Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   újraindulás 5. szinten (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=659)

aúú 09-13-2006 08:35

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31158)
Leírom még egyszer, hogy 3-4 személyiség fölöt már lényegtelen hogy még kapsz egy plusz személyiséget vagy sem. Tehát az a kérdés hogy az a célunk, hogy minél több (9)-es rohangáljon vagy az hogy tényleg csak azok kapják meg akik a "piramis" csucsán vannak? Én ez utobbira szavazok.

Ha lényegtelen, hogy kapsz e még személyiséget vagy sem, akkor miért lényeges az, hogy mennyien vannak akiknek 4-nél több van?

A piramis csúcsán lehetsz 1 személyiséggel is, ez nem kék szám függő...

McLoad 09-13-2006 08:41

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31157)
Még 1x mondom, hogy miért nem támogatom ezt. Ha szöviben fordulnak évek óta és mindegyikük kék 9-re megy éppen, akkor ezzel kötelezően szétnyírjuk a szövit, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy a szinte semmilyen előnyt nem adó kék 9-ért csak az első helyről lehessen fordulni... Szöviben vannak ilyen orik (már pedig lesznek, mert több ilyen kék számos szövit is láttam, akik együtt forognak), akkor legyen meg az esélyük az értelmes játékra és ne büntessük őket azért mert a kis butusok minimum 5 éven át képesek voltak együtt játszani és fordulni...

[quote=McLoad;31125 A top1-es vitán meg olyan hülyeség vitázni hány (9)-es szövi rohangál? Mint ahogy írtátok egy (9)-es ori van csak és legalább 3 év amig ilyen szövi össze jöhetne de nehezitet feltételekkel ez még meszébb kerül. Tehát hülyeség azon filozni mi van ha 4 (9)-es lesz egy szövibe.[/QUOTE]

Bocs hogy magamat idézem:)
Ha bekerül a modistásom ami ellen egyenlöre ellen érv nincs akkor akkor nem kötelezö (9)-es szövik mind (9)-nek maradniuk. Ha egy (9) és 3db (8) van egy szovibe akkor a szitu fenn sem áll. Ha meg olyan nagy fiuk akkor probálkozhatnak új szövivel is legalább egy pár új ori is eltanul egy pár ügyes cselet és szinesedik a játék. Amugy szerintem most azon vitázunk, hogy: Az Alpha Centauri föld tipusu bolygoján rizset vagy buzát termeljünk....

McLoad 09-13-2006 08:47

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31160)
Ha lényegtelen, hogy kapsz e még személyiséget vagy sem, akkor miért lényeges az, hogy mennyien vannak akiknek 4-nél több van?

A piramis csúcsán lehetsz 1 személyiséggel is, ez nem kék szám függő...

Azért mert presztizs kérdés és ami presztizs kérdés arra nincs mindenkinek szüksége. Az olipiákon, világ versenyeken se 20 százméteres olimpiai/világ bajnok van csak 1. Minek kell nekünk az, hogy itt 20 (9)-es legyen? Ja mert akkor mi olyan nagy fiunak érezük magunkat töle. Akkor meg küzdjünk is meg érte ne azt várjuk, hogy fotelbe hozzák nekünk az aranyérmet...

aúú 09-13-2006 08:53

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31162)
Azért mert presztizs kérdés és ami presztizs kérdés arra nincs mindenkinek szüksége. Az olipiákon, világ versenyeken se 20 százméteres olimpiai/világ bajnok van csak 1. Minek kell nekünk az, hogy itt 20 (9)-es legyen? Ja mert akkor mi olyan nagy fiunak érezük magunkat töle.

Aham, szóval akkor nézzük a te érvelésedet... mivel ugyibár a versenyeken csak 1. első van, ezért akkor mivel kék 9-es már van, nem is kell több, tehát senki sem érhesse el, mert az már van. Tehát mindenből csak 1 lesz összesen, így nem elsz gond az egésszel, hisz letudva... ezt ugye nem gondoltad komolyan...

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31162)
Akkor meg küzdjünk is meg érte ne azt várjuk, hogy fotelbe hozzák nekünk az aranyérmet...

Megkérdezném tőled, hogy mégis voltál e már első mondjuk a 2/b-ben? Ha igen, akkor nem írnál olyat, hogy oda nem kell küzdeni, hogy feljuss... vagy a legtöbb csoport első helyére, vagy akárcsak a top 1-4be...

aúú 09-13-2006 09:00

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31161)
Bocs hogy magamat idézem:)
Ha bekerül a modistásom ami ellen egyenlöre ellen érv nincs akkor akkor nem kötelezö (9)-es szövik mind (9)-nek maradniuk. Ha egy (9) és 3db (8) van egy szovibe akkor a szitu fenn sem áll.

A módosításod nem eldönti ezt a vitát, hanem arra ad lehetőséget, hogy akinek most van nagyobb kék száma és úgy érzi, hogy nem tudja teljesíteni azokat a feltételeket, amikről éppen megállapodni próbálunk, akkor csökkenthesse a kék számát, ezzel csökkentve a követelményeket. Ezzel nincs is baj jó javaslat, de ez nem oldja meg azt amit én felvetettem...
Én azt mondtam ugyanis, hogy EGYÜTT FORDULNAK MÁR LEGALÁBB 5 ÉVE és mindannyiuknak ugyanaz a feltétel...

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31161)
Ha meg olyan nagy fiuk akkor probálkozhatnak új szövivel is legalább egy pár új ori is eltanul egy pár ügyes cselet és szinesedik a játék. Amugy szerintem most azon vitázunk, hogy: Az Alpha Centauri föld tipusu bolygoján rizset vagy buzát termeljünk....

Először is, mivel több orija lehet bárkinek szabályosan, ki mondta, hogy eközben nem játszanak másokkal, újakkal szöviben, máshol, más orival (tudnék jó pár ilyen, egyébként több kék számmal is rendelkező emberkét mondani neked, akik ezt teszik már évek óta)?
Másrészt, próbáltál te már éveken keresztül összefogni és összeszervezni egy szövit? Nem hiszem, mert akkor megintcsak nem írnál ilyeneket.... hidd el, nem egyszerű... éppen ezért nem látom, miért kéne büntetni azokat akik erre képesek, azzal, hogy kötelezően szétszakítjuk őket.

McLoad 09-13-2006 09:05

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31163)
Aham, szóval akkor nézzük a te érvelésedet... mivel ugyibár a versenyeken csak 1. első van, ezért akkor mivel kék 9-es már van, nem is kell több, tehát senki sem érhesse el, mert az már van. Tehát mindenből csak 1 lesz összesen, így nem elsz gond az egésszel, hisz letudva... ezt ugye nem gondoltad komolyan...

Megkérdezném tőled, hogy mégis voltál e már első mondjuk a 2/b-ben? Ha igen, akkor nem írnál olyat, hogy oda nem kell küzdeni, hogy feljuss... vagy a legtöbb csoport első helyére, vagy akárcsak a top 1-4be...

Nem voltam a 2/b elsö helyén (még:)) de nem is verem a melem (9)-el. Aki ezt akarja az küzdjön meg érte. Egy érvemet eddig modszeresen kihagytad: Mi haszna van 5.-6.-7.... személyiségeknek????? Mindenki belátja, hogy semmi (vagy balról közelit a 0-hoz :D). Ha le lehet mondani a személyiségekröl/számokról mi haszna a számoknak? Elárulom ezt is neked az, hogy verjük vele a melünket. Én meg erre azt ajánlom, hogy csak az verje a melét aki meg is érdemli...Melesleg mivel 5 szint van és még több csoport elfér egy más mellet 5 illetve több (9)-es is.

Anyira ellene vagy ennek áruld már el hány személyisged van:)

McLoad 09-13-2006 09:09

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31164)
Másrészt, próbáltál te már éveken keresztül összefogni és összeszervezni egy szövit? Nem hiszem, mert akkor megintcsak nem írnál ilyeneket.... hidd el, nem egyszerű... éppen ezért nem látom, miért kéne büntetni azokat akik erre képesek, azzal, hogy kötelezően szétszakítjuk őket.

Probáltam és tudom miröl beszélsz. De nem kötelezö mindenkinek (9)-el rohangálnia.

aúú 09-13-2006 09:15

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31165)
Nem voltam a 2/b elsö helyén (még:)) de nem is verem a melem (9)-el. Aki ezt akarja az küzdjön meg érte. Egy érvemet eddig modszeresen kihagytad: Mi haszna van 5.-6.-7.... személyiségeknek????? Mindenki belátja, hogy semmi (vagy balról közelit a 0-hoz :D). Ha le lehet mondani a személyiségekröl/számokról mi haszna a számoknak? Elárulom ezt is neked az, hogy verjük vele a melünket. Én meg erre azt ajánlom, hogy csak az verje a melét aki meg is érdemli...Melesleg mivel 5 szint van és még több csoport elfér egy más mellet 5 illetve több (9)-es is.

Anyira ellene vagy ennek áruld már el hány személyisged van:)

Egyszerű, van 1/a-ban orim, amivel küzdök, hogy egyszer elérjem az első helyet (egész klánnal együtt) és nincs más lehetőségem a játékra a többi orimmal, csak ha körbe fordulok... és én is azt mondom, hogy nincs gyakorlati haszna a kék 9-nek, sőt már 6-7-től kezdve sincs (ezt már egyszer leírtam, kár, hogy nem olvastad el), éppen ezért nem értem, hogy mi értelme annak a nehezítésnek, amivel olyasmit nehezítünk aminek nincs sem értelme túl sok, sem gyakorlati haszna (megsúgom amúgy, hogy ha 2/b-ben el tudod érni a 4. helyet akkor az első sem lenne gond, de egy szövit még mindig szétszedsz ezzel, gyakorlatilag a semmiért)...
Tőled meg erre várom a választ, hogy ennek mi értelme ?
Ha ugyanezt az energiát új dolgok, vagy a fajok rendbe tételére használnánk, sokkal többet tennénk a játék játszhatósága érdekében...

aúú 09-13-2006 09:18

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31166)
Probáltam és tudom miröl beszélsz. De nem kötelezö mindenkinek (9)-el rohangálnia.

Ki mondta, hogy kötelező??? Két kötelező dolog van összesen ebben a játékban:
1. A szabályok betartása.
2. 1/a-ban való játék.

Tehát ez nem érv, hogy nem kötelező... hanem egy lehetőség, amit biztos el fognak érni a hosszú évek alatt páran és most itt az ő "jövőjükről" döntünk, mert amit most határozunk az biza KÖTELEZŐ LESZ rájuk nézve.

McLoad 09-13-2006 09:29

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31168)
Egyszerű, van 1/a-ban orim, amivel küzdök, hogy egyszer elérjem az első helyet (egész klánnal együtt) és nincs más lehetőségem a játékra a többi orimmal, csak ha körbe fordulok... és én is azt mondom, hogy nincs gyakorlati haszna a kék 9-nek, sőt már 6-7-től kezdve sincs (ezt már egyszer leírtam, kár, hogy nem olvastad el), éppen ezért nem értem, hogy mi értelme annak a nehezítésnek, amivel olyasmit nehezítünk aminek nincs sem értelme túl sok, sem gyakorlati haszna (megsúgom amúgy, hogy ha 2/b-ben el tudod érni a 4. helyet akkor az első sem lenne gond, de egy szövit még mindig szétszedsz ezzel, gyakorlatilag a semmiért)...
Tőled meg erre várom a választ, hogy ennek mi értelme ?
Ha ugyanezt az energiát új dolgok, vagy a fajok rendbe tételére használnánk, sokkal többet tennénk a játék játszhatósága érdekében...

Az az értelme, hogy a számocskákat kinevezük annak amit jellenleg is betölt 3-4 fölött vagyis "tudás szintnek" (nem szó szerint értendö). Akinek kell (9) az küzdjön meg érte ha nem akarja verni a melét vele mondjon le róla...

Mellesleg ha azt az energiát amit tizen vagy huszon valáhány oldalon keresztül arra fordittotál, hogy egyedül (esetlég még valaki) megvétozd a top1-et másra forditod akkor biztos, hogy nem 5 hanem csak 3 orámba telt volna végig olvasni a hozzá szolásokat. :)

mártir 09-13-2006 09:33

Nekem van már egy kis kék 5-söm, de ez csak ugy rámrakodott a játék folyamán. Szeretem ezt a játékot és játszom mig örömet okoz.
mindegy számomra mi lessz a kék számokkal, ha kel törlöm az orit a 2B-ben és ujat kezdek a 5.-en. a többi orim, mert van szinte minden szinten, sima 1 személyiséges és nem is tervezem hogy kék szám gyüjtő legyek. Gondolom azért ti is tudjátok hogy a kék szám nem a játéktudást hanem a játékban eltöltött időt tükrözi inkáb.

Ati 09-13-2006 09:37

Quote:

Originally Posted by mártir (Post 31173)
Nekem van már egy kis kék 5-söm, de ez csak ugy rámrakodott a játék folyamán. Szeretem ezt a játékot és játszom mig örömet okoz.
mindegy számomra mi lessz a kék számokkal, ha kel törlöm az orit a 2B-ben és ujat kezdek a 5.-en. a többi orim, mert van szinte minden szinten, sima 1 személyiséges és nem is tervezem hogy kék szám gyüjtő legyek. Gondolom azért ti is tudjátok hogy a kék szám nem a játéktudást hanem a játékban eltöltött időt tükrözi inkáb.

Ééééés pontosan ez az, amin változtatni kéne, ezért a nehezítések. Ha már előnye van valakinek a több személyiséggel, akkor ne csak könnyebb legyen neki a játék az idő előrehaladtával, hanem valami kis plusz kihívást is jelentsen. Jelenleg tény, hogy a kezdőknek van a legnehezebb dolguk, és ez nem biztos, hogy így van rendjén. :)

aúú 09-13-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31172)
Az az értelme, hogy a számocskákat kinevezük annak amit jellenleg is betölt 3-4 fölött vagyis "tudás szintnek" (nem szó szerint értendö). Akinek kell (9) az küzdjön meg érte ha nem akarja verni a melét vele mondjon le róla...

Ezt ugye így nem gondolod komolyan? Én csomó olyan játékost ismerek aki a játék elejétől kezdve játszik, kívülről fújja az egész játékot, mégsincs 1 db kék számos orija sem... sőt, felhívnám a figyelmedet, hogy a legtöbb olyan emberke, akinek 4, vagy több kék száma van, általában akkor kezdett el forogni, amikor a kék szám még nem pluszt adott, hanem negatívan hatott az orid erejére... Ugyanakkor megkérnélek, ugyan mondj már nekem olyan sok kék számmal rendelkező játékost, aki veri a mellét, hogy neki mennyi van....:) Szerintem ez pontosan egy olyan téves elképzelés, amit azok szoktak beleképzelni a kék számok mögé, akik nem játszanak elég ideje még a játékkal.... ugyanis aki 3-5 évet már rááldozott az életéből a játékra, méghozzá egyhuzamban, az nem azért tette ezt, hogy döngethesse a mellét, hanem azért, mert szereti ezt a játékot és számára a kék szám, inkább egy fajta elismerése annak, hogy kitartott ennyi éven át.

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31172)
Mellesleg ha azt az energiát amit tizen vagy huszon valáhány oldalon keresztül arra fordittotál, hogy egyedül (esetlég még valaki) megvétozd a top1-et másra forditod akkor biztos, hogy nem 5 hanem csak 3 orámba telt volna végig olvasni a hozzá szolásokat. :)

Szerintem nem csak a top1 "megvétózása" volt itt a téma....

McLoad 09-13-2006 09:38

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31169)
Ki mondta, hogy kötelező??? Két kötelező dolog van összesen ebben a játékban:
1. A szabályok betartása.
2. 1/a-ban való játék.

Tehát ez nem érv, hogy nem kötelező... hanem egy lehetőség, amit biztos el fognak érni a hosszú évek alatt páran és most itt az ő "jövőjükről" döntünk, mert amit most határozunk az biza KÖTELEZŐ LESZ rájuk nézve.

Na jó én nem vitázok többet csináljátok ahogy akarjátok! 20* leírtam PRESZTIZS MELVEREGETÉS....csak az verje a melét aki megérdemli!

aúú 09-13-2006 09:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31175)
Ééééés pontosan ez az, amin változtatni kéne, ezért a nehezítések. Ha már előnye van valakinek a több személyiséggel, akkor ne csak könnyebb legyen neki a játék az idő előrehaladtával, hanem valami kis plusz kihívást is jelentsen. Jelenleg tény, hogy a kezdőknek van a legnehezebb dolguk, és ez nem biztos, hogy így van rendjén. :)

Atis, ez teljesen igaz, hogy a kezdőknek van a legnehezebb dolguk, de ezen az nem változtat, hogy a kék számosok dolgát nehezíted, sőt, ők méginkább rá lesznek kényszerülve arra, hogy "kizsákmányolják" a kezdőbbeket...
Amúgy ahogy azt már többen is említettük, a kék 6-9 már egyáltalán nem változtat azon, hogy mennyire haladsz nehezen egy csopiban, mert azok semmi érdemleges pluszt nem adnak...

McLoad 09-13-2006 09:46

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31176)
Ugyanakkor megkérnélek, ugyan mondj már nekem olyan sok kék számmal rendelkező játékost, aki veri a mellét, hogy neki mennyi van....:) .

Fegya. vagy 200 oldalal elörébb beismerte, hogy ez verseny!

Ha le lehet mondani a kék számokról és 3-4 személyiség fölöt már fölösleges és szerinted nem melveregetés akkor miért fogják tartani???? (Légyszi értelmezd a kérdés minden részét és ne nézz már hülyének.)

mártir 09-13-2006 09:47

Ati, én azt se tudom mikor lett plusz a kék számokbol, mert minusz 5%-kal indult a kék szám. Ezzel csak azt jelzem hogy nem nagyon törödtem se a hátrányával se az előnyével. A játék volt a lényeg. Abban egyetértek a kezdöket lehet védeni, de egyenlő feltételek melett is mindig lesznek külőmbségek:)) De ez a szép benne ezért stratégiai játék, mert mindig volt, van és lessz aki több időt játszik vagy ügyesebb és azoknak mindig előnyük lesz akár a kék számosokkal szemben is.

-Fegya- 09-13-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31125)
Sziasztok!
Na ezt is végig olvastam habár bele telt egy pár órába.

A kék számocskák 2-3 személyiség után már csak presztizs kérdés mint ahogy ezt többen is mondták. Ezért én nagyon szigorú feltételeket szabnék e fölött söt már ezekre is. Viszont aki aki nem presztizsböl csinálja csak nem szereti az 1/a-t vagy neki ez a szorakozás annak ne kelljen minden 2évbe uj orit inditania azért mert nem tud megfelelni. Az ötletem erre az lenne, hogy le lehesen mondani a plusz/fölös személyiségekröl amiket aztán soha többé nem kap visza és a kék számja is ennek megfelelöen alakulna. Vagyis egy (4)-es ori aki körbe fordul de ugy érzi hogy nem felel meg az ereje (5)-nek az maradhason (4) vagy ha akar, akár lehesen (2)-es is.

Tetszik a javaslatod. Én ezt úgy valósítanám meg, hogy aki az 1A-ban eltöltött 1000 kört és nem jutott a top30%-ba, az fordulhat 5-re 1 személyiséggel.
Aki elérte a 2 szemilyiség feltételét, az fordulhat és kap 2 személyiséget, függetlenül attól, hogy már hány személyisége van.
Aki elérte a 3 szemilyiség feltételét és már van legalább 2 személyisége, az fordulhat és kap 3 személyiséget az 5-s szinten, még ha korábban 8 is volt neki.
Aki elérte a 4 személyiség feltételét és már van legalább 3 személyisége, az fordulhat és kap 4 személyiséget az 5-s szinten, még ha korábban több is volt neki.
stb.

aúú 09-13-2006 09:50

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31180)
Fegya. vagy 200 oldalal elörébb beismerte, hogy ez verseny!

Ha le lehet mondani a kék számokról és 3-4 személyiség fölöt már fölösleges és szerinted nem melveregetés akkor miért fogják tartani???? (Légyszi értelmezd a kérdés minden részét és ne nézz már hülyének.)

Fegy azt írta, hogy egymás közötti verseny, azok között akik kék számmal rendelkeznek már most! De tőle se hallhattál melldöngetést, hogy bezzeg ő mennyivel ügyesebb mert több kék száma van mint a másiknak... és miért "fogják tartani"? Megint leírom... mert ez a mellékhatása annak, pld, hogy ha valaki komolyabban játszik az 1/a-ban, de ugyanakkor más orikkal is küzd egyéb szinteken! Nekem is van kék számos orim 2, két teljesen különböző játékstílusú csoportban, de egyik sem azért, mert le akarok győzni bárkit is a kék szám versenyben...

McLoad 09-13-2006 09:55

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31183)
Fegy azt írta, hogy egymás közötti verseny, azok között akik kék számmal rendelkeznek már most! De tőle se hallhattál melldöngetést, hogy bezzeg ő mennyivel ügyesebb mert több kék száma van mint a másiknak... és miért "fogják tartani"? Megint leírom... mert ez a mellékhatása annak, pld, hogy ha valaki komolyabban játszik az 1/a-ban, de ugyanakkor más orikkal is küzd egyéb szinteken! Nekem is van kék számos orim 2, két teljesen különböző játékstílusú csoportban, de egyik sem azért, mert le akarok győzni bárkit is a kék szám versenyben...

Mondtam, hogy értelmezd a kérdés minde részét:) Ha LE LEHET MONDANI ROLA részt kihagytad:)

Ati 09-13-2006 09:55

A személyiségek "eldobása" téma úgy látom mindenkinek tetszik valamilyen formában. Most azonban amondó vagyok, hogy ezt tegyük félre, és koncentráljunk a továbblépéshez szükséges top%-ok és top helyezések kérdésére, hiszen ez az, ami szorosan összefügg az eredeti javaslattal. A személyiségek eldobására visszatérünk később.

aúú 09-13-2006 09:59

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31184)
Mondtam, hogy értelmezd a kérdés minde részét:) Ha LE LEHET MONDANI ROLA részt kihagytad:)

Nem hagytam ki, csak egyszer azt már mondtam, hogy tetszik ez az ötleted, de ez nem ugyanaz mint amiről beszélünk, mégpedig, hogy mennyi legyen a szükséges helyezés ahhoz, hogy egyáltalán megkaphasd azt a kék számot, amit el akarsz dobni...:)

McLoad 09-13-2006 10:00

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31182)
Tetszik a javaslatod. Én ezt úgy valósítanám meg, hogy aki az 1A-ban eltöltött 1000 kört és nem jutott a top30%-ba, az fordulhat 5-re 1 személyiséggel.
Aki elérte a 2 szemilyiség feltételét, az fordulhat és kap 2 személyiséget, függetlenül attól, hogy már hány személyisége van.
Aki elérte a 3 szemilyiség feltételét és már van legalább 2 személyisége, az fordulhat és kap 3 személyiséget az 5-s szinten, még ha korábban 8 is volt neki.
Aki elérte a 4 személyiség feltételét és már van legalább 3 személyisége, az fordulhat és kap 4 személyiséget az 5-s szinten, még ha korábban több is volt neki.
stb.

Én minden szigoritásba benne vagyok a kékszámokkal kapcsolatban.:) Viszont ha az 1000 kört mindenkire érted akkor sajna el fognak tünni a 6-7-töl fel fele a számok mert 1/a-ban nem csak a kékszámok miat nyomulnak.

aúú 09-13-2006 10:01

Mondom, én Atis legnehezebb %-os ötletével is egyet értek, ha a kék 9-nél 1-4 hely szerepel és nem csak az első hely... na meg, ha nem kötelező miatta 1/a-ba menni, hanem a 2/b-ből is meg lehet csinálni.

McLoad 09-13-2006 10:07

Quote:

Originally Posted by aúú (Post 31187)
Nem hagytam ki, csak

...egyszerre 3 érvre nem tudsz figyelni csak 2-re:D

Akinek van kedve érdemi vitáhóz azzal folytatom.

Deni 09-13-2006 10:28

Engem csak az érdekelne, hogy azok közül, akik itt a javaslatokat teszik, hányan játszanak kis kék számmal rendelkező orival..

Sztem a top1 helyezés elérése továbbra is nonszensz elvárás.. Maximum majd több jkszt fog szülni.. Bár van aki ezt diplomáciának hívja.. A topban üldögélő _nem_szabis szövik (nem törődve a morál esetleges romlásával) CSAK némi kp esetleg teki fejében felengedik a továbbhaladni kívánó kis kék számos orit a top1 helyre.. (lehet rosszul látom..)

Amúgy ezt a verzitó támogatom:
(1) - top 30% - ahogy eddig
(2) - top 24%
(3) - top 19%
(4) - top 15%
(5) - top 12%
(6) - top 10%
(7) - top 8%
(8) - top 6%
(9) - top 5%

Bogár 09-13-2006 10:31

Quote:

Originally Posted by Deni
Engem csak az érdekelne, hogy azok közül, akik itt a javaslatokat teszik, hányan játszanak kis kék számmal rendelkező orival..

szerintem majdnem mindenki. :D

-Fegya- 09-13-2006 10:31

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31188)
Én minden szigoritásba benne vagyok a kékszámokkal kapcsolatban.:) Viszont ha az 1000 kört mindenkire érted akkor sajna el fognak tünni a 6-7-töl fel fele a számok mert 1/a-ban nem csak a kékszámok miat nyomulnak.

Én is benne vagyok minden szigorításban. Még a levlistán egyedül én tiltakoztam az 5% malusz eltörlése ellen. Amikor a mostani fordulási feltételeket tárgyaltuk a levlistán, már akkor javasoltam, hogy a nagyobb kék szám eléréséhez kisebb top%-t kelljen teljesíteni.

Benne vagyok olyan szigorításban is, hogy a kék szám csak azt jelentse, amit tényleg jelent, azaz azt, hogy hányszor ment valaki végig a játékon. Több személyiséget pedig csak a most kialakuló nehezített feltételekkel lehessen szerezni. Az eddig szerzett személyiségek elvesznek. Ezt jelölhetnénk például így:
3490 Tuvalu (12) (3)
Ami azt jelentené, hogy Tuvalu 12-szer ment végig a játékon és 3 személyisége van.

Remélem, elég radikális voltam! :)

Szecsa 09-13-2006 10:31

En Mcload javaslatait es %-jait tamogatom! :)
Ha vki ennyire szeretne gyarapitani a kek szamjait mondjuk (5) vagy (6) felett, akkor kuzdjon meg erte.
Auu, amire a szovitek eleri a (9)-s szemelyiseget, addigra be lesz vezetve a kek szam lemondas....igy ha ugy erzitek, hogy varazslo es tolvaj szemelyiseg nem kell, akkor csak max. (7)-esek lesztek :P

Ati 09-13-2006 10:32

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31193)
Sztem a top1 helyezés elérése továbbra is nonszensz elvárás.. Maximum majd több jkszt fog szülni.. Bár van aki ezt diplomáciának hívja.. A topban üldögélő _nem_szabis szövik (nem törődve a morál esetleges romlásával) CSAK némi kp esetleg teki fejében felengedik a továbbhaladni kívánó kis kék számos orit a top1 helyre.. (lehet rosszul látom..)

A topban üldögélő nemszabis szövit igencsak megviseli a morálromlás, így nem túl sokáig fog ott időzni. Ha igen, akkor nem lesz háza és barakkja, ami garancia arra, hogy elég hamar le fog onnan kerülni.

Én továbbra is állítom, hogy ha valakinek megvan az összes személyisége, és több, mint 5 éves tapasztalattal a háta mögött játszik, akkor elvárható az 1. hely. Ha 5 évnyi folyamatos játék mellett nem tud első lenni, akkor nem is érdemli meg a továbbjutást.

Bogár 09-13-2006 10:33

habár nem hiszem, hogy fogok élni vele, de én is támogatom a kék számok csökkentésének a lehetőségét.

Szecsa 09-13-2006 10:35

[quote=Deni;31193]Engem csak az érdekelne, hogy azok közül, akik itt a javaslatokat teszik, hányan játszanak kis kék számmal rendelkező orival../QUOTE]

Nekem egy (2) orszagom van, az is anarchiaban, igy nem igazan erzem at, hogy egy kis kek szamert mennyit kell "szenvedni" a mostani feltetelek osszehozasaban.

Ati 09-13-2006 10:39

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31193)

Nekem van egy (3)-asom egy olyan országgal, amit mindenki előszeretettel támad, már csak azéárt is, mert "van". :D Ennek ellenére volt, hogy első helyről léptem, igaz az 2 személyiséggel volt, nem 9-cel. De szerintem ha kettővel ment, akkor tuti 9-cel is sikerülne. :)

Deni 09-13-2006 10:44

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31197)
Én továbbra is állítom, hogy ha valakinek megvan az összes személyisége, és több, mint 5 éves tapasztalattal a háta mögött játszik, akkor elvárható az 1. hely. Ha 5 évnyi folyamatos játék mellett nem tud első lenni, akkor nem is érdemli meg a továbbjutást.

Szerintem is nehezíteni kell a dolgot, hogy ne csak tényleg tamagocsi játék legyen, ez TÉNY.. De azt hiszem nem az a cél, hogy teljesen mértékben ellehetetlenítsük a kiskékek játékát, csak nagyobb kihívások elé állítsuk.. Továbbra is kiállok amellett a véleményem mellett, hogy vannak csoportok, ahol _LEHETETLEN_ felkerülni a top1 helyezésre pénz leadás nélkül..

Majd azért a most nagyon nehezíteni akaró országokat megkérem, hogy ha elérték a kiskék8ast és küzdenek a 9esért, akkor priviben írják meg nekem, hogy hogy érintette őket az esetleges top1 kötelezővé tétele..

McLoad 09-13-2006 10:48

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31195)
Én is benne vagyok minden szigorításban. Még a levlistán egyedül én tiltakoztam az 5% malusz eltörlése ellen. Amikor a mostani fordulási feltételeket tárgyaltuk a levlistán, már akkor javasoltam, hogy a nagyobb kék szám eléréséhez kisebb top%-t kelljen teljesíteni.

Benne vagyok olyan szigorításban is, hogy a kék szám csak azt jelentse, amit tényleg jelent, azaz azt, hogy hányszor ment valaki végig a játékon. Több személyiséget pedig csak a most kialakuló nehezített feltételekkel lehessen szerezni. Az eddig szerzett személyiségek elvesznek. Ezt jelölhetnénk például így:
3490 Tuvalu (12) (3)
Ami azt jelentené, hogy Tuvalu 12-szer ment végig a játékon és 3 személyisége van.

Remélem, elég radikális voltam! :)

Nekem ez a javaslat is tetszik. Mondjuk azt számolni, hogy valaki hányszor fordult körbe nagy értelme nincs.

Deni 09-13-2006 10:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 31200)
Nekem van egy (3)-asom egy olyan országgal, amit mindenki előszeretettel támad, már csak azéárt is, mert "van". :D Ennek ellenére volt, hogy első helyről léptem, igaz az 2 személyiséggel volt, nem 9-cel. De szerintem ha kettővel ment, akkor tuti 9-cel is sikerülne. :)

majd akkor szeretettel várlak az 1/A top1 helyének megszerzésekor is :p
(már ha még mindig az az elvárás, hogy nem tudom hányadik kis kék szám megszerzése 1/A-ból való forduláshoz kötött legyen)

McLoad 09-13-2006 10:55

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 31202)
Szerintem is nehezíteni kell a dolgot, hogy ne csak tényleg tamagocsi játék legyen, ez TÉNY.. De azt hiszem nem az a cél, hogy teljesen mértékben ellehetetlenítsük a kiskékek játékát, csak nagyobb kihívások elé állítsuk.. Továbbra is kiállok amellett a véleményem mellett, hogy vannak csoportok, ahol _LEHETETLEN_ felkerülni a top1 helyezésre pénz leadás nélkül..

Majd azért a most nagyon nehezíteni akaró országokat megkérem, hogy ha elérték a kiskék8ast és küzdenek a 9esért, akkor priviben írják meg nekem, hogy hogy érintette őket az esetleges top1 kötelezővé tétele..

Deni csak a (9)-eseknek lenne kötelező a top1. És aki nem birja el a nagy száma terhét lemondhat egy párról. Semmi hátrány nem fogja érni a játékban csak a hiúságát fogja zavarni:).

Deni 09-13-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31205)
Deni csak a (9)-eseknek lenne kötelező a top1. És aki nem birja el a nagy száma terhét lemondhat egy párról. Semmi hátrány nem fogja érni a játékban csak a hiúságát fogja zavarni:).

Tudom :) de nekik se legyen.. :D sztem a (9) - top 5% elég elvárás..
Mondjuk talán még a top 2%-ot is támogatnám..
az még a gyors csopiban is kivitelezhető egy jó szövivel.. bár sztem MF-ként már izzadós lenne pöppet.
Nekem csak ez a top1 fájós..

-Fegya- 09-13-2006 11:16

Quote:

Originally Posted by McLoad (Post 31203)
Nekem ez a javaslat is tetszik. Mondjuk azt számolni, hogy valaki hányszor fordult körbe nagy értelme nincs.

Mondjuk, legalább ennyi maradjon meg sok éves játékom "eredményéből".

Ati 09-13-2006 11:22

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 31208)
Mondjuk, legalább ennyi maradjon meg sok éves játékom "eredményéből".

Jelenleg ezt ellenzem, mert végre megcsináltuk a pontlistát úgy, hogy minden elférjen, és máris szélesíteni akarjátok. :)

All times are GMT +1. The time now is 17:52.