![]() |
milyen erős akövetkező felállás hullával?(anarc 5. szint)(keresksdö):
23%ház, 67%barrakk, 10%bank (kiváncsi vok mennyit érne) |
(full elittel)
|
az elejen nagyon jo, a top felso reszeben azonban 1 eros hadis mf akar 2 sereggel is beverheti. ha birod a gyurodest es nem adod fel 3-4 vesztes csata utan a top5-10%-anal akkor jo. viszont ott mar szinte csak full sereggel lehet vele kitamadni, az meg ugye veszelyes sport.
az a baj a hullaval, hogy tegyuk fel van 600 hekin 15000 elited otthon szepen vedekezve mondjuk 90-es kmorallal. jon 1 masik hulla alulrol es 10-11k elittel rohogve becsap hozzad, hiszen a vedelemre nincsen extra a hullanal, tamadasra azonban igen, hiszen a felfele utes az 10%, verszomj az +30%, az 5 tabi az tovabbi 7. ez osszesen 53% tamadasi bonusz (1,1*1,3*1,07). tehat 2/3 sereggel be lehet utni 1 masik hullaval alulrol, azaz nem kell kihegyezett hullanak lenni es beveri a kihegyezettet. azert 2/3-ot mondtam, mert a 15k 2/3-a az 10k, es 10000 * 1,53 = 15300. ugyhogy altalaban hol az 1ik hulla veri be a masikat, hol pedig forditva. |
kössz ez ugyis csak gyüjteni vanszintlépés után ork akarok lenni(bank helyett tanya)és arra gyüjtök
|
nem biztos, hogy jobb megoldas. allandoan ki fognak tekizni. azert nem olyan rossz am a hulla feljebb sem, foleg ha mf. ha szovitag orikba csap bele vakon, akkor ott 10 esetbol 7-8-szor be fog am utni. orkkal csak magas hekin eri meg alt. jatszani, ugy 1800-2000 heki folott, mert ha ott ut az ork akkor ugy elhuz, hogy lehetetlen artozni/tekizni bosszukeppen. es a kozeli pontszamu orszagokbol sincs tul sok. persze ettol fuggetlenul nyugodtan probald meg, hatha csak veszmadarkodok itt. :)
persze a hullahoz kell 1 kis turelem meg nehany milliard tarcsi. de hat vegulis melyikhez nem kell. |
Quote:
Nem túl erős mivel bárki beüti. Én a helyedben 23% ház, 52% barakk, 15% őrtorony, 10% bank. Ezzel kivédheted, hogy az alattad lévő hullák beüssenek, ha íj/ló felállásban tolod, és te be tudod ütni a feletted lévő elites hullákat, ők meg ha viszaütnek se férnek be, ha max íjad van a tornyokhoz. Mivel 15%*2 = 30% védelmi bónuszt kapsz a tornyok miatt, ezért az kb felér egy védelem varázslattal :D Én ilyen felállásban toltam a hullámmal anarch 5-ben, 4-ben és nagyon jól működött. |
Quote:
Másodszor: 23% ház 30% torony 30% barakk 17% bank. (ha már mégis csinálsz..) Harmadszor: csinálj inkább tudós élőhalottat illetve anarch miatt tábornokot. 30% ház 70% barakk (full elit) :D |
Quote:
Tökéletesen igazad van. DE! Ha a 67% barakk helyett 52% barakkot épít, és abból is lejön 15%-nyi íjász, akkor 37% barakk marad lovaknak. Kereskedő személyiséggel 0% támadó bónuszt kapnak a lovak. (Itt a személyiségből fakadó bónuszokra gondolok.) Tehát ha nekem 37% barakknyi lóval beversz egy 70% barakkos full elites tudós élőhalottat... Ráadásul alulról (ergó valószínűleg kisebb heki = kevesebb barakk darabszámra)... Hát akkor te nagyon ügyes vagy. :D Közlöm, hogy nem fér be. És közlöm, hogy a 70% barakkos full elitest nemám hogy alulról nem vered be a lovakkal, de ő felülről is úgy szájon vág, hogy arról koldulsz.... ;) :rolleyes: :cool: Szóval én nem forszíroznám az 52%-os barakkos félig támadós félig védekezős élőhalottakat. :rolleyes: |
Sőt, utánaszámoltam, és a 70% barakkos full elites felülről lefelé támadó hulla még akkor is szájon keni a 15% tornyosíjas 37% lovas élőhalottat, ha az otthon van a lovakkal is, 100%os a katmorálja, és MF, a felülről támadó meg szövis....
Ha valaki csinál egy olyan hullát, amiben van 1500 tornyozott íjász, és 3700 lovas, az ne számítson sok sikerre. Mert a 7000 elites hullához soha az életbe nem fog beférni, ha otthon van, viszont az bárhogy, bármilyen körülmények között befér viszont... :) |
jol mondja pax, a hulla az vagy full elites legyen, vagy 30% tornyos/ijas. vagy ez vagy az. a kevert az gyenguska.
|
Quote:
Lehet hogy szájonvág ha ő kezdeményez, de és itt jön a ló lényege, ha ő kitámad, én több sereggel be tudom verni hazafelé. Vegyük pl 1000 hekin ij/ló 6k/16,4k ehhez hátrafelé kb 19500 elit kell, előre 17000. Na már most egy 70% barakkos hullának van 28k elitje, a lényeg hogy 2x nem fér be és ha be akar férni marad otthon neki 8500/11000 elitje (ha kicentizi, ami azért rizikós). Ha lefele támadt, akkor nekem 6k lovas elég, hogy beüssem; ha viszont felfele jött akkor 5,1k lovassal már benn vagyok nála. Magyarul 2/3x tudom beütni hazafelé. Egy full elites hulla támadás közben olyannyira sebezhető, hogy bárki beüti több sereggel, míg azért egy tornyos hullának, akkor is marad annyi védelme, hogy ne férjenek be hozzá 4-8 sereggel. Neked pedig akkor érdemes kezdeményezni, ha vki nincs otthon :) Ha olyan orit akarsz ami mindent átvisz akkor meg ott az ork tábornok :D A gyakorlatban amúgy jobban működik ez az ori, mivel a számolásomban az ideális 100%-os katonai morállal számoltam. És ált. a hullák morálja ennél kevesebb. Továbbá a kat. morál szempontjából se mind1, hogy 3x tudsz vkit beütni vagy csak 1x. u.i.: Most a tudóssal nem akartam bonyolítani. |
Quote:
|
Quote:
Egyébként a tapasztalat azt mutatja, hogy pl 200 hektáron egy 6000 elites élőhalott tudóssal nem sok mindneki tud mit kezdeni... ;):D:D:D Mellesleg való igaz, verhető. Nem tagadom. De azért nehezebben, mint egy picit íjas picit lovas igazából se nem támadó se nem védekező vegyes köretes hulla. :):p:D |
Egyébként én csak azt az egyet nem tudom, hogy ha én a 70% barakknyi elitemmel csak 1x férek be valahova, akkor te hogy csinálod meg ugyanabban a szituációban, hogy 37% barakknyi lóval meg sokszor? Nekem ez az egy nem tiszta. Meg az sem tiszta, hogy egy full elitest hogy ütsz meg több sereggel, mint a 15% toronyíjat.
Szóval dögöljek meg, ha értem, hogy mire írtad pl a katmorálos dolgot. Ahova te beférsz 3x a 37% hulla lovaddal, oda a full elites is befér 3x. Egyébként meg egyértelmű a hiéna taktika, és egyértelmű, hogy üres orikba megy az ember 5 sereggel hekire. :D És az is tiszta, hogy messze nem a legjobb hadi a hulla. Sőt.. ;) |
Quote:
|
Quote:
egy hullából ki lehet hozni. |
Akkor már inkább íjász+elit. Üresen hagyott orit hazakísérni az is tökéletes, mert az elitek és szájon kenik. De a kezdeti védelmed nagyobb. :)
Igaz.. Nekem csak 4 hullám van, meg egyet töröltem kb 1 éve. Szóval nem vagyok hatalmas hulla mester, beismerem. De nekem eddig az elites hullák jöttek be. (Tekintve, hogy azokat nem ám, hogy törölni kellett, de még fejlődnek, gyarapodnak is.) De elismerem, hogy akár ez csoportfüggő is lehet. Azt nem tudom. Amilyen csopikban én hulláztam, ott az elites volt nyerő. (A tapasztalat szerint.) |
Quote:
|
Hali, nagy baromság egy Gnóm+3Hulla szövi?
Beleéltem magam, és nem látom, hogy honnan kikezdhető! Jó, lehet hogy az ember jobb hozzájuk:)) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
szoval igenis letezik mas esszeru vedelem maximalizalas is, mint amit te annak latsz. de nehogy az legyen, hogy a tied erosebb, igy a te altalad vazolt 57%+15%, lehet az en altalam leirt 30%+30% helyett 36%+36%, vagy mondjuk 42%+30% is. latszolag nincs kulonbseg vedelem tekinteteben, de tuzgolyozd meg es gyujtsd fel mind1ik verziot, es az en verziom ereje is csokkenni fog termeszetesen, de minuszos fogival a tied elleneben az enyem megis magasabb vedoerot fog kepviselni amig vissza nem jon a lakossag. mert a tuzgolyo kevesebb kart fog okozni a kevesebb seregben es az emberhiany kesobb fogja kikezdeni a tornyok teruletbonuszat. |
Quote:
x ló *1,4 vagy x ló*2.5 (alacsony szinten egy támadó hullának jó a serege, eléri a gnóm seregét) ha nem számít hogy lehetne egy varis szövid, vagy egy tolis, akkor simán megéri... egoizmus rulez :) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Amúgy meg hullánál úgy is addig gyújthatják a házaidat, amíg már a barakkok állnak le szép sorban, és azért a 10% bank elég jó védelem a tornyok előtt. Jah és jó lenne, ha egy sima beszélgetésben, nem rögtön a másik felet kezdenéd el kritizálni. |
Mit ér a varis hulla?
Sziasztok!
Ha varázsló a személyisége egy hullának, akkor elvileg 5%-ra ki tudja írni a mágia tekercseket. De ennek mi értelme van, ha nem tud varázsolni. Egyik ismerősömnek Ork orija van. Érdekes üzenetet olvasott az események között. Egy hulla ország (a nevét szándékosan nem írom ide) információt akart megtudni az országáról. Hogyan lehetséges ez? Varázsló személyiséggel egy hulla is képes gömbözni? Vagy bug lehet? Hasonló a kérdésem azzal kapcsolatban is (az előbbi érdekes eseményből kiindulva), hogy tolvaj hulla képes térkapukat felderíteni? Köszi |
Quote:
Idézet a súgóból: "A varázsló személyiség előnye, hogy varázslói sokkal hamarabb kipihenik magukat. Körönként a varázslók készültsége 1%-kal többet regenerálódik. A Regenerálódás varázslat ezen felül hat." Ettől nem fogod tudni 5%-ra emelni a mágia hatékonyságot. Van olyan személyiség is, amivel ezt meg tudod tenni, az a Tudós. Súgó idézet: "A tudós minden tudománytekercset 10%-kal olcsóbban írhat, és az elérhető maximum 5%-kal magasabb az összes tudományág, kivéve a lakáshelyzet tekintetében. A +5% maximum nem vonatkozik a lakáshelyzeti tekercsre." |
Egy hulla ori képtelen információszerző varázslatot elsütni. Tehát amit leírtál, az lehetetlen, akár 0% a tudománytekercsek hatásfoka, akár 5%. Mindegy.
Egy eset van, ha az aki gömbözött, az faj nélkül játszott, és a gömb készítése után rakta magát élőhalottra. Ez az egy lehetséges variáció van. |
Quote:
|
Ok, ezt elfelejtettem.
Igazad van teljes mértékben. Csak nekem az volt az agyamban, hgoy az élőhalott mivoltát azután derítették ki, hogy gömbözni próbált. Illetve msot eszembe jutott egy 3. lehetőség: Két külön országról van szó, hasonló névvel, hasonló sorszámmal. Ugye erre volt példa már, nem is olyan régen asszem pont nálunk anarchban :D Akkor is Ati tette az i-re a pontot azzal, hogy közölte, hgoy más a sorszám. :D Mondjuk ha az orc-ot meggömbölte a .S.T,A.R,T.R.E,K. (#499862) és a közelükben meg van egy .S.T,A.R,T.R,E.K. (#499882) ország, aki élőhalott, akkor simán elképzelhető, hgoy véletlenül összekeveredtek az orik. :D |
Quote:
Ha az eseménylistából másolja a sorszámot, akkor nem!:D És ha már a tolvaj személyiség is szóba került: "A tolvaj személyiség előnye, hogy tolvajai sokkal hamarabb kipihenik magukat. Körönként a tolvajok készültsége 1%-kal többet regenerálódik. A Regenerálódás varázslat ezen felül hat." Nostromo, kicsit több súgót olvass és az itteni kézikönyv is hasznos! |
Quote:
|
Quote:
Kb annyi, mint a te hsz-ednek!:p:D Sztem elfért a kérdése révén! |
Én csak annyit akarok mondani hogy a zombi az halott.:D
|
Nemtom! Én hullákkal játszom a 4.szinten van 12k elittem mindenböl 5 bányám és egy tulélö szemim! Igy szinte alig tudnak embert rabolni tölem!
10 bank megvédi a 2-3 millámat és igazibol értelmetlen bárkinek is lopnia tölem! Harcban az egész szövim lenyomták kivéve engem! Nem tudtak sokmindent tenni bár kezdök voltak! |
Ha összevakarom magam, 12k elittel az 5. szinten lévő 300 hekis tolvajomhoz sem férsz be. ;)
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:17. |