![]() |
Quote:
|
Történelmet hazudó románok
A képen a vásárhelyi ortodox román templom egyik freskója látható. A képen huszárok készülnek megölni egy román férfit. A kép felett s alatt olvasható szöveg lényege, hogy az "idegenek" a felkelő román tömegből egy férfit kiemeltek, s levetkőztették, megalázták, majd megölték.
A templomot a románok állítása szerint 1925 körül építették, holott fajtájukat betelepíteni (a városba), s a magyarok földjeit, házait elvenni csak az 1970-es évek végén, '80-as évek elején kezdték meg (körülbelül) - egészen addig zárt település volt, házhoz jutni még magyarnak is csak nehezen lehetett. Bár már laktak ott románok, de számuk elenyésző volt, s keveredés sem történt a két nép között. http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._3084982_n.jpg |
A történelmet a győztesek írják. :( Az ukrán történelem szerint a Munkácsi Vár ősi ukrán vár...
|
Kolozsváron a Mátyás király szobor alá is az volt írva, hogy román király volt... nem tudom változtattak-e, de szerencsére a kék-sárga-piros padokat elvileg már lecserélték... sajna rég nem jártam arrafele...
|
úúúúútálom az érettségit. Alig tudok tételeket kidolgozni, nemhogy megtanulni :mad:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Este kis kikapcsolódás gyanánt gondoltam megnézek két részt A mentalista című sorozatból. Lent tv-zem, tesóm lejön, elkapcsolja a tévét. Megkérem, hogy kapcsolja már vissza, mert én néztem a mentalistát. Fél órája vége volt... Pedig csak letettem a fejemet egy picit :D
|
Quote:
12 kiskérdés ebből felét kell tudni (összesen 340 kérdés van) 1 esszé ebből 1/3ot kell tudni (23 van összesen, de van olyan esszé amiben 4 tétel + bizonyítás van) Szóval léééééégyszi had érettségizzek inkább:D:D |
Quote:
Én nyertem :D (díjam: mentálpénisz) |
Quote:
|
Nekem meg.... öööö..ööö... izé
Egész héten javíttatom a gyerekeket a jobb jegyért... Az se semmi ám.... :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
3 honapot voltam munkanélküli (mondjuk kár volt, mert az elképzelésembe azaz a tervembe beleköptek), meg ugyis ki akartam probálni milyen , meg B terv van igy be kellett jelentkezni
kb 2 hete eljehelyezkedtem. Kiváncsi vagyok hogy fizit hamarab kapom meg mint az elmaradt munkanélkülit. teperni kell a rigoknak mert hamarosan itt a 10.-e És panaszkodunk hogy a munkáltató nem fizet ki időbe:p A pici rigoknak március 15.-étől még nem sikerült utalni egy petákot se 10.-e után asztalt boritok érzem én mondjuk aproság, de ma jöttem az apehtol, és amit tavaly a munkáltatom befizetett adot amit majd csak jövöre kell bevallanom azt cseszik ideaadni:D na az már bosszant velem értetlenkedett az ügyintéző:D Háát aki nem ért a szakmájához az apehos |
Quote:
ne haragudj, de hülyeséget neked sem kellene beszélned, plusz adót nem adnak vissza, azért adó. Max. az igénybe nem vett adójóváírásra lehetsz jogosult.... ha nem értesz az adózáshoz és az szja bevalláshoz, akkor ne szidj már mást plusz, a beérkezett szja bevallásban lévő visszaigényelhető lóvét, 30. napra fizeti az apeh szerk: a leglényegesebb marhaságon majdnem átsiklottam. Az apehnek nem a levont járulékot vallod be, hanem a megkeresett jövedelmed, plusz a munkáltató által levont járulékokat nem véletlenül hívják úgy is, hogy levonandó és befizetendő járulék, mivel a munkáltató vonja le minden hónapban és be is fizeti minden hónapban a NAV megfelelő számlájára. kis segítség: a 2010. évben keresett jövedelmed után az szja bevallást, 2011. május 20-ig be kellett volna küldened. 2010. évben az adójóváírás így nézett ki: Az adójóváírás összege az adóévben megszerzett bér és az arra tekintettel megállapított adóalap-kiegészítés együttes összegének 17 százaléka, de legfeljebb jogosultsági hónaponként 15 100 forint, feltéve, hogy a magánszemély összes jövedelme (Szja-törvény 3.§ 75. pontja szerinti összeg) az adóévben nem haladja meg a 3 millió 188 ezer forintot. Abban az esetben, ha a jogosultsági határt meghaladja a magánszemély összes jövedelme, akkor az éves adójóváírás összegének az a része vonható le a számított adóból, amely a jogosultsági határ feletti éves összes jövedelem 12 százalékát meghaladja. Az adójóváírás éves összege legfeljebb 181 200 forint lehet (15 100 Ft/hó x 12 hó) és az adójóváírás összege 4 698 000 forint bevallott összes jövedelemnél fogy el. Jogosultsági hónapnak továbbra is az a hónap számít, amelyre a magánszemélyt az adóévben bér (pl.táppénz) illette meg. Az a hónap, amelyben többször vagy több kifizetőtől illette meg bér a magánszemélyt, egy jogosultsági hónapnak számít. Egy adóévben legfeljebb 12 jogosultsági hónap vehető figyelembe. Példán bemutatva: Ha a magánszemély csak bérjövedelemmel rendelkezik és az összevont adóalapja 3 500 000 forint és az adójóváírásra jogosító hónapok száma 12, akkor a jogosultsági határ (3 188 000 forint) feletti összeg 312 000 forint lesz (3 500 000 – 3 188 000), melynek 12 százaléka 37 440 forint. A példabeli esetben a magánszemélyt 143 760 forint (181 200 – 37 440) adójóváírás illeti meg éves szinten. |
én ma kaptam meg 15.100 ft-ot és nagyon is örültem neki :D
|
Quote:
Egyszerűen vissza lehetne számolni amúgy, ennyi infóból :D legalább is a tavalyit igen :D |
Quote:
|
Quote:
Amúgy jobb helyeken addig veszik igénybe az adójóváírást a dolgozóknál, amíg lehet, bár ez macerás, de így kellene a bérszámfejtést csinálni... Annó könyvelő koromban 1000 embernek bérszámfejtettem és én úgy csináltam... neked bekavart a szuperbruttósítás. Mert ugye a megkeresett jövedelmed 1,27X-e után vonták a járulékot |
Quote:
de egy kis vip-re mindig futja :D |
Quote:
|
Ha valakit érdekel az általam csinált 2011-es bérkalkulátor, szóljon és e-mailben átdobom. Ha beírod a havi béred, kiszámolja, hogy mennyi járulékot kéne levonni és hogy kapsz-e vissza adót, vagy sem, plusz ha van NYESZ-R számlád, még azt is kiszámolja, hogy az összes levont szja-dból mennyi lóvét igényelhetsz vissza a NYESZ-R Számlára. :)
munkahelyre csináltam kolléganőknek :) |
Quote:
szerk: a nyesz-r kalkulátor megszerkesztésében Remy nagy segítségemre volt, hogy pofásan is nézzen ki :) ki lehet választani, hogy 2020 előtt vagy után mész-e nyugdíjba, mert úgy változik a max. visszaigényelhető össze a levont szja-ból, plusz védetté tette a képletes cellákat :) |
Quote:
éljen-éljen a kétharmad...:( |
Én 30 ezret kaptam vissza az államtól. :)
|
Hex én szívesen fogadnám a kalkulátort.. bár onilne is lehet, de kipróbálnám a tiedet is.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem kaptok "bérpapírt"? |
Quote:
szerk.: nem is az egy havi a feltünően sok hanem az éves így egybe |
Quote:
|
http://adohirek.hu/berkalkulator/berkalkulator.php
Ez kiszámolja hogy a bruttó béred mennyi nettót ért 2010-ben mennyit ér most és mennyi lesz 2012-ben ha kivezetik a szuperbruttót de nem lesz adójóváírás sem. De lehet találni részletesebb kalkulátorokat is, ami azt is megmutatja, hogy + még a munkáltató mit perkál utánad. |
Quote:
|
Quote:
Kár volt elolvasni, mert nagyon felbosszantottam magam megint... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:50. |