Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   Régi személyiség módosítása: Kresekedő (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3896)

-Fegya- 11-08-2009 20:37

Az jutott eszembe, hogy jelentősen növelném a klánraktár bérleti díját.

Ha sok a pénz az 1A-ban, akkor a pénzelvonás növelésével csökken a csoport összes pénze. Ha a pénzmennyiség csökken, akkor az árak is csökkenni fognak. Így idővel a katonapiac árai is csökkennek.

A kiadások növelésénél azért választanám a klánraktár bérleti díját,
-mert feltehetőleg a nagyobb klánrakis szövik a gazdagabbak, így a gazdagabbaktól vonnánk el több pénzt.
-mert ez csak az 1A-t érinti, így nem kell szabálykülönbséget csinálni valamelyik költségnél.

Hex 11-08-2009 20:40

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 228411)
Az jutott eszembe, hogy jelentősen növelném a klánraktár bérleti díját.

Ha sok a pénz az 1A-ban, akkor a pénzelvonás növelésével csökken a csoport összes pénze. Ha a pénzmennyiség csökken, akkor az árak is csökkenni fognak. Így idővel a katonapiac árai is csökkennek.

A kiadások növelésénél azért választanám a klánraktár bérleti díját,
-mert feltehetőleg a nagyobb klánrakis szövik a gazdagabbak, így a gazdagabbaktól vonnánk el több pénzt.
-mert ez csak az 1A-t érinti, így nem kell szabálykülönbséget csinálni valamelyik költségnél.

hát köszi, ez meg rontaná az esélyegyenlőséget. Egy személyi klánban vagyok, tartalék kevés, nem akarnám a klánrakira költeni a tartalékom egy részét. nem támogatom

monro 11-08-2009 20:43

Na ez a téma szerintem nem éppen ide való :D
Egyébként sem gondolom, hogy a kereskedő személyiség bármilyen módon is jelenleg árképző hatással lenne a piacokra. Lényegesen nagyobb szerepe van a piaci árak kialakulásában az ujraindulásoknak.

Azért magas a katonai egységek ára jelenleg, mert a tekercspiac árai nagyon nyomottak így aki teheti a tekercsvagyonkát katonákra váltja és nagyobb a vevőigény mint az eladókapacitás... Semmi köze ehhez a kereskedőknek vagy a klánraki bérleti díjának.

Tsobi 11-08-2009 20:49

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 228412)
hát köszi, ez meg rontaná az esélyegyenlőséget. Egy személyi klánban vagyok, tartalék kevés, nem akarnám a klánrakira költeni a tartalékom egy részét. nem támogatom

Hex,a fenntartási költség egyenesen arányosan nő a klánraktár méretével. :) Ha találnánk egy megfelelő növelési arányt,akkor a kis klánrakikat ez csak minimálisan érintené.

-Fegya- 11-08-2009 20:52

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228413)
Na ez a téma szerintem nem éppen ide való :D

Ebben igazad van. Azért ide írtam, mert ez a topic tele van fejtegetésekkel arról, hogy túl sok a pénz az 1A-ban.
Ettől függetlenül szerintem jót tenne a játéknak, ha az összpénz kevesebb lenne az 1A-ban.

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228413)
Egyébként sem gondolom, hogy a kereskedő személyiség bármilyen módon is jelenleg árképző hatással lenne a piacokra. Lényegesen nagyobb szerepe van a piaci árak kialakulásában az ujraindulásoknak.

Azért magas a katonai egységek ára jelenleg, mert a tekercspiac árai nagyon nyomottak így aki teheti a tekercsvagyonkát katonákra váltja és nagyobb a vevőigény mint az eladókapacitás... Semmi köze ehhez a kereskedőknek vagy a klánraki bérleti díjának.

Erre én is céloztam egy korábbi hszemben...

monro 11-08-2009 20:57

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 228416)
Erre én is céloztam egy korábbi hszemben...

De ez nem igényel sztem beavatkozást mivel nem keletkezik új pénz csak átvándorol egyik klánból a másikba.

-Fegya- 11-08-2009 21:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 228417)
De ez nem igényel sztem beavatkozást mivel nem keletkezik új pénz csak átvándorol egyik klánból a másikba.

Ettől függetlenül jót tenne az 1A-nak a kevesebb pénz.

Ha viszont a csoport összes pénzmennyiségét jelentősen csökkentenénk, akkor még inkább felértékelődne a kereskedő személyiség és még inkább lenne létjogosultsága Wand javaslatának...

Pool 11-08-2009 21:55

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 228411)
Az jutott eszembe, hogy jelentősen növelném a klánraktár bérleti díját

Könnyen beszél az, aki SZK-n van már nem is tudom mióta (1.5 éve?)
Kérlek, játsz már Te is A-ban normálisan és esetleg mésképp látnád a dolgokat...
Csak egy icipicit játsz...

Xeper 11-08-2009 22:15

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 228415)
Hex,a fenntartási költség egyenesen arányosan nő a klánraktár méretével.

Négyzetesen. :rolleyes:

Tsobi 11-08-2009 22:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 228426)
Négyzetesen. :rolleyes:

A lényeg ugyanaz :)
Köszi a javítást.

All times are GMT +1. The time now is 10:36.