Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kis felfedezés módosítás! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1312)

monro 02-07-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 72031)
Eddig magasan ez a legjobb javaslat!!!

Talán azzal egészíteném ki, hogy a felfedezni már nem tudó elfek után ne járjon kvóta.

Ez asszem diszkrimináció lenne, nem látom át, hogy milyen célt szolgálna ha ezekután az elfek után nem járna kvóta. A másik 4 kivételt indokolni tudom miért...

1. a szabis orik tulajdonképpen "klántöltelékek" nem vesznek részt a klán munkájában sőt hátrányt jelentenek sok esetben. Nem termelnek, nem esznek nem kerül a klánnak anyagiakba a fenntartásuk így jogos igény, hogy az ugymond "plusszjuttatások" se járjanak addig amíg az ori passzív.

2. a 2948 heki alatti orik felfedezése maximum 225 katona (ha be van építve persze) így automatikusan a legolcsóbb árkategória szerint fedeznek, ezért jogtalannak érezném, hogy olyan ori után is járjon kvóta akinek még "könnyű"módban van a felfedezése.

3. a törpék után a saját védelmükben nem szeretnék kvótát.Ha lenne utánnuk is akkor bármelyik fajú ori a klánban ugyanolyan feltételekkel venné ezt a "pluszt" igénybe mint a törpék. Ha nem jár utánnuk kvóta akkor más faj felfedeztetése esetén a klán bukja a törpi után járó 5 hekit naponta. (a cél ugyanis a törpik bányáhozjutásának a segítése)

4. szintén a törpik érdeke, hogyha más fedez fel kvótával akkor a klán felvállalja, hogy a következő napon bukni fogja az éppen aktuális felfedező ori kvótáját, ha az nem törpe. Ha a törpi fedez ami a célja a javaslatnak akkor a klán nem bukik kvótát.

Esetleg azt tudnám még idevenni 5. pontnak ha ragaszkodsz a felfedezni nem tudó elfek kiiktatásán, hogy a top10% orijai után egyáltalán nem jár kvóta. Ez egyetemleges, nincs diszkrimináció fajok tekintetében.

Kisbér 02-07-2007 14:13

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71976)
de ő miért is akar fedezni folyamatosan... mert egy önálló betonelfnek csak annyi a célja hogy forduljon ahogy tud egyedül:D vagy egy kamikaze:D

Mert mondjuk egy 80% barackos tudós tábornok ork, aki előtte lengetett morált beütötte :D:D:D
És vissza kéne fedeznie szépen lassan az elvesztett x hektárát :D

Reaktor 02-07-2007 17:26

Quote:

Originally Posted by monro (Post 72057)
Ez asszem diszkrimináció lenne, nem látom át, hogy milyen célt szolgálna ha ezekután az elfek után nem járna kvóta. A másik 4 kivételt indokolni tudom miért...

1. a szabis orik tulajdonképpen "klántöltelékek" nem vesznek részt a klán munkájában sőt hátrányt jelentenek sok esetben. Nem termelnek, nem esznek nem kerül a klánnak anyagiakba a fenntartásuk így jogos igény, hogy az ugymond "plusszjuttatások" se járjanak addig amíg az ori passzív.

2. a 2948 heki alatti orik felfedezése maximum 225 katona (ha be van építve persze) így automatikusan a legolcsóbb árkategória szerint fedeznek, ezért jogtalannak érezném, hogy olyan ori után is járjon kvóta akinek még "könnyű"módban van a felfedezése.

3. a törpék után a saját védelmükben nem szeretnék kvótát.Ha lenne utánnuk is akkor bármelyik fajú ori a klánban ugyanolyan feltételekkel venné ezt a "pluszt" igénybe mint a törpék. Ha nem jár utánnuk kvóta akkor más faj felfedeztetése esetén a klán bukja a törpi után járó 5 hekit naponta. (a cél ugyanis a törpik bányáhozjutásának a segítése)

4. szintén a törpik érdeke, hogyha más fedez fel kvótával akkor a klán felvállalja, hogy a következő napon bukni fogja az éppen aktuális felfedező ori kvótáját, ha az nem törpe. Ha a törpi fedez ami a célja a javaslatnak akkor a klán nem bukik kvótát.

Esetleg azt tudnám még idevenni 5. pontnak ha ragaszkodsz a felfedezni nem tudó elfek kiiktatásán, hogy a top10% orijai után egyáltalán nem jár kvóta. Ez egyetemleges, nincs diszkrimináció fajok tekintetében.

Nem kell a top 10% tól a kvótát elvenni, elég sokat felmutattak már ők ahhoz, hogy ne akarjuk most elvenni tőlük ezt a lehetőséget.

Jó a javaslat, kell valami könnyítés a fedezésben még ha komoly megszorítással is.

Támogassátok minnél többen, hátha Ati is meggyőzhető

Bogár 02-07-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71896)
Ki a francnak van 1 személyes klánja??? max1-2 napig van benne 1személy amig nem talál szöviket... különben meg annyi értelme van mint amikor lejjebb vki szövetség tagja státuszban van, de nincs 1 darab szövije sem... persze létezhet de 1 1személyes klánnak vszinü nem az 5heki lesz a problémája 2naponta, hanem a többi 200 amit levernek róla naponta:D

gratulálok, növeld még egy picit az A hírnevét, hátha még nem ment el a kedvem az egésztől. :mad:

hogy a témához is hozzászóljak: engem nem érdekel semmilyen módosítás a felfedezéssel kapcsolatban. nekem a régi rendszer is megfelelt volna, az új is megfelel. ha a foltra is foltot akartok varrni, úgy is megfelel.

inkább az zavar, hogy nagyjából azok a személyek akarnak megint változtatni, akik 2-3-4 hónapja vitáztak a felfedezés módosításakor. akkor nem gondoltatok a következményekre?

Kutyuleee 02-07-2007 19:59

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 72064)
Mert mondjuk egy 80% barackos tudós tábornok ork, aki előtte lengetett morált beütötte :D:D:D
És vissza kéne fedeznie szépen lassan az elvesztett x hektárát :D

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 71977)
...amúgy meg az eredeti cél hogy ne növelje a felfedezési arányt az ha levernek és csak a megvolt területre fedezel vissza, teljesen reális kérés...

csak alapjából abból indultunk ki hogy a leütött föld ugyanúgy vonodjon le a felfedezettből, hogy ne legyen lehetetlen még a szintentartás is... és ha jól emléxem ezt a legtöbben támogatták...

monro 02-08-2007 07:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 72163)
csak alapjából abból indultunk ki hogy a leütött föld ugyanúgy vonodjon le a felfedezettből, hogy ne legyen lehetetlen még a szintentartás is... és ha jól emléxem ezt a legtöbben támogatták...

Ennek a javaslatnak korántsem ez a lényege, sem a célja attól függetlenül, hogy amit te mondasz célnak az jó e vagy sem.

Sztem a felfedezés módosítása időszerű volt és azt gondolom jó irányba is viszi a játékot. Az egyetlen komoly probléma vele a törpék bányához jutásának a problémája. Az én javaslatom ezt a problémát szeretné kezelni és nem azokat amiket te emlegettél.

Kutyuleee 02-08-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by monro (Post 72194)
Ennek a javaslatnak korántsem ez a lényege, sem a célja attól függetlenül, hogy amit te mondasz célnak az jó e vagy sem.

Sztem a felfedezés módosítása időszerű volt és azt gondolom jó irányba is viszi a játékot. Az egyetlen komoly probléma vele a törpék bányához jutásának a problémája. Az én javaslatom ezt a problémát szeretné kezelni és nem azokat amiket te emlegettél.

Fére értettél:D A Topic a kezdetben ebből indult ki, Senki ötletével... azt én mint egy alapkövetelményt el is fogadtam:D ezen felül nekem is nagyon tetszik az ötleted... csak arra irtam ezt mert páran mondták megint a visszafedezést, ami eléggé érthető hiszen óriási pénzekbe kerül egy idő után a jelenlegi helyzeted fenttartása ha nem is fejlődsz... a te ötleted meg pontosan a termelést segitené ami megint csak pozitiv...

csavo 02-09-2007 00:44

sziasztok! en is elmondanam a velemenyemet a monro otletevel kapcsolatban. az elejen gondolkodas nelkul elvetettem magamban az egeszet. vagyis mien alapon kapjanak az orszagok a felfedezessel kapcsolatosan bonuszt, minekutana nemreg lett megnehezitve a felfedezes?... de igy jar az, aki nem gondolja at a dolgokat. barmirol is legyen szo. viszont kicsit elgondolkozva, arra a megallapitasra jutottam, hogy igazabol nem is olyan rossz a javaslat. a torpeknek muszaly felfedezni, ahhoz hogy banyahoz jussanak. ugye az 1/a-ba max 2400 hekivel lehet fellepni. akarmien hardcore is egy torpe, maximum 25-30% banyaval tudja ezt elerni az alsobb csoportokban. ez olyan 700-800 banyat jelent. viszont ennyibol nem lehet eltartani 1 klant. meg akkor sem ha ez megduplazodik, es ket torpe van a klanban. szoval a torpeknek KELL fedezniuk, es a mostani allas szerint keves klan tudja megengedni maganak a rengeteg penzt ami ezzel jar. tehat az otletet tamogatom.

Arrakis 02-09-2007 01:50

Srácok! És kedves Hölgyek!

Ha nem értetek velem egyet, akkor is az a véleményem, hogy a fedezés lett túlszigorítva, s nem kvótás rendszer kell.
1/Aban gondolkodtok, de mint tudjátok a szabályok egységesen vonatkoznak a hódra.
Anarchos kérdést megold ez a javaslat?
nem
Normálos kérdést megold?
nem (kiszámoltam mennyi a törpe fedezése, sztem sok, rengeteg)

Másrészt Aban is mit old meg?
kis létszámú klán nem ér vele sokat.
Nagy létszámú meg, amilyen a top klánok mindegyike jól jár vele.
Azért csináljak nagy klánt, hogy a törpém jobban fedezzen?
Ezt én nem tartom jó ötletnek.
De ha finomítjátok még lehet hogy támogatom. Vagy csak simán felfedezés módosítás vmi barátibb verzióra.

monro 02-09-2007 08:05

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 72459)
Srácok! És kedves Hölgyek!

Anarchos kérdést megold ez a javaslat?
nem

Normálos kérdést megold?
nem (kiszámoltam mennyi a törpe fedezése, sztem sok, rengeteg)

Másrészt Aban is mit old meg?
kis létszámú klán nem ér vele sokat.
Nagy létszámú meg, amilyen a top klánok mindegyike jól jár vele.
Azért csináljak nagy klánt, hogy a törpém jobban fedezzen?
Ezt én nem tartom jó ötletnek.
De ha finomítjátok még lehet hogy támogatom. Vagy csak simán felfedezés módosítás vmi barátibb verzióra.

1. Az anarchos részével valóban nem csinál semmit. Sztem ott nem is kell, hiszen annyi törpéd lehet amennyit nem szégyelsz 2948 hekiig.

2. A normálban a felfedezés minden 1A-ba fellépő oriméretig 225 katona maximum, tehát nincs probléma nem kell a kérdést kezelni csak a 2948 heki fölötti oriknál. (és mint tudjuk a max. fellépési hektár 2400 heki, tehát jóval alatta marad)

3. Az 1A-ban pedig a kislétszámú klánoknak kevesebb termelésre van szükségük, így a kevesebb kvóta náluk ugyanugy és ugyanannyit ér, mint a nagyobb klánoknak a nagyobb kvóta.

All times are GMT +1. The time now is 22:43.