileg két totál egyforma kocsiból az egyiket mindig direkt elrontják, így lehet gyorsabb nála a másik. Kár, hogy a végső nagy igazságot nem fedted fel, miszerint ezek az emberek valójában nem is emberek, hanem bábuk, és a box-ból irányítják az autókat távirányítóval. |
Davalon, ez szép volt:D
|
tény hogy mostanság egyre több dolog segiti a pilotákat, de azért csak ott ülnek az autokba, és ez tagadhatatlan.
én mongyuk nem vezettem még f1 autot de gondolom nem olyan egyszerű mint ahogy láccik. akármilyen rásegitést kapsz, sztem akkor is ott kell lenni. tény az is h az autok nem egyformák, de uyganolyan autoval 2 pilota külömböző időeredménye azér elárul néhány dolgot. nem hozok fel példákat, de azt hiszem ez elég egyértelmű. mongyuk az is igaz, anno ha jol tudom 2x kellett kuplungolni is, meg hasonlo dolgok nehezitették a vezetést, de gondolom akkor ez volt a sava borsa a dolognak |
...--- mer ugye ha belegondolunk wurz 195 centijébe, ahogy behajtogatja magát az autoba, mégis többször volt edzés első, .
esetleg de la rosa, aki futamon is elért valamit, pedig csak tesztpilota. |
És persze Fisichella Renaultját is szándékosan lebutítják Alonsoéhoz képest:D :D :D
|
Jah mert lényegében átverés az egész és előre beállítják hogy ki milyen idővel fog végezni, kinek hol és mikor ,robban fel a motorja:D
Nah kapott mára szegény eleget, de sztem egyikőtöknek sincs igaza, a válasz /mint általában/ valahol középúton keresendő! És azt indenki bevallhatja hogy tényleg egyre kevesebb mulik sajnos a pilotán, mellesleg az ujonnan átépített pályák sem mindig a látványos küzdelmeket szolgálják... A fentire egyébként kibvétel amit Sumi a multkor művelt a spanyol bika ellen;) |
nem szó szerint gondoltam de igen komolyan gondolom hogy legtöbb csapatnál van elsö számu pilota és másod számu pilota és szerintem nem, az elsö számu esélyesebb pilotán fognak tesztelgetni hogy mi jó és mi nem. Melesleg nem a szerencsétlen magyarra gondoltam de mondjuk igen szerintem van vagy 4 pilota aki éppen az aktuális legjobb kocsiba ül akkor az a világbajnok. Nézd vissza utolag, mindig az volt a világ bajnok akinek jobb volt a kocsija és nem azt mondtam hogy a pilotán nem mulik semmi mert ha én vezetnék egy f1kocsit ott csak az utsó helyet lehetne garantálni:)) csak azt hogy egyre kevesebb mulik a pilotán és hogy van jópár pilota aki világbajnok volt a sumi 7éve közt mert akkor nem volt olyan magasan jobb a ferrari ennek ellenére én szeretem sumit nagyon söt tisztelem mert szerintem az egyik leg kitartóbb pilota és mindig teszi a dolgát de korántsem merném állitani hogy ö a legjobb. Nem, a ferrari a legjobb, de tény hogy kell hozzá pilota és kel hozzá egy csapat és egy matek zseni aki mindig kiszámolja a gyözelmet:D Na jó mondjuk a renault se rossz mert vissza jön a f1be és 2-3 évre minig világ bajnok aztán kivonul és megint vissza jön és megint bajnok de A ferrari azé szerintem mindig jó és kiegyensulyozott és mindig másik kocsira mondják hogy ilyen jó olyan jó és még is a ferrari a legjobban gyorsulo kocsi minden évben és az f1be ez számit a legtöbbet, a gyorsulás és a fék ut. Tehát én ezt igy látom de ezé ne hülézetek le de ha vissza néztek csak az elmult 8évre jut vagy 4világbajno hill hakinen villneuv sumi és mind klaszis sumit nem kell mondani miért szerintem demon hillen se kell magyarázkodni villneuv a foldon az egyetlen aki mind 3 gyorsasági bajnokságon világbajnok lett az f1ben elsö évében 2 helyezet 2 évében 1 helyezet lett Hakinen meg hát ö is oda ért valahogy nem is egyszer ha jól emlékszem . tehát igen is gondolom hogy a kocsin több mulik mint a pilotán de egyszoval se mondom hogy a pilotán semmi csak azt hogy van néhány mai pilota aki közel egyforma teljestményt tud csak az alattuk lévö technika különbsége miatt nem egyformák a teljesitményük. még csapazon belülse . Nem egy csapat van aki ezt nyiltan fel is válalja.
|
Quote:
Ugyanis a jelenleg a leggyorsabban gyorsuló F1-es autó az a Renault! Hacsak a rajtautomatikát vesszük, simán othagyja a Mercit és a Ferrarit is! És a kanyarkigyorsításoknál is messze a renault a legjobb! 2. Senki nem hülézett le! Ez egy szabad topic, ahol mindenki véleményt nyílváníthat! Itt senki nem fikázza a másikat, csak beszélgetünk és érveket sorakoztatunk fel egymásnak, amiket a tények igazolnak, csapatszeretettől függetlenül! 3. Azt meg senki nem tagadta, hogy most nagyon sok technika támogatja a pilótát egy futam közben, csak Te mondtad: -idézem- "A pilota nem több mint egy szükséges kezelö szerv" - ellenben a régebbi futamokon tényleg jóval kevesebb segítség volt! Attól a pilóta igen is ott van, és ugyanúgy végzi a dolgát, mint Keke Rosberg, Lauda, Piquet idejében! Akkor is teljesítették a futamot, és most is! De azt ne felejtsd el, hogy akkor még a Forma1 sem volt ilyen, mint most, hogy 350 km/h val mentek! Még jó, hogy vannak ezek az ujdonságok, amik a pilóta életét mentik meg! Tovább megyek! Az F1, mint sport, nem csak egy "egyszerű" sport! Hanem rengeteg olyan műszaki vívmányt tesztel, amiket a későbbiek folyamán az utcai autókba is átvisznek! lásd. a Kerámia fékeket! És a pilótának ezután is meglesz a maga szerepe a sportágban, és ugyanolyan szerepet fog vállalni 20 év múlva is! De hangsúlyozom, senki nem hülézett le Téged! Köszi |
na igen de hogy mikor mennyivel ment az f1 azt azért nézd meg hogy még a turbokat be nem tiltották milyen sebeségeket értek el azszem törölték is a pálya idöket vagy csak külön megjelölték már nem tudom de valami ilyesmi volt és igen merem állitani hogy ha lehetne inditani pilota nélküli autot sokk csapat megtenné :) erre fel mondtam hogy a pilota az csak egy kezelö szerv.
Nagel mennsel mondta hogy az ö kocsija már olyan hogy egy idomitott majom is könyedén elvezetné:) AZ meg hogy renault jobb lenne messze nem igaz egyenesbe akkor hogy tud elhuzni sumi szerintem messze a ferrari gyorsul olyan 260ig a legjobbat onnan talán már a bmv a jobb de nem sokkal de fékutatt messze a ferrari vesz a legrövidebbet de ez már lehet hogy nem objektiv mert én nekem a ferrari a kedvencem:) de az elözö évi autok paramétereit mindig nyilvánosságra hozzák és vissza nézve azszem 11éve folyamatosan a ferrari volt a legjobb és remélem még 11 évig ö lesz a legjobb:D |
Én nem érzem azt, hogy most a Ferrari lenne a legjobb kocsi... Ha így lenne, épp olyan sima lenne a világbajnoki cím sorsa, mint ahogy némely évben szokott volt. Én pont most látom azt, hogy ha nem Schumi hajtaná azt a gépet, egy jó középcsapat lenne a Ferrari. Tény azonban, hogy egyre jobb a kocsi, és ami fontos, megbízható.
|
Deee a ferrari a legjobb csak most a töbiek egy kicsit megközelitették de majd fejlödünk:))) De a renault már megverte mert sumi simámn gyorsabb egyenesbe az elözö versenyen is már ott hagyta a renaultott és sokkal rövidebb féktávokat tud venni és a gumi is beáll úgynézz ki:D
|
Ezzel abszolút nem értek egyet. Az hogy melyik kocsi hogy gyorsul, legjobban a rajtnál érezhető, és nem a Ferrarik a legjobbak. És mi az, hogy a Ferrarit már megközelítik? Tavaly már rég nem a Ferrari volt a favorit. Most sem övék a legerősebb motor, a Bridgestone sosem volt jobb a francia gumigyártónál. Az pedig baromi látványos ekkora sebességnél, hogy megnő az egyenesben két kocsi között a távolság, de mondom most már 10-edszer, ebbe illik belevenni ám azt is, hogy az elöl lévő kocsi előbb jön ki a kanyarból, előbb kezd el gyorsítani, így még jó hogy kezd elhúzni az épp a kanyarral vesződő kocsitól, ezt szerintem nem nehéz felfogni. Mint ahogy azt sem, hogy az elöl lévő előbb ér el egy következő kanyarhoz, így előbb kezd el lassítani, ebből az látszik a néző szemszögéből, hogy a mögötte max. gázon teperő kocsi közelebb érkezik. Úgy hogy ennyit az "egyenesben gyorsabb, de kanyarban lassabb" elméletekről, ritka nagy baromság. Nyilván vannak különbségek, függ a beállításoktól, pilótától (pl. Raikkönen máshogy kanyarodik) de nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, amit írtam.
Sem a legerősebb motor, sem a legjobb gumi nem a Ferrarié. Jó és egyre jobb a kasztni, és ott a Schumi. Ennyi. |
hát minden mérvadó a gyorsulásnál csak a rajt nem mert az a rajtgépen mulik leginkább:) no meg hogy ki hogy van megtankolva. csak a teszteken mért dolgok a mérvadók. azt versenyen nem lehet igazán eldönteni melyik hogy gyorsul és hogy milyen a fék utja. és ezek mindig csak utolag látnak nap világott és eddig hálistennek mint irtam 11 éve a ferrari a lejobb :) de ez nem egyenlö azzal hogy ö a lejobb mert sokmulik a gumin és a kanyaroknál a futomüvön is no meg a csapatoknál a matekzseniken :) (söt rajtuk rengeteg mert egy versenyt meglehet nyerni egy jó taktikával és el is lehet bukni egy rosszal)
|
jok voltak a dolgok mait itt elmondtatok.....
talán annyit fűznék hozzá, hogy a gumihoz szoktak autot épiteni mostanság, ami lassan a homályba vész, jövöre má csak 1 gumi lesz állitolag... |
Én úgy emlékeztem, hogy nincs már rajtgép. De ha van is, a kocsi nem attól gyorsul. Attól csak időben indul. Tény, hogy számít a tankban lévő üzemanyag menyisége, de ezek a különbségek a verseny során mindig fennállnak.
|
akkor sem értem h tavaly kimi legyorsulta a mezőnyt, és hüjét csinált mindenkiből, mostnmeg nem tud 1 normális időt futni..
|
Quote:
|
Quote:
Semmit! ergó nem jó a gép!:) |
én akkor sem értem...
mindne pályához jegyzetelik a legjobb beállitásokat, nem? namármost, ha tavaly jo volt 1 beállitás, az idén miér nem működik?, mégha uj a motor, gondolom a szárny, stb beállitás megmarad... |
Quote:
Ezen magam is többször elgondolkoztam! Gondolom annyi ujítás van minden évben, meg új gumik, hogy talán ezért! |
akkor is abevált receptet kéne alkalmazni, és azon finomitani esetleg, nem?
|
Quote:
|
Quote:
Hiszen ha nem változnának a szabályok és tegyük fel a Ferrari (de írhatnék ide bárkit, most ez lényegtelen) birtokolná a leglegleg kocsit, akkor sem ülhetnének a seggükön, különben a versenytársak a fejükre nőnének. Egy picike változás meg boríthatja az egész, addig jól működő, kiforrott rendszert. Idén meg azért volt radikális változás is :) |
2006 Spanish Grand Prix
Pos No Driver Team Laps Time/Retired Grid Points 1 1 Fernando Alonso Renault 66 Winner 1 10 2 5 Michael Schumacher Ferrari 66 +18.5 secs 3 8 3 2 Giancarlo Fisichella Renault 66 +23.9 secs 2 6 4 6 Felipe Massa Ferrari 66 +29.8 secs 4 5 5 3 Kimi Räikkönen McLaren-Mercedes 66 +56.8 secs 9 4 6 12 Jenson Button Honda 66 +58.3 secs 8 3 7 11 Rubens Barrichello Honda 65 +1 Lap 5 2 8 16 Nick Heidfeld Sauber-BMW 65 +1 Lap 10 1 9 9 Mark Webber Williams-Cosworth 65 +1 Lap 11 10 8 Jarno Trulli Toyota 65 +1 Lap 7 11 10 Nico Rosberg Williams-Cosworth 65 +1 Lap 13 12 17 Jacques Villeneuve Sauber-BMW 65 +1 Lap 22 13 15 Christian Klien RBR-Ferrari 65 +1 Lap 14 14 14 David Coulthard RBR-Ferrari 65 +1 Lap 21 15 20 Vitantonio Liuzzi STR-Cosworth 63 +3 Laps 15 16 18 Tiago Monteiro MF1-Toyota 63 +3 Laps 17 17 22 Takuma Sato Super Aguri-Honda 62 +4 Laps 19 Ret 19 Christijan Albers MF1-Toyota 48 +18 Lap 18 Ret 21 Scott Speed STR-Cosworth 47 +19 Lap 16 Ret 7 Ralf Schumacher Toyota 31 +35 Laps 6 Ret 4 Juan Pablo Montoya McLaren-Mercedes 17 +49 Laps 12 Ret 23 Franck Montagny Super Aguri-Honda 10 +56 Laps 20 Fastest Lap: Felipe Massa 1:16.648 * Provisional Results |
feladom én ehez nem értek má megint a ferrari volt a legyorsabb van egy sumink oszt nyer alonso kár hogy nem alonso ül a ferrariba:(
ez a sumi mindig csak akkor nyer ha nincs ellenfele:( |
sajnos elkell ismerni a röno és a ferrari uralják a mezőnyt, nem kicsit, de jo nagyon.
a merci 1 beteg öszvér, stb.... remélem lesz annyi esze kiminek h jövöre eltakarodik abbol a kuplerájbol, és végre belehenteredik vmi verdába... |
Hisztis Alonzo megint végigmutogatta a futamot... Gondolom, mit hisztizett a rádióba "Megint feltartanak, mit csináljak?"stb.
Pfúj... |
Quote:
Alonso:"De itt nincs is betonfal!" B.:"Akkor integess intenzívebben, a betonfalat majd Kanadában látogatod meg..." |
Hát kb, :))
|
nem tom mit izéltek.... szegény takonyzonak alig volt előnye, és feltartották, persze h ideges volt. hahaha
istenem de szép volna ha 2 futamon keresztül leszivatná valaki, akkor milyen lenne a vérnyomása.......:D vagy egyszerüen csak belecsapodna vki, mint anno más versenyzőkbe... nehogy aszt mondjátok h nincs 1 jo adag szerencséje is... |
[quote=laziga] ...bla bla bla... [quote]
Azért nem kellene "a pilótás nagyon kevés múlik" dolgot így kategorikusan kijelenteni. Pl egy Takuma Szadó-t, illetve a másik távolkeleti /frissen kirúgott/ ámokfutót ne vegyük már egy kalap alá Schumi-val, Raikonnen-el, vagy Alonso-val... A másik meg az hogy melyik kocsi az erősebb: tavaj ha a Brighstone véletlenül eltalálta a verseny gumit, akkor azért szívtak az "esélyesek" rendesen. Pl Monzában Schumi kikergette a világból Alonso-t! Mondjuk ami sztem jó lenne az F1-ben, ha kicsit szélesítenének a pályákon, és nem a koksz-utcában a gumicserékre blazíroznának a csapatok. Nem a "feltartásé" lenne a főszerep a szélesebb pályákon, hanem ha valaki menni akar és tud az menhetne. |
ebben van némi logika, bár tegyük hozzá a rönó most jol csinálta.
nem értem ha a merci ennyire szar mér nem probálank 1 ilyen dolgot ki. raikonnen unalmába integetett a kamerába menet közbe azér ezen elkéne gondolkozni, h 1 klasszisnak autot kéne épiteni |
Tényleg nagy baj az, hogy nincs aki még beleszóljon az élmezőny pontjainak alakulásába. Ha Schumi nem tudja megverni Alonsot, akkor másban nem bízhat, hogy pontot raboljon a spanyoltól. És ha meg is veri Schumi, az a 2 pont vagy esetleg 1 nem sokat ér. Mert az már látható, hogy ez a renault nem fog lerobbanni... Szerencsére a Ferrari is stabil. Csak lenne még valaki, aki odaérne az élre...
|
elég kevés az esély rá....
bár mondjuk a merci is indulhatna kevesebb benzinnel, nem tudom mia fasznak erőltetik ezt a agyon tankolásos dolgot, amikor tisztán láccik h esélytelenek vele. most is 6 körrel tovább maradt kinn kimi, és mit értek el vele? 5 hely...... no komment... |
a ez a pénz és az autok sportja én asem értem hogy egy csapaton belül hogy lehetnek ekkora különbségek :( jó az oké hogy a másod számu pilota kocsiján kisérleteznek meg stb de akkor is régen nem volt ilyen látványos különbség az 1 és a 2es számu pilota között. Azzal viszont egyet értek hogy mondjuk kimi alárakhatnának valami jobb kocsit de akkor már vilnov alá is meg lenne egy két tippem hogy kitudna oda érni de ahogy elnézem ez a barichelo se rosz mert bár a kocsija szar de mindig jobb mint a csapat társa(nem is kevéssel) no meg ott van ez a Montolya kimi csapat társa olyan jó volt régen keményeket ment most meg sehol sincs vagy ö is vissza avanzsált 2es számu kisérleti pilotának? mert eddig csak a ferrari csinált ilyet mostmár a renault is meg lassan mindenki:(
|
pénz,, azt ne mond hogy a mercinek nincs péze normális autot épiteni.
ha kicsit belegondolsz, olyan autot lehetne rittyenteni, hogy mindenki megnyalná a 10 ujjamat. rönó futomű, ferrari kaszni, és nem merci motort bele. mingyá lehetne körözgetni a pályán... |
Forma 1
*** V I C C ***
A McLaren istálló Magyarországon állított össze egy új teamet, mivel észrevették, hogy a roma fiatalok hihetetlen rövid idő alatt képesek leszerelni az autók kerekeit. Mivel a versenyeket manapság már nem a versenypályákon nyerik, hanem a boxokban, egy pillanat alatt kirúgták a sokat próbált teamüket, és romákból összeállított csapattal vágtak neki a versenyeknek. Eleinte minden a legnagyobb rendben zajlott. A romák fantasztikus három másodperc alatt le- és felszerelték a versenyautó kerekeit.A probléma a következő tíz másodpercben keletkezett, amikor a romák átfestették az autót, átütötték a gyártási számát, és eladták az egész gépet a pilótával együtt a Ferrarinak. :D |
hát ez akár igaz is lehetne...
de poénnak jo volt :D |
All times are GMT +1. The time now is 22:40. |