![]() |
De ahogy visszajönnek, az el nem férő embereik elkezdenek elvándorolni, szóval tényleg csak egy kör erejéig ugranak egy nagyot.
|
Quote:
|
Quote:
|
Nekem is tetszik.
|
Ati, a felvetett javaslatomat nem tartod jó kompromisszumnak? Nem érintene hátrányosan senkit, de megoldaná a helyzetet.
|
Quote:
- Mennyi a pontszámod? - 100ezer. Vagy 60ezer. Mikor mennyi. |
Quote:
Ahogy visszajön szabiról, ugrik egy nagyot, de körönként elvándorol a fele el nem férő lakosa, így pár kör alatt visszaáll az eredeti értékére. Ugyanúgy működne, mintha simán elmentek volna azok az egységei, amelyeket nem sikerült eladnia, csak nem a első körváltáskor, hanem a játékban töltött első körváltáskor. |
Kicsit úgy érzem, hogy körbe járunk :)
Azt javasoltam, hogy a szabin lévő oriknak csak 50% foglalkoztatottság felett számítson bele a lakossága a pontszámba. Erre írta Ati, hogy nem jó, mert akkor könnyedén ugrálhat a pontlistában, és ezzel vissza is lehet élni (ez gyakorlatilag megfelel annak, hogy a terület X-szereséig számítson a pontszámba a lakosság, a szám most mindegy, az elv ugyanaz). Plusz az volt az ellenérv, hogy bonyolult lenne a számítása. Erre jött az, hogy jelöljük meg a pontlistában, amire megint az volt a reakció, hogy nehéz lenne kiszámítani a topot. Erre javasoltam, hogy akkor a feljutás oldalon legyen megjelölve, hogy hányadik helyen kell lennie az adott körben az országnak a top teljesítéséhez, ami szerintem egyszerű és világos lenne mindenkinek, minden ország lehetne a pontlistában ott ahol van, és nem ugrálna. Szóval az összefoglaló javaslatom: Szabin lévő országnak a lakossága csak max. a terület 15-szöröséig számít a top követelmynek szerinti feltételek teljesítésénél, de a pontlistában a rendes számítás szerinti helyén legyen, hogy ne lehessen visszaélni a pontlistában való helyezkedéssel. A feljutás oldalon pedig legyen egyértelműen kiírva, hogy melyik országnak hányadik helyen kell lennie a feljutási követelmények teljesítéséhez. Ez értelemszerűen körönként változhat. |
Quote:
|
Bár bevallom, hogy én ezt még mindig nem érzem akkora problémának, amekkorának le van festve, ha bármi változtatást szeretnétek, akkor semmiképp nem a kiszámíthatatlanság irányába fog az történni. Ilyen dolgok, hogy ugyanaz a felépítés különböző szituációkban különböző pontokat érjen, vagy egyszerre két különböző pontja is legyen valakinek, ez mindenképp felejtős.
|
Quote:
- vagy marad minden ahogy van - vagy az eredeti felvetés szerint annyi lakos marad, amennyi elfér. Nekem még mindig a második tetszene a jobban |
Quote:
Sok egyéb lehetőség is lehet, bár bevallom, hogy szerintem még mindig az a legegyszerűbb, ha a 8-9 személyiségű országok 6-7 évnyi tapasztalattal a hátuk mögött megoldják, hogy elsők legyenek, ha már mindenáron olyan csoportba fordultak, ahol ilyen feltételeket kell teljesíteniük. |
Quote:
(Mert szerintem ez a mentalitas egyszeruen elfogadhatatlan). Hogy kerulod ki a G-t? L-ben is ez a helyzet. Miert akarsz rakenyszeriteni magasabb szemelyisegeket, hogy mondjuk anem free csoportokba menjenek, ahol a jatekelmeny 0??? Vagy esetleg menjenek a gyorsba, amihez lehet nem is megfelelo az eletviteluk? Ilyen foku buntetes csak nem kellene, csak azert, mert vkinek tobb a szemelyisege. (Ha meg tenyleg jarhatatlan lenne az az ut, amit emlitesz, akkor elso korben minek raktad at a megfontolas ala, es minek irtad meg a modult) Egyszeruen csak az anarchosok sirasara megvaltozott a velemenyed, es letojod a normalosokat. Es ez nagyon nem jo. Jonnek a jobbnal jobb javaslatok, es mindet megvetozod. Igazabol a kezdos erved meg egyaltalan nem allja meg a helyet, ugyanis kezdo orszag nem fog hazhiannyal jatszani, szoval ez a modositas nekik semmilyen hatrannyal nem jarna. Tenyleg kezdem azt erezni, hogy csak vaskalaposan ellenzed, es barmilyen otlet jon, mindenre kitalalsz vmit, hogy szerinted miert is nem lenne jo... (De akkor igazabol erdekelne 1-2 lehetoseg a sok egyeb kozul, ami szerinted segitene...) |
Quote:
Quote:
És biztos vagyok benne, hogy még lehetne olyan megoldás, ami nem azt eredményezi, hogy érthetetlenné válik tőle a játék, csakhát sokak érdekeivel ez ellentétes, és már többször láttuk, hogy ez milyen reakciókhoz vezet. |
Hozzáteszem: továbbra sem értem, hogy miért okoz egy 7-8 személyiségű országnak megoldhatatlan problémát, hogy plusz pontokat szerezzen, és ezzel első helyre kerüljön.
|
Quote:
Az pedig, hogy az emberek erteke nulla, rengeteg "en nyertem" szituaciot teremtene a jatekban, szerintem ez vilagosan, szepen le lett mar vezetve, peldakkal is. Ha elso korben elfogadtad, sot, meg is irtad, mitol valtozott meg ennyire a velemenyed? |
Quote:
|
Quote:
Egyszeruen jksz-t fog gerjeszteni... Jo igy, vagy leirjam meg egyszer? :) |
Quote:
Quote:
Egy elvetemült javaslat: Ne 5 ember érjen egy pontot, hanem 10. |
Quote:
|
Quote:
Minden korben fokozzon egy maxot 2 hetig? |
Quote:
|
Quote:
Most pl az a helyzet van, hogy fogalmam sincs, mennyire vagy komoly, es mennyire viccelodsz... Mert azt egyszeruen nem akarom elhinni, hogy ezeket komolyan irod... :) |
Quote:
Nezzuk mondjuk csak az L-et, meg ott a legolcsobb. Tegyuk fel, hogy a 9 szemes felmegy 1100 hektarra, akkor lesz 52.000 ponton mondjuk. Ott az (elfokozott) elso 64.900 ponton van. Mondjuk fokozzunk szepen 65k pontra. Ez 65.000 katona. Ennek mindig elmegy a fele, ergo minden kvkor (tegyuk fel, hogy ez nem lehetetlen!) fokozni kell 32.500 katonat, 2 hetig. Ez csekely 11 millio katona, 9k piaci aron mondjuk "csak" 99 milliard. Quote:
|
vagy építsen 70% házat, amivel gyakorlatilag életképtelen lesz az országa...
|
Quote:
amivel még mindig nem éri utol az elsőt (vagy éppen utoléri), közben meg bárki elkaphatja ahányszor csak akarja... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ez alapján én eltüntetném az orikból az el nem férő lakosokat. Viszont gondolom Atinak az nem tetszik ebben, ha valakit teszem azt legyújtottak és azért menekül szabira. Mert pl már csak 1 számjegyű a házainak a %-os értéke. Azoknak nem feltétlen lenne jó ha szabi alatt kiürülnének. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Én még mindig azt mondom, hogy van erre sokkal egyszerűbb megoldás is, csak még nem találtuk meg... :D
|
Quote:
Aki anarchban használja néha az oriját azt ez nem érinti, normálban szintén néha be kell néznie, akik meg évek óta szabin vannak azok pár hónap alatt a valós helyükre csúsznának vissza. |
Quote:
|
Quote:
akkor valami más "korszakalkotó" ötlet kell:) |
Nos akkor egy kis tesztkent, ha ugyis tesztidoszak van, kivancsian varom, hogy a B-ben levo kis tizes jatekos hogy fog a csoport elso helyere jutni egy bizonyos elfokozott szabin levo orszag miatt.
Remelem semmi "fura" nem lesz a teljesben. :) (A B pedig tipikusan az a csoport, amit nem lehet kikerulni, ha ez lenne a javaslat) :) |
| All times are GMT +1. The time now is 04:05. |