![]() |
A pap felé fordulva:
-Lelkem Tooma-t a Fejszés-t szolgálja és az Ő híve vagyok. Más istenekhez, természetesen atyáim isteneit kivéve, egy kivételével nem köt hit és kötelezettség. Az egy isten kinek helyet biztosítok még szívemben - jobb kezem kissé tétován a melkasomhoz emelintem, majd magam mellé ejtem -és lelkemben a más népek istenei közül, az Ville, a becsületes harc istennője, kit úgy vélém, ha Atyáim ismernek épp úgy tisztelnének, mert úgy vélem ő az kit, fajombéli tisztelettel illethet a kövek fiainak Atyjain kívül. A pap elégedettnek tűnik a válaszoddal. - Látom tiszteled Őt, nagyon helyes. Így biztosan nem tagadja meg tőled a gyógyulást - azzal jobbját reteszi a szent szimbólumára, balját a fejedre, és imát intéz Villéhez. Mire befejezi a litániát a sebeid begyógyulnak egytől egyig, sőt a szakállad is visszanő, a szemöldököddel, és a szempilláiddal együtt. - Úgy vélem most már nincs szükséged ezekre a kötésekre, adj hálát ezért Villének - mondja mosolyogva. - Ha megbocsájtasz, most mennék, sok dolgom van még - azzal távozik. A fogadó földszintjén ülők látják, hogy a pap lesiet a lépcsőn, biccent Farkas és a hölgy felé, majd sietve távozik. |
-Nem csodálom, hogy papra volt szükségetek *nézek a bekötött fejű törpe távolodó alakja után, majd tekintetem a másik asztal felé téved*
-Ha ő is ismerős, hogy hogy nem osztoztok az asztalon és társaságodtól külön foglal helyet? Mi vidékünkön ez nem így szokás.. *kérdem érdeklődve, majd az evés befejeztével kortyolok egy jólesőt a borból* |
Magamban imádkozom és köszönetet mondok Toomának az életért miben Őt szolgálhatom és Villének, hogy segítségével újra ép lettem és új harcokba indulhatok.
Miután végeztem ezzel megkeresem a szobában a nyitókart amiről Haiy-Ti beszélt. Alaposan végig kopogtatod a padlót az utca felöli oldalon, és megtalálod az említett falapot. Óvatosan kifeszíted a helyéről egy pengével, vigyázva, hogy a fán ne maradjon nyoma. Kiemelve a lapot, megtalálod a kart. Ha megvan ez is a levetett kötést összetekerem és elteszem a zsákomba. Kimegyek és Oler-hez sétállok. -Üdv néked! Volt valamiféle esemény? - Semmi különös, aki meggyógyított téged, az ellátta Morelt és Capullot is. Te megtaláltad a nőt? Na és mi volt? - kérdezi tőled széls vigyorral. |
Komoly arccal nézek rá.
-Érdekes volt mindenképpen, de sajnos tudod hogy van az néha. Van amiről nem beszélhet aki megígér valamit. Mindenesetre érdemes lett volna velem jönöd. A Nagyúr tudomásod nélkül elég keményen büntetett - vigyorgok, mint akinek nagyon jó dolga volt. -Mindenesetre azthiszem lemegyek beszélek Farkassal, ha még bírod kicsit az őrködést, aztán átveszem. Capullo? Örül, hogy megint tud rendesen mozogni? - Ahh... tudtam én... bárcsak veled mehettem volna, már olyan sokat hallottam arról a helyről... - mondja szomorkás arccal, majd összeszedi magát - Capullo persze hogy örül, gondolom te sem szomorkodsz, hogy lekerült e fejedről a kötés. Menj csak, még bírom az örködést. |
- Há ín éhes voltam, mint egy Farkas (göc-göc-göc jót kuncogok elmés megjegyzésemen) ű meg siet valahuvá. Majd öszik, ha mögíhezik. A hosszúíltű meg még nöm bizonyítut, punt a támadáskur kerűt elű a setít erdűbűl, osztán még nem tudni, ellenünk, vagy söm. Nu mög pimaszúl böszélt a nagyúúú asszonyával, meg a kölykível. (Újra falatozni kezd)
|
*Ó, Uram mit vétettem? teszem fel magamban a kérdést, ahogy elnézem a hatalmas harcost kuncogni saját tán humorosnak szánt mondásán.*
-Hmm, hát gondolom, ha felmerült volna bennetek, hogy valóban lehetne akár ellenség is, akkor már nem itt lenne.. *jegyzem meg értetlenül* |
-Jó érzés újra rendesen hordani a sisakot- vigyorgok Oler-re majd lemegyek a fogadórészbe. Odamegyek Farkasékhoz és megállok az asztaluk mellett.
-Üdv ismét! - végigmérem, nem túl tolakodón a hölgyikét aki egy asztalnál ül vele. - Farkas bemutatnál a hölgyismerősödnek? Elnézést kérek, hogy az előbb kissé elrohantam, de jó újra kötés nélkül felvenni a sisakot. -Vigyorogva megdömgetem az öklömmel a sisakom és láthatóan jóleső érzéssel töltt el mikor belecsendül a fülem. -Aztán leülhetnénk az elfhez - intek Alysium felé - hogy elbúcsúzzunk pár sör mellett a rokonától. |
-Üdv mígögyszer Gren. Valamivel jubban nízel ki mint öddig. (mosolyog)
A lány fődi, unnan jüt majdnem mint ín. A növe Dö...dö...döneira Dömunri. Az arína elűtt találkuztunk, éppen bajba vút. Hídd ide azt a husszúítűt, má elfeküdtem itten ni. Röndelek neked is ilyen deznyót, me fura, de jú naon. |
-ömm.. üdvözletem ismét *hajtok enyhén fejet a törpe felé* Deneira Demonri vagyok, mint ahogy már Farkas is elmondta.. hát hogy földije lennék?? azt kétlem.. de ha ő azt mondja, akkor legyen.. feltéve, ha az ő szülőföldje valóban Pyarron környékén van.. bár hallani még nem hallottam róla *az utolsó mondatot szinte csak magam elé morgom és felhörpintem az utolsó korty boromat is, majd a másik asztal felé intek fejemmel* csak csatlakozni tudok asztaltársam szíves invitálásához, tartsatok velünk!
|
Miután a pap meggyógyította Capullot megkeresem Olert és felajánlom ,hogy válalaom a második őrséget. Ezután visszavonulok pihenni.
Olert nem kell rábeszélni, rögtön elfogadja az ajánlatodat. |
-Deneira Demonri -ízlelgetem a nevét - mindenkinek nálatok ilyen egybecsiszolt neve van?
Alysium felé intek: -Átülsz ide? Csak mert Farkas már annyit evett, hogy nem biztos, hogy meg bírja magát emelni. -Farkas, nekem ne disznót rendelj. -Intek egy szolgálónak, ha van a közelben és megpróbálom körülírni miféle ennivalót kérek. . olyan hosszú hússzeletkék csípős-édes szószban, meg az a rizses valami - körbenézek a többi asztalnál és ha látok olyasmit amit már ettem akkor próbálom megmutatni. A felszolgáló a körülírásodból r9ögtön megérti mit is szeretnél. Kisvártatva ki is hozza. Ahogy megkóstotd a húst rá kell jönnöd, hogy ez nem teljesen ugyanaz, úgy véled másfajta húsból készült, mint amit ettél már. De ennek ellenére, ez is finom, csak nem olyan mint a másik. |
Grenhez:
- Nincs jubb mint egy júl átsűt dizsnyó, ezökszerint méh nem öttél júfajta dizsnyót. A haltúl má himlős löszek. (komoly arcot próbál vágni, de látszik a szemén, hogy nevet, jó kedve van láthatóan) |
- Attól függ mit értesz egybecsiszolt alatt.. és.. benned kit is tisztelhetek? *vonom fel az egyik szemöldököm, majd elmosolyodok* Ha jól vettem ki beszélgetésetekből, a neved Gren.... *és úgy nézek a törpére, mint akitől éppen azt várom, hogy befejezi a mondatomat*
|
Amikor Gren int és befejeztem a vacsorát átmegyek az asztalukhoz. Megnézem melyik hely szabad és oda leülök.
Deneirához: - Üdvözöllek, azt hiszem még nem ismerjük egymást! A nevem Alysium! Bocsásd meg, hogy nem mutatkoztam be az előbb, de nem akartam megzavarni együttléteteket Farkassal... Ezután mikor a felszolgálólány hozza az ételt Grennek kérek tőle 4 korsót a legjobb sörükből. - Sört sajnos nem tudok hozni, csak rizsbor, vagy rizspálinkát. Ami volt sörünk sajnos elfogyott, és csak holnap érkezik szállítmány. Elnézését kérem az úrnak, és remélem elfogadja, hogy a ház vendége legyen valamilyen italra. |
Deneirához:-Gren a Kőszakállú klánból. Az összecsiszoltat úgy értettem, hogy szerintem nagyon összeillő a neved, ezt eddig még csak, őmm.. hogy úgy mondjam, nem annyira közemberi származásúaknál tapasztaltam.
Farkashoz:- ettem már jófajtát és magam is szeretem, de érdemes kipróbálni mindenfélét. Alysiumhoz:-Annyi baj legyen! a sör majd később! -rávigyorgok - Mármint Farkas és Deneira eggyüttlétét nem akartad megzavarni? Óóó.. hát van bened kellő tapintat és ez becsülendő! Alig bírom visszafolytani a nevetést és elpirosodó arccal grimaszolok. |
- Értem! Akkor a sör valóban elmarad!
A felszolgálóhoz: - Köszönöm kedvességét, egy rizspálinkát elfogadok! Visszafordulok Grenhez és egy kicsit értetlenül nézem, ahogy visszafolytja nevetését, majd Deneira és Farkas felé nézek és megkérdem: - Miért, tán tévedtem? |
Alysiumhoz:
-Üdvözletem *biccentek egyet fejemmel alig észrevehetően* -A nevem Deneira Demonri ésömm.. nem hinném, hogy egyáltalán lett volna bármilyen együttlét amiben megzavarhattál volna.. *Farkasra nézek.. és nem is lesz.. szögezem le magamban, elnézve a hústornyot aki a maga kedves balgaságával terül el az asztal túloldalán, majd ismét Alysiumra nézek* - és köszönöm az invitálást, de amúgysem iszok sört.. tudod hamar megárt a magamfajtának Grenhez: -Az igazat megvallva nem tudom, hogy nálunk mennyire bevett szokás az ilyen névválasztás, nem sok embert ismerek szülőföldemről, mindenestre köszönöm a bókot..*mosolygok vissza rá* és mint már mondottam, nem hinném, hogy bármit is megzavartatok volna.. |
Deneirához:-Hogyhogy nem sok ember ismer a szülőföldjéről? Alysiumhoz:-Köszönöm a meghívást. A megzavarásra, pedig ujdonsült ismerősünk azthiszem kimerítő választ adott. A saját pálinkakészletem meglehetősen fogytán és még ilanorból hoztam magammal. Ideje kipróbálni az itteni főzetet is. Egyébként elfelejtettem a multkorjában, de Morel-nek odaadtam egy levelet amit Iarwain-nál találtam. Valami Ip slí keng vagy mi van ráírva. Farkashoz:-Ha a haltól kiütést kapsz akkor legalább tudom mivel püföljelek, ha nem bírok veled.- közlöm vigyorogva. |
Grenhez:
- Köszönöm, már megkaptam Moreltól és megpróbáltuk elolvasni is, de nem tudtuk sajnos, valószínűleg majd Ip Shi Keung maga Iarwain mestere elfogja tudni olvasni, hisz neki íródott a levél! Deneirához: -Értem és elnézésedet kérem, de azt hittem...! Cserébe szeretnélek meghívni egy pálinkára, amit nem illő visszautasítani! - mosolygok - Mivel Gren barátom már jelezte, hogy inna velem, Farkasra is számítok és nem jó lenne, ha Ön kimaradna! |
Egy csontot rágicsálok ép nagy műgonddal, szivogatom, nem hagyok rajta egy falatot sem. Hagyom őket, úgy látom szómenésük van. Azért a "fél-ütés" elfre reagálok:
-Ha önnyire ködveled űket, ögy nap köztük íbredhetsz. (mosolyog, de látszik csak félig gondolta viccesen) Grenhez: - Mesélj cimbura, merre vútál. |
Alysiumhoz:- Iarwain hol lakott? Mert, ha tudnánk akkor kerítenénk egy ottani írástudót, vagy aki ismeri legalább az ottani írást.
Farkashoz:- Csak itt a környéken. Egy pár hölggyel töltöttem az időm. Elég kellemesen - vigyorgok mint a medve, ha mézesbödön szorul a fejére. |
Grenhez:
- Háát, gyermekkoromat nevelőanyámmal töltöttem, távol a világ zajától és a városok forgatagától, utána pedig bátyámmal *arcom elkomorul fél pillanatra, de tán senkinekl sem tűnik fel a röpke változás* jártam a világot, Pyarrontól távol. De gondolom, ha az én nevem ilyen, akkor tán még akadhat pár hasonló a környéken.. *fűzöm hozzá molyosgva* Alysiumhoz: - Ugyanmár.. éppen a félreértések elkerülése végett tisztáztam a dolgot.. Farkassal az Arénától nem messze találkoztam éppen bajba keveredtem és onnan mentett ki, majd ideinvitált. Talán még az a pálinka is jót tesz most a kis ijedtségemre, köszönöm.. bár ha egy sör megárt nekem, jobb ha bele sem gondolok mi lesz abból, ha pálinkát iszok.. Majd szótalnul figyelem a társalgást, lévén nem tudom miről van szó, bele meg inkább nem beszélek |
Elmondom Gren-nek, amit tudok Iarwain lakhelyéről és mesteréről.
- Iarwain egy a hegyekben lévő erdőségben élt itt Tiadlanban, míg egy tragédia során el nem veszetette az édesanyját, utána egy közeli kolostorba került, ahol Ip shi Keung mester tanítványa lett. Iarwain pár hónappal ez előtt indult el Elyaba, ahol veletek találkozott. Az öreg mesteréről nem tudok sokat, csak hogy tiszteletre méltő és bölcs ember, és ezek mellett jó harcos is. Farkasnak: - Ne haragudj Farkas, de nem értem a célzásodat! Esetleg kifejthetnéd, hogy méltóan reagálhassak rá! |
Alysium-nak:- Szóval Iarwain úgymond "helyi". akkor viszont kérdezzünk meg valakit. Mondjuk Haiy-Ti-t, akié ez a fogadó, hogy el tudja-e olvasni.
Deneriá-nak:-A bátyáddal? Hmm.. eléggé felelőtlen lehetett ha csak ketten jártátok a világot ezekben az időkben, vagy jó harcos. Mert szavadból úgy veszem ki, hogy már nincs ezen a világon. |
- Ha megbízol benne, akkor szívesen! - Előveszem a levelet a zsákomból és átnyújtom Grennek.
- Azonban előbb várjuk meg azt a pálinkát és ürítsük az Iarwain emlékére! |
Grenhez:
- Nem mondanám felelőtlennek, mindig volt társaságunk is, mikor éppen hol jártunk. Valóban jó harcos volt.. *mondom komoran* de ebbe inkább nem mennék bele, ez egy hosszú történet.. *zárom le a témát részemről, hangsúlyomban érezhető, hogy nem kívánok erről többet beszélni* hmm.. szabad megkérdeznem ki az az Iarwain ? |
Alysium-nak:
-Írted Te azt, ...csmhm-csmhm nö add a balgát...(ismét a kajának szenteli a figyelmet) |
Farkasnak:
- Nem, sajnos nem értem..., de mindegy. Deneiranak: - Iarwain az én unokaöcsém volt! Sajnos nem tudok sokat róla és azt hiszem ők se sokkal többet, bár ki tudja... Egy jó harcos volt, akit feltehetőleg a mágiahasználok módszerei vitték el az élők sorából. Sajnos nem ismerhettem már meg hugom egyetlen fiát - ezt a mondtatot mélyről jövő szomorúság tölti el. |
Alysium-nak:- Bízni nem bízok meg teljesen senkiben, de ha legalább két emberrel olvastatjuk el külön, akkor kiderül mi az igaz.
Elteszem a levelet az övön lógó kistáskámba, aztán Alysiumot és Deneira-t is jól végigmérem. -Még a végén kiderül, hogy rokonok vagytok. Míg elrakod a levelet a felszolgáló lányka kihozza kicsi pohárkába töltött rizspálinkákat, leteszi az asztalra, kissé meghajol, majd távozik. |
Felemelem az egyik poharat és megemelem:
-Iarwain-ra, akit bár nem ismertem eléggé, de remélem istene oldalára jutott és méltónak találják odaát! |
-Iarwaín-ra!!! (emelem poharam én is)
Miután "leér" a pálesz: - Szögény íly nívtelenségben meghóni. Nöm ismerte sönki, nem tud rúla mösélni senki. Nu ezít köll bajnuknak lönni, me akkó ha meg is halunk, a tötteink továbbra is íni fugnak az imberek emlíkiben. |
Megköszönöm a felszolgálást, majd kezembe veszem én is a páilnkát és:
- Iarwainra! - fűzöm hozzá a mondandókho én is, bár egy kis keserűség is érződik benne. Azzal én is lehúzom a pálinkát és egy kicsit a számba tartom, majd lenyelem. Grenhez: - Miből gondolod, hogy rokonok lennénk?! Nem látok semmi hasonlóságot közöttünk! Majd Deneirához fordulok: - Vagy máshogy gondolod? |
*Végig hallgatva Alysiumot én is elkomorulok, hiszen nem olyan rég ért engem is a veszteség, így maximálisan együtt tudok érezni vele*
-Sajnálom a történteket.. Azt mondom igyunk akkor Iarwainra, a számomra ugyan ismeretlen harcosra! Istene nyugosztalja békében! *és én is emelem a poharamat a többiekhez hasonlóan, belehörpintek a pálinkába, majd prüszkölni kezdek ahogy marja a torkomat az erős ital, még a könnyem is kicsordul.. párás tekintettel fordulok Grenhez* -Hogy mi? rokonok? *mérem végig a szűnni nem akaró könnyfelhő mögül Alysiumot* nem hinném.. *nyelek egy nagyot levegő után kapkodva* huhhh ez erős volt.. *majd a pohárkát, a benne maradt pár korty rizspálinkával együtt tisztes távolságba eltolom magamtól az asztal egy másik végébe* |
Eléedetten csettintek a nyelvemmel és kipirul kissé az arcom a pálinka után:
-Nem rossz főzet, kell majd egy pár palack belőle az útra. Amilyen erős biztos jól fertőtlenít. Leteszem a poharam és kissé alátámasztom az egyik tányér szélével, hogy ami ár csepp maradt benne az is összegyüljön. Deneirára majd Alysiumra pillantok: -Mindketten elvesztettétek férfi rokonotokat a közelmúltban. Valamint Alysium azt mondta, hogy Iarwain a huga egyetlen fia volt. Leánygyermekekről egy szót sem. De mindegy is! Felettébb valószínütlen is lenne. De azért - mosolygok egyet - vicces is lenne ha kiderülne, hogy tényleg. |
P.sz. 3736, Arel 4. havának 03. napja, az Ólom órája
Több mint egy órája elmúlt éjközép. Farkason lassan erőt vesz a fáradtság. A többiek sem a legfrissebbek, de fenn tudnának maradni, ha akarnának.
|
Felállok az asztaltól és elköszönök mindenkitől.
Felmegyek és megkérdem a Nagyúr szobája előtt őrködő társam, hogy leválltsam-e. Előtte azonban a Gesztenyefában kapott csomagocskám biztonságba helyezem a zsákomban és az egyik szolgálólányt megkérem,hogy papírt és íróeszközt hozzon fel a szobámba. Mire felérsz nem Oler hanem Morel őrködik. Nem sokkal az után, hogy elpakoltad a csomagocskát, felhozza a fény a kért dolgokat. |
-Nu elíg mára az zünneplsíbűl, húnap is lösz nap. Az égiek lögyenek veletek.
(kinyújtózom, jó lassan, hátha közben a lány bekéreckedik mellém estére, ha nem akkor felcammogok a zsákommal és megkérdem az örködő társunkat, merre lesz a fekhelyem. Most kialszom magam, majd holnap este én is örködök) Morel megmutatja a szobádat, a nagyúr szobájával szemben van. |
*Ahogy látom mindenki készülődik a jól megérdemelt éjszakai pihenőjéhez. Az arcom még pírban ég a pálinkának köszönhetően, meg is fogadom magamban, hogy ilyet többet soha.. Pár pillanat múlva már arra leszek figyelmes, hogy már mindenki felkelt az asztaltól. Szavaim remélhetőleg még eljutnak a távolodó fülekhez*
-Jó éjt mindenkinek! *Még egy darabig elücsörgök az asztalnál, ha senkit nem zavarok vele.* Vendég már nem nagyon van, csak egy párocska ül az egyik sarokasztalnál. A felszolgáló lányon látszik, hogy fáradt, de igyekszik leplezni, kedvesen mosolyogva kérdi meg kérsz-e még valamit. |
*Mire odaér a lányzó, én is úgy döntök, hogy ideje lenne lepihenni már, főleg, hogy társaság hiányában meglehetősen unalmas ücsörögni*
-Csak annyi kérdésem lenne, hogy esetleg lenne-e még egy szabad szobájuk éjszakára, ahol megszállhatnék? *intézem a lányhoz mondandómat* - Természetesen van. Oda vezetem ha óhajtja - mondja, majd vár, hogyan döntesz. |
-Nem tudom lehetne-e kérni, hogy az asztaltársaságom közelében kaphassak szobát? Persze, ha ott már nincsen üres hely, akkor máshol is álomra tudom hajtani a fejemet. *mosolygok a lányra, annak reményében, hogy a frissen szerzett ismerősök mellett még el tud szállásolni, ott mégiscsak nagyobb biztonságban érezném magam*
- Épp van még egy üres szoba a közelükben - mondja majd felvezet a szobádba. A szoba úgy néz ki, mint ahogy már leírtam (kérlek lapozz vissza és olvasd el). |
All times are GMT +1. The time now is 16:10. |