Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Hetedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3460)

Ati 05-07-2009 12:08

Hmm, semmi nincs a kódban, ami indokolná a hajóépítési és a vásárlási jelenséget, a hajósat mégis sikerült megismételnem... Az adatbázison állítottam most egy kevéskét, nézzük, hogy most előjönnek-e ezek. Hajóépítést azóta 4-ből 4x befejezte rendesen nekem.

Ildee 05-07-2009 12:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210706)
Mikor volt ez? Ha akkor, amikor teszteltük a csatákat, akkor ez normális, akkor többször is leállítottam előtte 1-1 percre a harcokat.

Nem tudom, de reggel is volt ilyen ma olyan 8 körül. Szakaszosan pár óránként befagy a gépem :) egyébként Mudolás nélkül nem szokott ennyire gyakran fagyni.

Ati 05-07-2009 12:35

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210722)
Nem tudom, de reggel is volt ilyen ma olyan 8 körül. Szakaszosan pár óránként befagy a gépem :) egyébként Mudolás nélkül nem szokott ennyire gyakran fagyni.

A kezelőfelület nagyobb igénybevételnek teszi ki a gépet, mint egy sima "szöveges" weboldal. Érdemes a legújabb flash lejátszót telepíteni, ha nem az lenne, ezt innen lehet: http://get.adobe.com/flashplayer/

Ildee 05-07-2009 12:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210723)
A kezelőfelület nagyobb igénybevételnek teszi ki a gépet, mint egy sima "szöveges" weboldal. Érdemes a legújabb flash lejátszót telepíteni, ha nem az lenne, ezt innen lehet: http://get.adobe.com/flashplayer/

Néhány hete telepítettem ugyanezt.

Ati 05-07-2009 12:47

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210724)
Néhány hete telepítettem ugyanezt.

Akkor ha jól bánsz a géppel, nem lehet gond. :D

Iron 05-07-2009 12:57

Bocs, csak amit irtam az nem igazán ide címződött és modósítottam pontokra, hogy ne nézzetek verébnek. :)

Phoenix 05-07-2009 13:48

Amikor megvizsgálod a kancsót, akkor azt írja ki: "FInom bor." Aztán ha kiürül, akkor is ugyanezt, és ha víz van benne, akkor is.

Ildee 05-07-2009 14:03

Iron, te most mire írod, hogy nem tetszik mikor azt se tudod miről van szó? :D

Phoenix 05-07-2009 14:04

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 210726)
Bocs, csak amit irtam az nem igazán ide címződött és modósítottam pontokra, hogy ne nézzetek verébnek. :)

Bocsi Iron, de tudod minden hibáról be kell számolni. Legyen akármilyen kicsi is.

Toto 05-07-2009 16:18

Tudom, hogy már leírták többen, de meg szeretném erősíteni, hogy igen kellemetlen élmény amikor egy teli szekeret eldobsz :D
A súly rajtam maradt, és nem tudtam mozdulni. A szekeret meg nem tudtam felvenni. A megoldás a "nyakamon maradt" árú ledobása lett (320db ananász), majd szekér vissza, 320 ananász vissza. Cirka 15 perc :D
Vagy a szekeret kellene, hogy vissza tudjuk venni, hiszen nem mi cipeljük, hanem az áru kerül rá, vagy a lerakás felvétel lehetne meggyorsítva mondjuk egy 10 db-os opcióval :)
Az előttem ezen problémát felvetőkkel most már mélységesen együtt érzek. :D

Dus 05-07-2009 17:31

Szerintem a legjobb az lenne, ha megkérdezné, hány darabot szeretnék eldobni :)

Illetve, ha eldobom a szekeret, akkor a rajta lévő árukat is dobjam el, ha fölveszem, ugyan ez...

Princ 05-07-2009 17:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210659)
Azt hiszem Dus írta, hogy amikor 50+ banditával harcoltok egyszerre, akkor a szokásosnál jóval tovább tart egy-egy csatakör. Azt szeretném kérni azoktól, akik részt vettek ebben, akik ezt tapsztalták, hogy MOST próbálják i ugyanezt, hogy történt-e bármi érdemi változás. Gyorsabb lett-e bármi is a csatában az akkori változathoz képest.
Köszi.

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210680)
Rékérdezek néhány régi, függő dologra:
  1. Szakadás. Mennyire jellemző ez mostanában? Ha neted száll el, vissza tudsz-e jönni reális időn belül?

Szakadás nem fordult elő a változtatás óta nálam, sőt 1x még olyan is volt hogy a netem ugyan elszállt egy rövid időre de a MUD még nem léptetett ki mire visszaértem. Úh nagyon jó. A "Problémás a netkapcsolatod" "Helyreállt a netkapcsolat" szövegpár mindig egyszerre jelenik meg, ami nekem furának tűnik, de elvégre mindegy, csak ne kelljen állandóan belépegetnem mint régen.

50+ banditának ugyan nem mentem neki, de a változtatás előtt 7 is elegendő volt hogy lefagyjon a böngészőm. Ma egy alkalommal kilenccel harcoltam és nem fagyott le. Gyorsaság változásáról nem tudok nyilatkozni hiszen eddig nem is láttam hogy mi történik. :p

Többi problémát én eddig se tapasztaltam meg mostanában sem.

Ati 05-07-2009 17:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210742)
Szerintem a legjobb az lenne, ha megkérdezné, hány darabot szeretnék eldobni :)

Illetve, ha eldobom a szekeret, akkor a rajta lévő árukat is dobjam el, ha fölveszem, ugyan ez...

A több darab eldobása, felvétele, feláldozás már felírva a kívánságlistára. A szekéreldobás további bonyolítása ezek után felesleges lesz.

Ati 05-07-2009 17:38

A tanulási szükségletet csökkentettem. Kérek mindenkit, hogy ezt arra használja, hogy a függőben lévő problémákat próbálja előhozni. Például hajóépítés problémája. Tehát ha nem tudsz hajóépítést, akkor a teszt miatt most tanuld meg, hogy ezeket a jelenségeket minél jobban körbe tudjuk járni, illetve ha már nincsenek, akkor a javításukat igazolni. Köszi.

Dus 05-07-2009 17:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210745)
A tanulási szükségletet csökkentettem. Kérek mindenkit, hogy ezt arra használja, hogy a függőben lévő problémákat próbálja előhozni. Például hajóépítés problémája. Tehát ha nem tudsz hajóépítést, akkor a teszt miatt most tanuld meg, hogy ezeket a jelenségeket minél jobban körbe tudjuk járni, illetve ha már nincsenek, akkor a javításukat igazolni. Köszi.

Tehát akkor most a hajóprobléma, a szakadás és a harc sebesség a három fő tesztelendő?? :)

(Csak, hogy biztos legyek benne, mert nem nagyon voltam tegnap meg ma)

Ati 05-07-2009 17:47

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210746)
Tehát akkor most a hajóprobléma, a szakadás és a harc sebesség a három fő tesztelendő?? :)

(Csak, hogy biztos legyek benne, mert nem nagyon voltam tegnap meg ma)

Ezek, valamint:

- klánadó mértéke (ezzel semmit nem csináltam, nem tudtam előhozni a jelenséget, úgyhogy kérdés, hogy ez tényleg létező probléma-e)
- dupla támadások (egy körben tudsz-e tényleg több varázslatot csinálni; ehhez a csata minden körében varázsolj, vagy olyankor hozd elő a duplázást, amikor a körülötte lévő körök mindegyikében is csatázol, hogy biztosan dupla legyen, ne csak egy átcsúszott kiírásról legyen szó) ezt nekem szintén nem sikerült megismételnem, tehát itt is a jelenség megléte a kérdés.
- látod-e valaki más eseményeit cata közben, illetve részt vesz-e olyan karakter a csatában, aki nincs is ott
- az itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=360 leírt erőkiírási probléma esetleges megismétlése, és körülményei.

Dus 05-07-2009 17:51

okok!

Nos, most így hirtelen lenyomtam 23 banditát. Nos, volt hogy igencsak gondolkozott a böngésző, hogy most mit is csináljon :D
De 3 mp körül volt minden körben a kiírás, tehát annyira nem volt lassú...

Sőt, pozitív, hogy az elején, szinte azonnal berakta az összes ellenfelet (tudom, tegnap már volt tesztelve, csak megerősítem), és, hogy amikor kapom a tp-t (tehát elhalálozik a mob), akkor nem lassabb, vagy nem észrevehetően lassabb, mint amikor normálisan harc közben írja a dolgokat...

Kétszer nem sikerült varázsolnom, de folyamatosan nyomtam a varázslós gombot...Sőt, 1 mob ellen még a kiírást sem tudtam megelőzni, bármilyen gyorsan is nyomkodtam a gombot :)

Dus 05-07-2009 18:31

Ati, lenne egy olyan javaslatom, hogy ahol mindenképp csoport ellen kell harcolni (eddig ilyenek a banditák, mert az őröknél csak belépnek a harcba), ott ne sok-sok bandita legyen felsorolva mint célpont, hanem egy sorba, és mögé zárójelben, hogy hány darab :)

Ati 05-07-2009 18:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210750)
Ati, lenne egy olyan javaslatom, hogy ahol mindenképp csoport ellen kell harcolni (eddig ilyenek a banditák, mert az őröknél csak belépnek a harcba), ott ne sok-sok bandita legyen felsorolva mint célpont, hanem egy sorba, és mögé zárójelben, hogy hány darab :)

Amikor harcolsz velük, akkor fontos lehet, hogy melyiket támadod. Mindegyik ugyanakkorát üt, ezért fontos lehet kikeresned a legkevesebb életerővel rendelkezőt, hogy mielőbb megszabadulhass legalább egytől. Esetleg a legerősebbet megtámadni, bár erre konkrétan nem látok most okot, de akár lehet is.

Padlócsempe 05-07-2009 18:57

Mostanában kevésbé érek rá a tesztre, ezért gondoltam azt tesztelem, hogy hagyom, hogy a banditák lerombolják a várost. Már 2 napja tele van a város banditákkal, van olyan épület, ahol 8-9 darab is, de még semmit sem sikerült lerombolniuk, pedig semmi és senki nem akadályozza őket a pusztitásban.

Ati 05-07-2009 19:03

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 210752)
Mostanában kevésbé érek rá a tesztre, ezért gondoltam azt tesztelem, hogy hagyom, hogy a banditák lerombolják a várost. Már 2 napja tele van a város banditákkal, van olyan épület, ahol 8-9 darab is, de még semmit sem sikerült lerombolniuk, pedig semmi és senki nem akadályozza őket a pusztitásban.

Ezen mindjárt gyorsítok egy kicsit, most úgyis ezt piszkálom.

Dus 05-07-2009 20:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210751)
Amikor harcolsz velük, akkor fontos lehet, hogy melyiket támadod. Mindegyik ugyanakkorát üt, ezért fontos lehet kikeresned a legkevesebb életerővel rendelkezőt, hogy mielőbb megszabadulhass legalább egytől. Esetleg a legerősebbet megtámadni, bár erre konkrétan nem látok most okot, de akár lehet is.

De én még a harc előttről beszélek, bal oldalt a középső dobozban, nem harc közben :)
Szóval, amikor még csak támadni szeretném őket, akkor amik tuti 1 csapatban vannak, azokat egy sorba írná...És így nem is kell számolgatni, hogy most 30 vagy 40 banditát öltem e le :D

Ildee 05-07-2009 20:54

Elkezdtem hajót építeni, nem volt vele semmi baj, megépült szépen :)
De elkezdtem evezősort is építeni, és nem tudom miért de nem készültek el, pedig hosszú ideje állok egy helyben, és semmit sem ír erről fent :(
Ugyanez volt a szigonnyal is :(

Ati 05-07-2009 21:23

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210762)
Elkezdtem hajót építeni, nem volt vele semmi baj, megépült szépen :)
De elkezdtem evezősort is építeni, és nem tudom miért de nem készültek el, pedig hosszú ideje állok egy helyben, és semmit sem ír erről fent :(
Ugyanez volt a szigonnyal is :(

Nem készültek már el azok?

Ati 05-07-2009 21:24

Kihasználtam az alkalmat, hogy csak egy karakter volt belépve, és volt egy újraindítás. Ami változott ezzel, az a gabona őrlése. ;) Már pár napja csak újraindításra várt... :)

Ati 05-07-2009 21:25

Közben akit érint, az már észrevette, hogy az ostromról sokkal sűrűbben van értesítés, hogy mindenki biztosan észrevegye. Ezzel egyidőben a bontási idő mégjobban le lett csökkentve, úgyhogy ma este már remélem bomlanak az épületek. :D

Toto 05-07-2009 21:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210766)
... ma este már remélem bomlanak az épületek. :D

Én már nagyon várom.:D

Ati 05-07-2009 22:34

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 210769)
Én már nagyon várom.:D

Nálam már szétszedték a város egy részét... :D

Phoenix 05-07-2009 22:46

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210758)
De én még a harc előttről beszélek, bal oldalt a középső dobozban, nem harc közben :)
Szóval, amikor még csak támadni szeretném őket, akkor amik tuti 1 csapatban vannak, azokat egy sorba írná...És így nem is kell számolgatni, hogy most 30 vagy 40 banditát öltem e le :D

Alvilági tanulnivalók és Kémlelés lecke :)

Dus 05-07-2009 22:47

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 210774)
Alvilági tanulnivalók és Kémlelés lecke :)

Kössz :p
A lényeg nem ezen volt :)

Amúgy prímán kiürítették egy barkkom a banditák :D

Yberia 05-07-2009 23:20

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210775)
Kössz :p
A lényeg nem ezen volt :)

Amúgy prímán kiürítették egy barkkom a banditák :D

Az biztos, most pucoltam ki a klánvárosból egy halommal...

Ati: szerintem is jó ötlet amúgy az egyes lényeg összecsoportosítása, de akár VIP funckió is lehet, mivel a játékmenetre kihatással nincs, viszont erősen kényelmi.

Ezen kívül pár javaslat, vagy bug:

1. Szerintem ellenséges lények ne szálljanak már egymás oldalán harcba ellenem. Pl bandita meg takarító ha egy mezőn vannak.
2. Amikor megtámad 50 bandita kérdéses, hogy mindegyik üthessen-e, mivel 50-en csak nem férnek már hozzám. Persze ez fantasy, ki mennyire rugaszkodik el a valóságtól egyedi döntés kérdése
3. Hajó bugot, sikerült megnézni? Mert nálam tuti nem működött jól...
4. Pajzs és páncél varázslatot, ha gyorsan egymás után nyomom nem írja ki, nem vonja le, de felteszi mindkettőt. Eléggé akadt a netem, de szerintem elő lehet hozni a hibát.
5. Villámvédelem varázslatot tettem egy őrre és a csatában villámcsapásokkal vertem porrá, érdemes lenne rákukkantani erre is.
6. Csataloghoz és fórumloghoz direkt nincs scroller? Mennyire fagyna a szerver szerinted?
7. Klánvárosba épülhessen obeliszk, hogy ha baj van haza lehessen sietni.
8. Piacról az árukat lehessen visszavenni (valamennyi piaci adó levonásával), mert ha hibásan teszem ki sose látom többé.

na hirtelen ennyi :)

jó8

Ati 05-07-2009 23:32

Quote:

Originally Posted by Yberia (Post 210777)
1. Szerintem ellenséges lények ne szálljanak már egymás oldalán harcba ellenem. Pl bandita meg takarító ha egy mezőn vannak.
2. Amikor megtámad 50 bandita kérdéses, hogy mindegyik üthessen-e, mivel 50-en csak nem férnek már hozzám. Persze ez fantasy, ki mennyire rugaszkodik el a valóságtól egyedi döntés kérdése
5. Villámvédelem varázslatot tettem egy őrre és a csatában villámcsapásokkal vertem porrá, érdemes lenne rákukkantani erre is.
6. Csataloghoz és fórumloghoz direkt nincs scroller? Mennyire fagyna a szerver szerinted?
7. Klánvárosba épülhessen obeliszk, hogy ha baj van haza lehessen sietni.

1, Kifejezetten szállhassanak. Van, aki nem száll, van aki segít a "fajtársainak", és van, aki mindenkinek segít. Ki kell tapasztalni, hogy melyik mob milyen jellegű, és aszerint tervezni, hogy mikor kivel száll az ember harcba.

2, Ha 50-en vannak, akkor 50-en harcolnak. Ritka lesz, de amikor ilyen van, akkor a mennyiségbeli elrettentés a cél.

5, A villámvédelem nem tesz immunissá, csak csökkenti a villám-jellegű ártások hatását.

6, Direkt nincs. Nem lesz scrollozható, csak most az, hogy ki lehessen másolni az eseményeket a teszt alatt.

7, Az obeliszk igen ritka lesz, a klánvárosba viszont vissza lehet térni varázsitallal.

Yberia 05-07-2009 23:33

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 210584)
Hasonló asszem Balazsal történt valamelyik este. Nálla is kétszer ment végig a %. Nem tudtunk rájönni, hogy miért.

Bezony, meg is írtam egyből Ati-nak csak mailen, mivel elfelejtettem a fórum linkjét :P

Ildee 05-08-2009 04:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210763)
Nem készültek már el azok?

Este mikor kiléptem még nem láttam őket sehol, de most ahogy beléptem és visszamentem a hajómhoz, láttam, hogy minden ott van :)

Ildee 05-08-2009 06:54

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210780)
Este mikor kiléptem még nem láttam őket sehol, de most ahogy beléptem és visszamentem a hajómhoz, láttam, hogy minden ott van :)

Kötben rájöttem miért :D:D:D mert nem töltöttem újra a hajó adatokat :)

Ati 05-08-2009 09:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210785)
Kötben rájöttem miért :D:D:D mert nem töltöttem újra a hajó adatokat :)

A helyi menük csak kattintásra frissülnek.

Padlócsempe 05-08-2009 09:39

Olyannyira sikerüólt tuningolni a banditákat, hogy tegnap este két napi ostrom után még minden épületem állt, ma reggel pedig már egyetlen egy épületem sincs. Szépen kipucolták a várost. Azért valami középút jó lett volna :)

Ati 05-08-2009 09:46

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 210790)
Olyannyira sikerüólt tuningolni a banditákat, hogy tegnap este két napi ostrom után még minden épületem állt, ma reggel pedig már egyetlen egy épületem sincs. Szépen kipucolták a várost. Azért valami középút jó lett volna :)

Egy fél nap alatt azért egy klánból valaki csak észreveszi, hogy baj van. :) Ha egy nagy klánból 12 órán át egyetlen tag sem lép be, akkor az nem életképes klán. Úgyhogy emiatt nem aggódnék. 1 fős klánok a legritkább esetben fognak éles játékban várost építeni.

Nálam tehnap bontottak, aztán kipucoltam őket a városból és vissza se találtak egyelőre.

Ati 05-08-2009 10:24

Másoknak milyen tapasztalataik voltak a bontásokkal, illetve az ostrom kijelzésével?

Phoenix 05-08-2009 10:30

Este 11kor néztem be, akkor még minden rendben volt, aztán reggel 9re már 2 fal meg egy barakk odalett. Ez egyenlőre jónak tűnik, bár egyre több a földig rombolt város. Az ostrom kijelzése is már megfelelő :)

Egyébként sztem az is megérne egy próbát, hogy minél nagyobb valakinek a városa, annál inkább támadnának a banditák, így későbbiekben egy nagyobb klánnak is lenne dolga.

Totoval gondolkodtunk egy olyan lehetőségen, hogy a banditáknak is lehetne egy nagyobb városa, (ahonnan kiindulnak és ellepik a térképet) amit lehetne ostromolni, egyéniben vagy esetleges összefogással és ha sikerült teljesen elpusztítani, akkor valami jutalmat lehet szerezni és aztán valahol megint létrejön egy banditaváros :)

All times are GMT +1. The time now is 23:20.