Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

McLoad 09-13-2006 11:23

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31208)
Mondjuk, legalább ennyi maradjon meg sok éves játékom "eredményéből".

A háromezres sorszámod is azt bizonyitja. Nem de?

Deni 09-13-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31210)
A háromezres sorszámod is azt bizonyitja. Nem de?

A sorszám azt bizonyítja, hogy jórégen regisztrált a játékban, azt nem, hogy játszott is vele, szép eredményeket elérve ;)

-Fegya- 09-13-2006 11:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31209)
Jelenleg ezt ellenzem, mert végre megcsináltuk a pontlistát úgy, hogy minden elférjen, és máris szélesíteni akarjátok. :)

Akkor hagyjuk le a zárójeleket és akkor nem is kell több karakter! :)

McLoad 09-13-2006 11:44

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31211)
A sorszám azt bizonyítja, hogy jórégen regisztrált a játékban, azt nem, hogy játszott is vele, szép eredményeket elérve ;)

Tudom na ezt az ellenérvet már írás közben én is kitaláltam :P

Viszont a körbe fordulások száma is csak hiúság eszköze. A játék erőt pedig nem a körbefordulások száma hanem nehézségi szintek alapján kéne kiemelni.
Biztos mindanyian játszotatok már stratégiai játékokat (nem online). Valamilyen oknál fogva azok is mindig nehezednek de még a játék kezdete elött lehet választani beginer vagy advanced és igy tovább. Ugyan ez lenne ez után itt is a játék szintenként nehezedik alapból de aki nagy kihívást akar az nem beginerrel kezdene hanem advanced-del. Ök megkapják a kék számocskát. (Azzal a különbséggel, hogy itt már elötte is teljesiteni kéne az elözö feltételeket vagyis számokat).

[Qpe_] 09-13-2006 11:47

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31189)
Mondom, én Atis legnehezebb %-os ötletével is egyet értek, ha a kék 9-nél 1-4 hely szerepel és nem csak az első hely... na meg, ha nem kötelező miatta 1/a-ba menni, hanem a 2/b-ből is meg lehet csinálni.

Bar korabban azt mondtam, ebbe nem szolok bele, a szazalekokba nem is, de a top1 v. top4 vita parttalan.
Pedig a ket dolog szinte ugyanaz, azzal a kulonbseggel, hogy a top4 nem szakitja szet a szoviket. De feljutni epp olyan nehez top4-be, mint top1-be, mivel ott fent mindig 4 osszetarto emberke ucsorog (kivetel lehet, de nem szamottevo).
Lehet hogy vannak csoportok, ahol lehetetlen felkerulni top1-be (v. top4-be), de aki mar 8x korbefordult, az tudja mely csoportokat kerulje el, igy ha az ujabb fordulas a cel, es nem az adott nehez csoportban valo jatek, akkor meg tudja oldani kulonosebb nehezseg nelkul.
A nagyon kis %-os feltetelek helyett viszont szerintem mindenkepp konkret helyezeshez kene kotni a feltetelt, es nem %-hoz, maskepp nagy kulonbsegek fognak realizalodni akar egy 4%-os feltetelnel is. Csoportszinten egysegesebb lenne pl. topx% helyett aztmondani, hogy top10, vagyis legyen az elso 10 orszag kozt.
Velemeny?

wand 09-13-2006 11:54

nem értem minek ragozni ezt a komplett kék9es szövit?
mert előfordulhat, hogy netán 5 év múlva lesz egy ilyen??
volt valami Alpha centauris rizstermesztés.. valóban ennyi erővel annak is lehetne nyitni egy topicot :D

Ati írja fel magának, hogy majd 5év múlva nézze meg van e rá esély.. ha igen akkor iktassa majd akkor be a játékba, hogy ha a kék 9es orinak kék 9es szövije van és az van az első helyen, akkor léphessen a második helyről.

[Qpe_] 09-13-2006 11:56

Quote:

Originally Posted by wand (Post 31215)
volt valami Alpha centauris rizstermesztés.. valóban ennyi erővel annak is lehetne nyitni egy topicot :D

Ati írja fel magának, hogy majd 5év múlva nézze meg van e rá esély.. ha igen akkor iktassa majd akkor be a játékba, hogy ha a kék 9es orinak kék 9es szövije van és az van az első helyen, akkor léphessen a második helyről.

Szep kompromisszumos megoldas, tetszik:)
Bar valoszinuleg a technikai megvalositasa macerasabb, mint siman akar 1. hely, akar 1-4.-ig mint feltetel.:)

Ati 09-13-2006 11:59

Quote:

Originally Posted by wand (Post 31215)

Rengeteg szabály van, ami a játék előrehaladtával, a körülmények változásával változik. Kár most felírni bármit is, ha probléma lesz, akkor ez úgyis elő fog kerülni. Én is azt mondom, hogy ezzel most kár foglalkozni.

wand 09-13-2006 12:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31217)
Rengeteg szabály van, ami a játék előrehaladtával, a körülmények változásával változik. Kár most felírni bármit is, ha probléma lesz, akkor ez úgyis elő fog kerülni. Én is azt mondom, hogy ezzel most kár foglalkozni.

jó, ezt csak megnyugtatásul írtam :)
amúgyis remélem 5 év múlva már 3D-s játékkal jáccunk..:D

Alba 09-13-2006 12:43

En oszinten nem ertem miert kellene neheziteni a kek szamok szerzeset.Semmit nem jelentenek.Nem azt mutatja hogy ki menniyre tud jaccani, vagy hogy milyen jo jatekos.Egyszeruen egy jatekkal eltoltott idot jelöl.
Aki ismeri es szereti a hoditot annak egyszeruen nem lehet gond hogy 1000 körönként lépjen szintet es 1A ba meg eltöltse a megfelelő kört.

Mivel 3-4 személyiség van ami szamit igy a többi az mar csak raadas..

Cece 09-13-2006 12:54

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 31220)
En oszinten nem ertem miert kellene neheziteni a kek szamok szerzeset.Semmit nem jelentenek.Nem azt mutatja hogy ki menniyre tud jaccani, vagy hogy milyen jo jatekos.Egyszeruen egy jatekkal eltoltott idot jelöl.
Aki ismeri es szereti a hoditot annak egyszeruen nem lehet gond hogy 1000 körönként lépjen szintet es 1A ba meg eltöltse a megfelelő kört.

Mivel 3-4 személyiség van ami szamit igy a többi az mar csak raadas..

Ezzel nem igazán értek egyet.
Mivel a játéknak végső célja nincs (mármint olyan, hogy elérsz valamit és vége), ezért igen is fontosak a számok. Cél mondjuk lehetne a top1, de ha az megvan akkor ... ? Hogyan tovább?
Szerény véleményem szerint sokkal, de sokkal többen hajtanak a kék számocskára, mint a hódító képzeletbeli trónjának megszezésére. Ha viszont e számok megszerzésén kicsit nehezítünk, akkor kénytelenek lesznek a kedves uralkodók magasabb régiókba evickélni :)

Azért az 1000kör utáni szintlépés nem mindig jön össze. Nem elég ismerni + szeretni, de kell némi tudás és szerencse is hozzá :)

Ati 09-13-2006 12:56

Quote:

En oszinten nem ertem miert kellene neheziteni a kek szamok szerzeset.Semmit nem jelentenek.

1, Ezzel egyáltalán nem értek egyet. 4-5 személyiséggel sokkal egyszerűbb haladni, mint 1 személyiséggel. Igenis sokat jelent egy-két plusz személyiség.

2, Ha valaki régóta játszik, akkor miért ne legyen neki nagyobb a kihívás? A régi rendszert, miszerint maluszokat kapott, senki nem szerette, meg is lett szüntetve. Most nem kapna senki maluszt, csak jobban kell teljesíteni 5 év után a tegnap kezdő játékosoknál. Mindezt ráadásul úgy, hogy könnyítésként több személyisége is van.

Deni 09-13-2006 13:00

Quote:

En oszinten nem ertem miert kellene neheziteni a kek szamok szerzeset.Semmit nem jelentenek.Nem azt mutatja hogy ki menniyre tud jaccani, vagy hogy milyen jo jatekos.Egyszeruen egy jatekkal eltoltott idot jelöl..

Szerintem egy idő után már pöppet unalmas lehet csak menni körbe-körbe, mindenféle kihívás nélkül.. Ezek a nehezítések csak a játékélmény esetleges javítását szolgálnák, új célt adva a játékosoknak, ami szerintem kifejezetten pozitív kezdeményezés..

Arwen 09-13-2006 13:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31207)
Tudom :) de nekik se legyen.. :D sztem a (9) - top 5% elég elvárás..
Mondjuk talán még a top 2%-ot is támogatnám.. az még a gyors csopiban is kivitelezhető egy jó szövivel.. bár sztem MF-ként már izzadós lenne pöppet..
Nekem csak ez a top1 fájós..

Melyik gyors csopiból lehet 5. szintre fordulni?

Deni 09-13-2006 13:49

Quote:

Originally Posted by Arwen (Post 31226)
Melyik gyors csopiból lehet 5. szintre fordulni?

egyikből sem.. de most nem arról van szó, hogy minden szinten ezeknek a követelményeknek kell megfelelnie az országoknak és nem csak 2. vagy 1. szintről való leforduláskor??

Békés 09-13-2006 15:09

[quote=Szecsa;31199]
Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31193)
Engem csak az érdekelne, hogy azok közül, akik itt a javaslatokat teszik, hányan játszanak kis kék számmal rendelkező orival../QUOTE]

Nekem egy (2) orszagom van, az is anarchiaban, igy nem igazan erzem at, hogy egy kis kek szamert mennyit kell "szenvedni" a mostani feltetelek osszehozasaban.

Az 1/A-s kivételével az összesnek van kis kék számocskája:)

-Fegya- 09-13-2006 19:29

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31202)
Szerintem is nehezíteni kell a dolgot, hogy ne csak tényleg tamagocsi játék legyen, ez TÉNY.. De azt hiszem nem az a cél, hogy teljesen mértékben ellehetetlenítsük a kiskékek játékát, csak nagyobb kihívások elé állítsuk.. Továbbra is kiállok amellett a véleményem mellett, hogy vannak csoportok, ahol _LEHETETLEN_ felkerülni a top1 helyezésre pénz leadás nélkül..

Majd azért a most nagyon nehezíteni akaró országokat megkérem, hogy ha elérték a kiskék8ast és küzdenek a 9esért, akkor priviben írják meg nekem, hogy hogy érintette őket az esetleges top1 kötelezővé tétele..

Hát én biztos nem fogok első helyért hajtani. Eddigi legjobb eredményem 1A 4. hely első helyen álló klánban. Vissszaemlékezve arra az időre azt kell mondanom, hogy az nem játék, hanem komoly munka volt. Igaz, akkor még nem volt helytartó. De ma is igen komoly munka élretörni. Nem sok éves tapasztalat kell igazán hozzá, hanem rengeteg ráfordított idő. Nem hiszem, hogy igaza van Atinak, hogy olyan sokat számít a sok éves hódítózás. 2-3 év alatt biztos meg lehet tanulni mindent. Én az utobbi fél évben egyetlen új dolgot tanultam, most már tudom, hogy 200 hekin mikor nem kopnak a tekik.

Szóval nekem igazán mindegy, hogy az első helyről kell-e fordulni a kék kilencesért. legföljebb nem érem el. Csak addig fogok hajtani a minél nagyobb kék számért, ameddig el tudok jutni úgy, hogy nem állandóan hódítózok, nem dolgozok országommal, hanem játszok.

Ati 09-13-2006 20:42

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31277)
Szóval nekem igazán mindegy, hogy az első helyről kell-e fordulni a kék kilencesért.

Tizesért.

Szerintem ez a 2 számjegyűvé válás nyugodtan lehet egy ilyen határ. Sőt, itt közben az is felmerült, hogy ha csak forogni szeretnél körbem és játszani, akkor leadhass személyiséget, 5 elég mondjuk, és akkor sokkal lazább feltételeknek kell megfelelni.

Szerintem ezzel kiegészítve végképp mindenki megtalálja azt az egyensúlyi pontot, amit be tud vállalni.

-Fegya- 09-13-2006 21:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31282)
Tizesért.

Szerintem ez a 2 számjegyűvé válás nyugodtan lehet egy ilyen határ. Sőt, itt közben az is felmerült, hogy ha csak forogni szeretnél körbem és játszani, akkor leadhass személyiséget, 5 elég mondjuk, és akkor sokkal lazább feltételeknek kell megfelelni.

Szerintem ezzel kiegészítve végképp mindenki megtalálja azt az egyensúlyi pontot, amit be tud vállalni.

Ezt így elfogadom és támogatom. Eddig az volt a célom, hogy elérjem a kék 10-t. Ezekután majd más célt tűzök magam elé.

McLoad 09-14-2006 07:18

Legyünk konstruktivak:)

Szerintem most már el lehetne kezdeni csiszolni a tervet. Tehát eddig igy nézz ki: Szabis orik max heki szám fölöt körönként vesztenek 1 kört addig amig vissza nem lépnek a szabiról vagy mélyszabira nem kerülnek vagy le nem esnek szint határ alá a hekivel.

A plusz személyiségekröl le lehessen mondani. Ennek én 2 változatot javasoltam az egyik: szintlépés/körbefordulás/újra indulás utáni mondjuk 72 orában ( elönye: az adott nehézségi fokot az ori azzal orival éri el ami erre hivatott, nem egy erösebbel, hátránya ha valaki nem tudja teljesiteni az adott elvárást újra kell induljon és ez elég demoralizáló)
a másik, hogy bármikor le lehesen mondani.

Top1 vitát szerintem kár folytatni ugy ahogy eddig. A 4 (9)-es szövi még nagyon futurisztikus ellenérv. Az 1/a-s ori miatti második ori körbefordulásos kényszert feloldja a személyiségekröl való lemondás. Más konkrét ellenérvet nem hallotam csak azt, hogy nehéz meg csinálni:). Tehát igazából a vita arról szól, hogy mindenkinek legyen (9)-es aki tamagocsizik vagy csak annak aki irtora tud? Szerintem inkáb foglalkozunka többi számmal.

Az én számaim ezek voltak:

(1) 30%
(2) 20%
(3) 15%
(4) 10%
(5) 5%
(6) 2%
(7) 1%
(8) top3
(9) top1

Azt hiszem wand számai:

(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 25%
(3) - top 20%
(4) - top 15%
(5) - top 12%
(6) - top 8%
(7) - top 5%
(8) - top 1%
(9) - top 1. helyezés

Még volt egy ilyen lehetöség is:

(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 25%
(3) - top 22%
(4) - top 18%
(5) - top 15%
(6) - top 11%
(7) - top 8%
(8) - top 5%
(9) - top 1. helyezés

Ezen kivül még mindig nincs eldöntve mi van azokkal akiknek már van egy orijuk az 1/a-ba és a másik gyüjtené a számokat. Azok csak a 2-es szint feltételeit kell teljesitsék? (Nagyon jo lenne ha ezzel is foglalkoznánk).
Illetve az sem volt teljesen eldöntve, hogy a 336 kör honnan számolodjon. Már top30%-tol vagy csak az adott nehézségi szint elérése után.

Deni 09-14-2006 08:03

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31294)
Ezen kivül még mindig nincs eldöntve mi van azokkal akiknek már van egy orijuk az 1/a-ba és a másik gyüjtené a számokat. Azok csak a 2-es szint feltételeit kell teljesitsék? (Nagyon jo lenne ha ezzel is foglalkoznánk).
Illetve az sem volt teljesen eldöntve, hogy a 336 kör honnan számolodjon. Már top30%-tol vagy csak az adott nehézségi szint elérése után.

A top%-okhoz már nem szólok hozzá, tegnap elmondtam a véleményemet. Viszont, ha már lesznek szigorított top%-ok, akkor evidens szerintem, hogy a 336kört is a szigorított szint alapján kelljen letölteni. Tehát ha mondjuk top25% a szint követelménye akkor mind a 336 kört a top25%-ban húzza le.

Viszont nem tenném kötelezővé továbbra sem bizonyos kékszám elérése után az 1/A-t. CSAK Ha valaki tudná garantálni, hogy az emiatt 1/A-ba "kényszerített" országok játszani is fognak, nem csak megtalálják az elf fajt, majd építésnél rákattintanak a barakktoronynemkellmás kombinációra és vígan fedezgetnek a szintkövetelmény határáig majd várják hogy teljenek a körök.. nah akkor azt mondanám, hogy elvárható lenne, hogy teszem azt fel (5) után 1/A-ból forduljon.. de ott _JÁTSZON_ is, ne csak betonelfkedjen :rolleyes:

-Fegya- 09-14-2006 08:19

Quote:

Hát szerintem ez nagyon problémás kérdés.
Az 1A összes földterülete állandóan és fokozatosan nő. Ezért a top 30% is egyre magasabban van.
A 2B összes földterülete inkább csökken, a top követelményhez szükséges földmennyiség nem növekszik.
Ezért egyre nehezebb egy új 1A-ba jutónak a top 30%-t elérni. Nem valami igazságos, hogy például egy fél évvel korábban az 1A-ba jutó országnak még sokkal könnyebb volt a fordulás feltételeit teljesíteni, mint a később feljutónak.
Ha valaki viszonylag könnyen végigmegy a lentebbi szinteken és első országával feljut az 1A-ba, az rögtön látja, hogy itt sokkal nehezebb teljesítenie a top 30% követelményét, mint a lentebbi szinteken. Ha végül jóval hosszabb idő alatt teljesíti az 1A fordulási feltételeit, akkor nagy valószínűséggel úgy dönt, hogy inkább a topban marad és a közben a B-ben a feltételeket könnyedén teljesítő országával fordul. Így az 1A-ban marad legalább 5000 köre, hogy a top 30%-s szintről elérje a kék 3-s 25%-s szintjét. Így a most már kék kettes kisorija viszonylag könnyedén megszerzi majd a kék 3-t is. Minél többen ismerik fel, hogy így könnyebb kék számot szerezni, annál inkább fog nőni az 1A-ban a 30%-hoz szükséges földterület. Idővel oda fogunk jutni, hogy szinte csak azok tudnak kék számot szerezni, akiknek van országuk az 1A topjában és egy új játékosnak szinte reménytelen lesz a kék kettesét megszerezni.

Ebből egyértelműen következik, hogy a B-ből való fordulás akkor is könnyebb, ha előírjuk, hogy az 1A- orinak is teljesítenie kell a B-s ori feltételeit.

Az 1A top határ állandó és gyors ütemű növekedését talán az fékezhetné, ha érdekeltté tennénk a topban lévő kék számmal nem rendelkező vagy kis kék számmal rendelkező orikat, hogy forduljanak. Például csak az 1A-ban kék számonként kapna mindenki x százalék lakásteki maximum emelést. Így idővel a kék számosok leütnék a kék számmal nem rendelkező orikat a topból. Így azok rá lennének kényszerítve arra, hogy forduljanak.
Ez érdekeltté tenné az országokat, hogy forduljanak az 1A-ból, de ez sem oldja meg az új játékosok első kék számának megszerzését. Idővel az 1A topja csupa kék számosból állna és egyre reménytelenebb lenne egy új játékosnak kék számot szerezni.
Szóval nagyon nehéz kérdés...

Ati 09-14-2006 08:30

Quote:

Erre javasoltam, hogy az A-s ország feleljen meg azoknak a feltételeknek, mintha a B-s ország személyiségeivel rendelkezne. Hiába van például csak egy személyisége az A-s országnak, ha a B-s ország fordulásához a top15% teljesítése kell, akkor az A-s országnak is a top15%-ot kell teljesítenie ahhoz, hogy a B-ből fordulhasson az illető. Ha kék 10-est akar öszeszedni B-ből fordulva, akkor B első helyén és A első helyén kell állnia 336 körig.

Quote:

Hmm? Ez természetesen csak az adott feltétel teljesülésétől. Ha az 20%, akkor ha a 20%-ba beért. Ha az a top1 hely, akkor annak elérésekor.

Ati 09-14-2006 08:32

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31296)
Nem valami igazságos, hogy például egy fél évvel korábban az 1A-ba jutó országnak még sokkal könnyebb volt a fordulás feltételeit teljesíteni, mint a később feljutónak.

Nem igazságos, de ez van. Tuzlavu is sokkal könnyebben öszeszedte a kis kék számait, mint az, aki a nehezítés után kezd. Mégsem vesszük el tőle. :)

Való életbeli példa: minden cég sokkal könnyeben beindult a 4-5 féle új adó nélkül, mint eddig, ha most céget alapítasz, akkor mégis azonnal fizetned kell az új adókat is.

McLoad 09-14-2006 08:43

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31296)
Hát szerintem ez nagyon problémás kérdés.
Az 1A összes földterülete állandóan és fokozatosan nő. Ezért a top 30% is egyre magasabban van.
A 2B összes földterülete inkább csökken, a top követelményhez szükséges földmennyiség nem növekszik.
Ezért egyre nehezebb egy új 1A-ba jutónak a top 30%-t elérni. Nem valami igazságos, hogy például egy fél évvel korábban az 1A-ba jutó országnak még sokkal könnyebb volt a fordulás feltételeit teljesíteni, mint a később feljutónak.

Akkor meg lehetne ugy oldani, hogy a szigoritások 1/a-ra ne vonatkozanak maradjon a top30%, még igy is macerás lesz top1 a többi csoportban. Amugy szerintem is az egésznek az 1/a buktatója. A probléma az, hogy ha valkinek van 1/a-s orija az mindig elönyt élvez mert akkor a kis ori nem kell már a top30%-ot az 1/a-ban teljesiteni míg akinek nincs az a top30%-ba is fel kell menjen. Sajna ez most is igy müködik. Tehát ezzel nem könyitjük meg jobban azok helyzetét akiknek most is van 1/a-s oriuk. Amugy szigoritások egyik eredménye szerintem az lesz, hogy egy idö után nem fogja megérni 1/a-ban tartani az orikat csak azért mert a kicsi az körbe tudjon forogni hiszen innentöl 4-5 után már elég nehéz lesz. Ha van valakinek jó ötlete az 1/a-s orik elönye ellen az szoljon ha nem akkor marad ugy ahogy most is van.

Szecsa 09-14-2006 08:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31297)
Erre javasoltam, hogy az A-s ország feleljen meg azoknak a feltételeknek, mintha a B-s ország személyiségeivel rendelkezne. Hiába van például csak egy személyisége az A-s országnak, ha a B-s ország fordulásához a top15% teljesítése kell, akkor az A-s országnak is a top15%-ot kell teljesítenie ahhoz, hogy a B-ből fordulhasson az illető. Ha kék 10-est akar öszeszedni B-ből fordulva, akkor B első helyén és A első helyén kell állnia 336 körig.

Ez szerintem jo, es teljesitheto is. Amig 5. szintrol ujra feler B-be az ori, addig az A-s orival is tud nehany %-al feljebb menni.

Colony 09-14-2006 08:50

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 31302)
Ez szerintem jo, es teljesitheto is. Amig 5. szintrol ujra feler B-be az ori, addig az A-s orival is tud nehany %-al feljebb menni.

Engem pont ez zavar.
Ha a kékszámos orimnak 15% kell akkor az 1/A-snak is. A kékországommal fordulok, következő fordulásnál mondjuk 12 % kell. Az 1/A-ban tartott "fordoló könnyítő" országgal könnyebb elérni 15%-ról 12%-ra, mint a kék országommal 80%-ról 12%-ra felmenni. Tehát ez ösztönzi a fordulós országokat, hogy tartsanak egy felesleges 1/A-s Barakk-tornyot.
És igy a 2/B-ből fordulás jóval könnyebb.
(ismét nem lenne reális a személyiségek megszerzése és értéke)

McLoad 09-14-2006 08:53

Kombinálnám az Ati meg az én javaslatom. Ha valakinek van 1/a-s oria akkor annak mind a 2 oria a 2-es csopi beli feltételeit kell teljesitse az adott csoportban és ha ez fenn áll akkor tudjon körbe fordulni a kisebbik ori. Illetve ha az 1/a-s orinak van nagyobb kekszáma akkor az 1/a-s ori kelljen teljesitse a saját feltételeit a kisebbik pedig a saját feltételeit a 2-esben. Viszont akinek nincs 1/a-s oria az fel menve az 1/a ba csak a top30%-ot kelljen teljesiteni.

Szecsa 09-14-2006 08:59

Colony, mert most mit csinal? :) Ugyanazt, nem? Igy legalabb kicsit feljebb kellene menni, nem pedig csak annyit, amennyit evente nő a top30%-hoz szukseges foldterulet A-ban.

McLoad 09-14-2006 08:59

Quote:

Originally Posted by Colony (Post 31304)
Engem pont ez zavar.
Ha a kékszámos orimnak 15% kell akkor az 1/A-snak is. A kékországommal fordulok, következő fordulásnál mondjuk 12 % kell. Az 1/A-ban tartott "fordoló könnyítő" országgal könnyebb elérni 15%-ról 12%-ra, mint a kék országommal 80%-ról 12%-ra felmenni. Tehát ez ösztönzi a fordulós országokat, hogy tartsanak egy felesleges 1/A-s Barakk-tornyot.
És igy a 2/B-ből fordulás jóval könnyebb.
(ismét nem lenne reális a személyiségek megszerzése és értéke)

Sajnos a mostani rendszer is ösztönzi:(

Szecsa 09-14-2006 09:01

Vagy kikötni azt, hogy (x) szam felett csak A-bol fordulhat az ori, B-ből nem.
Bar ez szerintem nem a legjobb ötlet.

-Fegya- 09-14-2006 09:04

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31301)
Ha van valakinek jó ötlete az 1/a-s orik elönye ellen az szoljon ha nem akkor marad ugy ahogy most is van.

Én írtam egyet. Az 1A-ban kapjon plusz előnyt a kék szám. Így a top rákényszerül a fordulásra, hisz nem tudja megvédeni magát a nagyobb kékektől.

Colony 09-14-2006 09:05

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 31308)
Vagy kikötni azt, hogy (x) szam felett csak A-bol fordulhat az ori, B-ből nem.
Bar ez szerintem nem a legjobb ötlet.

Nem a legjöbb ötlet, pedig én is támogatom.
Könnyen mondom, hogy csak A-ból lehessen személyiséget szerezni, mert csak egy országom van:rolleyes:

McLoad 09-14-2006 09:11

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31310)
Én írtam egyet. Az 1A-ban kapjon plusz előnyt a kék szám. Így a top rákényszerül a fordulásra, hisz nem tudja megvédeni magát a nagyobb kékektől.

Jo de te magad ki is nyirtad a saját ötledet. Azért nem foglalkoztam vele. Mert tényleg az lesz hogy majd elfoglalják az 1/a elejét a kék számos országok akik ráadásul bonuszokat kapnak azokkal szemben akiknek még személyiségük sincs.

[Qpe_] 09-14-2006 09:14

Quote:

Ez az otlet hasznalhatonak tunik.

Az, hogy csak az 1/A-bol lehessen fordulni, egy ponton nagyon igazsagtalan lenne. Ugyanis a jatek celja elvileg az 1/A-ban valo minel jobb eredmeny elerese. Ha csak onnan lehet fordulni, azzal belekenyszeritenenk a jatekosokat, hogy ne rendezkedjenek be az 1/A-ban, ugysem lehetnek ott sokaig.
Barmifele 1/A-bol lelepesre motivalo dolog ellenkezik a jatek alapveto celjaval.
Viszont Fegya otlete nem motival, csupan kihivas, vedd meg magad es a helyezesed a picivel erosebb orszagok ellen. Ha megy a dolog akkor marad az illeto, ha igy nemmegy, akkor lefordul, de nincs kenyszeritve semmire, ettol fuggetlenul gyujthet kis kek szamot is masik orszaggal. Igy korrektebb lenne szerintem.

Ati 09-14-2006 09:16

Quote:

Az újonnan felérő országok így nem is próbálkozhatnának a top elérésével. MOST ez sikerülhet, csak kitartás kérdése.

McLoad 09-14-2006 09:22

Quote:

Originally Posted by [Qpe_] (Post 31314)
Ez az otlet hasznalhatonak tunik.

Az, hogy csak az 1/A-bol lehessen fordulni, egy ponton nagyon igazsagtalan lenne. Ugyanis a jatek celja elvileg az 1/A-ban valo minel jobb eredmeny elerese. Ha csak onnan lehet fordulni, azzal belekenyszeritenenk a jatekosokat, hogy ne rendezkedjenek be az 1/A-ban, ugysem lehetnek ott sokaig.
Barmifele 1/A-bol lelepesre motivalo dolog ellenkezik a jatek alapveto celjaval.
Viszont Fegya otlete nem motival, csupan kihivas, vedd meg magad es a helyezesed a picivel erosebb orszagok ellen. Ha megy a dolog akkor marad az illeto, ha igy nemmegy, akkor lefordul, de nincs kenyszeritve semmire, ettol fuggetlenul gyujthet kis kek szamot is masik orszaggal. Igy korrektebb lenne szerintem.

A játék célja tényleg ez de amiota megjelentek a kékszámok azota van már egy másik cél is.
Nem írtatok semmi a 428-as ötletre. Pedig kiváncsi lennék mi a véleményetek róla.

Peter 09-14-2006 09:31

Sziasztok! :)

Ati, hozzád lenne egy kérdésem. Mégpedig, hogy az az ötlet, melyszerint a lépési határ felett szabizo orikat különféle büntetések érik (pl. csökken a hekijük napi szinten X hekivel) csupán nomrál csoportokra vonatkozik, vagy ez tervbe van véve anarchistában is? :(

Steve 09-14-2006 09:39

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 31317)
Sziasztok! :)

Ati, hozzád lenne egy kérdésem. Mégpedig, hogy az az ötlet, melyszerint a lépési határ felett szabizo orikat különféle büntetések érik (pl. csökken a hekijük napi szinten X hekivel) csupán nomrál csoportokra vonatkozik, vagy ez tervbe van véve anarchistában is? :(

Ha jól emléxem énis megkérdeztem:) a válasz persze az volt hogy az anarhot nem érinti:)

Szecsa 09-14-2006 09:43

Korabban le lett irva az osszegzesnel hogy az anarchista csoportokra nem vonatkozik! :)

All times are GMT +1. The time now is 22:46.