![]() |
Quote:
Ez kb olyan, mint hogy bizonyítsd be: 2^2=4 -->2*2=4 tadadadá :) |
Quote:
Viszont elhiszem, hogy ez definíció, de az is definíció, hogy (1+x/n)^n=e^x Tehát a két definíció ekvivalenciája bizonyításra szorul. akkor csináljunk így mintha ezt bizonyítottam volna ;) |
Quote:
értelmezés vagy tétel? nálunk nem nagyon használják ilyenekre, hogy (1+x/n)^n=e^x... ez nálunk tétel (vagy egyenlőség)... amúgy meg: http://www.math.toronto.edu/mathnet/...rner/epii.html google, második találat. :p |
Quote:
De lehet, hogy szerencsésebb a jelölés, miután bizonyítottuk, hogy (1+1/n)^n konvergens. |
Quote:
Tétel: Legyenek e_n=(1+1/n)^n és f_n=(1+1/n)^(n+1). Ekkor (e_n), illetve (f_m) sorozat szigorúan monoton növekvő, illetve csökkenő. Továbbá bármely n,m eleme N-re e_n < f_m és lim_(n->inf) e_n = lim_(n->inf) f_n Definíció: Az iménti tételben szereplő (e_n) és (f_n) sorozatok közös határértékét Euler-féle e számnak nevezzük. |
Logikai feladat:
Minden nap 8:24-kor kelek, miért? |
Quote:
|
Quote:
(Bocs :D) |
Quote:
|
Na jó átfogalmazom a feladatot.
XY-nak legkésőbb 7.30-kor fel kell kelnie, hogy beérjen a munkahelyére, ha 1perccel is később kel, akkor elkésik. Emellett szeretne minél tovább is aludni, mégis 7:24-re húzza fel az óráját, miért? |
Quote:
Andrew, 103 :p |
Quote:
|
Nem késik.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
ez az egyik leghülyébb feladat, amivel találkoztam. a feltételek alapján létezik több logikus, elfogadható megoldás is, de te egyiket sem fogadod el...
jelenleg így áll a feladat: "XY-nak legkésőbb 7.30-kor fel kell kelnie, hogy beérjen a munkahelyére, ha 1perccel is később kel, akkor elkésik. Emellett szeretne minél tovább is aludni, mégis 7:24-re húzza fel az óráját, miért?" ezen kívül az óra nem késik, és nem arról van szó, hogy csak még egy kicsit alszik XY. egy vélhető megoldás (amelyik mellesleg egyik feltételnek sem mond ellent), hogy XY babonás, és éjfél után kereken 444 percet akar aludni. vagy minden reggel 7:25-kor kezdődik egy 5 perces híradó, amit meg szokott nézni. vagy nem teljesen tökéletes órája van XY-nak, aminek az ébresztőjét csak 12 percenként lehet állítani (óra:00 perc, óra:12, óra:24, óra:36, stb.). szóval a feladat szövege nem elég egyértelmű. ;) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
- Miert rak uborkaszeleteket a rendor a konyv lapjai koze? - ??? - Mert hulye. :) |
Quote:
Na nézzük más megfogalmazásban a feladatot: XY minden este 7:30-ra húzza az óráját, de ma túl fáradtan ért haza, ezért felhúzta 7:24-re és egyből eladudt. Miért 24-re húzta? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha az órája bináris, akkor 6 bit a perc 30: 011110 24: 011000 A 24 könnyebben kiszámolható fejben (16+8), mint a 30 (16+8+4+2) |
Quote:
Meg ha 24-es szamrendszerben van, akkor is :) 30: 16 (24*1+6) 24: 10 (24*1) Ilyet en is tudok mondani :) |
Quote:
|
Quote:
Az ezért azt fejezi ki, hogy ebből következik. Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Parancsolj :) |
Quote:
80 éves nagyapa betelefonál a rádióba: -Halló a játékra jelentkeznék! -Nagyszerű!!! Lenne három kérdésem, felkészült? -Igen! -Szóval mi az: két keréken van és gurulni lehet vele? -Bicikli! -Nem rossz, de mi konkrétan a mountain-bike-ra gondoltunk... Második kérdés: négy kereke van, meg motorja is meg kormány, mi az? -Autó! -Nem rossz, de mi konkrétan az Audira gondoltunk... Harmadik kérdés, de erre jó választ kell adnia: mi az, szárnya van, motorja, kerozinnal megy és repülni lehet vele? -Repülő! -Nem rossz, de mi konkrétan a Concorde-ra gondoltunk... Sajnos nem nyert, majd legközelebb! -Elnézést, ne haragudjon, lehet nekem is egy kérdésem? -Természetesen! -Mi az az utca sarkon áll és pénzért árulja magát? -Hát kurva! -Nem rossz, de én konkrétan az anyádra gondoltam. |
Analog oraja van, amin 5 vonas van orankent (azaz 4 a ketto szam kozott), igy egyszerubb epp a vonalra allitani. Na? :)
|
Quote:
Erre ugyanúgy ráillenek az alábbi válaszok: Mert hülye Mert dolga van a 11-en, és ha esik az eső, akkor az esernyőárusbácsi nincs otthon, akihez jár. Azért szerintem majdnem mindenkinek világos, hogy nem ezért... Elismerem, hogy nálam a tömörség néha az érthetőség rovására megy. Remy és Xeper ötlete már határeset, amit el is lehetne fogadni, de még mindig látszik rajta, hogy nem az a jó megoldás. Quote:
Márpedig, ha sikerül egy feladat kapcsán meglelni, a "hivatalos" megoldást, akkor nem lehet annyira elhibázott a feladat. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Es csak az 1,11ig er fel :) Esoben meg az esernyovel eleri a 7-est is. :) |
Quote:
Egyébként a kisfiam még minicsoportos óvodás és átlagos testmagasságú a csoportban, de már eléri a 4. gombot a liftben. Elég valószínűtlennek érzem, egy olyan korú gyereknek, aki iskolába jár, gondot jelentene elérnie a legfelső gombot egy liftben. De ettől függetlenül nagyon tetszik a megoldásod. :) |
Quote:
|
Akit érdekel a póker elmélete, az valszeg hallotta már Sklansky nevét, na ő egy igazi zseni, nem is értem, hogy jut ilyen valakinek az eszébe, amit alább lehet olvasni. (lehet ismerős, mivel nem új dolog, nekem mindenesetre az volt, No Limit Hold'em in Theory and Practice c. könyvben került először említésre.)
Mi ülünk a kisvakban, előttünk mindenki dobta a lapját. Ekkor "katasztrófa" történik elejtjük a lapjainkat, ami Ász és tízes egyszínű. A kérdés, mi legyen most? Amire gondolhatunk: Játszunk úgy, mintha mi se történt volna, miközben az ellenfelünk minden lépésünkre az optimális választ fogja adni? Vagy dobjuk el? De nem kaptunk túl jó lapot ahhoz? Vagy? Szóval mi a helyes válasz a kérdésre? (Kb 65% részesedésünk van random lap ellen, ha jól működik a progim, de korrektnek tűnik) |
Van egy régi matek trükk, ha nem megy először egyszerűsítsük le a feladatot.
Mi a helyzet ha két királyunk van? |
All times are GMT +1. The time now is 23:27. |