Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   DühöngŐ (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=65)

BimmBimm 11-11-2010 18:56

6 Ft az 6 Ft. De amikor másfél napig nincs net az végülis nem gond. Ilyenkor megfordul a fejemben, hogy a netes csekkfizetésnél párszáz forinttal kevesebbet utaljak, mert hát ugye nem sikerült szolgáltatniuk, amit az ő hibájuk miatt nem vettem igénybe, így miért fizetném ki? De tudom hogy csak magam szívatnám vele:S

csákány 11-11-2010 20:16

A madaras tescoba vettem tv-t hitelre és csekken fizetem.
Késtem 5 napot a befizetéssel és már hívtak telón,hogy ha azt akarom ,hogy továbbra is kiemelt ügyfél legyek fizessek pontosan.
Erre meg kérdeztem ,hogy akkor miért nem hívtak fel amikor 2 csekket fizettem be egyszerre?:confused:
Köpni nyelni nem tudott :D

Hex 11-11-2010 20:19

Quote:

Originally Posted by csákány (Post 270683)
A madaras tescoba vettem tv-t hitelre és csekken fizetem.
Késtem 5 napot a befizetéssel és már hívtak telón,hogy ha azt akarom ,hogy továbbra is kiemelt ügyfél legyek fizessek pontosan.
Erre meg kérdeztem ,hogy akkor miért nem hívtak fel amikor 2 csekket fizettem be egyszerre?:confused:
Köpni nyelni nem tudott :D

párom bátyja egy cégnél dolgozik. A cégvezető a szülei nyugdíjára, lakására és aboltra vett fel hitelt. két hónap elmaradása volt, párnap hiányzott a harmadik havi elmaradáshoz és akkor az a bank borított volna mindent. cégvezető befizette a két hónapi csúszást, mert sajnos későn fizettek neki is és a cégvezető anyjához két négy ajtós szekrény csöngetett be másnap, hogy fizessen :D

Hex 11-18-2010 20:10

bankadó első áldozatai. januárban 215 embert fog elküldeni a munkahelyem. Valahogy úgy érzem én is köztük leszek :(

Sami 11-18-2010 21:43

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 271185)
bankadó első áldozatai. januárban 215 embert fog elküldeni a munkahelyem. Valahogy úgy érzem én is köztük leszek :(

Melyik bank, ha nem titok?

Merengő 11-18-2010 21:56

Quote:

Originally Posted by Sami (Post 271196)
Melyik bank, ha nem titok?

melyik nem? :)

Tsobi 11-18-2010 21:59

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 271185)

Sajnos ez egy szükségszerű áldozat a többség érdekében, remélem Te nem leszel köztük.

Kutyuleee 11-19-2010 01:14

Én is hasonlóban reménykedek,hogy nem leszel köztük. bár akkor is faszságnak tartom.
1 kulcsos adó helyett inkább csak simán be kéne hajtani azt amit eddig is be kellett volna fizetniük a parasztoknak, mert nem az egyszerü munkásemberek, vagy banki dolgozok nem fizetnek adót rendesen... hanem a magasabb kulcsba tartozók... de ehelyett mitcsinálunk??? nem hogy rájuk szálnánk, nem... inkább felére csökkentjük az adójukat....

Tsobi 11-19-2010 01:35

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 271204)
Én is hasonlóban reménykedek,hogy nem leszel köztük. bár akkor is faszságnak tartom.
1 kulcsos adó helyett inkább csak simán be kéne hajtani azt amit eddig is be kellett volna fizetniük a parasztoknak, mert nem az egyszerü munkásemberek, vagy banki dolgozok nem fizetnek adót rendesen... hanem a magasabb kulcsba tartozók... de ehelyett mitcsinálunk??? nem hogy rájuk szálnánk, nem... inkább felére csökkentjük az adójukat....

A minap egy taxis ismerősömmel beszélgettem, aki hosszasan ecsetelte nekem, hogy szemét Állambácsi már megint szigorított, így már csak nagyon csalafintán tudja kikerülni az adófizetést. Előadást nem, de egy hosszabb kifejtést megért nekem a dolog, így bemutattam neki a saját álláspontom. Természetesen én voltam a hülye, aki önmaga ellensége és legyek szíves ne vegyem ki a kenyeret más szájából.

Amíg ez a szemlélet uralkodik a társadalom majd' egészében, addig nem igazán lehet mit tenni. Nagyon sok dologban alapvető szemléletváltásra lenne szükség, de a fentiek ezt valamilyen oknál fogva nem támogatják - kérdem én, mit lehet tenni?

chillin' 11-19-2010 03:12

Az emberi hülyeség ellen sajnos nem sok mindent.Míg minden xart elhisznek,addig ez lesz.Ha benyalják azt ,amit hallani akarnak és el is hiszik,mennyire tuti lesz minden akkor cseszhetik...
Ez párttól független!
Holott egy kis józan paraszti ész kellene,hogy átlássák a dolgokat.Nem kell közgazdásznak vagy pénzügyi zseninek lenni....

Hex 11-19-2010 04:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 271199)
Sajnos ez egy szükségszerű áldozat a többség érdekében, remélem Te nem leszel köztük.

szükségszerű áldozatnak én nem ezt tartanám koma :) Hanem, azt hogy ne basztassák az alkotmánybírákat, mert ezentúl akár megszavazhatják azt is, hogy mindenki számláját zárolják és x összeg felett lenyúják a pénzt (ráhúznak valamilyen adó nemet), megszavazhatnák azt is, hogy mivel elismerten nem csináltak semmit 8 éven keresztül (a fidesz is csak úszította a népet, ez nem munka volt tőlük sem) késedelmi kamatokkal növelve fizessék vissza a bért, megszavazhatnák, hogy állítsák vissza a kétkulcsos adórendszert, mivel így sérül az arányos közteher viselés, megszavazhatnák, hogy ne 8-9 millákat vigyenek haza.

Rengeteg olyan dolgot tehetnének, ami nem nekünk kis embereknek fájna a legjobban, de amíg birkák leszünk, azt tesznek velünk, amit akarnak. szvsz

Batu 11-19-2010 05:04

A Magyar Választópolgárok választották a vezetést, demokratikus módszerekkel.
Ki mit szakít, azt szagolja. Nem mintha tetszene ez az egész, amit csinálnak, de ez a többség akarata. Ezt kell elfogadni.

Tsobi 11-19-2010 05:14

Quote:

Originally Posted by Batu (Post 271209)
A Magyar Választópolgárok választották a vezetést, demokratikus módszerekkel.
Ki mit szakít, azt szagolja. Nem mintha tetszene ez az egész, amit csinálnak, de ez a többség akarata. Ezt kell elfogadni.

A társadalom 52%-a szerencsére nem elsöprő többség, így van esély korlátok felállítására abban az esetben, ha végzetesen elszaladna velök a ló.

Hex 11-19-2010 05:18

itt nem magával a szektorokra kivetett adóval van a gond, hanem annak a mértékével és azzal, hogy ez az egész nem lett kellően átgondolva. Ez mind ránk kisemberekre vissza fog csapódni, mivel szépen hangzik, hogy nem háríthatják át, de átfogják, ezt mindenki tudja. mentem melózni.

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 271210)
A társadalom 52%-a szerencsére nem elsöprő többség, így van esély korlátok felállítására abban az esetben, ha végzetesen elszaladna velök a ló.

törvényi szinten lopnak meg, mivel sehol nincs konkrétan leírva, hogy ki, mikor, hogyan adja vissza az ellopott MNYP befizetéseket. Mit jelent nálad az, hogy végzetesen elszaladna a ló? Mert nálam, már ez sem fér bele egy demokratikus állam fogalmába

Ati 11-19-2010 09:11

Folytatás a Politika témában.

Köszönöm.

Redback 11-29-2010 20:57

egy kép facebookon

*Akinek nincs facebookja: egy kép, melyen a 13 aradi vértanú van, 16-17 éves "emberek" vannak bejelölve. A kép aláírás : "b-13" .... A hozzászólások nagy magyar nyelvtudást feltételeznek : "leg idősebb","fokal fiatalabb vok" és társaik. *

:mad::mad:

vityu 11-29-2010 21:18

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271856)
*Akinek nincs facebookja: egy kép, melyen a 13 aradi vértanú van, 16-17 éves "emberek" vannak bejelölve. A kép aláírás : "b-13" .... A hozzászólások nagy magyar nyelvtudást feltételeznek : "leg idősebb","fokal fiatalabb vok" és társaik. *
:mad::mad:

Köszi, hogy gondoltál pl rám :) Egyébként meg min csodálkozol? Sajnos ugyanilyet már a te korosztályod simán produkál. A fiatalabbak meg még többet. Sajnos.

Redback 11-29-2010 21:26

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 271858)
Köszi, hogy gondoltál pl rám :) Egyébként meg min csodálkozol? Sajnos ugyanilyet már a te korosztályod simán produkál. A fiatalabbak meg még többet. Sajnos.

Számomra vannak olyan személyek a történelemben, akikhez nagyon kevés embert hasonlítanék. Damjanich János holmi Lakatos Márióként ( beszédes név...) van megjelölve. Az elmúlt 10 évben tevékenykedő hazafiak közül sem ér fel hozzá egy-kettőnél több szerintem, mert Ő meghalt Magyarországért és ami fontosabb, nem keveset tett is érte.

Dragi 11-29-2010 21:32

jelentsd fel, én már megtettem

Redback 11-29-2010 21:49

Quote:

Originally Posted by Dragi (Post 271864)
jelentsd fel, én már megtettem

El is felejtettem, hogy van ilyen funkció. Köszi!

Ati 11-29-2010 21:50

Nézegettem, hogy milyen indokok vannak. Ehhez melyik kategóriát jelölitek be?

Redback 11-29-2010 21:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 271866)
Nézegettem, hogy milyen indokok vannak. Ehhez melyik kategóriát jelölitek be?

én Átverés vagy spam. Amúgy én is gondolkoztam egy kis ideig, de ez áll a legközelebb.

Xeper 11-29-2010 23:17

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 271867)
én Átverés vagy spam. Amúgy én is gondolkoztam egy kis ideig, de ez áll a legközelebb.

Én altered photo címen jelentettem (személyt vagy csoportot támad lehetőség alatt)

Redback 12-02-2010 10:33

Egész tegnapi nap és ma is egyszer sikerült elesnem a jegen. Pont akkor, amikor a kedvenc nadrágomba vittem hátra az egérragasztót. Vasalóval és forró vízzel próbáltuk kiszedni belőle, de nem biztos, hogy kijön...

Ati 12-02-2010 10:35

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272011)
egérragasztót

A micsodát? :eek:

Tsobi 12-02-2010 10:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272012)

Ráadásul minek egy nadrágba egérragasztó? :eek:

Redback 12-02-2010 10:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272012)

Ilyen ragadós cucc. Egy kartonra kell rákenni, raksz rá egy kis szalonnát vagy valamit, és amikor az egér megpróbálja elvinni, beleragad. Modern egérfogónak nevezném.

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 272013)
Ráadásul minek egy nadrágba egérragasztó? :eek:

Mármint a kedvenc nadrágom volt rajtam :D elég félreérthetően fogalmaztam...

Ati 12-02-2010 10:50

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272015)
Ilyen ragadós cucc. Egy kartonra kell rákenni, raksz rá egy kis szalonnát vagy valamit, és amikor az egér megpróbálja elvinni, beleragad. Modern egérfogónak nevezném.

És lesz egy egered, ami él, de nem tud elmenni? :eek: Mit csinálsz vele? :eek:

Redback 12-02-2010 10:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272016)
És lesz egy egered, ami él, de nem tud elmenni? :eek: Mit csinálsz vele? :eek:

Eddig egyszer raktunk ki ilyen izét, naponta néztük, és döglött egér volt benne. Sajna ha csirkét tartasz, néha megjelenik az egér is. Őket szeretnénk távol tartani.

Ati 12-02-2010 10:58

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272017)
Eddig egyszer raktunk ki ilyen izét, naponta néztük, és döglött egér volt benne. Sajna ha csirkét tartasz, néha megjelenik az egér is. Őket szeretnénk távol tartani.

A távoltartás az érthető, csak ezt a ragasztós dolgot nem értettem. Azt hittem, hogy ottmarad az egér élve, és még elengedni se tudod. Az durva lett volna azért, hogy még végezni is Neked kell vele.

Redback 12-02-2010 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 272018)
A távoltartás az érthető, csak ezt a ragasztós dolgot nem értettem. Azt hittem, hogy ottmarad az egér élve, és még elengedni se tudod. Az durva lett volna azért, hogy még végezni is Neked kell vele.

Remélem nem marad élve, mert én nem tudnám megölni.

csabi 12-02-2010 11:24

Quote:

bizony ott marad élve órákon át. esetenként a saját lábát is képes lerágni, ha úgy ragad bele. nem teljesen állatbarát módszer.

Tsobi 12-02-2010 11:25

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 272025)
bizony ott marad élve órákon át. esetenként a saját lábát is képes lerágni, ha úgy ragad bele. nem teljesen állatbarát módszer.

Vannak olyan elvetemült emberek, akik a szúnyogokat is lecsapják... néha a saját tenyerükkel. :eek:

csabi 12-02-2010 11:28

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 272026)
Vannak olyan elvetemült emberek, akik a szúnyogokat is lecsapják... néha a saját tenyerükkel. :eek:

ami azonnal meg is döglik, de az egér egy emlős, ami akár órákon át bele van ragadva egy ragasztóba, ahonnan sehogyan sem szabadulhat és esélye sincs a túlélésre. és hogy fokozzuk, a kirakott szalonnát sem érheti el soha.

BimmBimm 12-02-2010 11:36

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 272027)
ami azonnal meg is döglik, de az egér egy emlős, ami akár órákon át bele van ragadva egy ragasztóba, ahonnan sehogyan sem szabadulhat és esélye sincs a túlélésre. és hogy fokozzuk, a kirakott szalonnát sem érheti el soha.

Nem akarok a magyarországi helyzettel és a politikával (kampánnyal) párhuzamot vonni :)

Dew 12-02-2010 14:07

Quote:

de ha nagyon mozgolódik, akkor beragaszthatja az orrlyukait, és "hamarabb" meghal... erdélyben nagyszüleim is raktak ki a gabonás elé, ott a feje ragadt bele...

de amúgy ne kezdjétek védeni az egereket! :) igenis nagy kárt tudnak tenni, valahogy védekezni kell! meg a végén még meggyőzitek Redet, hogy ne ragasztót, hanem egy kis búzát szórjon ki nekik... :D

Redback 12-02-2010 14:08

Akkor mi az állatbarát módszer? Nem vagyok valami állatkínzó izé, de ha egyszer meg kell fogni őket :/

Ati 12-02-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Dew (Post 272049)
de ha nagyon mozgolódik, akkor beragaszthatja az orrlyukait, és "hamarabb" meghal... erdélyben nagyszüleim is raktak ki a gabonás elé, ott a feje ragadt bele...

de amúgy ne kezdjétek védeni az egereket! :) igenis nagy kárt tudnak tenni, valahogy védekezni kell! meg a végén még meggyőzitek Redet, hogy ne ragasztót, hanem egy kis búzát szórjon ki nekik... :D

Nem búzát, de most vagy élve akarod elkapni, és kiengedni a mezőre, vagy valahova; vagy azt szeretnéd, hogy többé ne okozzon gondot, és kiteszel egy egérfogót, ami azonnal végez vele.

De ez a módszer, hogy elkapom, elegnedni nem fogom tudni később, de végezni is vagy nekem kell vele, vagy ott szenved még pár órát/napot, ez valahogy számomra nem túl szimpatikus.

Tsobi 12-02-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 272050)
Akkor mi az állatbarát módszer? Nem vagyok valami állatkínzó izé, de ha egyszer meg kell fogni őket :/

Még kanadai pályafutásom alatt én baseball ütővel fogócskáztam velük. Azt nevezhetjük állatbarát módszernek.. egy pontos csapás után nem mozdultak többé (ne a szőnyegen próbáld ki:) ).

Redback 12-02-2010 14:15

Szerintem akik arról beszélnek, hogy megfogni őket, elengedni a mezőn, nem nagyon "hadakoztak" az egerek ellen. Ha szerencséd van, csak egynemű egyedek jelentek meg a portádon, ekkor több időd megfogni őket. De ha megjelenik egy egérpár, nagyon rövid idő alatt lesznek utódok, és így tovább. De ez csak az én véleményem, kövezettek meg nyugodtan, ha akartok.

All times are GMT +1. The time now is 20:05.