Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövisegítség földszerzésnél. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1202)

Tsobi 06-08-2007 23:55

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 101590)
Anélkül, hogy bármit is hozzátennék, cseréld ki az 1.45-öt 0,45-re
Ugye x*1,45>x, és ha már magyarok vagyunk, akkor használd tizedesVESSZŐT

Én is büszke vagyok a híres magyar tizedesvesszőre :)

Penya 06-10-2007 21:13

Quote:

Originally Posted by monro (Post 56349)
Ha a haladásról beszélünk szöviszinten mindig sírnak rínak a tolisok-varisok...
Ha szét kell kapni egy hadiorit akkor meg jól mulatnak.
Azt gondolom valamit valamiért!
Ha te nem vagy hadi beállítottságú ori akkor ne akarj már együtt haladni azzal aki feláldozza magát a varis-tolis orik oltárán a gyorsabb haladás érdekében!

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy semmi szükség nagyobb hekiarányt adni a foglalásból a helpnek, mint eddig. Azt meg kimondottan rossz elgondolásnak tartom,hogy a támadó ori "ossza el" a zsákmányt!

Ezzel egyetértek. Gondoltam beidézem mert nincs kedvem írni : )

Életfa#2 06-30-2007 19:58

Dus ötlete nem is rosz, azzal a kettéosztással!
Kicsit átgondoltam az ötletet: a szerzett föld egyik fele a támadó seregbe küldött egységek arányában oszlik el (tipp: erőarányban számolva), míg a másik fele egy prioritási rendszer szerint oszlik meg, ez utóbbit ki lehet kapcsolni, ilyenkor a foglalt föld ide eső fele a résztvevők között egyenlő arányban oszlik meg.
A prioritási rendszerről: a szövetség tagjai között el kell osztani a következő betűket, ezek jelölik a prioritásokat: A, B, C, D. Ezek értékei sorrendben: 5, 4, 3 és 2. Ezek a számok jelentik azt, hogy az adott ország a prioritási rendszerben mekkora arányban részesednek. A kikapcsolás azt jelenti, hogy minden ország aránya 1.
Próbáltam elemezni, hogy ez mit jelent. Arra jutottam, hogy a támadóerővel nem rendelkező szövitagok a jelenleginél nagyobb arányban részesülhetnek a foglalásból, de csak akkor, ha a támadó seregben lényegében csak egyetlen hadis vesz részt. Máskülönben a második hadis a foglalt föld jelentős részét lenyúlja, és nem hadis szövitagnak a jelenleginél kevesebb föld esik le!

Dus 06-30-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 106615)
Dus ötlete nem is rosz, azzal a kettéosztással!
Kicsit átgondoltam az ötletet: a szerzett föld egyik fele a támadó seregbe küldött egységek arányában oszlik el (tipp: erőarányban számolva), míg a másik fele egy prioritási rendszer szerint oszlik meg, ez utóbbit ki lehet kapcsolni, ilyenkor a foglalt föld ide eső fele a résztvevők között egyenlő arányban oszlik meg.
A prioritási rendszerről: a szövetség tagjai között el kell osztani a következő betűket, ezek jelölik a prioritásokat: A, B, C, D. Ezek értékei sorrendben: 5, 4, 3 és 2. Ezek a számok jelentik azt, hogy az adott ország a prioritási rendszerben mekkora arányban részesednek. A kikapcsolás azt jelenti, hogy minden ország aránya 1.
Próbáltam elemezni, hogy ez mit jelent. Arra jutottam, hogy a támadóerővel nem rendelkező szövitagok a jelenleginél nagyobb arányban részesülhetnek a foglalásból, de csak akkor, ha a támadó seregben lényegében csak egyetlen hadis vesz részt. Máskülönben a második hadis a foglalt föld jelentős részét lenyúlja, és nem hadis szövitagnak a jelenleginél kevesebb föld esik le!

hmm...sztem egy kicsit túlbonyolítod:)...lehet még rajta egy kicsit finomítani,de nem rossz:D...

laziga 07-01-2007 00:48

az eredeti ötlet teszik még mindig a legjobban hogy mindenki egyenlő arányban részesüljön max + - 5% legyen állítható és kész.
Azt is meg indoklom hogy miért marhára megdrágult a fedezés és a varit a tolit na meg a termelőket érinti a legroszabbul, ezzel valamelyest tolerálható az általuk elszenvedett hátrány, hisz pont ők nem tudnak támadni.

Kutyuleee 07-01-2007 02:48

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 106649)
az eredeti ötlet teszik még mindig a legjobban hogy mindenki egyenlő arányban részesüljön max + - 5% legyen állítható és kész.
Azt is meg indoklom hogy miért marhára megdrágult a fedezés és a varit a tolit na meg a termelőket érinti a legroszabbul, ezzel valamelyest tolerálható az általuk elszenvedett hátrány, hisz pont ők nem tudnak támadni.

ez nekem is teccik, de csak akkor ha megmarad a mostani pipálos is hogy egyáltalán ne részesüljek, különben nem hogy elöny hanem hátrány lesz. elég ha az egyik hadist leütik és ha egyenlően részesül akkor is csak fedezve, vagy segitség nélkül tudna visszajönni

LordYsolt 07-01-2007 07:57

Ezt én is támogatnám, mivel akkor érinti a legrosszabbul a szövit ha nem VIP-es, mivel egy élezett tolis (egy tolisnak inkáb időigényes, mivel annyit csak tud lopni, h fedezzen, de ahhoz idő kell) v. varis orinak tényleg sokba van utolérni a többieket egy sikeres ütés után. Egy jól sikerült ütés után min. 3 körre kerül a hadis a többiektől. A legnagyobb probléma szerintem az ha egy szövi eltávolodik egymástól, akkor nem tudja kihasználni a másik katonai segítségét. És Kutyalee-vel egyetértek a pipálós rész indoklásában

laziga 07-01-2007 08:05

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 106657)
ez nekem is teccik, de csak akkor ha megmarad a mostani pipálos is hogy egyáltalán ne részesüljek, különben nem hogy elöny hanem hátrány lesz. elég ha az egyik hadist leütik és ha egyenlően részesül akkor is csak fedezve, vagy segitség nélkül tudna visszajönni

Ja igen azt természetesen nem gondoltam megbólygatni. igen a pipa az maradjon meg. :p

Gyula 07-01-2007 08:27

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 106649)

Az a marhára megdrágult felfedezés 29xx heki felett igazán drága nem?

Andrew 07-01-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Gyula (Post 106682)
Az a marhára megdrágult felfedezés 29xx heki felett igazán drága nem?

jaja, aminek sok köze nincs ehhez, mert 2948 hektár fölött nem nagyon futkároznak varis-tolis szövik :D:D max a termelők :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 08:49.