Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=54)
-   -   Hollószárnyak (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=360)

Pettyes 02-06-2007 13:50

Ahol nem Farkas mászkál arról az oldalról - ha a kocsihoz lehet férni - odaállítom Foltost a közvetlen közelébe, hogy gátolja a betörést a hintóba. Felpattanok a batár tetejére, előkészítem az íjjam és a nyílvesszőket. Stancil felrántom, ha ő is a batár tetejét választja. Ezekután legugolok és erősen koncántrálok az érzékszerveimre figyelmen kívül hagyva a nyöszörgést, ami a susnyásból jön. Körbe-körbe jár a fejem, közben leszólok a batárba:
- Ha bármi gond adódik, amikor már nem tudjuk tartani a helyzetünk Foltos itt a leggyorsabb ló elviszi biztonságba magukat - közlöm a nagyúrékkel.
Egyelőre nem történik semmi.
Kis idő múlva hallod (csak te) hogy a bokrok közül valaki motyog, a hang ugyanazé, aki nyöszörgött:
- ... a fiam... elvitték... el... a feleségem... a...
Valameddig még hallod, ahogy az a valaki nyöszörög, aztán egy idő után elcsendesedik.

VérGyöngyTyúk Z 02-06-2007 14:19

Miután megálltunk felágaskodom amennyire lehet és körbenézve megpróbálom felmérni a terepet és a szóbajöhető rejtekhelyeket. Aztán lekászálódok a szekérről és a tengerpart felől kerülve előre megyek a lovak mellé (hogy ha megugornak ne rajtam keresztül tegyék) és a lovak takarásából fürkészem a szerencsétlenül járt szekeret. Az úton köveket, gödröket, száguldás nyomait keresem, hogy mitől törhetett el a kerék. Ha vágtáztak, akkor a széttörő kerék miatt jókorát pördültek-zuhantak feltúrva a földet. Egy szekérbalesetnek sokfelé szórt nyomai kell legyenek, ha csak "megjátszott" a helyzet, valószínüleg nem vesztegették az időt az út kellő feltúrására. és a szekér minden oldalának beföldezésére.
Az út tengrparttal átellenes részén cserjék, és facsoportok találhatóak, a tenger felöl rét van. Az út kövezett, de ahogy megfigyeled észreveszed, hogy egy nagyobb részen hiányzik néhány kő darab. Vélekedésed szerint ha valaki ebbe belehajt, az okozhat balesetet.

Pettyes 02-06-2007 15:39

Továbbra sem lankad a figyelmem, nem törődöm a szenvedő motyogásával. Neki már úgyis mindegy, ezenkívül lehet, hogy megbújt csak a bokorban és eljátsza a dolgot. Megkérdem esetleg Stancilt, hogy megakarja-e nézni, ha igen elmondom neki, hogy ezek a nyílvesszők még röptiben a legyet is leszedik, szóval fedezem, ha akarja. Vagy majd megnézi Hyas visszafelé, mindenesetr visszatérek a figyeléshez és továbbra is összpontosítok az érzékszerveimre.
Stancil nem hajlandó semerre sem menni.
Visszafelé meg aligha fogtok menni, különben meg előttetek van a hely ahonnan a hang jön.

Chris 02-06-2007 17:06

Ki van a tengerpart felöli oldalon, és ki a másikon?

VérGyöngyTyúk Z 02-06-2007 17:08

Nyugtalanít a helyzet. Balesetnek tűnik, de támadásnak is félig. magamba elmormolok egy imát és feszülten figyelek körbe.

Én a lovaknál a tengerpart felől vagyok

Massza Rex 02-06-2007 17:13

Annyira nem szeretem a tengert, így inkább a másik oldalon vagyok, ha lehet. Figyelek és egyenlőre néma maradok.

Chris 02-06-2007 17:18

0. kör

A szárazföld felöl nyílzápot kaptok. Alysium meghallja a pendüléseket, de elmozdulni már nincs ideje.
Alysimot (2 ÉP, 4 FP), Hyast, Stancilt eltalálja egy-egy nyílvessző. A sebek nem halálosak. Aysium: a bal válladba fúródik bele a nyílvessző.

Kezdeményezési sorrend:
Alysium
Farkas, a nagyúr
Gren,
Hyas
Stancil

Köv kör.

Pettyes 02-06-2007 17:19

én a batár tetején vagyok Gren van a tenger felöli oldalon.
A tetejéről sem tudsz leurgrani oly hirtelen a nulladik körben...

Pettyes 02-06-2007 17:58

1. kör

Lefekszem a batér tetjén és szidkozódom egyet, hogy hogy nem voltam figyelmes. Megpróbálom kihúzni a nyílvesszőt, de nem erőltetem, ha vészes, mert nem akarok kitépni a húsommal, aszem ebben a körben csak pillegek, mert azt sem láttam, hogy honnan jött a támadás.
Azt észrevetted, hogy a fás-bokros rész felöl jött, de közelebbről, mint ahonnan a hangot hallottad.
A nyílvesszőnek nem akaródzik kijönni. Stancil ott óbégat melletted, de követi a példádat: lehasal.

- Gyáva mucskok, ide álljatuk ölém, harcujatok röndesen! (ordítom miközben vad táncba kezdek, amolyan ugri bugriba, és keresem a támadókat a szememmel)
Te is arra jutsz, hogy a fák-bokrok takarásában lehetnek. Láthatóan nem érdekli őket, amit mondál, mert nem jött elő senki.

Maradok a lovak biztosította "fedezékben" és erősen figyelek a tengerpart felé is.

Milyen messze lehetnek a nyamvadtak? (hány kör cikk-cakk futás?)
Két kör.

A gyereket a padlóra fektetem és megkérem, hogy maradjon lehasalva egyenlőre.
Majd halljátok a nő hangját:
- Hyas és a Törpe menni egy-egy oldalon be, íjászok.
Hyas ellenvetés nélkül elindul a parancsod szerint.

Pónim behúzoa abatár fedezékébe utánna nagy levegő és várok két ütemnyit míg Hyas elindul. Aztán rohanva bevetem maga a fák közé. Az íjjászoktól lehetőleg távolabb.

Farkas: futsz vagy nem futsz?
Akartam, de kiadta az ukászt az vezír, így maradok inkább, hátha csak csel az egész és mindjárt jönnek a gyalogos patkányok. A kocsi háta felé húzódom, hogy lássam a másik oldalt is.

Gren és Hyas a köv kör végére eléri a bozótost
Addig jönnek a nyílvesszők.
A tetkőn senki nem kap, viszont a két futóbajnok igen, Hyas kettőt ettől kissé meglassul, Gren egyet neki sem esik jól (3 ÉP 6 FP)

köv kör.

aúú 02-06-2007 18:12

2. kör

Megfogom a nyilat a markommal rögzítem, a másik kezemmel pedig letöröm a végét. Így remélhetőleg nem akadályoz tovább a nyílvessző. Kinézek oldalra a batár tetejéről, hogy hány nyílvessző és hogy kb-ra honnan jöhetnek. Megpróbálom pontosabban behatárolni a helyüket, ha tudom.
Hely ügyileg ugyan oda jutsz mint eddig. A nyílvesszők alapján tizen-tizenöten lehetnek.

Egyenlőre várakozok, készen a cselekvésre.

- Dubjátok el minden fögyveretek Férgek, különben Dartunnal vacsuráltok mind. (ordítom az íjászok felé) Közben megnézem hosszúfül meg van e még, me igen csendes, meg figyelek mindenfelé.
Nem veszed észre, hogy lenni bárm hatása a szavaidnak.
Azt látod, hogy az elf fenn fekszik a tetőn, még mozog.

A két futóbajnok Gren és Hyas, még fut, de az íjászok gyorsabbak. Még egy sorozat. Hyas a földre kerül, és ott is marad. Gren most megússza. Köv körben majd ütlegelni kedhet.

Köv kör.

All times are GMT +1. The time now is 13:35.