![]() |
furi, nekem újrázás után a 19. körbe kopott rendesen.
|
Quote:
|
2*500 köre nem mozdulok 1100 hekiről, szóval stimmel :)
|
Eddig is voltak országok, amelyeknél nem működött a 19-s osztás. Például mélyszabi után sem működött.
Ilyen esetben én úgy számoltam ki, hogy megfigyeltem, hogy hány körrel később kopik a teki. A normál időpontú tekikopáshoz hozzáadtam mindig a késést. Ezt a késést a jegyzetekben eltároltam, hogy mindig tudjam, hogy mikor van a kopás. Szerintem lehetne javasolni a fejlesztésekben, hogy VIP tagoknak például a tanácsadók oldalon a tudományok alatt legyen kiírva, hogy tekercskopás x kör múlva. |
Quote:
|
Fegya ötletét támogatom. :)
De hogy ne legyen off, elmesélem az én furcsa sztorimat: Van egy országom, ami szét volt gyúrva, boldog boldogtalan azt akarta verni, egy idő után sikerült is, és agyba főbe püföltek igen sokan igen sok időn keresztül... Majd úgy gondoltam újrázok, és stratégiát váltva megbosszulom az engem ért támadásokat. Namármost, hogy ne tudjanak a top tetején tőlem földet ütni, lebontottam 0-ra. 7-800 üres hekim van, a mai napig is. Amikor ki voltam épülve, az egész top engem piszkált. Most, hogy kb 100 íjásszal be lehet ütni az orimat, senki nem jön 5 sereggel, meg többel sem. Sőt! Hetek óta bontottam le, azóta csak 2x támadtak meg. Asszem egyszer 2 sereggel, egyszer meg csak 1 sereggel... :D:D:D:D Nagyon furcsén működnek a játékosok a hódítóban... Egy totálisan üres országra miér csak 1 sereggel megy rá valaki? :O Vagy ez csak számomra furcsa? :S |
JA IGEN!
A slusszpoént elfelejtettem: naponta megkapom a szárazvihart.... :D 0% foglalkoztatottsággal, 0 tanyával, 0 házzal........ :D:D:D:D Van ezeknek agya? :O :D:D |
Quote:
|
Quote:
Most vettem észre ,hogy bekoptam:( Jó sok tekim bánta. Lehet így van rendjén,de számolni így nem lehet a kopást. |
Quote:
Jó ötlet:) |
Lehet ez számomra azért furcsa, mert magas lázam volt jópár napig, és a maradék agyam (nem túl sok) is elfőtt... De ezt nem értem:
2008-01-17 22:33:57 Országod a szabadságról visszalépett a játékba. 2008-01-17 22:33:57 Biztonsági figyelmeztetés: hozzáférés az előzőtől eltérő IP címről. 2008-01-16 11:30:55 Biztonsági figyelmeztetés: hozzáférés az előzőtől eltérő IP címről. Ha 72 óra a szabadág, akkor ezt most hogyan kell értelmeznem? :S |
Ha 16án bent játr valaki (mert nem emlékszem hogy én lettem volna, de ez most mindagy is, lehet én voltam ám...), akkor 17-én hogy tud visszajönni szabiról? Hiszen nem telt le a 72 óra.
Vagy kijelzi azt is, ha szabi alatt "megpróbálsz" belépni eltérő IP-ről? Ebben az esetben viszont megtévesztő, hiszen nem volt hozzáférés ténylegesen az országhoz. :S |
Quote:
Dehogynem volt. Valaki belépett a helyes adatokkal. Ha nem Te voltál, akkor teendőd van: belépési adatok változtatása. Rosszabb esetben az e-mail címed biztosítása. |
Quote:
|
Quote:
V tévedek? |
Quote:
Am nekem is van egy furcsaságom.Vettem egy új gépet, és belenéztem, kb az volt amit vettünk,CSAK 256-os videokari helyett 512-es volt benne.Lehet hogy ez ajándélk azért, mert vártam 3 órát a gépre?(szoktak ajándékozni ott ahol vettem, mert pl egy gyereknek a laptophoz adtak ajándékba egy bluetotth adaptert :D)? |
Ati, én az időpontokat nem értem.
:S 2008-01-17 22:33:57 Országod a szabadságról visszalépett a játékba. 2008-01-17 22:33:57 Biztonsági figyelmeztetés: hozzáférés az előzőtől eltérő IP címről. 2008-01-16 11:30:55 Biztonsági figyelmeztetés: hozzáférés az előzőtől eltérő IP címről. Ha január 16án valaki volt az oriban (jelzem: mindegy kicsoda, most nem az a lényeg ami miatt írtam ide), és az én belépésem léptette vissza szabadságról, akkor számomra egyértelmű a következő dolog: Az a valaki (akár én, akár más, mindegy) eltette az országot szabadságra. Január 16án. Akkor az hogy lehet, hogy 17-én be tudom hozni? Hiszen ami eltelt idő: 1 nap, 11 óra, 3 perc 2 másodperc. Ha ezt összegzem, akkor kicsit több, mint 35 óra jön ki. Az pedig számomra képtelenségnek tűnik, hogy 35 óra alatt letelt a 72 órás szabadság. Én ezért írtam ide. (Ismétlem, mivel sok oriba lépkedtem ki-be, meg beteg is voltam /vagyok/ lehet hogy én voltam a 'tettes'. Érdektelen információ, hiszen én csak azt nem értem, hogyha 16-án nem volt szabin az ori, akkor 17-én hogy lehet, hogy "Országod szabadságról visszalépett...stb"? Hiszen akkor 3 napig, azaz januá 19-éig nem lehetett volna aktiválni az orit. Ezt nem értem. Kivéve a már fentebb általam említett esetet: ha az eltérő IP jelző rendszer a "próbálkozást" is kimutatja! Tehát ha nem lépek be az oriba, csak megpróbálok. Egyéb esetben viszont szerintem ne telt le a 72 óra. Boccs mindenkitől, ha nem érthető mit akarok kihozni.) |
Quote:
8800 GTS ára 70000 8800 GT ára 50000 ;) Ezért veszem én a legkisebb alkatrészenként a gépet original fóliás dobozban. Sose vettem még "kész config"-ot. Régen az ATI kártyákkal csinálták. Nevezetes szériák: ATI 9500 Pro >> ATI 9700 ATI 9600 Pro >> ATI 9800 A megfejtés: A 9800-nak a 9600 pro volt a kistestvére, amit úgy értek el, hogy a 9800-as kártyát "lebutították", így ugyanazzal a gyártósorral elő lehetett állítani egy gyengébbteljesítményű kártyát,ami olcsóbban került a boltokba, így a kevesebbet rászánó emberek is megvették, így az ATI cég dupla annyi videókártyát adott el... Jó trükk, mondjuk aki értett hozzá, az fordítva csinálta, megvette a boltban a 9600 Pro-t, és felhúzta 9800-ra... Ezt a boltban is simán megcsinálták, főleg akik egész gépet vittek be (vagy alapból összeállított gépet vettek), betették az olcsóbb kártyát, és te jól kifizetted érte a drágább kari árát. :D Szóval jól ellenőrizd le (chip-eket nagyítóval) a kártyán, hogy az van-e a gépedben, amiért fizettél. Természetesen, ha nem átvertek, hanem a bolt saját kárára tévedett, és egy jobb kártyát kaptál, mint amiért fizettél... HÁt akkor tudod mit kell tenned. :D /ülj a szádra, és élvezd/ :D |
(A felhúzást egy síma grafit ceruzával, egy csepp ezüstlakkal, és egy új driver telepítésével kb fél óra alatt meg lehetett oldani. Ez akár 30000 Ft megtakarítást is jelentett, ami kb 5 éve nem volt kis pénz!)
|
Nekem is volt egy ilyen 9500 kártyám. Ment is hibátlanul omega driverrel.
De végül utolérte a szériahiba. :D |
A sima 9500-ról nem tudok sokat. De a 9500 Pro-ról annyit, hogy egyből magam is buheráltam egy 9700-at. :D Valóban csak annyi volt a megoldás, hogy pár nyomtatott áramkört össze kellett zárni (ennyi volta különbség a nagyobbik tesvére és őközötte, mert csak annyit tettek, hogy a 9700-es adatátviteli sebességét lefelezték).
Az összehúzást egy puha rotringheggyel nagyító alatt el lehetett végezni, lévén vezeti az áramot a grafit, majd ezt légmentesen lezárni ezüstlakkal. (Ez többek között a hőváltozás viszontakságaitól is óvta a kis rajzolt szénszálunkat:D) majd fogni, elindítani a gépet, rátolni egy új drivert (9700-eshez másfajta driverek voltak, talán másik Catalyst? Nem emlékszme, rég volt, és nem is az én kártyám, mert nVidia fan vagyok:p). És máris kész volt a 9700-es. Ugyanez az eljárás kelett 9600 Pro-hoz is. Az viszont biztos, hogy ezek az ATI kártyák gyönyörűen vitték az IL2 Sturmovik nevű repülőgép szimulátor játékot full Antialiasinggal. :D |
Ja igen.
Ati, neked meg megígértem, hogy ha lesz új gépem, felteszem ide a videókártyám fotóját... :D /amin egy pentium hűtőborda van házilag fúrógéppel ráfúrva, miután az eredeti hütés letördelésre került, valamit egy házhűtő ventillátor ragasztóval és 2 gémkapoccsal rögzítve... :D kb 7 éves videókártya, tökéletesen működőképes. a házi buherálás előtt 1 évig ment teljes hűtés nélkül, ez az a kártya amin lett sütve egy tojás a Fable -The lost chapters nevű játék "high detail" videóbeállítású próbája alatt./ :D:D:D Dolgozom az ügyön, csak egy digitális kamerát kell szereznem. (Lévén a fényképezős mobilom beadta akulcsot. :S) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
/ha engedne akár 1-et is a rendszer.... grr, most kinek osszak, hogy Neked tudjak újra?/ |
Quote:
(Hacsak az Omega driverben nem lehetett akkora túlfeszültség felvételére sarkallni a kártyát, hogy az ívet húzzon a megszakított áramkörök között... :D:D:D:D) |
Quote:
Tölts le egy régebbi omega drivert és meg is találod az opciót. kiválaszottad gép újraindult és úgy is maradt amíg az a driver volt rajta... Ha peched volt szemetelt a kép, ha szerencséd akkor hibátlan nyákra szerelték az r300as chipet. És igen, régen is volt omega driver... :p De találtam egy tesztet. Ha kíváncsiak vagytok további eredményre lehet túrni a prohardver, és a hwsw fórumait is. http://vganfo.uw.hu/achil9500_2.html A srác állítása szerint, 4.9-es Catalyst-ra épülő OMEGA drivert használt Tehát már 2004-ben volt omega driver. :p Továbbá inkább a 9500prokat nem lehetett szoftveresen moddolni, csak a korai első példányokat késöbb már azokat más nyákra építették. ;). És igen, a +128bit és a +futószalagok a játékok alatt is megjelentkeztek teljesítmény téren. Továbbá everest is érzékelte hogy ott van +128bit, a benchmarkok teljesítményén is látszódott. :p És annó a kártya a boltban úgy lett kiválasztva hogy lehessen hibátlanul moddolni. |
Quote:
Jah és az "újabb" pro-kban csak a +4futószalag volt bekapcsolható... :p |
Ezt látni akarom a gyakoratban. Komolyan.
Egy driver szoftveresen hogy hidal át egy áramkörmegszakítást? Véleményem: A driver beletúrkál a programokba, és a meglévő teljesítményt más módon tuningolja. Így a teszt jobb eredményt produkál, és a teszter kiírja, hogy jobb a kártyád is. Mást ne mtudok elképzelni. Ha egyszer nincs ott egy áramkör, akkor azt szoftverrel nem varázsolod oda. Akármit is ír ki a teszt. Ez számomra felfoghatatlan. Hiszen ezesetben nem is kéne videókártya, csak egy driver... Ha a driver virtuálisan fémet tud reprodukálni oda, ahol nincs, akkor egy egész videókártyát is reprodukálhatna... :O Most nagyon megleptél! |
Quote:
Ilyenem volt, számtalan ember csinálta ezt magyarországon is és a világon is. És nem hardveresen volt átvágva, hanem csak szoftveresen volt letiltva. Ergó nem kellett semmi hidakat átforrasztania a programnak. ;) |
9500 Pro és 9600 Pro videókártyákon hardveresen (fizikailag) át volt vágva 3 helyen is ha jól emlékszem... Ha nem lett volna, és én összekötök 2 olyan dolgot amit tilos, akkor ott helyben tönkrement volna.
Sőt, még kép is volt róla a neten, hogy hol kell a grafit+ezüst implantáció. Én erről a 2 kártyáról beszéltem, egyéb ATI kártyákhoz nem értem hozzá, és továbbra sem óhajtok. |
Quote:
Remélem most már belátod hogy igen is lehetséges. ;) És talán még érdekesnek is találtad a kártyákról a cikkeket. :) De egy másik példa az x800as kártyákon a bios-ban volt letiltva +4futószalag mikor az Atinak feltünt hogy a sok őrült erre rájött és irogatták át a kártya biosát, akkor a hibátlan futószalagokat direkt szétbarmolták. És onnantól kezdve forrasztgatni kellett annak, aki akart valamit. :D |
Egyébként elővakartam pár régi cuccot a vinyóm bugyraiból, és ilyet találtam:
http://kepfeltoltes.hu/080118/95p_ww...toltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/080118/951438...toltes.hu_.jpg A felső kép egy 9500 pro az alsó meg egy 9700, láthatólag semmi különbség nincs közöttük. És nem csak láthatólag, hanem fizikailag sem. De ezeknél tuti nem lehetett szoftveresen megoldani a dolgokat. Csak azokat a 9500 kártyákat lehetett, amik 9700-es nyákon voltak. És abból is csk rövid ideig futott ki használható széria. |
Remélem ezek azok a képek, amiket kerestem..
Omega driverrel akkor nem találkoztam, sőt, kb abban az évben sem hallottam róla. Az, hogy +4 futószalagot be lehetett kapcsolni, mert voltak 9500-ös szériák, amiben a gyártók szoftveresen tiltották le a csatolást, ezt nem vitattam, biztos vagyok benne, hogy igazad van. De hogy a 9500 pro és 9600 pro kártyákat minden létező ismerősöm forrasztgatta (grafitolta) annak idején, az 100%. Azért tették (tettük) ezt, mert szoftveresen nem működött soha egyikünknél sem a tuning. GeForce 4 Ti4600. Ennyit a 9500 és 9600 szériákról. :D |
Quote:
Quote:
A 9600ról én nem tudok nyilatkozni, nem is tettem még csak ráutalás sem, hogy arról beszélnék. A kép amit linkeltél, pedig helyes. Az általam adott honlapon is leírják, hogyan kell hardveresen moddolni a 9500at. Kérlek nézd meg a linket. Az oldal közepétől... http://vganfo.uw.hu/r300mod.html És ha lentebb is elolvasod a cikket, akkor tisztázódik mindkettőnk álláspontja. Miszerint Te forrasztottál én pedig progit használtam. Amúgy nekem csak annyi volt a dolgom, hogy feltelepítsem az omega drivert, kiírt 3 telepítési lehetőséget, 1. Normal Omega Driver 2. Soft-Modded 9500 Omega Driver 3. Soft-Modded 9800SE Omega Driver Kiválaszotttam a 2est, és a következő újraindításnál, már 8pipe, és 256bit fogadott. A játékokban pedig kb 2x lett gyorsabb a kártya. :D |
Csupa furcsasagokrol beszeltek:D
|
Quote:
Általános beszélgetés Hódítós témákban-Furcsaságok Végülis majnem erről volt szó:p |
Most láttam egy orit és pár helyezéssel,lejjebb megláttam az orit megint:rolleyes:
Vagyis csak azt hittem:D A sorszám majdnem egyezik,a név majdnem egyezik és szöviben vannak. Biztos nincs benne semmi fura csak én kavarodtam meg majdnem:o,de azért érdekes ,mert ilyet még soha nem láttam:D hogy mire gondolok. pl. : béluci alszik a fűben,mert álmos1 (#601555) béluci alszik a fűben,mert álmos2 (#601556) Ja és ez nem az anarchban van:D |
megbeszélik h szövik lesznek és hasonló orik lesznek. volt már ilyenre példa.
|
Quote:
Az egyik ellen akartam akciózni és,majdnem a másik ellen akcióztam:( |
All times are GMT +1. The time now is 18:19. |