Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Jáj! :S (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2469)

[HTPA]GeeForce 02-06-2009 08:18

persze a memtest-et tudom hibára húzni, hogy ahhoz durván bele kell nyúlnom az ellenőrzési beállításokba..
de ha alapból lenyomok egy tesztet, akkor 0 hiba.

(egyébként nem olyan vicces végigvárni 2 gigának a tesztjét... durván 3 óra. már 2x végigvártam... kijöttek az első ősz hajszálaim... még jó, hogy nincs a gépemben mind a 4 giga, ami szokott...)

[HTPA]GeeForce 02-06-2009 08:24

az IDE vezérlés biztos nem szállt el, hiszen jelenleg egy IDE vinyó van bent, és arról netezek.
de ha el is szállt volna, a satás vonyóm másik kábelről kapja az áramot, és az alaplapon is máshova van csatlakoztatva, tehát nem hiszem, hogy az a baj..

még egy kérdés: hogy tudom tesztelni azt a vinyót, amin nincs semmi? lévén, hogy ha bedugom az IDE-s és a SATA-s vinyót is, akárhogy jumperelek, midniga satásat akarja boot drive-nak betenni, azon meg ugye nincs semmi, teljesen üres, frissen formázott...

hogy tudom megoldani, hogy benthagyom a 160-as ide-st (ami jelenleg bent van), és mellé dugom a satásat, de az IDe-sről butoljon be?

Tsyl 02-06-2009 08:34

Értem..sajnos most már csak tippelgetni tudok én is:confused:
Van olyan, hogy a biosban bekell állítani a "compatible mode"-t Satánál, máskülönben kifagy az Xp.
Az alaplap kis könyve esetleg nem említi a Sata install során a tendőket, problémákat?
Xp Sp2 és most már SP3 alatt én jelenleg 22 wincsit használok ebből 10 ami Satás. De az előzőekben leírt hibákon kivűl, nekem idáig más gondom nem volt velük.
Ettől függetlenül én is kíváncsi vagyok, hogy mi okozza nálad a kifagyást, hiszen mindig tanulhat az ember az ilyen esetekből.

[HTPA]GeeForce 02-06-2009 09:05

a baj az, hogy az alaplap kézikönyvében (ami egyébként nagyobb mint egy lexikon......) csak a RAID-ről ír, hogy hányféle képpen lehet RAID-be kötni a Serial ATA 3.0 Gb/s cuccokat...

De nekem csak 1 vinyóm van, ergó nem érdekel a RAID.

(ASUS M2N-SLi alaplapom van, nem találkoztam "compatible mode"-dal a BIOS-ban.)

Egyébként direkt vettem SLi alaplapot, mert jobban hűl, mint a sima. Eredetileg M2N-E -t akartam venni, de rádumáltak az SLi-re. És végülis bejött... Igaz, hogy csak 1 videókártyám van, de az alaplap 3-4 °C-kal hidegebb, mint a haverom M2N-E -je. Szóval a "túlmelegedett alaplap" sem okozhatja a problémát. Tehát még egy hibaforrás kiszűrve.

szamóka 02-06-2009 17:07

Talán ez a link segít...

Kutyuleee 02-06-2009 17:16

a Bios-ban kutatkodj, nekem ott kellett engedélyeznem,hogy indithassa a Sata vinyórol a windowst. igaz nekem telepiteni sem engedte, mert a restartnál nem találta meg, addig:) de pl haveromnak még büvészkednie kellet a bioszban, mert neki is megállt állandóan a telepitő...

[HTPA]GeeForce 02-06-2009 22:34

köszönöm mindenkinek a segítséget.

a megoldás ez lett: felraktam egy eredeti vindóz ikszpét. :D elsőre feltelepült, és azóta is működőképes...

Ezen soraimat már az új, 500 gigás satás vinyómról írom. :):)

Burning 02-11-2009 20:23

sziasztok, légyszi segítsetek:)
kaptam egy ilyen hülye képes linket amit megnyitottam és most van a gépemen egy progi ami ész nélkül küldi időnként a mindenféle hülyeséget az ismerőseimnek msn-en. ez nagyon idegesítő...soha nem nyitottam meg ilyet, de most azt hittem osztálytársam küldött képet, és benéztem:o
tudom a nevét, de nem találom, hogy hol van...légyszíves adjatok valami progit vagy valamit amivel ez kiirtható.
köszönöm előre;)

[HTPA]GeeForce 02-11-2009 23:03

effdiszk. :D
format c: /u /q :D

Egyébként az UniBlue csinált egy jó programcsomagot... van benne mindenféle eraser, meg karbantartó. Grabi gépét egyszer rendberakta (legalábbis ezt írta), szerintem próbáld ki te is.

Kutyuleee 02-11-2009 23:15

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 203584)
effdiszk. :D
format c: /u /q :D

Egyébként az UniBlue csinált egy jó programcsomagot... van benne mindenféle eraser, meg karbantartó. Grabi gépét egyszer rendberakta (legalábbis ezt írta), szerintem próbáld ki te is.

pontositok, az enyémnek is bevált:)
amúgy Christian hogy lehetsz ilyen butus, hogy msn-en bármi linket is megnyitsz a másik megkérdezése nélkül??? nem szabad, tilos!!!:D ha ő azt mondja,hogy nem kamu és tényleg küldött ilyet csak akkor...:D

Redback 02-11-2009 23:17

Chris:EGy msn reinstall nekem megoldotta a dolgot :)

Burning 02-12-2009 16:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 203587)
pontositok, az enyémnek is bevált:)
amúgy Christian hogy lehetsz ilyen butus, hogy msn-en bármi linket is megnyitsz a másik megkérdezése nélkül??? nem szabad, tilos!!!:D ha ő azt mondja,hogy nem kamu és tényleg küldött ilyet csak akkor...:D

hallod:D
már vagy 2 millió ilyet kaptam és soha nem nyitom meg...biztos fáradt voltam, meg jött mellé valami szöveg, aminek a stílusa úgy kb egyezett is az osztálytársaméval:D nem tudom hogy sikerült, de összehoztam:/
minden esetre találtam egy programot, ami meg is találta, hogy hol a vírus (a biztonsági mentések között) azonban amikor megtalálta nem ajánlott fel semmi lehetőséget és a keresés is leállt:D
gondoltam akkor egybekötöm a hasznosat a jóval és letöröltem 28 giga biztonsági mentést, ami nem kellett, úgyhogy a vírus eltűnt, és mostantól a vírusirtóknak 28 gigával kevesebbet kell átnézni:D
így sikerült:)

Redback 02-12-2009 17:07

Tesóm freemailos címét feltörték, nagyon fontos lenne hogy valaki "vissza"törje.Érettségis cuccokat kap rá, stb.Aki tud segíteni az vegyen fel msn-re pls, vagy pm-ben keressen meg :mad::o

Andrew 02-12-2009 18:15

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 203633)
Tesóm freemailos címét feltörték, nagyon fontos lenne hogy valaki "vissza"törje.Érettségis cuccokat kap rá, stb.Aki tud segíteni az vegyen fel msn-re pls, vagy pm-ben keressen meg :mad::o

Hogyan lehet amúgy emailcímet feltörni? :o

Redback 02-12-2009 18:52

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 203642)
Hogyan lehet amúgy emailcímet feltörni? :o

Passz, de tesóm nem tud belépni :(

Andrew 02-12-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 203645)
Passz, de tesóm nem tud belépni :(

Ezt hallva én is gyorsan módosítottam a jelszavamat. Nem szeretném, ha pont a felvételi közben lenne valami gond...

Redback 02-15-2009 17:38

Havernál történt valami gond.Az oldalakat sem az FF, sem az IE nem jeleníti meg, kapcsolat megszakítva hibajelzéssel.Avastja van, azzal végig is futatta, Spybottal, de semmi.MSN megy, tölteni tud, de semmilyen oldal nem jön be.Én XP hibára gyanakszom, de nem vagyok benne biztos.Szerintetek?

Redback 02-15-2009 17:54

Közben az Avastja talál két vírust, Win32:Sality-gen , és Win32:Trojan-gen{Other}.Utánanéztem, ebből talán a sality gen csinál ilyet, de arra sem jellemző.

levi18 02-15-2009 18:23

nekem is ez volt....a FF nemhozta be az oldalakat de az opera igen...egy gyors FF ujra telepites es minden ment utana :D

Redback 02-15-2009 18:55

Quote:

Originally Posted by levi18 (Post 203804)
nekem is ez volt....a FF nemhozta be az oldalakat de az opera igen...egy gyors FF ujra telepites es minden ment utana :D

Neki nem :(

Fefe013 02-17-2009 16:58

Lenne egy problémám:
Leszedtem egy filmet dvd formátumban, elindítottam a netről leszedett media player classicban és kb 5 perc után megáll a kép, a hang megy tovább, mindig más résznél...
Ez miért van?
Előre is köszönöm:)

Na végül megoldottam, h szedtem egy másik lejátszót, így már jó:D

rak_loo 03-06-2009 20:55

Hello!

A problémám az lenne,hogy a hülye msn-nél feljött a kis ablak,hogy frissítenem kell külömben nem tudok belépni.Na jó akkor frissítsünk.Megtörténik.Indítanám és a hiba:A(z) Windows Live Communications Platform hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.

Xeper 03-06-2009 21:26

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 204969)
Hello!

A problémám az lenne,hogy a hülye msn-nél feljött a kis ablak,hogy frissítenem kell külömben nem tudok belépni.Na jó akkor frissítsünk.Megtörténik.Indítanám és a hiba:A(z) Windows Live Communications Platform hibát észlelt, ezért leáll. A kellemetlenségekért elnézését kérjük.

Nézd a jó oldalát: jól nevelték, és elnézést kér :D

ilyenkor a default, hogy újratelepíted az egészet

rak_loo 03-08-2009 14:21

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 204971)
Nézd a jó oldalát: jól nevelték, és elnézést kér :D

ilyenkor a default, hogy újratelepíted az egészet

De akárhányszor ujrarakom ugyan úgy kéri ,hogy frissítsem vagy nem tudok belépni...

Kutyuleee 03-09-2009 01:17

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 205098)
De akárhányszor ujrarakom ugyan úgy kéri ,hogy frissítsem vagy nem tudok belépni...

msn-nél nekem nem szokta kiirni hogy nem tudok belépni,ha nem frissitem, ráadásul nekem nem jelzett ki semmilyen frissitést mostanság, úgyhogy lehet,hogy vmi virus motoszkál ott...

ps.:még 2008-as verzióm van és a verziószáma:8.5.1302.1018
ps2.: most nézem, hogy van már msn live 2009is, csak az nem auto frissitése a 8-asnak

Xeper 03-09-2009 01:32

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 205098)

Lehet, hogy nem szeded le teljesen -uninstallon kívül töröld a mappáját is, szokott mindenhol maradni némi szemét a progi után :)

És telepítsd eleve a legújabbat.

Andrew 03-09-2009 10:20

Ha tudsz angolul, elvileg itt a megoldás a problémádra.

Andrew 03-13-2009 11:19

A gépet magára hagytam egy fél órára, és mire visszajöttem, érdekes hangokat adott ki.
Nagyjából 12 másodpercenként fém-fémen való csúszására emlékeztető hangot ad ki a hangfal - hangereje pedig változtatható, tehát szoftveres eredetű is lehet.
Bármi tipp, hogy ez mi a bánat lehet? A feladatkezelőben semmi különös, eddig nem látott program sem fut...
Fölvettem mikrofonnal :D Innen le lehet tölteni... baromira érdekelne, hogy mi lehet

Úgy tűnik az msn-ből jött, ugyanis miután lekapcsoltam feladatkezelővel, rögtön félbeszakadt a hang is.

Tsyl 03-13-2009 14:10

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205425)
A gépet magára hagytam egy fél órára, és mire visszajöttem, érdekes hangokat adott ki.
Nagyjából 12 másodpercenként fém-fémen való csúszására emlékeztető hangot ad ki a hangfal - hangereje pedig változtatható, tehát szoftveres eredetű is lehet.
Bármi tipp, hogy ez mi a bánat lehet? A feladatkezelőben semmi különös, eddig nem látott program sem fut...
Fölvettem mikrofonnal :D Innen le lehet tölteni... baromira érdekelne, hogy mi lehet

Úgy tűnik az msn-ből jött, ugyanis miután lekapcsoltam feladatkezelővel, rögtön félbeszakadt a hang is.

Letöltöttem, meghallgattam, sőt editorba betéve próbáltam lassítani, gyorsítani, frekit változtatni rajta, de nem sok eredménnyel, nagyon sci-fi-be illő a hang.
Véletlenül térkapu vagy féregjárat nem volt a közeledbe megnyitva? :D
De félre a tréfával, én is kíváncsi lennék az okozójára.

Redback 03-13-2009 14:13

Éppen egy goauld egyesült egy gazdatesttel :D

Andrew 03-13-2009 14:37

Megnyugtat, hogy nem csak én vagyok tanácstalan :D:D

Redback 03-13-2009 16:12

Amúgy egy időben nekem is adott ki fura hangokat, de abbahagyta, talán az asgardok elhajtották őket :)

Andrew 03-15-2009 14:55

Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

Redback 03-15-2009 15:09

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)
Az az érdekes, hogy most megint ugyanezt a hangot adja ki, de semmi különöset nem csináltam, csak egy videót néztem, amikor elkezdte.
Minden esetre most fölvettem előle egy hosszabb verziót is. Nagyjából 12,05 másodpercenként követik egymást...

Hülye vagyok hozzá, de egy felvetés:
NEm lehet hogy valami kósza elektromos impulzus téved az output részhez a hangkarin, vagy alaplapon?

Xeper 03-15-2009 15:10

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205561)

Azért kíváncsi lennék, hogy azt az 5/100 mp-et hogyan mérted :)

Andrew 03-15-2009 15:33

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 205562)
Hülye vagyok hozzá, de egy felvetés:
NEm lehet hogy valami kósza elektromos impulzus téved az output részhez a hangkarin, vagy alaplapon?

Ami az msn kikapcsolásának pillanatában megszűnik?

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 205563)
Azért kíváncsi lennék, hogy azt az 5/100 mp-et hogyan mérted :)

Kerekítéssel :D
Néhány ezred eltérés lehet, talán egy teljes század :)
Kerestem egy könnyen beazonosítható pontot a hangmintázatban, és egy egyszerű kivonással megvolt az eredmény.

Redback 03-15-2009 17:37

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 205565)
Ami az msn kikapcsolásának pillanatában megszűnik

Akkor msn reinstall :)

Andrew 03-15-2009 17:39

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 205570)
Akkor msn reinstall :)

Amíg nem tudom meg a hiba forrását, biztos, hogy nem teszek ellene... Túlságosan kíváncsi vagyok :)
És semmi sem garantálja, hogy a reinstall után más lesz a helyzet :D

Tsyl 03-15-2009 17:44

Agyalok én is:)
Milyen hangkártya van a gépedben?
Codek pack van feltéve? Ha igen melyik?
Ezt a hosszabb verziót ha feltudnád még tölteni akkor csak meglesném. Úgy is jó ha mp3-ba konvertálod, kevesebb helyet foglal.

Andrew 03-15-2009 18:22

Ez a hosszabb verzió.
Annyiban különbözik csak, hogy a köztük eltelt időt is fölvettem.

Valami Realtek hangkártya... Vagy a telepítőprogramnak ez a neve...
Ace mega codecs pack van még fönn, legfeljebb fél éves verzió.
Lehet ezeknek bármi közük hozzá? Főleg a codecnek... Nem tudom összeegyeztetni az msn-től való függésével.

All times are GMT +1. The time now is 00:41.