Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Croissant 03-28-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 83171)
hol ítélik el, ha te nyilvánosságra hozod a hovatartozásod és a gondolkodás módod?
csak úgy kérdezem :)

Elég sok helyen...
Csak úgy mondom...

Zsáni 03-28-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83173)
Mint ahogy az első világháborún szépen túlléptek, aztán 20 év múlva ki is tört a második. Szvsz éppen ez a baj, hogy az emberek túllépnek az ilyesmin, elfelejtik, kihalnak azok, akik megtapasztalták, és akor már jöhet a következő, mert az elrettentő példa elfelejtődött.

ez nem igaz...mi értelme régi dolgokon rágódni?
megemlékezni lehet dolgokról, de nem kell kardoskodni értük, vagy ellenük..szerintem..
részben pont azért maradnak meg ezek az emlékek, legyen az jó, vagy rossz, mert olykor-olykor egyesek felhozzák valamilyen formában...

Zsáni 03-28-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 83174)
Elég sok helyen...
Csak úgy mondom...

és nem ítéljük el kollektíven, ha valakit a másféle gondolkodásmód alapján pozitívan, de főként, ha negatívan diszkriminálnak?
mert ÉN teljes mértékben!!!!!!

Ati 03-28-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83173)
Mint ahogy az első világháborún szépen túlléptek, aztán 20 év múlva ki is tört a második. Szvsz éppen ez a baj, hogy az emberek túllépnek az ilyesmin, elfelejtik, kihalnak azok, akik megtapasztalták, és akkor már jöhet a következő, mert az elrettentő példa elfelejtődött.

Felőlem nyugodtan élj örök félelemben, hogy jajj mi lesz most. 20-30 évvel rövidebb lesz a várható életed a folyamatos stressz miatt, és a rák kialakulásának esélye igencsak megemelkedik. Ha ez jó, nyugodtan...

Én nem teszem. :)

Synkel 03-28-2007 13:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83172)
Ez nem értékrend kérdése.

Belédverték, hogy el ne tudd felejteni, el ne tudd engedni, meg ne tudj senkinek bocsátani, aki ezzel kapcsolatban bármit is felhoz.

Ez nem normális dolog.

Egy egészséges társadalomban az ilyen eseményeken több évtized elteltével már túl kellene lépni.

Tudom, mindez csak utópia.

Mondod ezt te, aki következetesen kivágod a 666-ot tartalmazó neveket.
Arra sokkal több idő volt, hogy túllépjünk rajta...

laci 03-28-2007 13:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83177)
Felőlem nyugodtan élj örök félelemben, hogy jajj mi lesz most. 20-30 évvel rövidebb lesz a várható életed a folyamatos stressz miatt, és a rák kialakulásának esélye igencsak megemelkedik. Ha ez jó, nyugodtan...

Én nem teszem. :)

Nem élek félelemben. De azért nézz körül a világban, egyre több a neonáci, egyre gyakoribbak a megmozdulásaik, egyre nyíltabban tevékenykednek, éppen amaitt, mert a mai tizenéveseknek már semmit nem mond az, hogy "II. Világháború".
Minden ilyen világméretű esemény helyreteszi az embereket, jönnek a fogadalmak, hogy "ilyet többet soha", aztán néhány év múlva kezdődik elölről, pont amiatt mert elhomályosul az emlék...

Ati 03-28-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 83178)
Mondod ezt te, aki következetesen kivágod a 666-ot tartalmazó neveket.
Arra sokkal több idő volt, hogy túllépjünk rajta...

Mondom ezt én, akinek személy szerint semmi baja a 666-os nevekkel.

A mai vallásban ez még mindig ugyanúgy a Gonoszt szimbolizálja, ezért elfogadom, hogy sokakat bánt.

Ezzel sem értek egyet, de elfogadom.

laci 03-28-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 83175)
ez nem igaz...mi értelme régi dolgokon rágódni?
megemlékezni lehet dolgokról, de nem kell kardoskodni értük, vagy ellenük..szerintem..
részben pont azért maradnak meg ezek az emlékek, legyen az jó, vagy rossz, mert olykor-olykor egyesek felhozzák valamilyen formában...

Nem rágódni kell rajtuk, hanem tanulni belőlük, hogy ne ismétlődjenek meg. Márpedig ha elfelejtjük, akkor megint elő fog jönni, előbb vagy utóbb.

laci 03-28-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83180)
Mondom ezt én, akinek személy szerint semmi baja a 666-os nevekkel.

A mai vallásban ez még mindig ugyanúgy a Gonoszt szimbolizálja, ezért elfogadom, hogy sokakat bánt.

Ezzel sem értek egyet, de elfogadom.

És mi baj a Lepkefing nevű országgal? :D :D

Ati 03-28-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83179)
Nem élek félelemben. De azért nézz körül a világban, egyre több a neonáci, egyre gyakoribbak a megmozdulásaik, egyre nyíltabban tevékenykednek, éppen amaitt, mert a mai tizenéveseknek már semmit nem mond az, hogy "II. Világháború".
Minden ilyen világméretű esemény helyreteszi az embereket, jönnek a fogadalmak, hogy "ilyet többet soha", aztán néhány év múlva kezdődik elölről, pont amiatt mert elhomályosul az emlék...

Azért, mert marhára nem tette őket helyre... Nem 10 évenkénti tömegpusztító háborúkkal kellene azt elérni, hogy béke legyen a maradék 9 évben...

All times are GMT +1. The time now is 21:53.