Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Könyvek, avagy ki mit olvas éppen... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=102)

Goldy 08-19-2008 07:55

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 187315)
Itt párom hatására Dan Brown őrület van. Először Deception Point, msot pedig az Angels and daemonst végeztem ki, Da Vinci kódból ismert jóöreg Rober tLangdonnal. Most vagy Digital Fortress jön, ami nem annyira jó, vagy megvárom az idén megjelenő legújabbat, amiben szintén Robert lesz a főhős.

Lesz új Langdonos?:) Az jó :)
Hmm akkor a deception point-ot ideje lenne kivégezni :) De az a story annyira nem kötött le, az amcsi elnökválasztási intrikák annyira nem jöttek be.

Tsobi 08-19-2008 08:43

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 187350)
Hmm akkor a deception point-ot ideje lenne kivégezni :) De az a story annyira nem kötött le, az amcsi elnökválasztási intrikák annyira nem jöttek be.

Pedig sok érdekesség van benne,ami ha a valóságban is hasonló,akkor elgondolkodtat :)

Steve 08-19-2008 09:18

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 187350)

pedig a vége egész jóra sikerült, jók benne a csavarok. ha jól felejtek jövőre jön ki az új, ami a megszokott story lesz, ami a főhőst tekintve elég egyértelmű :) mindenesetre remélem hogy kicsit változtat a sablonon, kettő után már nem izgi.

Valezius 10-03-2008 18:55

Újraolvastam pár cuccot, például a 14karátos autót, de ezekről nem írok.

Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Olvastam mér pár háborús regényt (Oroszlánkölykök, Akiért a harang szól, 22-es csapdája, meg még pár) de egyik se ábrázolta ilyen sötétnek és értelmetlennek a háborút.

Ezt a regényt minden embernek el kéne olvasnia, az egész világon.

Topsy 10-03-2008 20:56

Bulgakov: Mester és Margaríta Sokadszor:)

Pepa 10-03-2008 20:58

Mikszáth Kálmán: Jó palócok és tót atyafiak

Topsy 10-03-2008 20:59

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 192648)
Mikszáth Kálmán: Jó palócok és tót atyafiak

Ez is nagyon jó könyv ! :)

[HTPA]GeeForce 10-03-2008 21:32

én meg még midnig Asimovozok.. :D
azért a kecskéért meg kapsz egy kockát :D

vityu 10-04-2008 02:46

Edgar Allan Poe - Összes III. kötet (versek)

vannak elég, khmm furcsa versek benne, de vannak, amik annyira megragadják az embert, hogy...

Itt az egyik legismertebb, de szerintem az egyik legszebb verse:

Dal

Menyegződ napján láttalak,
Láttam bús arcod bús tüzét,
Pedig a boldog ég alatt
Minden szerelmes volt beléd.

Futó fény lobbant szemeden,
S akármi volt is az a fény,
Nem látott szebbet sohasem
Borús szemem e földtekén.

Lányos szemérem volt talán
Arcod parázsa, meglehet,
De tőle forróbb lett a láng,
Forróbban marta szívemet,

Mert nászod napján láttalak,
S láttam bús arcod bús tüzét -
Pedig a boldog ég alatt
Minden szerelmes volt beléd.

Mindegy hányszor olvasom el, mindig megfog ez a vers!
Nem hiszem, hogy tudnék mondani sok nagyszerűbb, jobbnál jobb műveket író költőt/írót aki túlszárnyalná. És középiskolában megemlítjük csak, és egyszer elolvassuk a hollót...

Deni 10-07-2008 22:30

segítségeteket szeretném kérni :rolleyes:
nem is olyan régen sikerült elolvasnom Laurell K. Hamilton által írt Meredith "Merry" Gentry sorozat első három kötetét, a negyedik kötet magyar fordításban idén ősszel jelenik meg állítólag. Az angol címe: A STROKE OF MIDNIGHT.
Két hete mikor rákerestem guglin, akkor (mivel gugli a barátom ugyebár - legalábbis két hete még az volt) aranyosan kidobta, hogy október akármikor jelenik meg. Voltam oly butus, hogy nem jegyeztem meg a dátumot, sőt azt sem, hogy melyik kiadó gondozásában fog megjelenni (az eddigieket az Agave adta ki) és azóta egyszerúen nem találom. Szó, mi szó; szeretném tudni, hogy pontosan mikor adják ki magyarul és melyik kiadó, de túl béna vagyok a nyomozáshoz úgy tűnik :(

[HTPA]GeeForce 10-08-2008 00:24

Egy kis nosztalgia.

"EXCEL 4 FOR WINDOWS"

:D

Deni 10-08-2008 00:26

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193071)
Egy kis nosztalgia.

"EXCEL 4 FOR WINDOWS"

:D

lol lol lol

[HTPA]GeeForce 10-08-2008 00:28

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 193072)
lol lol lol

Nem tehetek róla, a kezembe akadt... kerestem valami könyvet itt a számítógépes könyvek között, és ezen annyira meghökkentem, hogy nekem ilyen könyven van (sose láttam még....), hogy beleolvastam. :D Hát mit mondjak. :D Psicho-thriller-nek elmegy. Vagy egy kis mustárral lecsókolbásznak. :D

[HTPA]GeeForce 10-08-2008 00:52

Deni: utánanéztem a könyvnek, és mindenhol azt írják, októberben várható a megjelenés, de pontosan senki nem tudja. Szerintem várj még 1-2 hete, és biztos meg tudod szerezni. Nagy valószínűséggel az Agave fogja kiadni azt is. Legalábbis az agave oldalán nem láttam ezt cáfoló megjegyzést. Sorry, de most ennyi telt tőlem, nemrég ébredtem, és már fexem is vissza aludni. Jóéjt.

vityu 10-08-2008 10:53

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 193075)
Deni: utánanéztem a könyvnek, és mindenhol azt írják, októberben várható a megjelenés, de pontosan senki nem tudja. Szerintem várj még 1-2 hete, és biztos meg tudod szerezni. Nagy valószínűséggel az Agave fogja kiadni azt is. Legalábbis az agave oldalán nem láttam ezt cáfoló megjegyzést. Sorry, de most ennyi telt tőlem, nemrég ébredtem, és már fexem is vissza aludni. Jóéjt.

Én is utánanéztem, és még a fanfórumokon se tudtak pontosat, csak, hogy majd megjelenik!
Én megrendelném és majd ha megjelent kapnám is rögtön.

Deni 10-08-2008 11:47

Köszönöm a segítségeteket, végül írtam az Agave kiadónak, hogy mizu és ezt válaszolták:
..."A kötet várhatóan jövőre jelenik meg az első félévben."..
mondhatni nyüff :(

Debilke 10-12-2008 09:15

James Redfield: A mennyei prófécia

Deni 10-12-2008 09:19

Laurell K. Hamilton - Egy sötét úr halála

Pepa 10-12-2008 09:51

Shakespeare: Julis Caesar volt, most Arany János: Toldi, Toldi estéje, Buda halála

Tsobi 10-13-2008 15:51

Wass Albert - Az Antikrisztus és a pásztorok

Deni 11-14-2008 08:43

Clive Barker - Abarat :rolleyes:

mesekönyv, Clive Barker módra.. azt írják a hátulján, hogy 10 éves kortól bárkinek ajánlják.. hát ez olyan dolog, hogy én Stephen King és Dean R. Koontz meséit sem adnám nyugodt lélekkel apró (a még egyelőre csak képzeletben élő) gyermekeim csöppnyi kezibe :D

[HTPA]GeeForce 11-14-2008 12:34

Clive Barker egyáltalán nem írt gyerekeknek szerintem semmit. Akármit is írtak utólag a könyv hátára. Meséket, mesevilágokat talált ki, és írt bennük. De az felnőtteknek szól. Nekem van tőle egy hatalmas képregény-gyűjteményem (eredeti angol nyelvű képregények bescannelve!), még a képregényei is felnőtteknek valók... Még egy kis füzetecskét sem adnék 18 év alatt oda senkinek.
Egyébként múlt héten olvastam az egyik képregénysorozatot. :)

vityu 11-15-2008 22:20

Nem is olyan régen (vagy 2 éve:rolleyes:) olvastam el tőle a Korbácsot. Marhára tetszett.

Na de nem ezért jöttem ide. :D
Most Poe novellák kerültek a sorra (ismét:D) A krimi nagyjai alatt jött ki egy novellás kötet csak Poe tollából származó novellákkal "tele". / novella van benne. (eddig hármat olvastam el, mert elég kevés időm van mostanában.:()
Már elolvastam a Morgue utcai kettős gyilkosságot, az ellopott levelet és még egyet, aminek véletlenül se jut eszembe a címe...:o A könyv meg a koliban van, én meg otthon. :)
Na de mindegy. Érdemes fellapozni, mint az az írótól elvárható, remek novellák ezek is.

Hex 11-15-2008 22:32

DragonLance Krónikák, Kaosz Krónikák, Salvatore könyvek minden mennyiségben, szóval minden ami fantasy, minden ami második világháboró és a magyar labdarúgás története I-II. :)

Pepa 01-07-2009 20:59

S. C Lewis: Narnia krónikái: A varázsló unokaöccse
Nógrádi Bence: Mikor leszel milliomos
Ben Nogradi: Hétköznapi harcosok

Fefe013 01-26-2009 17:59

J.R.R.Tolkien: The lord of the rings

Pepa 01-26-2009 20:58

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 201218)

Narnia krónikái:A boszorkány, az oroszlán és a ruhásszekrény
Narnia krónikái:A ló és kicsi gazdája
Narnia krónikái:Caspian herceg
Narnia krónikái:A Hajnalvándor útja

Andrew 01-26-2009 21:11

Kurt Vonnegut: The Sirens of Titan
Kissé elvont sci-fi, némi létfilozófiával. Érdekes könyv, attól függetlenül, hogy gyakorlatilag kötelezőként olvastam :) Az, hogy még így is tetszett, az jelent valamit :D

Fefe013 02-04-2009 11:42

Robert Crais - A rettegés háza

Pepa 02-04-2009 21:25

Robert Kijosaki:Gazdag papa, szegény papa

Mit tanítanak a gazdag szülők gyermekeiknek a pénzről, amit a szegény és a középosztálybeliek nem tanítanak meg?

Pepa 02-04-2009 21:27

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 201218)

Quote:

Originally Posted by Pepa (Post 202630)
Narnia krónikái:A boszorkány, az oroszlán és a ruhásszekrény
Narnia krónikái:A ló és kicsi gazdája
Narnia krónikái:Caspian herceg
Narnia krónikái:A Hajnalvándor útja

Narnia krónikái: Az ezüst trón
Narnia krónikái: Az utolsó csata

Dragi 03-12-2009 15:08

Lenne egy olyan kérdésem hogy kinek van meg esetlegesen Margit Sandemo Jéghegyek Népe c. kötetéből valamennyi vagy tud-e olyan helyet ahol ez megvásárolható vagy kölcsönadná vagy megvásárolhatnám-e tőle a könyveket ?:))) Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni mert nagyon beleestem eezekbe a könyvekbe :$

Pepa 03-12-2009 15:14

Napoleon Hill: Gondolkozz és gazdagodj

vityu 03-12-2009 15:26

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 205361)
Lenne egy olyan kérdésem hogy kinek van meg esetlegesen Margit Sandemo Jéghegyek Népe c. kötetéből valamennyi vagy tud-e olyan helyet ahol ez megvásárolható vagy kölcsönadná vagy megvásárolhatnám-e tőle a könyveket ?:))) Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni mert nagyon beleestem eezekbe a könyvekbe :$

Nekem is nagy kedvencem lett.(Még az utolsó könyv végén lévő családfát is tudtam fejből, hogy ki kivel. :)) Az a baj vele, hogy a szinte lehetetlen megtalálni kategória. Antikváriumokban 1000 felett van általában az a kis könyv(HA van egyáltalán), és azt meg megszorzod (asszem) 52-vel, és kijön egy horribilis összeg.
Én könyvtárból vettem ki amikor elolvastam. Talán abban az időben volt először, hogy időben vittem vissza mindig a kihozható 5 könyvet. Napi 1et mindig elolvastam!
Reménykedek benne, hogy hátha majd valamelyik kiadó (pl a Szukits kiadó, ami egy ideje adogatja kifelé a sorozatokat) kiadja összegyűjtöttbe.

Summázva, én is keresem már egy ideje, de nem nagyon találom sehol. Várni kell, valszeg még az életünkben kiadják megint! :) (Van a Szukit oldalán egy olyan lap, hogy kiadásra ajánlom, de nem működik :( Már próbáltam.)

Dragi 03-12-2009 15:32

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205364)
Nekem is nagy kedvencem lett.(Még az utolsó könyv végén lévő családfát is tudtam fejből, hogy ki kivel. :)) Az a baj vele, hogy a szinte lehetetlen megtalálni kategória. Antikváriumokban 1000 felett van általában az a kis könyv(HA van egyáltalán), és azt meg megszorzod (asszem) 52-vel, és kijön egy horribilis összeg.
Én könyvtárból vettem ki amikor elolvastam. Talán abban az időben volt először, hogy időben vittem vissza mindig a kihozható 5 könyvet. Napi 1et mindig elolvastam!
Reménykedek benne, hogy hátha majd valamelyik kiadó (pl a Szukits kiadó, ami egy ideje adogatja kifelé a sorozatokat) kiadja összegyűjtöttbe.

Summázva, én is keresem már egy ideje, de nem nagyon találom sehol. Várni kell, valszeg még az életünkben kiadják megint! :) (Van a Szukit oldalán egy olyan lap, hogy kiadásra ajánlom, de nem működik :( Már próbáltam.)

barátnőmnek megvan a 13-tól a 37-ig és most megöl a kíváncsiság mert pont egy nagyon érdekes részhez ért a történet és húúúúú..... furdal a kíváncsiság :)

vityu 03-12-2009 16:30

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 205365)
barátnőmnek megvan a 13-tól a 37-ig és most megöl a kíváncsiság mert pont egy nagyon érdekes részhez ért a történet és húúúúú..... furdal a kíváncsiság :)

És 1-12ig nem olvastad?
Mert azért azok az alapok kellenek!

Dragi 03-12-2009 17:13

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205367)
És 1-12ig nem olvastad?
Mert azért azok az alapok kellenek!

Sajnos nem olvastam de azért elég sokat sejtetnek az utána lévő részek

vityu 03-12-2009 17:18

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 205371)
Sajnos nem olvastam de azért elég sokat sejtetnek az utána lévő részek

Ááááá, akkor azokat pótold be, de gyorsan. Az egyik kedvenc szereplőmet Sol-t hagytad ki. Tengelről is a 13 részben szerintem már csak szó van, nem szerepel benne. Bár lehet tévedek, és ott még megtalálható...

Dragi 03-12-2009 17:19

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 205372)
Ááááá, akkor azokat pótold be, de gyorsan. Az egyik kedvenc szereplőmet Sol-t hagytad ki. Tengelről is a 13 részben szerintem már csak szó van, nem szerepel benne. Bár lehet tévedek, és ott még megtalálható...

ahonnét én olvastam onnantól Sol és Tengel már csak szellemekként jelennek meg Niklastól Villemotól és Dominictól követem az eseményeket :)

vityu 03-12-2009 17:28

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 205373)
ahonnét én olvastam onnantól Sol és Tengel már csak szellemekként jelennek meg Niklastól Villemotól és Dominictól követem az eseményeket :)

Hát akkor rettenetesen sok, és főképp jó részt hagytál ki, én a helyedben mindenképpen pótolnám! :)
Már csak azért is, mert nem olvastál arról a helyről, ahonnan jöttek, nem ismerted meg Hanna-t (asszem így hívják) sem. Végülis olyan, mintha a felénél kezdtél volna el egy filmet.
Ha jól emlékszem, akkor Villemoék már a 3. generáció...

All times are GMT +1. The time now is 11:08.