![]() |
Al Pacino 1993-ba legjobb ffi főszereplő Oscar-t kapott. Ez azért már messziről mutatja hogy milyen film. Sztem is jó
|
Quote:
|
Most néztem meg a Ház a tónál c. filmet, nem hiszem h alapfilm lenne, de sztem egy jó film. Nem szeretem az ilyen időben ugrálós filmeket, főleg hogy egy hülyeségen alapul, de ez most vhogy tetszett:)
|
Szemtől szemben (Heat)
r: Michael Mann fsz: Al Pacino, Robert De Niro, Val Kilmer Azért a mellékszereplők között is vannak ismert szinészek pl Jon Voight, Ashley Jud, Tom Sizemore, Natalie Portman stb Abszolút nem érdekel, hogy alapfilm e vagy sem (mert páran felakadtak itt anno, hogy alap vagy sem), de az biztos, hogy nagyon jó film. Nah a borítón ilyeneket ír hogy: - Két megszállot férfi a törvény ellentétes oldalán - Bámulatos nagystílű mestermű Szóval... mindenkinek ajánlom :cool: |
A szakasz, Keresztapa, és persze minden ami robert de niro, harcosok klubja, blöff, a ravasz az agy...stb..:cool:
|
Elég régen írtam ide, de ma úgy érzem olyan filmet láttam, ami minden képp alapfilm kell hogy majd legyen. Szabadság szerelem. Láttam már sok '56-os filmet, bár azok nem ilyes stílusúak voltak, de ez messze a legjobban tetszett. Hátborzongató volt nekem, és aki ismeri a film történelmi hátterét (minden magyarnak ismerni kell/kellene) az érzi, hogy milyen világ is lehetett az... Nagyon jó film!
|
Nálam a Szikla és Gladiátor az alapfilm, nem tudom őket megunni. Emellet még sok mást is szeretek, de őket favorizálom.
|
Quote:
|
Nekem a Baywatch kevésszereplős Babewatch változata jött be:)
|
Quote:
Amikor reng a föld (színes magyarul beszélő amerikai dokumentumfilm, 55 perc) |
Nalátod Remedy van Neked humorérzéked, ha megerőlteted magad.
|
12 majom
K-PAX Dark City Baraka Powaqqatsi Koyaanisqatsi Naqoyqatsi Dogville Menderlay Kör 2 (azzal a 40 percnyi kivágott résszel együtt persze. a mozi változat ritka pocsék.) 2001 Űrodüsszeia 2010 A kapcsolat éve Argo Equilibrium Vektor |
Quote:
|
Quote:
|
Ja, és ajánol figyelmedbe a Qatsi trilógiát... Finoman szólva... ODABA.rkóbázik... :D
|
Quote:
|
Nekem tetszik A kaktusz virága című film.
Ingrid Bergman, Goldie Hawn, Walter Matthau játszik benne. 1969-es film. Nekem nagyon bejön a humora. Párom unszolására néztük meg, de nem bántam meg. Teljesen más a film hangulata, nem olyan mint a mai tucatfilmeké. Aki teheti nézze meg. :) |
Nekem alap filmek:
Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, 4 szoba, Alkonyadtól pirkadatig (első rész), Gyalog-galopp, Bryan élete, Mátrix 1, Indul a bakterház, Csapd le csacsi, Legényanya, Üvegtigris, Valami Amerika, Keresztapa 1-3, Sebhelyesarcú, Szemtől szembe, Hetedik, Szikla, Blöff, Taxi, Szállító, Shrek, Oscar, Trainspotting, A cég, Az ördög ügyvédje, Trója, Interjú a vámpirral, Én a robot, Beverly Hills cop, Randiguru, Bronxi mese, Amerika história X, Végső állomás 1-3.... és még sorolhatnám :D |
Nagyon elült a topic. Teszek egy próbát, hátha még ki lehet belőle valamit hozni.:)
Lényeg a lényeg, szeretnék megemlíteni két filmet, amelyet alapfilmnek tartok még. Nem tudom, írta-e már valaki őket, perpill úgy hiszem, hogy nem. Az első a Michael. '96-ban voltak jó filmjei Travoltának, ez is egyike azoknak(de ide jön még a Rés a pajzson és a Csodabogár is azt hiszem). Rég láttam és egyelőre hiába fáradozok a megszerzésén, nem egyszerű, hiszen 11 éves. A másik az Atlantisz gyermekei. Tegnap este ment az Rtl Klubbon(mit este, hajnalban). Nem tudom látta-e valaki közülletek, de nekem nagyon tetszett. Az elejéről ugyan lemaradtam, de nagyon megfogott a történet. |
Frankenstein (1931)
Frankenstein felesége (1935) Frankenstein gyermeke (1939) Dracula (1931) The Wolf Man (1941) Lehet, hogy elcsépeltnek tűnik, tele "sztereotipiákkal"... De ez az alap. Ebben minden 'gegg' eredeti! Az összes többi innen lett koppintva. Mellesleg a hangulatuk ma is egyeülálló, és megindító. Mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg, aki csak teheti! A filmeket Boris Karloff, és Lugosi Béla páratlan játéka emeli a halhatatlanok közé! |
Nézzünk kategóriákat:
Romantikus: Tulipános Fanfan (eredeti változat) Sci-fi: Stat Wasr 4-5-6 (nem felújított) Életrajzi: A graffiti királyia |
Sztár Trekk - originál Szériesz :D
Amit a Körk művel....... Hát én szétröhögtem az agyam. :D (De nem csak erről szól, valóban állati alap a sci-fi terén.) |
Quote:
Kiegészítésképpen pár még a teljesség igénye nélkül: Könzönséges bűnözők Játsz/ma Thomas Crown ügy Összeomlás Minden héten háború |
Argó... :D
|
Quote:
|
Az az igazság, hogy én is így voltam vele... Láttam pár magyar filmet az elmúlt 10 évből... Hát.. nem írok róluk inkább semmit. Halottról vagy jót, vagy néma csönd. :D
De egyszer az egyik igen jó barátom mondta, hgoy 1 megnézést megér... Tényleg nem rossz. (Nem merte halálra dícsérni, mert tudta, hogy utálom a magyrar filmeket. legalábbis az utóbbi 60 év termékét biztos.) Szóval nagy nehezen rávett... Hát modnom 1 órát megér, hgoy letöltsem.... letöltöttem a netről, megnéztem. Hát én másfél órán keresztül sírva röhögtem, hogy belefájdult a rekeszizmom... Másnap megvettem DVD-n. Azóta az egyik kedvenc magyar filmem. :D |
Quote:
|
Quote:
Láttam én sokat közülük már (a mostaniakbólis) de mindig csak akkor amikor éppen "olyanom" volt, hogy most meg tudom nézni mert alkalmas rá a "lelkiállapotom". Tetszett az Üvegtigris is a Szőke Kóla is az Egy szoknya egy nadrág is és sorolhatnám, mert nem olyan rosszak azért amilyennek sokan gondolják, de sajnos én csak bizonyos lelkiállapotban vagyok képes ezeknek a megnézésére. Éppen ezért számomra ezek nem nevezhetőek "alapfilmeknek". |
Quote:
|
Hát nem tudom... nekem nagyon rosszak a benyomásaim magyar filmekről... Az Üvegtigris még hagyján, de csak és kizárólag az 1. része.
Na jó. A Tanú című film is alap nekem. :D Szóval már van 2 magyar film, ami alap. És nem 60 évesnél öregebb :DDD |
Az indul a bakterház is jó, de azzal úgy vagyok, hogy évente max 1x. Többször nem kéne. :D
Bár a múltkor megnéztem az "Anyád, a szúnyogok" című műalkotást.... Mű... Alkotás... Hát... :D A végefelé már kínomban röhögtem rajta :D Bár lehet ez egy ilyen szenvedős film. :D Mármint nekem. :D |
Quote:
|
Hát vannak benne jó részek... De én azt 3x néztem meg, mire röhögtem rajta. 4. alkalommal már elment. De 5. alkalom nem lesz idén. :D:D Jövőre megnézem megint, és lehet, akkor be fog jönni. :D
|
Quote:
|
Szerintem van azért jó magyar film. Bár ez nagyon szubjektív. Nekem pl tetszett a kontroll, mert én szeretem az ilyen típusú filmeket. De majd megőrültem mikor haverom meg akarta nekem magyarázni hogy a magasfeszültség milyen jó film. Én nagyon nem bírom a skizósat, és van olyan aki arra esküszik. Tehát a magyar filmekről nem ad jó képet a kontroll mert az csak egy rétegnek tetszhet. Üvegtigris egy valóban jól sikerült film, és nekem mind2 része tetszik... Bár lehet én azért vagyok oda érte mert jó társaságban néztem, és néhány poént azóta is sikeresen felelevenítük. pl.: "Mennyire vagy túsz" ez nálunk annyit jelent hogy kérek sört, mivel a filmben csoki így használta:"Mennyire vagy túsz? Sörhöz odaférsz?"
Vannak nagyon gagyi magyarfilmek, elismerem, de vannak hihetetlen szar amcsi filmek melyek 10* akkora költségvetéssel készültek mint pl az üvegtájger. Nekem tetszik a Szabadság szerelem is de erről is megoszlanak a vélemények...:) (Csak hogy írjak már valamit a filmekhez is:)) |
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=JbxX9XG7-pg |
Quote:
|
Láttátok már a Buhera Mátrix-ot?
Csak a magyar filmekről jutott eszembe. Nekem bejött, elnevetgéltem rajta, bár kicsit szokatlan, de van varázsa az tuti :D Amúgy az utóbbi években kis hazánk filmjei közül akad néhány ígéretes darab ;) Az Üvegtigris szerintem jópár évig nem tűnik el a süllyesztőben. A Valami Amerika is elég jól sikerült (ki nem vigyorodott el Terka néni sütizésén ? :) ) Lehet kicsit rózsaszín film de én a Csak szex és más semmi film lépcsőházas-sztriptíz jelenetén fuldokolva röhögtem, már azért az egy poénért megérte :) A Kútfejek is egy jól sikerült filmecske lett, teletűzdelve nagyon jó poénokkal ("Kisfiam, te olyan vagy mint az anyád p**csája... minél nagyobb vagy, annál kevesebb örömöm van benned") A Szabadság szerelem nekem is nagyon tetszett. Biztosan látott már jónéhány összecsapásos, háborús filmet. Persze, nem egy Zongorista, de szvsz a "nagy külföldi produkciókkal" összehasonlítva tökéletesen megállja a helyét ebben a műfajban. Ha kicsit más vízekre evezünk, gyerekkorunkban ki nem szerette a kis Vuk-ot, vagy Vizipókékat? :) Süsü is egy bárgyú kis klasszikus, akit én tutira nem felejtek el soha :) Mutassatok nekem még egy olyan vega sárkányt, aki vackorkörtét kajál?!?! :) Pom-Pom meséinek szereplői pedig felnőtt fejjel is eszméletlen durván poénosak... Radírpók? :D Festéktüsszentő? :D Na befejezem a fejtegetéseket, szép napot mindenkinek :) |
Ha már magyar film, akkor a Hasutasokat semmiképp ne hagyjuk ki szerintem. Meg az Argót:D
|
Quote:
Az Argó fain ;) Viszont megemlíteném, hogy a Megy a gőzös nekem nagyon nem jött be. Moziban szerintem kár megnézni... elég laponya volt úgy minden szempontból :confused: Látta már valaki? |
All times are GMT +1. The time now is 03:21. |