Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Minden, ami küzdősport, vagy harcművészet (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4015)

Redback 06-20-2010 23:16

Én a discoveryn szoktam nézni mostanában az Új-Zélandi Különleges Alakulatokat (NZSAS), ott a válogatás és a kiképzésről volt még szó csupán. Igen komoly, vérre menő harcok mennek a kiképzés során, de meg is van az eredménye...

Dragi 08-31-2010 17:50

Nem tudom hova férne be ez de talán ide

Elhunyt Béni István

"Súlyos veszteség érte a magyar birkózócsaládot: meghalt Béni István. A szövetség 54 éves titkára külföldi szabadsága idején, közlekedési balesetben vesztette életét."

Volt szerencsém többször is személyesen találkozni Vele. És csak jót tudok róla mondani. Nagyon megrendített a halálhíre :( Súlyos veszteség ez mind a családja mind a barátai és a Birkozó szövetség számára.
Nyugodj Békében!

Az a közúti baleset egyébként egy rosszul elsült quadozás eredménye :( utolsó nap a nyaralásból kipróbált egy quadot és egy fának ment vele :(

Rotcsa 11-03-2010 09:09

Szerintetek az Aikido mennyire lehet reális és hatékony az utcán?

Egy Judos megfogja az utcai suhancot és úgy a földhöz vágja, hogy az nem akar onnan felkelni egyhamar...
Egy karatés, kick-boxer, vagy egyéb ilyen ütő-rúgósok felszalámizzák kézzel-lábbal....
A boxoló kiüti....
Egy Jitsus előbb belerántja egy ütésbe, aztán vágja földhöz...:D

Ezek mind reálisnak tűnnek, de mintha az aikido kicsit bűvészkedésnek tűnne....
Szerintetek?

Xeper 11-03-2010 12:53

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 269868)
Szerintetek az Aikido mennyire lehet reális és hatékony az utcán?

Egy Judos megfogja az utcai suhancot és úgy a földhöz vágja, hogy az nem akar onnan felkelni egyhamar...
Egy karatés, kick-boxer, vagy egyéb ilyen ütő-rúgósok felszalámizzák kézzel-lábbal....
A boxoló kiüti....
Egy Jitsus előbb belerántja egy ütésbe, aztán vágja földhöz...:D

Ezek mind reálisnak tűnnek, de mintha az aikido kicsit bűvészkedésnek tűnne....
Szerintetek?

Amennyire én látom, simán lehet hatékony az aikido is. Annyi a különbség az említett műfajokhoz képest, hogy lassabban érsz el alkalmazható szintre. Tehát míg pl egy pofon amatőr szinten is pofon, és nem kellemes akármilyen amatőr szinten is jut célba, addig egy ilyen tekergetést nem fogsz tudni végigvinni azonnal. De ha eljutsz ilyen szintre, akkor eléggé veszélyes tud lenni, több ellenfél ellen pedig talán az egyik legjobb. Nem véletlen, hogy -ha jól tudom- barna öv magasságától van csak küzdelem edzésen. Egy véletlen rossz mozdulat, és törik valami. Arról nem is beszélve, hogy nagyon elegáns harcművészet :)

Rotcsa 11-03-2010 21:18

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 269888)
Amennyire én látom, simán lehet hatékony az aikido is. Annyi a különbség az említett műfajokhoz képest, hogy lassabban érsz el alkalmazható szintre. Tehát míg pl egy pofon amatőr szinten is pofon, és nem kellemes akármilyen amatőr szinten is jut célba, addig egy ilyen tekergetést nem fogsz tudni végigvinni azonnal. De ha eljutsz ilyen szintre, akkor eléggé veszélyes tud lenni, több ellenfél ellen pedig talán az egyik legjobb. Nem véletlen, hogy -ha jól tudom- barna öv magasságától van csak küzdelem edzésen. Egy véletlen rossz mozdulat, és törik valami. Arról nem is beszélve, hogy nagyon elegáns harcművészet :)

Igen, az eleganciája hívja fel magára a figyelmet. Kicsit túlságosan is szerintem...:)

BimmBimm 11-03-2010 21:31

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 269888)

Talán ha az ellenfelek valamit akartak is volna csinálni nem csak nyújtott kézzel rohangászni másként nézett volna ki. Lehet hogy nagyon hatékony, de ebből nekem csak az jött le hogy két droid rohangászik, ez meg szépen dobálja őket. Ennyi erővel egy thaiboxos a dróidot belsőcombon rúgja az lemegy, kettőt még belever a fejébe és nem kell egy darabig rohangásznia.

Xeper 11-04-2010 01:05

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 269924)
Talán ha az ellenfelek valamit akartak is volna csinálni nem csak nyújtott kézzel rohangászni másként nézett volna ki. Lehet hogy nagyon hatékony, de ebből nekem csak az jött le hogy két droid rohangászik, ez meg szépen dobálja őket. Ennyi erővel egy thaiboxos a dróidot belsőcombon rúgja az lemegy, kettőt még belever a fejébe és nem kell egy darabig rohangásznia.

Nyilván nem erről a bemutató anyagról írtam. Onnantól, hogy egy fogás megvalósul (odáig a droid mozgás), a védekező fél gyakorlatilag kényszerpályán van. Nem azért, mert erősebb az ellenfelénél, hanem mert olyan helyeken fognak meg, hogy nem tudsz erős lenni.
A 'több ellenfél ellen hatékony' részt pedig azért írtam, mert ahogy megnézed, nem foglalkozik a droiddal onnantól, hogy tekergeti, azaz nem ad támadási felületet másik támadónak azzal, hogy megáll (tovább ütni, csavarni...) -szemben a legtöbb küzdősporttal.

Rotcsa 12-10-2010 17:10

Nagyon kemény Vikingek!

A lenti videóban a finnek Ju Jitsu rendszerét, a Hokutoryut láthatjátok!
Nagyon hasonlít a mi Hangari Kelemen Ryu Ju Jitsu rendszerünkre.
Az edzőtáborok beszámoló szerint jelenleg ők eme harcművészetnek az éllovasai a világon!

Rotcsa 01-11-2011 17:23

Rynok 01-12-2011 11:22

All times are GMT +1. The time now is 04:36.