Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

ErdelyMagyaria 08-23-2010 16:56

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 261216)
Némi gondolkodásra kérlek. nem azért nem tud többet megengedni 1 klán mert nincs esetleg több tartaléka, hanem mert nem tud hozzáférni ilyen gyorsan... hiába van 10milla katid a piacon, ha nem tudod felvenni, akkor amikor kell!!! márpedig, vagy úgy van kint a piacon,hogy folyamatosan becsorogsz, vagy olyan mintha nem is lenne, amikor éppen kell. De a legtöbb klán nem is halmoz fel ennél több tartalékot,mert fölösleges,ha van mindenkinél emellett maxon egysége,és közel max kp...
Az bőven elég akár 5-6klánütésre ráállásra épülésre.stb.

ráadásul az elfkozosás, csak akkor megoldás, amikor nagyon távolról fokoznak rád, vagy ha éppen hiénáznak több sereggel. különben fölösleges pénz kidobás, mert a morálod így is úgyis szétcseszik és úgyis rádmennek megint.
De ennek semmi köze a forduláshoz amúgy, mert elfokozós játékot nagyon a top30-ig nem tudsz játszogatni, mivel kis hekin nem müködik.

Egyetertek de akkor megint oda kerultunk h nem a tartalek a gond, sot nagyon konnyen lehet ezt osszeszedni. azt nem ertettem miert irtad azt h esetelg 2 klan van a csoportban aki ezt megengedheti maganak... nagyon sokan megengedhetik maguknak! Csak az egesz ott dol el h megeri vagy nem, mint ahogyan te is mondtad.

Tsobi 08-23-2010 19:29

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 261242)
nagyon sokan megengedhetik maguknak!

Te is belátsz minden klán zsebébe? :)

Kalapácska 08-23-2010 19:58

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 261242)
Egyetertek de akkor megint oda kerultunk h nem a tartalek a gond, sot nagyon konnyen lehet ezt osszeszedni. azt nem ertettem miert irtad azt h esetelg 2 klan van a csoportban aki ezt megengedheti maganak... nagyon sokan megengedhetik maguknak! Csak az egesz ott dol el h megeri vagy nem, mint ahogyan te is mondtad.

Úgy érzem megint rossz helyen vagyunk , van sok klán aki tud pénzt csinálni és sok van aki nem tud ...
Mert egyszerűen nem éreznek rá vagy nem tudom ő dolguk nem is érdekel ...
Egy biztos akik nem tudnak pénzt csinálni azoknak a 3k heki is erőn felül van és azért is igen erősen megszenvednek ha eljutnak egyáltalán oda ...
Aki tud fedezet előteremteni a továbbhaladásához az felmegy úgy is bármedig , csak tovább tart ami lehet akár 7-10k kör is könyedén egy relatív új fellépő klán esetében .

De vegyük a klánokat pár részre taktikai szempontból .

Vannak a frissek akik nem értenek a pénzhez és nem tudják mit csináljanak ők megállnak 3k hekinél max és miután leszedik őket 3k hekin akkor hopp egy újra és 1800 heki .

Vannak a relatív friss klánok akik tudnak némi pénzt összelapátolni .
Azok megálnak termelnek átépülnek ütnek , megint termelnek és így megy végig amíg el nem érik amit kell jelen esetben a top 30 vagy elegük lesz és elpucolnak vagy ott maradnak és mindig kicsit feljeb egerészik magukat , hogy tudjanak 2 ből forogni , hiszen 10-15k kör azért nem 2k kör mint amit 2 ben kell eltölteni a topban ....

Na meg ugye vannak a régi nagy klánok akik jó magasan fent vannak és termelnek szépen , mert ugye ott komoly hadizás nem történik , ők időnként egy orival lefordulnak , hogy egy másikat hozzanak fel , hogy legyen értelme a termelésüknek .
Azt felütik 1k kör alatt kényelmesen mert 8-9 ori komoly tartaléka van mögötte, aztán ha az feljött idővel cserélődik egy másik ori és kész .
Egyszer ők már biztosan megdolgoztak érte , hogy ott legyenek ahol vannak de ilyen szerintem max 5-10 klán van .

Végül is a fix hekis fordulással egy kicsit azoknak a klánoknak könnyítenénk akik nem akarnak megaklánok lenni , mert egy kicsit pörgősebb lenne a játékmenet nekik .

Nekem is konkrétan van a B csopiban orim szabin már egy ideje mert az égvilágon semmi értelme nincs vele játszani másikat nem csinálok , hogy sorba áljanak a csopikban egymásra várva mint az orgonasíp mert annak sem látom értelmét ...

Ha ilyen marad a játékmenet nekem sajna nem lesz más lehetőségem csak így játszani , gondolom sokaknak másoknak sem és ezt teljesen egyszerű leellenőrizni meg kell nézni hány ori van szabin a b csopiban .

Totya

Ati 08-23-2010 20:07

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 261246)
Végül is a fix hekis fordulással egy kicsit azoknak a klánoknak könnyítenénk akik nem akarnak megaklánok lenni , mert egy kicsit pörgősebb lenne a játékmenet nekik .

Kicsit? Ötöd/hatod/hetedannyi időt kell eltölteniük az A-ban, mint eddig. Szerintem ez nem kicsit teszi pörgőssé a játékukat, hanem nagyon.

ErdelyMagyaria 08-23-2010 21:29

"Ötöd/hatod/hetedannyi időt kell eltölteniük az A-ban, mint eddig."

by Ati

Ezt enm ertem, kerlek mond el h a fix heki miatt, miert kell tobb idot toltenie az uj oriknak az 1A-ban...
Jelenleg nem lehet tudni h mennyi ido kell azert h elerje valaki a felteteleket hiszen egy valtozo celt uldozunk! Ha a jelenlegi 9k hekire lenne a fix heki beallitva (ami kb a jelenlegi helyzet a top 30% eleresehez), akkor is drasztikusan rovidulne az eltoltendo ido!

Nem a 2x fordulasrol beszelek es ha te arra vonatkoztal akkor maris bocsass meg elore, de te ezzel pont azt szeretned h ne jatszodjanak az 1A-ban es ne unatkozzanak ott. Ez volt a fo erved a 2x fordulasnal, most meg azt mondod ra h "Ötöd/hatod/hetedannyi időt kell eltölteniük az A-ban, mint eddig" ???...

Ha az egyszeri fordulas fix hekivel akkor a kerdes fel van teve, ha a 2x fordulasra ertetted akkor nem is kell valszolnod, mert akkor nem erdemes.

Nem szoltam bele a javaslatokba, mint ahogyan kerted!
Csak eppen nem ertem azt amit irtal.

Ati 08-23-2010 21:32

Quote:

Originally Posted by ErdelyMagyaria (Post 261250)
"Ötöd/hatod/hetedannyi időt kell eltölteniük az A-ban, mint eddig."

by Ati

Ezt enm ertem, kerlek mond el h a fix heki miatt, miert kell tobb idot toltenie az uj oriknak az 1A-ban...

Ötöd/hatod/hetedannyi idő = sokkal kevesebb mint eddig.

vityu 08-23-2010 21:40

Quote:

Originally Posted by Kalapácska (Post 261246)
Egy biztos akik nem tudnak pénzt csinálni azoknak a 3k heki is erőn felül van és azért is igen erősen megszenvednek ha eljutnak egyáltalán oda ...

Klánraktár + VIP + termelős faj. Vagy ennyire bonyolult lenne? :eek:
A pénz megszerzéséhez 2 dolog kell: piac, ugye adott, és akarat a pénz előteremtéséhez... Ja, és minimális aktivitás, hogy a megtermelt javak ne csorogjanak el.

Kalapácska 08-24-2010 00:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 261247)
Kicsit? Ötöd/hatod/hetedannyi időt kell eltölteniük az A-ban, mint eddig. Szerintem ez nem kicsit teszi pörgőssé a játékukat, hanem nagyon.

Könnyen megeshet , hogy csak "3k" körből tudnának fordulni a közepes szintű játákosok az A csopiban .
Viszont az ugye még mindig több mint a B csopiból fordulók ideje ami 2K kör .

Bár én úgy gondolom a fix hekis fordulás eltarthat sok emberkének akár 5K körig is , ami jóval kevesebb mint a jelenlegi rendszerben várható fordulási idő.

Bár szerintem leellenőrizhető ez is elég könnyen , meg kell nézni 2400 heki és 4800 heki közt lévő orik átlagos játékidjét .
Aztán meg lehet nézni a 4800 heki és pl a 7000 hekis orik játékidejét és utána a végén a 7000 hekitől a 9200 ig ahol kb a top van most .
Az 9200 heki fölöti játékidőt fölösleges nézni , mert ha ők le akartak volna fordulni már megtették volna vagy max aki fordulni fog azt x száz körönbelül megteszi .

Ha ezeket a körszámokat megnézi valaki aki ért hozzá , akkor elég gyorsan meg lehet látni az átlagos forgási sebbeséget .

Ha fix hekis fordulási lehetőség lenne az A csopiból biztos lenne pár emberke aki élne vele.
Mindenki attól fél , hogy lenne egy légüres tér a top 30 és a fix között ...
Szerintem sokan maradnának akik aztmondanák , hogy a B ből akarnak fordulni a jelenlegi feltételek melett . Azok mind ott araszolgatnának felfelé a fix és a top között mert nekik kevés lenne a fix heki elérése .

Számoljunk egy kicsit , most csak tippelni fogok pár számot kérek mindenkit ne vegye készpénznek .

B csopi 1K kör plusz A csopi fix heki kb 3k kör = 4K kör egy szemcsi a B csopitól .
B csopi 1K kör plusz A csopi 1K körtől 15K körig háttértől függöen= 2K körtől 16K kör is akár viszont ha ide felszenvedi valaki akkor 2K kör és forghat a B csopiból .

Tudom nagy dilema ki mit csináljon ...
El kell dönteni mi tesz jót a játéknak ha pörög és forgnak egy páran fix hekiről néhány meg csinálnak mellé megaorikat és azzal nyomulnak ?
Vagy mindenki felkínlódja, felüti a top 30-ba ha éppen tudja az orit mert olyan a héttere ...

Aki nem tudja az meg kukába dobja ahogy én is majdnem 2 ből már kukába dobtam az orit mert nem akartam vele A csopiban eltölteni 6-12k kört ...
De ezek után se akarok vele ott eltölteni annyi időt .

Totya

ErdelyMagyaria 08-24-2010 05:41

A hetedannyi az a 7x-ese valaminek.
Az ido otod/hatod/heted-et... vagy otod/hatod/heted-ni idot
A heted "annyi" az hetszer annyi.
Mind1.

Kivancsi lennek h ki mennyi ido alatt teljesitette a top 30%-ig a heki szamot, azok kozul akik lefordultak. Egy atlagot szeretnek leginkabb. Priviben h ne offoljunk.

Mert a 2x fordulosnal ugyebar a legjobb esetben 1000 kor (elso lefordulas, 1A-ban az eltoltott minimalis ido) + 5*1000 kor (minden szinten 1000 kor, minimalis) = 6 000 kor egy uj szemert. Es nem is probalok szamolni azzal h igazabol az mennyire realis az 1k kor az 1A-ban mert nem tom h mennyi lesz vegul is a fix heki, hiszen nincs leszogezve.

Ez igy 8-9 honap.:cool:

Ha ez az otodere es nem is szamolok hetedevel, csak 5-el... szoval ha otodere csokkenti az erre szant idot, akkor Ati szerint 40 honapba kerul jelenleg a top-ot elerni... az tobb mint 3 ev es 3 honap... (hetedevel szamolva az 4 es fel ev lesz Ati :eek:...)
Ne vicceljetek, meg ennel hamarabb szerezhettem volna 30 fos 1A-s csopiban top koroket es a magyar hod nem 30 fobol all.:rolleyes:

Szoval megint megkerdem Ati h mit szerettel volna odairni?
Azt allitod h most atlagban egy uj orinak 3 ev es 3 honapba telik amig lehet egy uj szeme, miutan fellep az 1A-ba? :confused:

Megint nem a javaslatokat vitatom csak ujra nem ertem ezt... ezt az egesz gondolatmeneted...
Az 1x fordulos fix heki hatart nem is foglaltam bele mert azt mondtad ilyet nem akarsz.

Reaktor 08-24-2010 06:45

Ati!

Lenne arra lehetőség, hogy valamelyik tapasztaltabb játékos kapjon az A csoportba egy plusz országot, amit szabályosan vihet a jelenlegi mellett?
Ezzel az országgal valaki tesztelhetné, hogy mennyi idő alatt lehet a jelenlegi feltételeket teljesíteni.
Ismeretlen ország, így nem lenne visszatartó ereje az országnévnek sem, valamint felhalmozott vagyon se lenne mögötte.
Indulhatna 1500-2400 heki közöttről, kb 100 millió kp plusz elférő egység, és fellépőként 1 nap védelemmel.

Szerintem a klánunkból többen is vállalkoznának a tesztelésre.

(Látatlanban van rá egy fogadásom, hogy a Gunból jelentkező tesztelő ezekkel a feltételekkel 4000 kör alatt teljesítené a mostani top követelményeket.)

All times are GMT +1. The time now is 14:51.