Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hulla tuning (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3005)

Dus 01-26-2010 15:45

Quote:

Originally Posted by Rotcsa (Post 238581)
Sziasztok!

(...)

Tehát ezt így módosítanám:

Előnyök
  • ételfogyasztásuk nulla,
  • csatában és útközben nincs veszteségük,
  • támadások alkalmával, más fajjal való nyertes csata esetén az ellenfél elhulló egységeit a saját seregébe megkapja, mint sima alap katona,
  • állandó betegségforrás, rá azonban hatástalan a betegség,
  • hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés, (törölném)
  • ha az országban vihar tombol, nem zavarja,
  • a földrengés csak minimális károkat okoz, (törölném)
  • minden indított serege azonnal vérszomjjal támad,
  • az ellene irányuló emberrablások a távolság függvényében a szokottnál kevesebb embert visznek el, (törölném)
  • hadi ereje szintenként növekszik: a 4. szinten +10% támadó- és védőerővel rendelkezik, a 3. szinten +20%-kal, a 2. szinten +30%-kal, míg az első szinten +40%-kal.

Nem akarlak elkeseríteni, de:

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 238455)
Nos, kicsit én is elképedve olvastam amit Ati beírt. De meg kell hagyni, hogy CSAK hadizni tud a hulla, tehát elméletileg neki kell lennie a legerősebb hadi fajnak.

Vélemény:
(...)

- Ha ennyi hadi bónuszt kap, akkor azért még 2 plusz lyukat beraknék neki. Elvenném a következő bónuszokat tőle: a földrengés csak minimális károkat okoz ; hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés.

(...)

Tehát összefoglalva:
Én támogatom a hatalmas hadi és férőhely bónuszokat, ha:
- El lenne véve ez a két bónusz: a földrengés csak minimális károkat okoz ; hatástalan ellene a varázslók meggyilkolása, a katonák gyilkolása és a tolvajmérgezés.

(...)

De a férőhelybónuszt én is furcsálva néztem. Ha nem is 0-ra kéne vinni 5. szinten, de normálisabb lenne egy 10/20/30/40/50 százalék bónusz szintenként.

És igenis, legyen a legnagyobbat ütő faj. Bár a védelme lehetne gyengébb, kicsit sokallom azt, de tény, hogy csak ütni tud. Akkor tudjon. Így logikus.

És emellé simán el tudom képzelni, hogy varikkal és tolikkal nagyon jól lehessen piszkálni. Elvenni majdnem az összes vari/toli bónuszát (kivétel a vihar persze), és emellé, adni neki gyújtást maluszt szintenként. Mondjuk A-ban égjen 2* annyi ház, az szintenként 25% malusz gyújtásra. Nagyon necces lenne vele játszani, hogy kétszer annyi ház ég, és még egy ork is le tudja gyújtani.

És valami gyengítést szabnék még a fenti oriknak a betegségre, lásd előző hsz-eim közül egyiket:

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 238455)
- A betegség így nagy hekin, ahogy előttem is írták, többen is szerintem, szinte ellehetetlenítené azokat az országokat, akik beverik a hulltát. Márpedig nem jó, ha senki nem meri megütni. Így a betegséget kicsit módosítanám, úgy, hogy 3000 hektáról, a 3000 körön felül kapott betegség az csak 75%-ban számít, továbbá 6000 hektártól csak 50%-ban. Példa: 3500 hekis hullát bevernek, akkor az 3000+500*0,75=3375 , míg 8000 hekin mondjuk: 3000+3000*0,75+2000*0,5=6250.

Ezzel azért már durván ki lehet készíteni egy hullát. A 25% házát is 3-4 teljes készültségből való gyújtás leszedi igen nagy mértékben. És nem tud ütni, ha nincs serege, mert nincs ember a barakkban. ;)

RRRrrr 01-26-2010 15:50

A gyujtással kapcsolatban azért óvatosabb lennék, mert nem lenne jó, ha egy szövi 3kör alatt ugy fel tudná perzselni, hogy elveszítse minden hadi előnyét, csak mert nem müködnek a barakkjai. Tudom bele lehet fokozni meg minden, de ne feltételezzünk minden országról több százmilliós tartalékot

Dus 01-26-2010 15:52

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 238585)
A gyujtással kapcsolatban azért óvatosabb lennék, mert nem lenne jó, ha egy szövi 3kör alatt ugy fel tudná perzselni, hogy elveszítse minden hadi előnyét, csak mert nem müködnek a barakkjai. Tudom bele lehet fokozni meg minden, de ne feltételezzünk minden országról több százmilliós tartalékot

Akkor tartson több házat. Mint ahogy írták már 68% barakkal megy át egy 27/27-es elfen, A-ban. A mellé fér 32% ház. És jóval kevesebb ház kell neki mint most.

32% házzal még akár kétszeres szorzóval is simán el lehet lenni, egy három fős szövinél, mert hárman nem tudnak annyit gyújtani, hogy ne legyen elég embered, Te meg vígan visszaépíted a házakat, míg ők regenerálódnak.

Alg 01-26-2010 15:54

A betegségen tényleg vátoztatni kellene ha ilyen vagy hasonló marad a hulla...
De nem kell túlbonyolítani, elég ha Ati átírja az elhalálozást számoló képletet, hogy nagy hekin se haljon ki a népesség fele 1-2 kör alatt.

Valamint szerintem vagy a hadibónuszt kellene csökkenteni, hogy kb. gnóm szintjére kerüljön A-ban, vagy a védelmén csökkenteni nagyot, mert így nagyon durva...

Mondjuk én mindig is feleslegesnek éreztem az élőhalottat mint fajt, nincs olyan játékstílus, amihez ne lehetne találni a többi faj között megfelelőt...

vityu 01-26-2010 15:58

Nem tudom, hogy miért akarnak az A-val kapcsolatban alakítani a hullán, amikor az írásból látszik, hogy nem jártak ott...
Sokat érsz vele, ha gyújtanak... Felgyújtottak? A hozzám legközelebbi klánt be is támadom gyorsan, úgyis átmegy. Akik eddig gyújtogattak, alattam vannak 40k pontra... Ha valaki megint gyújt, megint támadok... nem tart olyan sokból fokozni bele 10-20k katonát, hogy minden menjen...

RRRrrr 01-26-2010 15:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 238586)
Akkor tartson több házat. Mint ahogy írták már 68% barakkal megy át egy 27/27-es elfen, A-ban. A mellé fér 32% ház. És jóval kevesebb ház kell neki mint most.

32% házzal még akár kétszeres szorzóval is simán el lehet lenni, egy három fős szövinél, mert hárman nem tudnak annyit gyújtani, hogy ne legyen elég embered, Te meg vígan visszaépíted a házakat, míg ők regenerálódnak.

Egy szövibe négyen vannak, és ha plána van köztük egy feles is, akkor 1készültség rááldozással is le lehet róla gyujtani annyit hogy ne müködjenek a barakkok. Ha még van is pénz ujrahuzni a házakat, 7kör múlva kap még egy dózist, akkor meg harangozó Teréz van neki

RRRrrr 01-26-2010 16:03

Szerintem, de lehet mondjuk gyakorlatban más jön ki:D

Alg 01-26-2010 16:07

Quote:

Originally Posted by RRRrrr (Post 238591)
Szerintem, de lehet mondjuk gyakorlatban más jön ki:D

Kb. az jön ki, hogy még a szint elején "ráütik" az autovédelmet, utána már csak "szinten tartják" minimális károkat okozva, közben a hulla meg üt mint a gép felfelé...

A-ban meg lásd Vityu írása

Dus 01-26-2010 16:11

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 238588)
Nem tudom, hogy miért akarnak az A-val kapcsolatban alakítani a hullán, amikor az írásból látszik, hogy nem jártak ott...
Sokat érsz vele, ha gyújtanak... Felgyújtottak? A hozzám legközelebbi klánt be is támadom gyorsan, úgyis átmegy. Akik eddig gyújtogattak, alattam vannak 40k pontra... Ha valaki megint gyújt, megint támadok... nem tart olyan sokból fokozni bele 10-20k katonát, hogy minden menjen...

Egy javaslatom sem csak A-ra korlátozódott.
Egyrészt. Másrészt pedig, attól még mert kitámadsz, el fog menni az a sereg. Nem mindenkinek van hatalmas vagyona fokozgatni, vagy ha mégis, az baromi hamar el fog fogyni, ha naponta 30% házat kell visszaépítenie, mert esetleg ha a közeledben van egy hulla, akkor elég 2-3 embernek elkezdeni gyújtani. És attól még, mert elütöd magad onnan, ugyan úgy fognak gyújtani, csak mások.

Mellesleg, meg egyáltalán nem biztos, hogy bemegy az a sereg. Simán lehet, hogy egy másik hullát támadsz klánban éppen, lazán összejöhet a pattanás is... Hisz infót szerezni még mindig nem tud a hulla, honnan tudná, hogy kit támad meg??

És senki nem írta, hogy pont ez a gyújtás erősítés fogja megváltoztatni a hullát. Nem így kell felfogni, hanem úgy, hogy a rengeteg hátránya (igen, beleértve a gyújtás, de mást is) együtt elég kellemetlen, és simán lehet, hogyha nem figyelsz oda, akkor annyi Neked. Ez csak egy ötlet, mint a többi is, hogy ezzel már haladunk - szerintem - egy normális faj felé.

Alg 01-26-2010 16:15

Az a gond vele, hogy ugye írják soka, hogy mennyi hátránya van, ezért kell ennyire erősíteni a seregét, de ezzel egy nagy gond van: Ahogy haladunk az 1/A felé, egyre értékesebb a föld, nagyobbak a távolságok, tehát felértékelődik a hadisok szerepe (3G-ben már embert/felest elvétve látni, a fullvaris óriások meg rég kihaltak) - és a hulla pont egyre erősebb, ahogy egyre följebb jut, ahol már egyre nehezebb kihasználni az ellen számára a hátrányait...

Kicsit kusza, de talán érthető mit akarok...

All times are GMT +1. The time now is 07:31.