Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Senki 05-15-2006 20:27

Steve, szereted a könnyű melót mi? :D

Ati, tényleg hol jársz te most? nem nagyon látunk játékban... nem érsz rá ennyire? :rolleyes: :eek:

Ati 05-15-2006 20:30

Quote:

Originally Posted by Senki
Ati, tényleg hol jársz te most? nem nagyon látunk játékban... nem érsz rá ennyire? :rolleyes: :eek:

Lásd többi topic. :p

Senki 05-16-2006 16:06

végülis tényleg el vagy havazva, nade hogy bírod játék nélkül :D:D:D:D

Batu 05-16-2006 21:36

Kezdőnek számítok, ezért ide írom a kérdésem:)
Arra lennék kíváncsi, hogy publikus-e a képlet ami alapján a rendszer számolja a seregek sikerességét? Pl ha megyek 1 nagy sereggel vagy két kissebbel , mennyi a zsákmánybeli különbség? Tudom, hogy a védő/támadó pontok arányától függ valahogy. Azt is tudom, hogy több kis sereg, ha befér, többet hoz/pusztít/stb mint 1 nagy. Legalább a nagyságrendekkel szeretnék tisztában lenni.
Válaszokat előre is köszönöm!:)

Senki 05-16-2006 21:44

az úgy van hogy a zsákmány az fix, nem függ a támadó védőerőtől. max a veszteségnél lehet valami stikli benne...
szóval 1 nagy sereg az kicsit több, mint feleannyit hoz, mint kettő kisebb. mert az első kisebb ugyanannyit visz mint a nagy, a második meg a frissüld adatok alapján visz ugyanannyi %ot...

tehát földszerzésnél egy nagy az ori 7%át foglalja el, a kicsi meg 7% + a megmaradó 93% 7%át... azaz 13.51%ot hoz a két kisebb összességében.

Batu 05-16-2006 22:19

Értem! Én eddig azt gondoltam, hogy az is számít, hogy mennyivel fér be a sereg (mennyivel több)! Ezek szerint nem.Köszönöm. A különböző támadások százalékait lehet tudni? Bár gondolom próbálgatással megtudhatom,de nem szívesen mészárolnék senkit.Gondolom a földszerzésé akkor 7%.

Senki 05-17-2006 05:59

1/A-n kívül 7% a földszerzésé, vagy 8% ha harcos vagy.
1/Aban a szövetségek közötti létszmákülönbség is változtatja, de az más tészta, nem is írom ide... :)

A többi támadásfélét én se tudom.

Kisbér 05-17-2006 09:41

Quote:

A többi támadásfélét én se tudom.

A mészárlás ha jól tudom random (tudom Ati, hogy szereted ezt a szót:D). 2 fix százalék között random... De gondolom valaki tesztelte már komolyabban az anarchban...

Ati 05-17-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by Kisbér
A mészárlás ha jól tudom random (tudom Ati, hogy szereted ezt a szót:D). 2 fix százalék között random... De gondolom valaki tesztelte már komolyabban az anarchban...

A mészárlás is fix, semmi random nincsen benne.

Cyrano 05-17-2006 09:56

Katonai morál.

Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy a katonai morál milyen mértékben befolyásolja a katonai támadásokat, illetve a védekezést. Konkrétan, ha egy orinak 1000 íjásza van 50 % kat morál mellett, az olyan mintha csak 500 íjásza lenne?
Köszi

Kisbér 05-17-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Cyrano
Sziasztok,
Arra lennék kíváncsi, hogy a katonai morál milyen mértékben befolyásolja a katonai támadásokat, illetve a védekezést. Konkrétan, ha egy orinak 1000 íjásza van 50 % kat morál mellett, az olyan mintha csak 500 íjásza lenne?
Köszi

Igen... tehát a morál hatása (Csak kat. akcióknál!!!): védő/támadó-pont * (kat. morál/100)

Kisbér 05-17-2006 10:05

Quote:

Originally Posted by Ati
A mészárlás is fix, semmi random nincsen benne.

Régen se volt?!
Szerintem amikor bevezetésre került, akkor még volt benn egy kicsi randi :D

Ati 05-17-2006 10:12

Quote:

Régen se volt?!
Szerintem amikor bevezetésre került, akkor még volt benn egy kicsi randi :D

Régen se volt. Sőt, régen mégtöbbet vitt, mondjuk az nem tartott sokáig, hamar visszább lett véve. Szerintem erre gondolsz, mint random, hogy 2 féle verzió volt belőle, és ha mindkettőt kipróbáltad, akkor nem egyeztek.

Kisbér 05-17-2006 10:28

Quote:

Originally Posted by Ati
Régen se volt. Sőt, régen mégtöbbet vitt, mondjuk az nem tartott sokáig, hamar visszább lett véve. Szerintem erre gondolsz, mint random, hogy 2 féle verzió volt belőle, és ha mindkettőt kipróbáltad, akkor nem egyeztek.

Jaja, 2x teszteltem... Egyszer valami 10%-ot mészároltam felfele, utána 1 nappal már csak valami 6%-ot (gondolom ez a mostani érték)...
Ezért gondoltam, hogy 6-10% között random (illetve 3-5%, mert felfele a dupla miatt...):D

Grabi 05-17-2006 12:30

tudomásom szerint stablin 3 ill. 6%

Láma 05-17-2006 12:44

1 ben persze már az is függ a klánlétszámoktól.

Láma 05-17-2006 12:47

Tényleg, azt nem lehetne bevezetni, hogy csak a földfoglalás mértéke függjön a klánlétszámoktól? Elég idegesitő, amikor ott van egy ori 1 fős klánban, gyújtogat, meg renget állandóan, és katonailag nem tudok ellene mit tenni hatékonyan. Sztem nem kéne korlátozás a mészárlásra, a fosztogatást, meg nem tudom, annak mi értelme van, hogy az is korlátozva legyen?

Kisbér 05-17-2006 13:31

Quote:

Originally Posted by Láma
Tényleg, azt nem lehetne bevezetni, hogy csak a földfoglalás mértéke függjön a klánlétszámoktól? Elég idegesitő, amikor ott van egy ori 1 fős klánban, gyújtogat, meg renget állandóan, és katonailag nem tudok ellene mit tenni hatékonyan. Sztem nem kéne korlátozás a mészárlásra, a fosztogatást, meg nem tudom, annak mi értelme van, hogy az is korlátozva legyen?

Vagy legyen korlát a tolizásra, meg a varizásra is :D

Steve 05-17-2006 16:17

Quote:

Vagy legyen korlát a tolizásra, meg a varizásra is :D

Meg akkor már az egész hodra?:eek:
:D

Senki 05-17-2006 21:43

Kisbér, ügye a képletedet úgy kell értelmezni hogy a katonai erőd támadásra vagy védésre úgy számolódik, hogy minden bónuszoddal, faji vicikvacakoddal kiszámolod és veszed annyi %át amennyi a katonai morálod? ...Mert ha igen akkor nem szóltam bele :D

Kisbér 05-18-2006 10:22

Quote:

Kisbér, ügye a képletedet úgy kell értelmezni hogy a katonai erőd támadásra vagy védésre úgy számolódik, hogy minden bónuszoddal, faji vicikvacakoddal kiszámolod és veszed annyi %át amennyi a katonai morálod? ...Mert ha igen akkor nem szóltam bele :D

"védő/támadó-pont * (kat. morál/100)"

Hát ezt lehet máshogy értelmezni? :D:D

Istvan 05-18-2006 13:55

Maximum penz? Maximum katona?

A kerdesem az lenne, hogy mennyi penzt lehet osszeszedni vagy mennyi katonat az elso szinten?? Vagy egyaltalan van maximalis ertek? Ezt azert kerdem mert lattam egy orit tobb mint 600k lovassal, es elgondolkoztatott...

Kisbér 05-18-2006 14:01

Quote:

Originally Posted by Istvan
A kerdesem az lenne, hogy mennyi penzt lehet osszeszedni vagy mennyi katonat az elso szinten?? Vagy egyaltalan van maximalis ertek? Ezt azert kerdem mert lattam egy orit tobb mint 600k lovassal, es elgondolkoztatott...

A pénz maximális értéke 2^32-1, azaz 4.294.967.295.
Nem tudom, hogy maximalizálva lenne az egység...
Biztos van... Mivel 65k egységnél többed lehet, ezért biztos, hogy 2^16-on kiesik, magyarul vagy az is 4 milliárdnál csorog túl, vagy nemtudom... :D

Istvan 05-18-2006 14:06

Lenyeg hogy meggomboztem egy orszagot az 1/A-ban es kb 1500 hektaron volt 680.000 lovasa, amit korvaltas elott ki is tett a piacra (vagy legalabbis eltuntek). Ezert kerdeztem ezt, mivel tulzottan soknak tunt azon a teruleten

Colony 05-18-2006 14:09

Quote:

Originally Posted by Istvan
Lenyeg hogy meggomboztem egy orszagot az 1/A-ban es kb 1500 hektaron volt 680.000 lovasa, amit korvaltas elott ki is tett a piacra (vagy legalabbis eltuntek). Ezert kerdeztem ezt, mivel tulzottan soknak tunt azon a teruleten

Igen ha éppen piacolsz vagy visszatérnek a piacról, készülhetnek abnormális gömbök! ilyenkor az épület lista segít......de ha még ilyennel nem találkoztál ne nyiss kaput arra akinek 680 000 lovasa van a piacon;)

Istvan 05-18-2006 14:13

Meg epuletlista se nagyon kell mert annyi katonanak ha az illeto gnom meg akkor is kell kb 11300 heki csak a barakkoknak es 1500 hektartol az nagyon messze van :)

Senki 05-18-2006 14:17

Kisbér: a "/" jel osztást jelöl a gépen ... :D

amúgy az országban benttartható pénz 2^32-1 amúgy piacon többet is tarthatsz. egységtúlcsordulás... hmmm. nem tudom, szerintem nincs...

Kisbér 05-18-2006 14:29

Quote:

Kisbér: a "/" jel osztást jelöl a gépen ... :D

amúgy az országban benttartható pénz 2^32-1 amúgy piacon többet is tarthatsz. egységtúlcsordulás... hmmm. nem tudom, szerintem nincs...

Nem értem ezt a / jeles izét, de mind1 :D
Az a furi, amikor legömbözöl 20k varival valakit, akinél van 300k vari :D
Nah, az érdekes :D

Colony 05-18-2006 14:38

Quote:

"Bocsi az offért"
Nem rég léptem 2/B Topjából és direkt vadászgattam a termelős országok kreálmányait. Volt egy óriás akinek a piacrol visszatérő tolvajait nézegettük 24-27 óránkánt....Tyűűű tegnap még csak 72e tolvaja volt ma már 90e? Azt a eladott 40e-t....(mindez 40db kocsmával)

Kisbér 05-18-2006 14:40

Quote:

Originally Posted by Colony
"Bocsi az offért"
Nem rég léptem 2/B Topjából és direkt vadászgattam a termelős országok kreálmányait. Volt egy óriás akinek a piacrol visszatérő tolvajait nézegettük 24-27 óránkánt....Tyűűű tegnap még csak 72e tolvaja volt ma már 90e? Azt a eladott 40e-t....(mindez 40db kocsmával)

Ismerek a B-ben egy orit, akinek 170k varija van... Nem tétel... :D

Colony 05-18-2006 14:41

Quote:

Szerintem meg Senki a matematikai szempontból nézte a képleted:
A védőket osztom a támadókkal és a %-ot elosztom 100-al?

Kisbér 05-18-2006 15:16

Quote:

Originally Posted by Colony
Szerintem meg Senki a matematikai szempontból nézte a képleted:
A védőket osztom a támadókkal és a %-ot elosztom 100-al?

Jah, értem :D
A / jel nem csak osztásra jó drága Senki :D

Xeper 05-18-2006 15:19

Senki részéről kicsit kötekedés szaga van :D
Az egységeknek is tuti van korlátja, mert valahogy ábrázolni kell a számokat... a pénz 4 byte-on van, azért annyi.... valszeg az egységek is, mert különben tényleg vége lenne 65k körül ahogy Kisbér mondta...
Tehát 99% hogy 4,3MRD a korlát egységeknél is :)

Senki 05-18-2006 15:44

van benne valami... elég messze lesz mikor majd elérjük a 60milla hekis országot :D

amúgy Kisbér, tudom hogy másra is jó, de azért is belekötök ha metematikai képletben használod másra :D:D:D

Kisbér 05-18-2006 15:49

Quote:

van benne valami... elég messze lesz mikor majd elérjük a 60milla hekis országot :D

amúgy Kisbér, tudom hogy másra is jó, de azért is belekötök ha metematikai képletben használod másra

Jól van Drága :D:D:D

aúú 05-18-2006 17:45

Quote:

Originally Posted by Xeper
Senki részéről kicsit kötekedés szaga van :D
Az egységeknek is tuti van korlátja, mert valahogy ábrázolni kell a számokat... a pénz 4 byte-on van, azért annyi.... valszeg az egységek is, mert különben tényleg vége lenne 65k körül ahogy Kisbér mondta...
Tehát 99% hogy 4,3MRD a korlát egységeknél is :)

Nem, egységeknél a gyakorlati korlát sokkal prózaibban kiszámolható...:)
Ugyanis egy épületből max 65535 db lehet, ezt pedig ha megszorzod a legnagyobb férőhellyel (törpe vari), akkor 10.223.460

director 05-18-2006 20:26

Quote:

Originally Posted by aúú
Ugyanis egy épületből max 65535 db lehet, ezt pedig ha megszorzod a legnagyobb férőhellyel (törpe vari), akkor 10.223.460

az épületek limitje csak 2^16?? tényleg? affene.. ezt nem is tudtam:) van még valami amiről lemaradtam?:)

Bogár 05-19-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by aúú

attól még lehet a piacon 4,3 mrd egység, nem? :D

aúú 05-19-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
attól még lehet a piacon 4,3 mrd egység, nem? :D

Persze...:)
Csak nem nagyon van értelme...:)

Kisbér 05-19-2006 13:02

Quote:

Originally Posted by aúú
Persze...:)
Csak nem nagyon van értelme...:)

CL, én úgy tudtam, hogy csak 2^16-onnyi épületet tudsz egyszerre húzni, és nem az a max épületmennyiség...
De szerintem nincs sok ember, aki a 4 milliárd egység közelében van :D

All times are GMT +1. The time now is 19:30.