![]() |
Valaki legyen szives megmondani, hogy mi az értelme annak, hogy szintenként növekvő bónusz adódna az élőhalottnak.
Miben különböznek a szintek a maximális hektárszámon kivül? Hisz minden más arányosan növekszik, azaz a veszteségek, költségek, stb. (kivéve 1/A-t) Csak ki lehet jobbat is találni, minthogy szintenként nyolcmillió százalék plusz támadópont és 6 millió százalék plusz férőhely. Emlitettem javaslatokat a 249. és a 328. hozzászólásban. Szerintem különlegesebb erősitések kellenének, mint az össze-vissza százalékok. |
Quote:
|
Quote:
Amugy meg, szamolhattam volna elittel is az arany nem valtozik, es ha megkapja az automatikus vedelmet (amit teszem hozzam tamogatok) akkor maris nem olyan rossz a vedelme. |
Felmerült bennem még 1 lehetőség a hulla erősítéséhez, ha nem kapja meg a védelmet, akkor a támadó seregeket, kellene gyengíteni. A hulla elvileg már egyszer meghalt, mi lenne ha az ellene irányuló seregeken nem lenne vérszomj, így azok 30% al gyengébbek lennének. Az alsó 2 szinten a hulla még 700 hekiig kb játszható faj feljebb már nem nagyon, s ez a sereg erejének a csökkentése magasabb hekin sokkal jobban fájna egy hadinak mint alacsony hekin, így a hulla ahogy jelen pillanatban gyengül minnél feljebb van úgy abban az esetben nem gyengülne, hiszen az ellene támadók gyengülnének picit. + ehez még támadóbónusz, + több férőhely, esetleg betegség növelés illetve infó szerzés, elég kemény kis faj lenne.
|
Quote:
Szerintem ez azért nem jó, mert levelek ezrei mennének a supportra, hogy pattantam a hulláról, amit simán be kellett volna vernem, szar a játék! :) |
Quote:
Azt kérdezed, miért szintenként változik a hadibon. Egyszerű a válasz, mert fölfele haladva egyre értékesebb a föld, és ezért erősebb az országok hadi beállítottsága. Legyen az védekező, vagy támadó jelegű. Először addig kellene eljutnunk, hogy mekkora legyen az ütő ereje. Utána beszélhetünk különböző különlegességekről, mint a szupervándor, a gyújtásrezisztencia, a varázslók nélküli információszerzés, vagy a büntető betegségről. Ha mind ezek meg vannak megpróbálhatjuk összefésülni az egészet. |
Látva hogy mennyire fellendült a határtalan ötletelés a hulláról, egy négyes csopi derekán összeszámláltam gyorsan mennyi körülöttem az arányuk. 19%. Föntebbi csoportokban kevesebben vannak, lentebbiben talán többen - ez közbevetőleg válasz arra Csempének hogy pl miben különböznek a csoportok a földterület nagyságán kívül.
Szóval mindenki aki erősíteni akarja a hullát, gondolom számol avval, hogy több lesz ebből a fajú országból. Mondjuk a kiragadott esetnél maradva a mostani környezetemben nem minden ötödik, hanem minden negyedik lenne zombi. Természetesen aki egysíkúbb játékra vágyik a jelenleginél, talán még örülne is ennek. Én viszont annál kevésbé. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ennek megfelelően kellene kb erősíteni a hullát. Egyéniben az orknak a vérszomjat még fel kell raknia, arra megy még néhány hektár barakkból. Hullának nincsen védelem varázslata, azt ellensúlyozza valamennyire a betegség. Alig tud termelni (mindenki lelopja), cserébe hoz katonákat -ez még mindig inkább negatív egyenleg. Mindenki tudja ártózni, akármilyen messziről -egy esetleges ütés után hetekig, sokezer pont távolságból is jön a tűzgolyó, rengés (ez utóbbi ugyan gyengítetten) -javaslom, hogy a vari reziszt a támadott hullától való ponttávolság szerint erősödjön (mint a toliknál a 10k pont szerint), és kb 20% ponttávolság után (hulla pontszámának a 20% -ánál nagyobb ponttávolság esetén) legyen 0 az okozott kár. Vagy ugyanilyen lineáris függvény alapján legyen egy alap mágikus védereje (a katonia véderőhöz hasonlóan), ami ponttávolsággal erősödik. Pl úgy belőve, hogy a hulla értékétől való %-os eltérésnyi % óriás templom (100% morállal) éppen ne vigye át. Tehát egy 150k pontos hullának az ártózásához 5k pontról szükség lenne 3.3% templomra, 30k pont távolságból pedig 20% templomra (a hulla területe alapján órisától max tekerccsel 100% morállal). (mindenki számoljon rá varázsló értékeket ha szeretne, jelenleg az elv a lényeg :) ) Ha nem sikerül a varázslat, akkor kiderülhetne számára, hogy ki próbálta ártózni (mégha nagyon messze van is az illető). |
Quote:
|
Ati: be tudnál tenni valamiféle statisztikát, hogy szintenként mennyi hulla van jelenleg a játékban?
|
Quote:
Quote:
De mivel, nemcsak az ő szempontjukat kell figyelembe vennünk, ezért a második jobban tetszik, mert igazságosabb. Ez, pedig inkább a felsőbb szinteken segíthet neki. Ellenben ennek a szabályba foglalását nehézkesebbnek találom. Quote:
|
Quote:
Quote:
Egyetlen egy kivétel van a játékban: A felfedezés költsége, ami exponenciálisan nő. De az is a földterület függvényében növekszik, nem pedig a szint függvényében. Bár ez a kettő valamilyen szinten összefügg, de az összes faji tulajdonságtól különbözik a szintenkénti bónusz-rendszer. Ha már mindenképpen százalékokat akarunk hozzáadni, akkor szerintem "szellemesebb" lenne, hogy az élőhalott támadóereje a földterületének két százalékával növekszik, egészen 3000 hektárig. Ez 600 hektáron 12% lenne, 1000 hektáron 20%, 1500 hektáron 30%, 2500 hektáron 50%. Ezek kb. megfelelnek a jelenlegi rendszernek, csak nem szintentként adódna a bónusz, hanem hekinként, így az élőhalottnak nem lenne célja minél előbb szintet lépni, hanem találkozhatnánk velük a csoport felső részében is. És ha erősíteni akarunk a hulla támadóerején, ezeket a százalékokat lehetne módosítani. De jelenleg nem az a legnagyobb baj az élőhalottal, hogy nem üt elég nagyot. Hanem az, hogy névtelenül bárki folyamatosan tud neki komoly károkat okozni, semmiről nincs információja, és minden diplomáciai üzenet megjegyzi: csak hullák kíméljenek, mert szövetségben hasznavehetetlenek. Egy ötlet: Mi lenne, ha az élőhalott Támadó nevű egysége 4 helyett 7 vagy 8 támadóértékkel rendelkezne. Ezzel is jócskán nőne a támadóereje, viszont a védelme gyengülne, és végre valamire használva lenne normál játékban is ez az egység. |
Quote:
De legyen 1/A. Legyen egy kőgazdag klán ami unatkozik, más nem fogja úgyse megcsinálni az alábbit: Legyen az orknak 79%!!! barakkja többi ház. Menjenek rá az egyéni támadóerőre, tábornok személyiséggel. Mondjuk 2k hektáron lovasokkal h szemléletesebb legyen. Felfele-lefele támadást kihagyom belőle h kevesebb legyen a szorzó. 2000*0,79*52*6*1,4*1,3*1,3*1,2~1399612 -> bármin átmegy. Ezt a támadóerőt egy hulla 1399612/(40*6*1,5*2*1,3*1,07)~1398 barakkból oldja meg. Kevesebb mint 70%. Nehéz választás. Én is az orkot választanám aminek minden resist nélkül rommá gyújtják az országát és kv előtt kitekizik. Jólesne milliárdokat ölni a támadásokba nap mint nap. És nézni h a hullák úgy húznak el mellettem vagy rajtam keresztül mint az ágyúgolyó. Vándor élőholtak előnyben, azokat haza se kíséred. Minimál időráfordítással. Hazakísérésről jut eszembe. Betegség. Ennyi előnnyel ugrásszerűen nőne a hullák száma. Felsőbb csoportokban nem lehetne úgy támadni h ne legyen beteg az ország. A 79% barakkos ork persz. egy erősen sarkított vmi. Csak szemléltetni akartam h egy végletekig átépített ork gyengébb lenne mint egy átlagos hulla. A mondanivaló csak annyi h ötletek kombinálása ide vagy oda a ló túloldalától maradjunk távol. |
Quote:
|
Quote:
nem tudom.. valahogy egy orkra sokkal többet kell figyelni mint egy hullára.. és egy hullának nem is kell kaja, tehát sokkal kevesebb pénzbe is kerül, ha orkal, gnómmal spórolni akarok kiteszem a sereget, és távolozgatok körönként, de ha megerősítjük a hullát neki semmit se kell csinálnia, csak benthagyja a sereget, és kész.. és mellette le se lehet tekizni.. nekem nem hiányzik, hogy A-ban sok hulla rohangáljon.. ember, és fél-elf sincs sok.. szerintem inkább alsó szintekre kéne erősíteni, bár felőlem ki is lehet venni a játékból:D |
[quote=Padlócsempe;207406]
Ha már mindenképpen százalékokat akarunk hozzáadni, akkor szerintem "szellemesebb" lenne, hogy az élőhalott támadóereje a földterületének két százalékával növekszik, egészen 3000 hektárig. Ez 600 hektáron 12% lenne, 1000 hektáron 20%, 1500 hektáron 30%, 2500 hektáron 50%. Ezek kb. megfelelnek a jelenlegi rendszernek, csak nem szintentként adódna a bónusz, hanem hekinként, így az élőhalottnak nem lenne célja minél előbb szintet lépni, hanem találkozhatnánk velük a csoport felső részében is. És ha erősíteni akarunk a hulla támadóerején, ezeket a százalékokat lehetne módosítani." Az elv tetszik, de még mindig azt mondom, először azt kell meghatározni, hogy mekkorát üthessen a maximális bonuszok mellett. És továbbra is azt tartanám helyesnek, ha a legerősebb védekező fajhoz az elfhez képest határoznánk meg nem, pedig valamelyik hadis fajhoz. A javaslatodban mindenféleképp kell változtatni a százalékokon. Örömmel látnék egy olyan számítást ahol 3000 hektárra, kiszámítanád ezt az értéket többféle elfre. Mondjuk egy 17%-os toronyíjra, egy 19%-osra és egy 21%-osra |
Quote:
Quote:
|
Az elv tetszik, de még mindig azt mondom, először azt kell meghatározni, hogy mekkorát üthessen a maximális bonuszok mellett. És továbbra is azt tartanám helyesnek, ha a legerősebb védekező fajhoz az elfhez képest határoznánk meg nem, pedig valamelyik hadis fajhoz.
A javaslatodban mindenféleképp kell változtatni a százalékokon. Örömmel látnék egy olyan számítást ahol 3000 hektárra, kiszámítanád ezt az értéket többféle elfre. Mondjuk egy 17%-os toronyíjra, egy 19%-osra és egy 21%-osra[/quote] Azért 3000 hektáron már nem nagyon tenyésznek 21% elfek, esetleg 25% torony/barakkosak, de ez a minimum.:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Leártózod?Érdekes nekem úgy rémlik a súgóból hogy pl az ártók nem nagyon vannak hatással rá és még a földrengés is kisebb károkat okoz.Gyújtani meg felgyújtják a gnómot meg az óriást,orkot, elfet,stb és néha még a félelfet is(sőt le is ártózzák őket),ez benne van a pakliban. |
Quote:
Van egy réteg akinek így jó a hulla ahogy van,van egy másik aki változtatni akar és vannak akiknek jelenleg mindegy. Minden esetre egyáltalán nem jó ötlet hogy a hulla erősebb legyen az orknál óriásnál vagy a gnómnál,mint már megjegyeztem a legkevésbé időigényes faj és ennek megfelelőek a maluszai. |
Quote:
Akár úgy nézzük, hogy a hulla tolijai és variai nem érnek semmit, akár úgy, hogy viszacsapjon valahol annak aki ártózza... |
Quote:
És ha lentebbi szinteket nézünk, akkor a kevésbé hatásos földrengés egy 4 fős szövetségtől szerintem kicsit több veszteséget okoz, mint pl egy hadi gnómnak, akit 1, max ellenfél tud rengetni... Ugyanez a tolvajoknál is. Tehát nem kicsit kap többet a nem kicsit gyengébb faj. Az elffel sem kell nagyon törődni, mégis az a LEGDURVÁBB védekező faj, amit nem könnyű beverni... |
Quote:
ha hullához idő se kell, pénz se, és komolyabb tapasztalat se, ne legyen már olyan szintű, mint egy komoly élezett faj.. vagy legyen úgy kialakítva, hogy rá is rá kelljen nézni 4-5 óránként:D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Hogy a hulla nem pénzigényes akkor nem tudom melylik faj az. Legyújtod a házát fel kell építeni mivel nem üzemeltek a barakkok elmentek a katonák azt újra kell képezni. Hogy miből csak a katona termelésből, semmi másból nem tudja megoldani. És ez mind pénz és sok-sok idő.
|
Quote:
Viszont jóval több odafigyelést igényel, mint egy tekercsekkel rendelkező faj, mert nekik csak a tekercseket kell ki-be rakodniuk a klánraktárba. Továbbá: körváltás előtti tekizés A-ban a legkevésbé sem indok, mivel még piac sem kell hozzá, hogy a tekercsek teljes biztonságban legyenek a csata előtt utolsó másodpercig. |
Jaj. Egy csomóan azt írjátok, hogy a hulla nem időigényes faj.
Semelyik faj sem volt felsőbb szinteken olyan időigényes, mint a hulla. Állandóan piacoznia kell, mert katonaeladáson kívül csak a piacon tud keresni. Az országában nem tarthat értékeket, mert azonnal ellopják. A pontlistát szinte körönként figyelni kell, valamint legalább naponta elmenteni. Ez az ellenfél kereséséhez nélkülözhetetlen. Állandóan számolni kell, hogy még hány gyújtást lehet elviselni seregelmenés nélkül. stb. |
Quote:
Quote:
|
Kicsit off, de seregelengedni hogy lehet hullával?Népességgel játszani?
|
Pl. házat bontasz v. ha már rádgyújtottak eleget és van más épületed barakkon kívül játszol az intézővel.
|
Quote:
A hullának a másodlagos szerepét épp az igénytelensége adja, ha vki nem nagyon akar hódítózni, de mégis legyen országa. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:36. |