Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ipari tekercs? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1512)

Hóhér 03-06-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78376)
nézd a törpit... vegyünk 15 kovácsot, eddig termeltek 135-öt. most fognak 189-et termelni
mint ha kapnál plusszba 6 kovácsot

ez is egy erősen életképes javaslat és nem is hozna olyan egetrengetően nagy változást, de mégis valami használhatóvá tenné az iparit

a katiképzéses szál az tényleg annyira megbolygatná a hódot ami most nincs tervezve

a törpe így is alapból jóval többet termel...

én az ipari tekercs változását főleg azért támogatnám, hogy a törpéknek a faji adottsága ( 40 % ipari teki ) , valamiféle előnyt jelentsen...

szerintem, ha a fegyó termelést bolygatjuk meg vele, ez a törpének előnyére nem válik, hiszen igaz töbet termel majd fegyót, de kevesebbet fog tudni eladni, mert midneki többet fog termelni 30- 55 % között... ( kivéve a hullák )

légyszi dobjatok még fel több ötletet

:D

Szecsa 03-06-2007 20:36

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78383)
hiszen igaz töbet termel majd fegyót, de kevesebbet fog tudni eladni,

Ezzel nem igazan ertek egyet :)
Aki eddig nem tartott kovacsot torpen kivuli fajokkal, azok a jovoben a +1 fegyver/kör miatt nem fognak kovacsokat huzni, hanem veszik tovabbra is a fegyvert a piacon.

Andrew 03-06-2007 20:38

legfeljebb a törpik majd ugyanakkora fegyvertermeléshez bonthatnak néhány kovácsot... mondjuk barakkba :D

Szecsa 03-06-2007 20:40

Vagy jobban telitodik picit fegyverbol a piac...De nyilvan a torpe elonyere szolgalna mindenkeppen, hogy HASZNALHATO a 40%-os tekercs faji bonusza.

Kancsendzönga 03-06-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 78380)
amennyire én tudom, a bányáknál először összeadódik a termelés mindenféle bónuszok nélkül, és aztán ezt szorzzuk föl a százalékkal, itt sem lenne másképp szerintem

ok, ez igaz. ettől eltekintve a bányák több, mint 2szer ennyit termelnek, és több féle van belőlük. az egyszem kovácsnál ez nagyon kevés lenne a magas fegyverárfolyam mellett is

Hóhér 03-06-2007 20:44

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78385)
Ezzel nem igazan ertek egyet :)
Aki eddig nem tartott kovacsot torpen kivuli fajokkal, azok a jovoben a +1 fegyver/kör miatt nem fognak kovacsokat huzni, hanem veszik tovabbra is a fegyvert a piacon.

ööö

nem is azok az orik által fog telítődni a fegyó piac, akikben nincs kovácsműhely...
:D

azok ugyebár ugyanannyi fegyót fognak venni, mint eddíg ( nem többet ) ...

akiben van, mindeki többet fog termelni...

ugye nem gondolod komolyan, hogyha egy piacra 30-55% al több árut bedobsz, amellett hogy nem nőtt a kereslet, nem fog le csökkeni az ára??

:confused:

Viz 03-06-2007 20:45

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78390)
ok, ez igaz. ettől eltekintve a bányák több, mint 2szer ennyit termelnek, és több féle van belőlük. az egyszem kovácsnál ez nagyon kevés lenne a magas fegyverárfolyam mellett is

Dehogy, ha egy kovács már 300%al többet termel?:) Nem tudósnál persze
akkor megint megspórolsz épületeket pont bőven elég:)

Xeper 03-06-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 78392)
ööö

nem is azok az orik által fog telítődni a fegyó piac, akikben nincs kovácsműhely...

azok ugyebár ugyanannyi fegyót fognak venni, mint eddíg ( nem többet ) ...

akiben van, mindeki többet fog termelni...

ugye nem gondolod komolyan, hogyha egy piacra 30-55% al több árut bedobsz, amellett hogy nem nőtt a kereslet, nem fog le csökkeni az ára??

:confused:

Beáll egy újabb kínálati egyensúly... :) -biztosan csökkenni fog a kovácsok száma mindenhol.

Szecsa 03-06-2007 20:46

Most szamolgattam picit :)

Szoval, 6k hekin orias kereskedovel 74.200 nepesseggel (ami 99%-os foglalkoztatottsag) ipari tekercs nelkul egy 10% lakossagnyi katonakepzes, majd ezeket továbbképezni elitté összesen: 8.533.000 arany

Mindez 30%-os ipari tekivel: 5.973.100 arany

6k hekin a 2,6 milla arany (a legdrágább továbbképzésnél) szerintem nem igazán...

Hóhér 03-06-2007 20:48

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 78394)
Beáll egy újabb kínálati egyensúly... :) -biztosan csökkenni fog a kovácsok száma mindenhol.

na pont ez a lényeg... !!

effektív nem javítottunk semmit a törpénken...

több barakkot tarthat, a kovács helyén esetleg...

de az eddígi országok akik maguknak termelték a fegyót pl egy gnóm..

azoknak is kevesebb kovácsot kell majd tartania...

All times are GMT +1. The time now is 12:10.