![]() |
Én a discoveryn szoktam nézni mostanában az Új-Zélandi Különleges Alakulatokat (NZSAS), ott a válogatás és a kiképzésről volt még szó csupán. Igen komoly, vérre menő harcok mennek a kiképzés során, de meg is van az eredménye...
|
Nem tudom hova férne be ez de talán ide
Elhunyt Béni István "Súlyos veszteség érte a magyar birkózócsaládot: meghalt Béni István. A szövetség 54 éves titkára külföldi szabadsága idején, közlekedési balesetben vesztette életét." Volt szerencsém többször is személyesen találkozni Vele. És csak jót tudok róla mondani. Nagyon megrendített a halálhíre :( Súlyos veszteség ez mind a családja mind a barátai és a Birkozó szövetség számára. Nyugodj Békében! Az a közúti baleset egyébként egy rosszul elsült quadozás eredménye :( utolsó nap a nyaralásból kipróbált egy quadot és egy fának ment vele :( |
Szerintetek az Aikido mennyire lehet reális és hatékony az utcán?
Egy Judos megfogja az utcai suhancot és úgy a földhöz vágja, hogy az nem akar onnan felkelni egyhamar... Egy karatés, kick-boxer, vagy egyéb ilyen ütő-rúgósok felszalámizzák kézzel-lábbal.... A boxoló kiüti.... Egy Jitsus előbb belerántja egy ütésbe, aztán vágja földhöz...:D Ezek mind reálisnak tűnnek, de mintha az aikido kicsit bűvészkedésnek tűnne.... Szerintetek? |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A 'több ellenfél ellen hatékony' részt pedig azért írtam, mert ahogy megnézed, nem foglalkozik a droiddal onnantól, hogy tekergeti, azaz nem ad támadási felületet másik támadónak azzal, hogy megáll (tovább ütni, csavarni...) -szemben a legtöbb küzdősporttal. |
Nagyon kemény Vikingek!
A lenti videóban a finnek Ju Jitsu rendszerét, a Hokutoryut láthatjátok!
Nagyon hasonlít a mi Hangari Kelemen Ryu Ju Jitsu rendszerünkre. Az edzőtáborok beszámoló szerint jelenleg ők eme harcművészetnek az éllovasai a világon! |
|
|
All times are GMT +1. The time now is 04:36. |