Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Linux (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=194)

Remedy 11-20-2010 19:58

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271244)
semmit :S Win7 alatt simán viszi az 1080p-s HD-s mkv-t, linux alatt nem :S

vlc, mplayer lett probalva?

Redback 11-20-2010 20:03

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 271247)
vlc, mplayer lett probalva?

Igen, mindkettővel szaggatt :S Mplayert használom filmezésre, ha éppen nem szaggat :/

tdomo 11-22-2010 15:03

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271248)
Igen, mindkettővel szaggatt :S Mplayert használom filmezésre, ha éppen nem szaggat :/

Most lehet hülyeséget mondok, de én megnézném a videokártya driverét és a beállításait. Nem biztos, hogy a lejátszó a probléma.

Redback 11-22-2010 17:42

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 271382)
Most lehet hülyeséget mondok, de én megnézném a videokártya driverét és a beállításait. Nem biztos, hogy a lejátszó a probléma.

Azon belül mit keresnél? driver fel van rakva, babrálni még nem babráltam. egyedül egy felbontást állítottam.

tdomo 11-22-2010 18:54

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271396)
Azon belül mit keresnél? driver fel van rakva, babrálni még nem babráltam. egyedül egy felbontást állítottam.

Újraraknám a drivert és megnézném, hogy nem kell-e még valamilyen csomag hozzá. Ha nvidia kártyád van érdemes mindig a legújabbat leszedni. A beállítási lehetőségeket nézd meg, hogy nem butítod-e le valahol a grafikus teljesítményt. Lejátszóból is nézd meg, hogy nem jött-e ki valamilyen frissítés.
De az előbb is írtam, lehet hogy teljesen hülyeséget beszélek és feleslegesen futod majd ezeket a köröket, de az ilyenekből sokat lehet tanulni a linuxról.

Andrew 11-27-2010 23:07

Kézzel frissítettem flashplayert... És még csak leírás sem kellett hozzá - azt hiszem haladok :D
Nem kiröhögni, nekem ez is nagy lépés :p

Redback 11-28-2010 00:44

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 271759)
Kézzel frissítettem flashplayert... És még csak leírás sem kellett hozzá - azt hiszem haladok :D
Nem kiröhögni, nekem ez is nagy lépés :p

Én már tudom használni a csővezetéket ( parancs1 | parancs2 ), szűrni tudok valamelyest, megtudom mondani ki van éppen bejelentkezve és egyebek :) Igaz, én ebből fogok írni is :D

Ati 11-28-2010 09:05

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271762)
Én már tudom használni a csővezetéket

:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Ez nagyon jó volt. :D

BimmBimm 11-28-2010 10:15

Apropó csővezeték.
Be kell ssh-znom egy szerverre, de arra csak egy fix ipről beengedett másik helyről tudok. Szóval be SSH-zok először oda, és onnan tovább SSH-zok a kívánt szerverre. De elvileg ezt valahogy egy lépésben meg lehet csinálni, csak nem tudom hogy.

ilyet próbáltam de természetesen nem működött:
ssh arpi@valamike.hu | ssh arpi@masikvalami.hu

:)

raavi 11-28-2010 11:20

Quote:

Originally Posted by BimmBimm (Post 271796)
Apropó csővezeték.
Be kell ssh-znom egy szerverre, de arra csak egy fix ipről beengedett másik helyről tudok. Szóval be SSH-zok először oda, és onnan tovább SSH-zok a kívánt szerverre. De elvileg ezt valahogy egy lépésben meg lehet csinálni, csak nem tudom hogy.

ilyet próbáltam de természetesen nem működött:
ssh arpi@valamike.hu | ssh arpi@masikvalami.hu

:)

Szia!

Próbáltad "csővezeték" nélkül?
SSH végre tud hajtani parancsot a másik szerveren valahogy így:
ssh xyz@server.hu date

All times are GMT +1. The time now is 22:43.