Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés javaslat (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=852)

wand 10-20-2006 18:10

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36349)
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.

saját durva számítások alapján az 1/A-ban 2 millió katona termelődhet 20 körönként, ha mindeki vip és van elég fegyvere és nincs szabin.
ebből durván 1,2M keletkezik a top 30 ban.
és ebből kb 300k ami 600k-1,1M pont felett termelődik

tehát a pontlistát nézve:
1.1M-600K (1-14. helyezett) 300k
600K- 165K a top 30 alja ( 15-173. helyezett) 900k
a top30 alja 165K- ucsó ori (174-579. helyeztt) 800k

(mondjuk nem tudom ezzel mire jutsz :D )

Quote:

Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?
szerintem azért, mert pont az lenne az egyik cél, hogy lehetőleg ütésekkel menjenek fel az emberek és ne felfedezve, és most pont a hadiorik egyetlen pénzkereseti lehtőségét húznánk le..

Serg 10-20-2006 18:58

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36349)
Úgy gondolom, a top 30% állítja elő a katonák nagy részét. Csoportszinten biztos, hogy jelentősen csökkenne az előállított katona, tehát a felfedezhető föld is. Ati lekérdezésekkel és egy kis számolással pontosan be tudná lőni, hogy hogyan kell csökkenteni a képezhető katonák százalékát ahhoz, hogy mondjuk a jelenlegi képzés csoportszinten 75%-ra csökkenjen.
Az miért baj, ha a nagyméretű hadiorik pénzkereseti lehetősége csökkenne?

Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen

-Fegya- 10-20-2006 19:26

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 36393)
Lévén hogy hadiori vagyok és más pénzforrásom nincsen ne akarj már arra kényszeríteni hogy életképtelen nem megvédhető orit hozzak létre csak azért hogy a bevételem ne csökkenjen

Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.

Cece 10-20-2006 19:28

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36400)
Szerintem símán fenn tudnád tartani az oridat kisebb bevételből is. A környezetednek is kisebb lenne a bevétele. A klánod is segíthet az országod fenntartásában.

Nagyon sok országnak fő bevételi forrása a katonák eladása. Ha ezen országok közül a nagyobbaknak csökken a bevétele, az szerintem csak jót tenne a játéknak.

De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac

wand 10-20-2006 19:34

Quote:

ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.

wand 10-20-2006 19:38

nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?

a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.

-Fegya- 10-20-2006 20:03

Quote:

Originally Posted by Cece (Post 36401)
De nem fogja ez felborítani a rabszolgapiac egyensulyát?
Kevesebb képzés--> kevesebb katona --> sokkal drágább piac

Drágulni fog a katonapiac. Majd kialakulna egy egyensúly drágább árakon.

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36405)
ennyi erővel csökkenhetne a tanya vagy a bányáék termelése is..
lévén a bánya termés döntő hányada a toppban van.

Jó tipp. Csökkenhetne az is. :)

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36406)
nah mind1, én a katona képzés csökkentését nem támogatom, nagy oriknál gyilkolással ugyannyit lehet ölni mint a kicsiknél százalékosan, miylen alapon képezzen kevesebbet?

Természetesen ez a nagy orik negatív diszkriminációja. Ha a nagyobb ori nehezebb helyzetben van, akkor a kisebbek könnyebben utólérik, nem szakad szét a mezőny.
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36406)
a felfedezést meg ez az egy javaslat magában nem oldaj meg. max aki saját erőből küzdi fel magát annak nehezebb lesz az élete, akit meg tápolnak az fedez ezerrel.

Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.

monro 10-20-2006 20:14

Quote:

Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.

Gondolom Wand te is érzed, hogy a bányák és a tanyák nem ugyanaz a kategória, mint a ház és a képzett egységek... Házat tart mindenki ettől nem lesz gyengébb a nagyori, viszont ha sok bányát akar akkor vállalja a beverés kockázatát. No mindegy ebbe nem akarok jobban belefolyni.

wand 10-20-2006 22:45

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36418)
Ha a csoport összes katonatermelése a mostani katonatermelés 75%-a, akkor felfedezni is kevesebbet lehet.
Ha kevesebb katona termelődik, akkor megdrágul a katonapiac és meggondolandó lesz, hogy érdemes-e annyit felfedezni, nem érdemesebb-e harccal megszerezni azt a földet.

és ki fog tudni fedezni?
most komolyan gondolod, hogyha pl Sergék napi 50k-val kevesebb katonát termelnek, és ez mondjuk egy 25k-s katonaárnál gátolná őket bármiben is amikor 1 orijuk havi 50 milliárdot kamatozik??, esetleg kénytelenek lennének felvinni még 1 kereskedő orit, döbbenetes 2 hónap megfeszitett felfedezéssel, a veszteségek pótlására? :D

wand 10-20-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36421)
Gazdaságilag mindenképp Fegyával értek egyet. Jót tenne a játéknak ha nem nőhetnének ennyire a csopi fölé gazdaságilag azok az orik amik többszörösei sokszor a többinek.

a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.

wand 10-20-2006 22:59

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36418)
1000 hektárig most is így működik a hoditó. Nagyobb ország több nyersanyagot használ, nagyobb országnak több tekije kopik, nagyobb ország kevesebbet fedezhet fel. 1000 hektár alatt miért nem bántja igazságérzetedet a negatív diszkrimináció?

bántja az is.

talán a tekikopás kivételével mindben igazad van.
de annó nem én szavaztam meg a levlistán a mostani alacsony értékeket..
persze átesni se kell a ló túloldalára, de lehet neki indítani bátran topicot.
de szerintem mindezek melleta ez a mostani felfedezés működik a legroszabbul, de ettől még lehet növelni akár az építőanyagszükségletet is, de az egy másik topicra tartozna.

Serg 10-20-2006 23:15

Quote:

Szerintem meg ne itélj meg olyan dolgot amiről még csak halvány fogalmad sincs!Ezek a mostani megaorik is voltak kis orik tehát nem is értem miről beszélsz igazán.Tölts el napi 24 órát a hódítóval és akkor te is gazdag leszel majd ebből következően nagyobb lesz az orid és ebből következően még gazdagabb leszel!Nem arra kell ácsingózni hogy ha neked nehéz a játék nehezítsük meg annak is aki ezen már átesett!

Lali 10-21-2006 00:27

szerintem meg a helyzet az, hogy azok akik most az a-ban az első helyeken vannak ( nem vitás megérdemelten, de abból meg ugye nem kell örök időkre hivatkozási alapot teremteni, vagy mi a szösz ) hogy úgy mondjam semmilyen szabályváltozásra nem érzékenyek ( talán még pici túlzás is alig akad ebben a megállapításban ) ellenben azokkal , akikre a szabálymódosítás kihat.
tessék elfogadni , hogy az a-ban a játék különbözik a többi szinttől. erre mindig szokás volt hivatkozni, én most éppen ellenkező irányból teszem ugyanezt.
mert, amíg a többi csoportban a szabályváltoztatás egy idő után végigpörög a játékosokon ( mert fellépnek ) és így az adott csoportot azok fogják alkotni, akik ugyanolyan szabályok , keretek között értek oda, ahová, addig ez az a-csoportra nem igaz.
és ez baj, ha nehezítéseket tartalmaz az új szabály. a megoldás egyételmű, de nem írom le, mert már korábban is felmerült és elvetette ati.

monro 10-21-2006 07:16

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36439)
a "gazdasági fölénövést" nem a katonatermelésük okozza, hanem a többi termelés, és amíg biztosnságos távolban termelhetnek a többiektől, addig ez meg is marad, ha nő végre a katonaigény legalább az ilyen méretű bányász országok kialakuliás is megnehezedik.

Erre most majdnem mondtam valami nem idevalót...
EZ KAMU! Termelhetsz körönként 100K követ ha nem tudod eladni. Abból ugyis csak annyi pénzed lesz amennyit felvesz a csopi. És mivel nem egyedül van egy törpicsek a csopiban így árverseny is lesz ami lefelé nyomja az ÁTLAGárakat.

A gazdasági fölény 80%-ban a katonák termeléséből adódik!
Ezen felesleges is vitázni, még azt hinném, hogy félre akarod vezetni a nagyérdeműt...

monro 10-21-2006 07:45

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 36451)
a megoldás egyételmű, de nem írom le, mert már korábban is felmerült és elvetette ati.

Anno sokan mondtuk, hogy belemennénk egy "drasztikus megoldásba", de akkor mi voltunk a top. Most elég lükén nézne ki ha elkezdenénk lobbyzni az 1A ujrázásán :) Gondolom erre céloztál.

Egyébiránt ha a szabályozás nem változik ezzel együtt akkor ez a megoldás is "csak" időhúzás lenne.

wand 10-21-2006 09:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36454)
Erre most majdnem mondtam valami nem idevalót...
EZ KAMU! Termelhetsz körönként 100K követ ha nem tudod eladni. Abból ugyis csak annyi pénzed lesz amennyit felvesz a csopi. És mivel nem egyedül van egy törpicsek a csopiban így árverseny is lesz ami lefelé nyomja az ÁTLAGárakat.

Ezen felesleges is vitázni, még azt hinném, hogy félre akarod vezetni a nagyérdeműt...

ezekben e dolgokban nem nagyon értünk egyett, az átlagárat jó piacolással elég magasab lehet tartani, és egy jóval több pénzt hoz a termelés mint katona képzés. (amúgyis nagyori szerintem ritkán adja el a katonát, ha bármi mést is tetrmelnek a klánban.. )

ha csak figyelembe vesszük a barkkupac klánt, ami csak katonát termelt, és csak úgy élt meg ha csont üresen álldogált és épp a kajára, fegyverre futotta neki a katona képzésből, és megnézzük Északék klánját akik katonát nem adtak el szándékosan, csak nyersanyagot meg fegyvert összesen 1db nagy termelő orival.. és mégis ott voltak az állanndó pénz pakolási problémák, hogy nem fért senkihez már pénz :)

no mind1, nem ide tartozik, a topic neve: Felfedezés javaslat , úgy emlékszem volt már Fegyának valami "nagy orik gazdasági előnye" nevű topicja.
ha a gazdaságon akartok változtatni, akkor oda írjátok javaslataitokat, a csökkentésekről, vagy a beszabályozásokról :)

ha lehet itt maradjon a téma a felfedezés :)

mielőtt jönne a válasz, hogy baromira ide tartozik, mert a felfedezéshez katona kell, akkor én közlöm, ha nem katona akkor pénz, azaz már megint a gazdaság megreformálása..:) szal maradjunk az eredeti témánál, a szükséges katona mennyiség megemlése
(esetleg megemlíthetné valaki a szülséges pénz mennyiség változását is..)

még halkan megkérdezem, szerintetek, ha 1x valaki utoléri Sergéket, annak miből lesz X millió lovasa meg íjjasa ha kevesebb katonát képez? muszály lenne neki vagy 50 oritól kunyerbálni sereget, hogy party képes legyen?

wand 10-21-2006 09:45

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36456)
Anno sokan mondtuk, hogy belemennénk egy "drasztikus megoldásba", de akkor mi voltunk a top. Most elég lükén nézne ki ha elkezdenénk lobbyzni az 1A ujrázásán :) Gondolom erre céloztál.

érdekes ezt annó mi sem elleneztük, amikor fent voltunk:)

lehet a felhalmozott vagyonok megzsüntetésére 1x tényleg elkéne rajta gondolkozni..

monro 10-21-2006 10:09

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36467)
még halkan megkérdezem, szerintetek, ha 1x valaki utoléri Sergéket, annak miből lesz X millió lovasa meg íjjasa ha kevesebb katonát képez? muszály lenne neki vagy 50 oritól kunyerbálni sereget, hogy party képes legyen?

Mondjuk utközben összeszedi mielött felér addig. Nem mindenki gondolkodhat úgy, hogy minden azonnal rendelkezésre áll csak szabadidőnek kell lennie!

wand 10-21-2006 10:18

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36473)
Mondjuk utközben összeszedi mielött felér addig. Nem mindenki gondolkodhat úgy, hogy minden azonnal rendelkezésre áll csak szabadidőnek kell lennie!

miből eszedi össza ha kevesebb katonát termel, ráadául 225 katona marad a felfedezés, tehát azt a kevesebbet úgyis elfedezi.

megismételm ez a javaslat önmagában arra elég, hogy nagy ütemben csak a tápos orik tudnak felfedezni, semmi más nem változik, ezután is az egész 1/A felfedezni fog.

Arwyl szelleme 10-21-2006 10:33

Legalább azt várjátok már meg a felfedezés szigorításával amíg Serg a 10. oriját is felfedezteti a többi mellé! :)

Ati 10-21-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 36477)
Legalább azt várjátok már meg a felfedezés szigorításával amíg Serg a 10. oriját is felfedezteti a többi mellé! :)

Biztos jó dolog szétoffolni egy témát, pláne miután egyszer már a fórumról véglegesen ki voltál tiltva? Jut eszembe, mióta is lehet egy embernek több fórumregisztrációja?!

monro 10-21-2006 10:37

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36474)
miből eszedi össza ha kevesebb katonát termel, ráadául 225 katona marad a felfedezés, tehát azt a kevesebbet úgyis elfedezi.

Miért fedezné el? Az a gond veled is, h csak multisfejjel vagy képes gondolkodni. Emelkedj felül ezen és képzeld el, hogy nem lehet szabályosan fél év alatt 2400 hekiről 20000 hekire nőni és ott felvenni a versenyt azokkal akik már ott voltak akkor is amikor elindultál.

Ehhez idő kell. Nem ugy megy, h felfedezek odáig aztán szétütöm őket valaki majd biztos megtápol...

Mióta nem játszom fenn kiprobáltam milyen is az amikor nincs háttér...
Egy helyen kell ácsorogni hetekig sokszor, hogy utánna tegyek 3 lépést. Nos ez fenn is így megy.

Termelsz hónapokig majd lépsz egyet-kettőt attól függ milyen a szerencséd. Aztán megint megállsz és képzed, veszed piacolod a haderőt az egy szinttel nagyobb orikhoz. Javaslom egyszer próbáld ki,mert ugy látszik már elfelejtetted, hgy csináltad régebben :(

monro 10-21-2006 11:00

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36467)
ha csak figyelembe vesszük a barkkupac klánt, ami csak katonát termelt, és csak úgy élt meg ha csont üresen álldogált és épp a kajára, fegyverre futotta neki a katona képzésből, és megnézzük Északék klánját akik katonát nem adtak el szándékosan, csak nyersanyagot meg fegyvert összesen 1db nagy termelő orival.. és mégis ott voltak az állanndó pénz pakolási problémák, hogy nem fért senkihez már pénz :)

Nézzük meg akkor...

Összesen átlag 70% barak és 10% torony 3 milla ponton mondjuk az 64000 heki cirka. Ennek a ház vonzata 17%-al számolva 10800 ház... Ez 1,3 lakitekivel is 702000 ember plussz vegyünk alapul 10%-nyi egységet amit benntartotok a tornyokba ez 1,3 lakitekivel is 330000 egység. Magyarul varikkal együtt etetsz cc 1100K egységet NULLA tanyával az akkori 3-500Ks gabonával. Ez körönként 220000 gabona amit mondjuk HT-val lefelezel így 110K gabonát eszik a barakkupac körönként.

Ez naponta 300-as gabonából 792 millió arany

Ha képeztek is akkor még 70200 fegyver átlag 3000-ért mondjuk ami naponta 210 millió arany

Magyarul ennek a klánnak a fenntartási költsége naponta minimum 1 milliárd arany!

Ehhez a napi termelt katonamennyiséget 14300-ért kell eladni akkor vagy nullszaldós.

Mivel a tápklán majd 2x nagyobb volt és "csak" a barakkupacra termelt könnyen belátható, hogy miért volt "tele" lével... Felszedte a katonáidat és te megvetted tőle a gabonát. Így gyakorlatilag a pénz a katonaeladásból keletkezett!!!

wand 10-21-2006 11:48

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36479)
Miért fedezné el? Az a gond veled is, h csak multisfejjel vagy képes gondolkodni. Emelkedj felül ezen és képzeld el, hogy nem lehet szabályosan fél év alatt 2400 hekiről 20000 hekire nőni és ott felvenni a versenyt azokkal akik már ott voltak akkor is amikor elindultál.

Ehhez idő kell. Nem ugy megy, h felfedezek odáig aztán szétütöm őket valaki majd biztos megtápol...

Mióta nem játszom fenn kiprobáltam milyen is az amikor nincs háttér...
Egy helyen kell ácsorogni hetekig sokszor, hogy utánna tegyek 3 lépést. Nos ez fenn is így megy.

Termelsz hónapokig majd lépsz egyet-kettőt attól függ milyen a szerencséd. Aztán megint megállsz és képzed, veszed piacolod a haderőt az egy szinttel nagyobb orikhoz. Javaslom egyszer próbáld ki,mert ugy látszik már elfelejtetted, hgy csináltad régebben :(

kezd kicsit személyeskedőbe átmenni a vita :)

a történethez ne felejtsük el, hogy én már megcsináltam fent is, jól i működött amíg össze nem futottunk a ti tápos orijaitokkal..:) onnatól kénytelen voltam belátni, hogy bizony a tartalék nélkül nem megy, ezután mentünk ki fél évre csak termelni, és mitán megvolt tartalák akkor jöttünk vissza a nagyorikkal, akkor lépett be flangán, és onnatól nem volt gond felvenni veletek a versenyt.

"Termelsz hónapokig majd lépsz egyet-kettőt attól függ milyen a szerencséd."
igen ez lenne a normális haladás, de amíg 225 katonáért lehet fedezni, addig
nem fogsz hónapokig termelni, egy 500 hekis ütésért, hanem 1 hét alatt felfedezed (még a csökenetett katna termeléssel is, vagy akár 0-val is ,ha a piacról veszed)

a vitát le lehet zárni aki úgy érzi maradjon a 225 katona az szóljon, én nem értek vel egyet sőt kifejezetten elcseszett dolognak tartom.

wand 10-21-2006 11:57

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36482)
Nézzük meg akkor...

Összesen átlag 70% barak és 10% torony 3 milla ponton mondjuk az 64000 heki cirka. Ennek a ház vonzata 17%-al számolva 10800 ház... Ez 1,3 lakitekivel is 702000 ember plussz vegyünk alapul 10%-nyi egységet amit benntartotok a tornyokba ez 1,3 lakitekivel is 330000 egység. Magyarul varikkal együtt etetsz cc 1100K egységet NULLA tanyával az akkori 3-500Ks gabonával. Ez körönként 220000 gabona amit mondjuk HT-val lefelezel így 110K gabonát eszik a barakkupac körönként.

Ha képeztek is akkor még 70200 fegyver átlag 3000-ért mondjuk ami naponta 210 millió arany

Magyarul ennek a klánnak a fenntartási költsége naponta minimum 1 milliárd arany!

Ehhez a napi termelt katonamennyiséget 14300-ért kell eladni akkor vagy nullszaldós.

Mivel a tápklán majd 2x nagyobb volt és "csak" a barakkupacra termelt könnyen belátható, hogy miért volt "tele" lével... Felszedte a katonáidat és te megvetted tőle a gabonát. Így gyakorlatilag a pénz a katonaeladásból keletkezett!!!

bocs, de most magadnak mondasz ellent..

Quote:

A nagyklánnak nem kellett megvenni a katonákat, lévén megvették azok akik fel akartak fedezni, és én meg nem vettem meg a gabonát a nagyklántól, lévén annak egyetlen dologból nem volt piaci termelése mégpedig a gabona..

de ha csak a saját leírásodat nézed, a hadi ori épp kijöhet nullszaldósra 0 tanyával a katonaképzés eladásából (alacsonyabb gabonaárnál marad pénze, amit drágább árnál kénytelen elkölteni)

szemben a termelő klánnal, ahol megmarad a pénz.

és még 1 x elmondom a nagyklánban a pénz nem keletkezett katonaelafásból , lévén nem adtunk el katonát! a pénz 1db bányász ország termeléséből keletkezett, mintahogy az egész játékunk alapja ennek az egy orinak a megvédése, és a tőle való minden ori távoltartása volt.

wand 10-21-2006 12:14

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36482)
Nézzük meg akkor...

[/b]

ezt számoljuk azért át mégegyszer, ha már teljesen eltértünk az eredeti témától:
a katonák 20 körönként jönnek, be ezért nézzük a gabonát is 20 körre:

2.200.000 bála kaja kelett neki, ami került: 660 millióba
kelett továbbá a70K fegyver ami került: 210 millióba
az egyben 870 misi, cserébe termelt 70K katonát amit ha csak 13Kért adott el akkor is 910 millió bevétele volt, ergo egy magasabb katonaárnál gyakorlatilag hasznot termelt a klán. magyarul a klán hónapokig álldogálhatott anélkül, hogy egy fillért is kelett volna bele invesztálni.

bár még mindig nem igazán értem, hogy jön ez a felgedezés javaslathoz..
de ha már gazdaság.. igen elég evidens dolog, hogy a játékban is mint az életben az évek óta játszó nagy országok uralják a piacokat.
mókás lenne, ha etiópia megpróbálná megszabni kínának, hogy mennyi rizst termlejen :)

monro 10-21-2006 13:17

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36492)
bár még mindig nem igazán értem, hogy jön ez a felgedezés javaslathoz..
de ha már gazdaság.. igen elég evidens dolog, hogy a játékban is mint az életben az évek óta játszó nagy országok uralják a piacokat.
mókás lenne, ha etiópia megpróbálná megszabni kínának, hogy mennyi rizst termlejen :)

Igazad van nem közvetlen ez a téma, de megkérdőjelezted a nagyorik gazdasági előnyének általunk említett okát a katonatermelésüket. Nos erre volt ellenpéldád a barakkupac akinek "felkopik az álla" az előző bejegyzésedben, a mostaniban meg már hasznot termel... Hogy is van ez? Költői a kérdés nem várok választ, csak annyit, hogy ne állítsd már be ugy a gazdasági hatalmat, mintha egyetlen bazinagy törpén múlna a dolog.

Ati 10-21-2006 14:05

A többi javaslatot félretéve, a többség szimpátiája alapján itt tartunk most:

Quote:

Originally Posted by wand (Post 35325)
szal ha már úgyis számoljuk a felfedzett területet, szerintem jobb lenne ez az elv:

5000 heki mimimum 500 katona
10000 heki mimimum 1000 katona
15000 heki mimimum 2000 katona
20000 heki mimimum 3000 katona

és ez felszorozva, az országodhoz képestz eddig felfedeztt terület százalákának a duplájával.

ha ez elsőre túl bonyolult akkot számokkal:

ha a területed 10%-át fedezted eddig fel, akkor 20% al növekszik a szökséges katonaigény
ha 50%-át fedezted akkor 100%-al több katona kell
ha 80% át fedezted, akkor 160% al lesz több a katonaigény.

szerintem ennek a javaslatnak meg van az az előnye is, hogyha tényleg egy nagyobb szakadékot vagy kénytelen átfedezni, és emiatt megnő a %-od, akkor utána pár ütéssel eza % csökkenni fog. tehát mire a következő átfedezendő pontlistarészhez érsz újra kevesebb lehet a szükséges katona, ha előtte ütve haladtál.

Csak katonaigényekről beszéltünk, nyilván a pénzigénynek is hasonlóan kell változnia. Nézzük a számokat!

monro 10-21-2006 14:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36508)
Csak katonaigényekről beszéltünk, nyilván a pénzigénynek is hasonlóan kell változnia. Nézzük a számokat!

Szerintem a pénzigénynek alapból is kéne változnia. Kb a 100x-osára... de lehethogy az is kevés.

Ati 10-21-2006 14:25

Quote:

Originally Posted by monro (Post 36512)
Szerintem a pénzigénynek alapból is kéne változnia. Kb a 100x-osára... de lehethogy az is kevés.

Most 22.500 per hektár, mivel 1500 hektárnál megáll a növekedés.

Ezt lehet egyszerűen kezelni, a pénzigény nem áll itt meg.

Ekkor 5000 hektáron 250.000 arany, 10000 hektáron 1.000.000 arany, 15000 hektáron 2.250.000 arany, 20000 hektáron 4.000.000 arany.

Ez nagyon drasztikusan néz ugyen ki, de ne felejtsük el, hogy VOLT már ilyen, igaz akkor a katonaszükségletek is sokkal magasabbak voltak, sokkal-sokkal magasabbak még a mostani felvetésnél is.

Mindenesetre a számok alatt nem elsősorban a pénz szükségletre gondoltam, a katonaigényt is nézzük: ki mit szól hozzá.

Békés 10-21-2006 14:31

Kigazdálkodható:)
Akinek meg nemakaródzik az tudja az ütésekkel is csökkenteni a költségeit.
Nekem személy szerint tetszik.

-Fegya- 10-21-2006 17:14

Nem voltam egy napig és már le is zártatok. :(
Csak még annyit, hogy kiszámoltam, a 225 katona azt jelenti, hogy a napi képzésből a terület 0.55%-t lehet felfedezni. Ez igazán nem sok. Ennek sokszorosát fedezik fel a nagy felfedezők. Ez szerintem azt mutatja, hogy igazán a gazdasággal van a baj.

wand 10-21-2006 17:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36514)
Most 22.500 per hektár, mivel 1500 hektárnál megáll a növekedés.

Ezt lehet egyszerűen kezelni, a pénzigény nem áll itt meg.

Ekkor 5000 hektáron 250.000 arany, 10000 hektáron 1.000.000 arany, 15000 hektáron 2.250.000 arany, 20000 hektáron 4.000.000 arany.

ez szerintem kb jó is, egyáltalán nem sokallom

wand 10-21-2006 17:31

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 36553)
Nem voltam egy napig és már le is zártatok. :(
Csak még annyit, hogy kiszámoltam, a 225 katona azt jelenti, hogy a napi képzésből a terület 0.55%-t lehet felfedezni. Ez igazán nem sok. Ennek sokszorosát fedezik fel a nagy felfedezők. Ez szerintem azt mutatja, hogy igazán a gazdasággal van a baj.

szerintem meg azt, hogy a felfedezéssel.. :D

Lali 10-21-2006 17:41

úgy gondolom és ismét leírom: az a-ban a felfedezés módosítása átfogó változtatás nélkül igazságtalan.
és bár nem ide tartozik, de lemaradtam a topicról sajna, ugyanez a véleményem a kék számos nehezítésről is. a b-s ori nehezítése jogos, sőt kívánatos ( tán éppen én javasoltam vagy 1 éve , de akkor elvetődött ) de hogy az a-s ori is teljesítse a top 5%-ot ( vagy pl legyen első szegény tuvalu, bár nem a haverom kimondottan ) pl mondjuk egy elffel vagy egy törpével vagy bármivel az már éppen azért nem jó változtatás, amiért a felfedezés módosítását is ellenzem.

de hogy konstruktív is legyek: vezessük be - ha már ez valamiért felmerült így sajna - , ami kialakul, oké,
de az új szabály csak mondjuk fél év múlva lépjen életbe. az egy kör. készüljön fel rá mindenki, aki akar. ne máról holnapra.
ettől függtelenül, ha már monro és wand se voltak ellene anno, tán ismét fontolni kellene azt a drasztikus módosítást.

szerintem a játék léte függ attól, hogy tudsz -e nem lehetetlennek tűnő célt magad elé tűzni. ha nem , akkor a játékos abbahagyja. nem fog lemondani pl. kék számról, ha eddig ezért forgott körbe. és nem fog egy helyben ácsorogni egy elffel , ha nem tud feljebb menni , csak azért hogy fórumozzon, miközben áll egy orija a b-ben, g-ben stb.

Ati 10-21-2006 17:59

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 36564)
de az új szabály csak mondjuk fél év múlva lépjen életbe. az egy kör. készüljön fel rá mindenki, aki akar. ne máról holnapra.

Kb 2 hónapja beszélünk róla érdemben, még nem vagyunk a végén, és értelemszerűen ezt még meg is kell valósítani. Nem hiszem, hogy ezt "máról holnapra" eseménynek lehetne nevezni. :)

wand 10-21-2006 18:07

Fegya (és mindenki más) kedvéért beújítottam a megbeszélések közt a -nagyorik előnye- nevű topicot..

a téma ottani kivesézésével és dűlőre jutásával + Monro kláncsata megreformálások topicjával + eme felfedezés topiccal, összeségében, kb orvosolható lehet az 1/A legtöbb problémája

Lali 10-21-2006 18:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 36571)
Kb 2 hónapja beszélünk róla érdemben, még nem vagyunk a végén, és értelemszerűen ezt még meg is kell valósítani. Nem hiszem, hogy ezt "máról holnapra" eseménynek lehetne nevezni. :)

igaz , beszélünk róla. én azt mondtam, ha már tudjuk is mi a vége, mert azt még nem tudjuk ( vagy igen ? ) onnantól félév pl.

Ati 10-21-2006 18:42

Quote:

Originally Posted by Lali (Post 36597)
igaz , beszélünk róla. én azt mondtam, ha már tudjuk is mi a vége, mert azt még nem tudjuk ( vagy igen ? ) onnantól félév pl.

Szerintem teljesen mindegy, hogy mi lesz a pontos vége. Azt már tudjuk, hogy növekedni fog, hogy egész pontosan mi lesz a képlet, az jelen pillanatban azt hiszem, hogy nem befolyásolja a játékot.

Úgyhogy ennyire távlatokban ne gondolkozzunk, el lesz döntve, le lesz kódolva, és bekerül. Meg se mondom előre, hogy pontosan mikor. Lásd Windows Vista, kb 2 éve csúszik. :) Ha elkészül, bekerül. Nem tervezgetünk ilyeneket, hogy majd január 8-án 17:38-kor.

-Fegya- 10-21-2006 18:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 36576)
Fegya (és mindenki más) kedvéért beújítottam a megbeszélések közt a -nagyorik előnye- nevű topicot..

a téma ottani kivesézésével és dűlőre jutásával + Monro kláncsata megreformálások topicjával + eme felfedezés topiccal, összeségében, kb orvosolható lehet az 1/A legtöbb problémája

Köszi! :)
A legfőbb problémák közé még idevenném az újrázás szigorítását is. Azt hiszem, Monronak volt rá egy egész jó javaslata.

All times are GMT +1. The time now is 23:51.