Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Remedy 02-28-2007 18:21

Orulok hogy ennyit irogattok ide, de nem lenne erdemes elobb Atit megkerdezni, hogy van-e barmi esely fajok tekinteteben valtoztatni? Mert szerintem 0.

Penya 02-28-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 76625)
Penya, ne essél azért túlzásokba te sem. én a B-t mf-ként játszottam végig, és túléltem. nagyon gyakran loptak tekiket tőlem, de így is nagyobb volt a bevételem, mint amennyit elvittek. a hullával, az orkkal, a félelffel és szerintem az emberrel ugyanezt nem tudtam volna megcsinálni. nem hiszem, hogy ilyen sok erősítésre lenne szüksége a törpének. vagy raktárvédelem, vagy pedig fantomépületek.
a +15%-os tolivédelemmel már nagyon közelítene az elfhez... szerintem ez így fair: ha egy faj sokat termel, akkor legyen sebezhető tolikkal. tény, hogy nem gyenge idegzetűeknek és nem kezdőknek való faj...

amúgy sztem figyelembe kellene venni azokat a dolgokat is, amikről a "Kis felfedezés módosítás" topicban van szó. ott is a törpe faj erősítése a téma akár közvetlen, akár közvetett módon...

Köszi h figyelmeztetsz Bogárkám ;) Próbálok a földön maradni. Nem azt mondom h nem lehet vele játszani de áh többet nem ismétlem magam. Csak h bebizonyítsam h ez a varázslat egy kalap szrt (söt egy kancso langyos hurkazsirt sem ) sem ér én úgy játszok h nem teszem fel, ennek ellenére én is elég jól megvoltam megvagyok a törpivel.

skiti 02-28-2007 19:34

hát igen...
és ráadásul szegényke a hadi mellett, egy olyan tudományt írhat 40%-ra amivel kb annyira megy mint a faji varázslatával:)
mindkettő elég mókás, akkor már inkább ne is legyen faji varázslata, és csak a hadit irhassa maxra, mert így szinte gunyolódásnak hat...
a fedezésmódosítás is leginkább őt sujtotta...
persze lehet hogy telhetetlenek vagyunk, mert korábban még meghatározóbb volt a törpe mint faj, sőt, a rövid játékokon még mindíg egyértelműen a legerősebb faj!
lehet hogy csak a többiek erősődtek közben jobban, ahogy a szabályok részletesebbek lettek és változtak
de még így is nélkülözhetetlen:)

Kutyuleee 02-28-2007 23:30

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 76704)
hát igen...
és ráadásul szegényke a hadi mellett, egy olyan tudományt írhat 40%-ra amivel kb annyira megy mint a faji varázslatával:)
mindkettő elég mókás, akkor már inkább ne is legyen faji varázslata, és csak a hadit irhassa maxra, mert így szinte gunyolódásnak hat...
a fedezésmódosítás is leginkább őt sujtotta...
persze lehet hogy telhetetlenek vagyunk, mert korábban még meghatározóbb volt a törpe mint faj, sőt, a rövid játékokon még mindíg egyértelműen a legerősebb faj!
lehet hogy csak a többiek erősődtek közben jobban, ahogy a szabályok részletesebbek lettek és változtak
de még így is nélkülözhetetlen:)

Hát igen a törpe egy egész jó játszható faj(nem úgy mint a hulla), de tény hogy a faji varázslata semmit sem ér... ha legalább értelmesebb varázslata lenne akkor megérné egy törpének több varázslót tartani hogy fent tartsa, mert nem elég hogy a varázslói gyengék még a faji varázslata is gyengébb

Bogár 03-01-2007 07:18

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 76764)
ha legalább értelmesebb varázslata lenne akkor megérné egy törpének több varázslót tartani hogy fent tartsa, mert nem elég hogy a varázslói gyengék még a faji varázslata is gyengébb

ez így nem egészen igaz. :)
a törpének így is kell vari, hogy felmenjen a védelem, mágikus pajzs, tisztánlátás és olykor a regenerálódás.

LotR 03-01-2007 10:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 76688)
Orulok hogy ennyit irogattok ide, de nem lenne erdemes elobb Atit megkerdezni, hogy van-e barmi esely fajok tekinteteben valtoztatni? Mert szerintem 0.

Rendben Remy akkor felesleges és Te ne beszélj róla:P
Attól még hogy vmire nincs esély lehet vele foglalkozni. Szerintem.

Az eflnél éplistázik az ember...
A törpnél meg gömböl és számolgat.. attól még szerintem ,nem rossz az fantoméplista dolog..

collateral 03-01-2007 11:38

ami nekem torpkent a legnagyobb problemat okoz:
- tekilopas
- teli a gatyam ha 36 kor szarazvihart ramraknak

ha ezt a ket veszelyforrast csokkentjuk, akkor a torpe nagyon jatszhato faj.

Szerintem:
- a faji varit ki kell terjeszteni tekilopas ellen is.
(nem zarnam ki, hogy nyerset lehessen lopni a torptol, mert akkor a tekijeit szedik le teljesen, ami sokkal rosszabb!!!)
- mivel a torp jellemzoen fold alatt el, a szarazvihar ne sujtsa annyira! pl., csak otszot tobb varival lehessen ra felrakni a szarazvihart.
- ipari teki helyett a tolitekit nyomnam meg.

Kubbi 03-01-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 76847)
- teli a gatyam ha 36 kor szarazvihart ramraknak

Miért félsz a szárazvihartól?
Másik topikban, pont azt mondják a többiek, hogy semmit sem érnek ezek a varik, és hogy erősíteni kellene őket. Volt olyan ötlet is, hogy 64 köre lehessen feltenni... :D

collateral 03-01-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76848)
Miért félsz a szárazvihartól?
Másik topikban, pont azt mondják a többiek, hogy semmit sem érnek ezek a varik, és hogy erősíteni kellene őket. Volt olyan ötlet is, hogy 64 köre lehessen feltenni... :D

hat en speciel leamortizalom a teljes keszim mire leszedem magamrol. :(
es ha ket kor mulva is felteszik, akkor annyi ...

Kubbi 03-01-2007 11:50

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 76849)

Bocsi 72körrről is volt szó. :D:D

Hány % templomod van?
Mert vari nélkül, azért nehéz leszedni az ártót... :)

collateral 03-01-2007 12:00

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76850)
Bocsi 72körrről is volt szó. :D:D

Hány % templomod van?
Mert vari nélkül, azért nehéz leszedni az ártót... :)

van a torpnek sokkal tobb elonye, mintsem sok templomot pazaroljak :D
ettol fuggetlenul ugyanannyi elf vagy orias varival konnyebb leszedni az atkokat, az elonyeik pedig ugyanugy megvannak!:)

LotR 03-01-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 76849)

már bocsi de akkor sz.r az orid és érdemes lenne rajta változtatnod...

Szted mi a garancia arra h jelenpillanatban nyerset visznek teki helyet???
Sztem semmi, max azért visznek tőled nyerset mert :

1 nem akarnak tönkre vágni termelgess csak nkik...
2. nem akarnak háboruzni
3. a nyers jobban megéri...
4. építkezni akar és célirányosan lop
Mikor visznek tekit...

1. mikor jobban megéri mint a nyers..
2.mikor tönkre akarnak vágni
3. mikor szöksége van tekercsre
4. mikor háboruzni akarnak..

Tehát összeségében elmondható, h nem a raktárkulcs növelés fogja a tekercslopás felé vinni a dolgot, mivel azt most is ugyanugy viszik...

Tekivédetsége a gnomnak van a gnom nem törpe, tehát nem lehet védenije a tekijét... Van sok más tulajdonsága ami miatt megéri vele lenni
..

LotR 03-01-2007 13:48

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 76853)
van a torpnek sokkal tobb elonye, mintsem sok templomot pazaroljak :D
ettol fuggetlenul ugyanannyi elf vagy orias varival konnyebb leszedni az atkokat, az elonyeik pedig ugyanugy megvannak!:)

Akkor a te döntésed... nem pedig az ártó erőssége a gond!!!
Jól mondod az óriásnak az előnye h jó varis többe között..
Tehát ne próbáld már meg beállítani ugy a dolgot mintha az óriásnak és agnomnak ne lenne hátránya... (lehet még nem játszottál velük? )

NorB 03-02-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76864)
Akkor a te döntésed... nem pedig az ártó erőssége a gond!!!
Jól mondod az óriásnak az előnye h jó varis többe között..
Tehát ne próbáld már meg beállítani ugy a dolgot mintha az óriásnak és agnomnak ne lenne hátránya... (lehet még nem játszottál velük? )

van némi igaza a collateralnak...mert hát én tartottam elég sok templomot is már törpivel, attól még a varis óriás messziről is feldobja az ártót, és leszedni teljesen felesleges
simán kitermeli a törpi a vihar-száraz dolgot

ettől függetlenül a mágia elleni védelmét erősíteném, maradna a varismalusza, de csak akkor, ha maga akar másra varázsolni, a magára ható, és az ellene indított mágiaakciókra nem kapna maluszt, és sztem a faj rendben is lenne
nagy hekin most sincs vele gond, ott a távolság lerontja az átkozót

LotR 03-05-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 77282)
van némi igaza a collateralnak...mert hát én tartottam elég sok templomot is már törpivel, attól még a varis óriás messziről is feldobja az ártót, és leszedni teljesen felesleges

ettől függetlenül a mágia elleni védelmét erősíteném, maradna a varismalusza, de csak akkor, ha maga akar másra varázsolni, a magára ható, és az ellene indított mágiaakciókra nem kapna maluszt, és sztem a faj rendben is lenne

Ez is egy támogatható javaslat...

Synkel 03-06-2007 02:23

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 77282)

Lehet tévedek, de szerintem a varismalusz törpinél jelen pillanatban is így működik. Ha átkozod, át kell ütni azt a variszámot, és magára is elég jól varizik, csak másra gázos.

Szerintem egyrészt nem szükséges a törpe erősítése, ahogy én figyeltem, köszönik szépen, jól vannak. Másrészt ha erősítjük, leginkább a fantomépületeket támogatnám. Nem lenne annyira extra, hogy beverhetetlenné tegyük, de nem is olyan egyszerűen felferíthető mint azt Kisbér állítja. Azazhogy idő kell hozzá, de ha rászánod azt az időt, akkor neki is van ideje kényelmesen kitermelni a nyersit, és beépülni valami egészen másra.

LotR 03-06-2007 08:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 78198)
Lehet tévedek, de szerintem a varismalusz törpinél jelen pillanatban is így működik. Ha átkozod, át kell ütni azt a variszámot, és magára is elég jól varizik, csak másra gázos.

Szerintem egyrészt nem szükséges a törpe erősítése, ahogy én figyeltem, köszönik szépen, jól vannak. Másrészt ha erősítjük, leginkább a fantomépületeket támogatnám. Nem lenne annyira extra, hogy beverhetetlenné tegyük, de nem is olyan egyszerűen felferíthető mint azt Kisbér állítja. Azazhogy idő kell hozzá, de ha rászánod azt az időt, akkor neki is van ideje kényelmesen kitermelni a nyersit, és beépülni valami egészen másra.

Ez is támogatható, mármint a fantom épületek!
Ahogy már korábban is írtam... De vhogy a normális javaslatok nem érdeklik az embereket:(

lacqa 03-06-2007 09:32

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78215)
Ez is támogatható, mármint a fantom épületek!
Ahogy már korábban is írtam... De vhogy a normális javaslatok nem érdeklik az embereket:(

lehet hogy nem látom át a dolgot kellőképpen, de én nem érzem ezt releváns változtatásnak, és mivel eddig nem volt aki meggyőzött volna az ellenkezőjéről, így aztán nem is érdekel. ugyanígy nem érdekel a raktárvédelem erősítése sem.

LotR 03-06-2007 09:54

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 78224)
lehet hogy nem látom át a dolgot kellőképpen, de én nem érzem ezt releváns változtatásnak, és mivel eddig nem volt aki meggyőzött volna az ellenkezőjéről, így aztán nem is érdekel. ugyanígy nem érdekel a raktárvédelem erősítése sem.

hm hát drasztikus változtatás nem lesz a hoditoban... ahoz másik játékot kell keresni.:)
Sztem ráférne a törpre a raktár kulcs mellé egy fantom éplista vagy(kizáró) a raktárkulcs 65%-ba védjen.
Ettől még nem fogok a törpel játszani, mert nekem más a kedvenc fajom, de
akik szeretik ezáltal játszhatóbbá válik, az 5-2-ig... Játszható alatt azt értem amikor nemcsak termeléssel foglalkozik vki, hanem esetleg csatázik is...

lacqa 03-06-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78228)
hm hát drasztikus változtatás nem lesz a hoditoban... ahoz másik játékot kell keresni.:)
Sztem ráférne a törpre a raktár kulcs mellé egy fantom éplista vagy(kizáró) a raktárkulcs 65%-ba védjen.
akik szeretik ezáltal játszhatóbbá válik, az 5-2-ig... Játszható alatt azt értem amikor nemcsak termeléssel foglalkozik vki, hanem esetleg csatázik is...

na látod szerintem meg pont hogy azoknak nem fog különösebben segíteni egy ilyen esetleges változás :)

LotR 03-07-2007 14:18

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 78335)
na látod szerintem meg pont hogy azoknak nem fog különösebben segíteni egy ilyen esetleges változás :)

kifejthetnéd :D
Ha megint azaz indok, mert a tekijét viszik inkább, mint a nyersét.
akkor megsugom harc esetén ,nem nyerset szokás lopni a törptől hanem tekit...
No várom az indokot;)

lacqa 03-07-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78510)
kifejthetnéd :D
Ha megint azaz indok, mert a tekijét viszik inkább, mint a nyersét.
akkor megsugom harc esetén ,nem nyerset szokás lopni a törptől hanem tekit...
No várom az indokot;)

őszintén szólva nem értelek. ha szerinted is a tekijét viszik, akkor mit is segít neki a raktárkulcs, netán egy fantom éplista?

LotR 03-07-2007 15:25

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 78539)
őszintén szólva nem értelek. ha szerinted is a tekijét viszik, akkor mit is segít neki a raktárkulcs, netán egy fantom éplista?

nem az egyedüli faj akinek lopható a tekije...
Itt alapjában véve nem ez a téma, hanem a törp faji varázslat gyengesége!
Remélem így már érted... A törp faj ne legyen már gnóm faj...
Ezt meg már rég meg kellett volna érteni.
Képzeld elég sokat segítene neki, és ahogy már korábban is írták, lehet nem is szorul rá...

lacqa 03-07-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78545)
nem az egyedüli faj akinek lopható a tekije...
Itt alapjában véve nem ez a téma, hanem a törp faji varázslat gyengesége!
Remélem így már érted... A törp faj ne legyen már gnóm faj...
Ezt meg már rég meg kellett volna érteni.
Képzeld elég sokat segítene neki, és ahogy már korábban is írták, lehet nem is szorul rá...

ne haragudj, de ha az a téma hogy a törpe faji varázslata gyenge, akkor szignifikánsan jobb varázslatot kell kitalálni. ezek pedig szerintem nem azok. ha pedig nem azok - vagy nincs is rá szükség -, akkor szerintem ne is nyújunk hozzá. remélem így már érted... :)

Gyula 03-07-2007 16:50

Már irtam ide egy párszor asszem, illetve votl egy törpe teki lopást érintő topicom is, de ahogy itt nézegetem ezt a topicot itt is úgy tünik hogy az a legnagyobb gond a törpével hogy teki nélkül szinte játszhatatlan. a csopoikban ahol járok alig van törpe, a legtöbb helyen a nyers ára 8010k arany ergo a többi faj is nehezen játszható, ha az ember 5. szintem nem harácsolt össze milliárdokat.

Ne csináljunk gnómot a törpéböl, de ne legyen hogy bodlog boldogtalan őt tekizheti, ne tudják egynap ötször lelopni tekire és akkor maradhatnia neki a raki kulcs is, csak némi autóvédelem kellene a teki lopásra.

LotR 03-07-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 78567)
Már irtam ide egy párszor asszem, illetve votl egy törpe teki lopást érintő topicom is, de ahogy itt nézegetem ezt a topicot itt is úgy tünik hogy az a legnagyobb gond a törpével hogy teki nélkül szinte játszhatatlan. a csopoikban ahol járok alig van törpe, a legtöbb helyen a nyers ára 8010k arany ergo a többi faj is nehezen játszható, ha az ember 5. szintem nem harácsolt össze milliárdokat.

Ne csináljunk gnómot a törpéböl, de ne legyen hogy bodlog boldogtalan őt tekizheti, ne tudják egynap ötször lelopni tekire és akkor maradhatnia neki a raki kulcs is, csak némi autóvédelem kellene a teki lopásra.

autovédelem? :O elég rémisztő szó, régen voltak ilyen "bug"-ok a játékba amiket csak kihasználtak egyesek...
Az ork nem tekizhető? az elf, fél-elf nem tekizhető?
az óriás nem tekizhető? a hulla( márha tekiben tartja a pénzét) nem tekizhető?
Az ember nem tekizhető?
Egyedül a gnóm nem tekizhető ha fennt van a fajivarija...
A több mind azon mulik ki mennyi tolvajt tart...
Remélem érthető volt amire célozni akartam... Nem azt kell meggátolni, h lopható-e a tekercse vagy sem hanem azt kell elősegíteni hogy játszható legyen.. adott esetben termeljen annyit ,h bármikor tudja pótolni a tekercsét..
Amugy meg sztem még van autovédelem bizonyos lopás után.. (ebbe nem vok biztos teljesen)

Szecsa 03-07-2007 17:49

Alapvetoen a törpe tartson elég bányát, hogy tanyafree lehessen, így mg teki nem kell neki.
Mágia, tolvajlási tekercs, esetleg.
Lakashelyzeti meg hadi nyilvan kell.

Alapvetoen annyi toli kell a torpebe, hogy csak a 15-20% feletti kocsmasok tekizhessék. (nyilvan alapesetet nezve, toliölés és készüli leszedés nélkül)

Ha jol van megépítve a törpicsek, akkor (bár ő a legsebezhetőbb a szöviben) legyen annyi kp-ja és ideje a tulajanak a jatekra, hogy egyrészt 1 tekizés beleférjen a lakitekercsnél, és utána pedig tudjon géphez jönni és bevenni azt a lakitekercset.

Gyula 03-07-2007 18:09

Lotr: tekercsre nincs autóvédelem.
hogy annyi tolit tartson hogy ne tudják lopni ez egy hülyeség, ha anynit tart akkor vagy bányája vagy serege nincs, szétverik mert könnyű célpont.
jah és ha annyi tolit tart hogy ne tudják lopni akkor nem lenen jobbha a fajválasztásnál inkább a félelfet választaná?

Szecsa: játszon teki nélkül? akkor miért van a játékban a teki?

Lotr: az embert leginkább tolis fajnak szokás használni, nem tekizhetetlen de nem húzzák le napi 5ször a tekijét, az elfel hasonló a helyzet.

az ork ugyan olyan jól tekizhető mitn a törp, de ő ha beszedi a tekijét akkor csúnya bosszút tud álni, ellenben a törpével.

jah és h tanya free legyen a törp, hát attol még nem beverhetetlen vagy nem lophatatlan, igaz nehezebb célpont, nekem az egyik csopiban a tolis szövim több mint 35% kocsmát tart, hát megnézném azt a törpét akit nem tud kitekizni, legyen akármiylen tanyafree törpi.

Gyula 03-07-2007 18:12

megkockáztatom hogy a játékosok nagy töbségének nem fér bele hogy 5-6körös éhezős törpét vigyen, ha nem igy lenne akkor biztos h törpe is lenne a csoportokban és nem 10k lenne egy kő vagy fegyver. jah és tudom akinek nicns rá ideje ne játszon törpét. igazatok van, legyen még kevesebb törpe a csoportokban.

Valezius 03-07-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78577)
Remélem érthető volt amire célozni akartam... Nem azt kell meggátolni, h lopható-e a tekercse vagy sem hanem azt kell elősegíteni hogy játszható legyen.. adott esetben termeljen annyit ,h bármikor tudja pótolni a tekercsét..
Amugy meg sztem még van autovédelem bizonyos lopás után.. (ebbe nem vok biztos teljesen)

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78228)

Szerintem ez a két hozzászólásod (megint) üti egymást.
De ha nem így van, akkor várom a magyarázatot. :)

lacqa 03-07-2007 18:21

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78577)
Egyedül a gnóm nem tekizhető ha fennt van a fajivarija...
A több mind azon mulik ki mennyi tolvajt tart...

a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78579)
Alapvetoen a törpe tartson elég bányát, hogy tanyafree lehessen, így mg teki nem kell neki.
Mágia, tolvajlási tekercs, esetleg.
Lakashelyzeti meg hadi nyilvan kell.

Alapvetoen annyi toli kell a torpebe, hogy csak a 15-20% feletti kocsmasok tekizhessék. (nyilvan alapesetet nezve, toliölés és készüli leszedés nélkül)

Ha jol van megépítve a törpicsek, akkor (bár ő a legsebezhetőbb a szöviben) legyen annyi kp-ja és ideje a tulajanak a jatekra, hogy egyrészt 1 tekizés beleférjen a lakitekercsnél, és utána pedig tudjon géphez jönni és bevenni azt a lakitekercset.

és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset :cool: :)

Szecsa 03-07-2007 18:23

Használod, védekezésre :)

csukja 03-07-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 78586)
Szerintem ez a két hozzászólásod (megint) üti egymást.
De ha nem így van, akkor várom a magyarázatot. :)

egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel :D :p meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb:) mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.:)

Valezius 03-07-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78590)
egyáltalán nem üti egymást a kettő, csak annyi hogy gyengébb hadis mint aki nem termel :D :p meg visszatérve a témára akkor sztem olyan törp fajivari kéne hogy a varázslat időtartama alatt tolvajai védelme 70%-al nő, sztem ez jó lenne persze ehez is toli kell de jóval kevesebb:) mintha enélkül akarná bevédeni magát lopásra.:)

Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? :p Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.

Gyula 03-07-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 78588)
a gnóm nem tekizhető ha fent a varija. az óriástól kevesebbet lehet hozni. a félelf, az elf és az ember normál felépítése esetén erős tolvajokból, őket ezért tekizik ki ritkán. a hullának meg csak anyagi veszteséget jelent a tekercslopás, de normál esetben a piacon forog, és nem az országban áll - ha van egyáltalán.

tapasztalatom szerint csak az ork és a törpe fokozottan veszélyeztetett tekilopás szempontjából.

és ez majdnem hogy kizárja egy hadi törpe felépítését, pedig tanyafree... pedig ugye jó lenne kihasználni azt a 40-45% haditekercset :cool: :)

igen, hiszen a teki erre lett kitalálva, hogy kihasználjuk az előnyeit.
szerintem az a fő gond hogy mivel könnyü préda a tolik gátlástalanul és előszeretettel járnak rá és anyniszor húzzák le h néha a piac belépő sem elég a teki pótlására és képesek annyit elvinni hogy nem termeled ki az árát sem. számolva a másodlagos veszteségeket

-kiesett a bánya teki, x körig kevesebbet termelsz,
-ment el sereg, toli vari, esetleg ennek következtében még be is ütöttek
-ez napi többször történek

szal ez nagyon gázos.
van elfem is alsóbb csoportban, egy középszerü tolvaj ki tudná tekizni, hát nagyon ritkán nyúlnak hozzá, nem is igen próbálják meg.

csukja 03-07-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 78591)
Nem te vetetted fel a "tükörpajzsot a tolik ellen"? :p Nem az a cél, hogy lophatatlan legyen a törpe, hanem, hogy kicsit értelmesebb legyen a fajivarija.

nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Synkel 03-07-2007 20:15

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78594)
nem én tettem ki a "tükörpajzsot tolik ellen" és akkor legyen 40%, az már nem annyira nagy mint a 70% és 70% esetén se lophatatlan a törpe:
1. Mert nem feltétlenül van mindig fent a fajivarija
2.Mert ha tegyük fel 500 tolija van, akkor egy 1000 tolis lopása ellen nem ér semmit, tehát megint mondom toli nélkül ez nem ér semmit!!

Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?:)

csukja 03-07-2007 20:24

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 78624)
Mijaza tükörpajzs tolik ellen? A tolis ellopja a saját tekijét, vagy visz a törpinek még pluszba?:)

Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt :D

Kubbi 03-07-2007 21:32

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78627)
Valaki azt javasolta hogy ha a törpétől lopnak és fentvan akkor nem lop a törpétől hanem ad. hogy érdhetőbb legyen egy pl. én törpe vagyok és lopni akarnak miközben fentvan a "tükörpajzs tolik ellen" akkor lopna tőlem 100 lakitekit de mivel fentva a "tükörpajzs tolik ellen" ezért én kapok tőle 100 lakitekit de ez csak akkor van ha 5 annyi tolija nincs mint nekem.
ez sztem halva született ötlet volt :D

Szerintem is elég morbid. :D

Bea Baba 03-07-2007 21:37

Hát szerintem se kéne tultápolni a törpit, csak kicsit jáchatóbbá tenni:rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 02:58.