Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A 2011-es év legjobb Hódítósa (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4506)

Harmgor 04-03-2011 13:07

Persze Te vagy az irányadó ország ezért nem esel ki

De ezt akkor is igazságtalannak tartom,elég keményen megdolgoztam azért a k*rva 4 pontért

Harmgor 04-03-2011 13:09

a lényeg,legközelebb csak akkor jelentkezek párbajra ha minimum 7en lesznek már a jelentkezők

Harmgor 04-03-2011 13:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285067)
Ez alatt melyik párbajra gondolsz? Ilyen nem volt.

1. forduló:

1. párbaj: 8 ország
2. párbaj: 9 ország
3. párbaj: 7 ország
4. párbaj: 7 ország
5. párbaj: 6 ország
6. párbaj: 7 ország
7. párbaj: 7 ország
8. párbaj: 5 ország
9. párbaj: 7 ország

2. forduló:

1. párbaj: 5 ország

Nem volt olyan párbaj, ahol csak 3 ország lett volna.

a 9. párbajon 3 aktív ország volt csak

Ati 04-03-2011 13:16

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285075)
akkor Magadat miért nem zártad még ki?

Kérlek, hogy olvasd el ennek a témának a legelső üzenetét, ami tartalmazza a párbajsorozat részletes kiírását, ami leírja a pontozás menetét, valamint az én országom szerepét is.

Ati 04-03-2011 13:18

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285077)
a lényeg,legközelebb csak akkor jelentkezek párbajra ha minimum 7en lesznek már a jelentkezők

A párbajsorozathoz tartozó párbajok esetén a jelentkezők száma nem nyilvános, csak a párbaj elindulása után.

Ati 04-03-2011 13:20

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285078)
a 9. párbajon 3 aktív ország volt csak

Az 1. forduló 9. párbajának eredményeit itt tekintheted meg utólag: http://hodito.hu/parbaj/1340.html

A végeredményből látszik, hogy összesen 7 ország vett részt a párbajon.

Harmgor 04-03-2011 15:06

de nem volt 7 csak 3

4 inaktív volt

szerintem Te nem nem érted,Te nem akarod megérteni én mit írok

Valezius 04-03-2011 15:16

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285086)
de nem volt 7 csak 3

4 inaktív volt

Az első posztban le vannak írva a szabályok. Ezen kívül milyen érdemi reakciót vársz?
A jelentkezéssel elfogadtad őket, akkor is, ha nem olvastad el, úgyhogy fölösleges reklamálnod.

Ati 04-03-2011 15:17

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285086)
de nem volt 7 csak 3

4 inaktív volt

Az adott párbaj összes résztvevő országának darabszáma számít, függetlenül az aktivitástól. Az inaktivitás miatt a pontozás eltérhet a megszokottól. A pontozás részletes leírása megtalálható ennek a témának a legelső üzenetében.

Ati 04-03-2011 15:22

Az egyszerűség kedvéért idézem a téma legelső üzenetét, ami tartalmazza a párbajsorozat részletes kiírását, a pontozást, és az én országom szerepét a párbajsorozat során:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 280046)
A 2011-es év legjobb Hódítósa

Ezennel meghírdetjük a 2011-es év legjobb Hódítósa című párbajsorozatot.

A párbajsorozat célja, hogy rövidebb-hosszabb párbajok segítségével kiválasztásra kerüljön az az ember, aki a 2011-es évben a sorozat párbajain való részvétele alapján a legjobb játékosnak bizonyul.

A párbaj 9 fordulóból fog állni márciustól novemberig. Dobogós helyet érintő pontegyenlőség esetén decemberben döntő forduló a pontegyenlőségben érintettek részére.

A párbajok 1 és 3 óra közötti hosszúságúak lesznek (3 órás lesz a leghoszabb párbaj, ez eltér az előző évektől!). A párbajsorozat párbajain mind "normál", 3 percenkénti körváltású párbajok, mind "gyorsított", 2 percenkénti körváltású párbajok lesznek (ez is eltér az előző évektől, ahol nem voltak 2 percenkénti körváltású párbajok).

(A gyorsított párbaj előtt gyakorlópárbajokon ki lehet majd próbálni ezt a sebességet, és ennek a speciális taktikáit.)

A fordukók az adott hónap első napjától az adott hónap utolsó napjáig tartanak. Minden héten két párbaj kerül megrendezésre, különböző időpontokban, hogy az is részt vehessen, aki csak hétköznap ér rá, az is, aki csak hétvégén, az is, aki csak nappal, az is aki csak este, és az is, akinek valamelyik időpont esetleg nem jó. (A párbajok idejét a résztvevők igényeihez igyekszünk igazítani.)

Az adott fordulóban egy ember több párbajon is részt vehet, ilyenkor a legjobb eredménye fog számítani.

Az év végi végeredmény kiszámításakor a 9 párbajból a 8 legjobb eredmény fog számítani. Egy teljes fordulót ki lehet tehát hagyni pontveszteség nélkül, illetve ha mindegyik fordulón itt vagy ugyan, de valamelyik fordulóban rosszul teljesítettél, akkor annak az eredménye nem számít. Arra is lehetőséget ad az egy hónap kihagyásának lehetősége, hogy pontveszteség nélkül még áprilisban is csatlakozni lehessen a párbajsorozathoz.

A párbajok anonym párbajok lesznek. Az előző évektől eltérően azonban nem mindig alap 200 hektáros országokkal fogtok indulni, hanem vegyes indulási helyzetekből és kizárásokkal. Lesznek véletlenszerű faj/személyiség beállítások is, ebben a fordulóban a forduló összes párbaja véletlenszerű faj/személyiség beállítással kerül megrendezésre, de az egyes párbajokon a fajok és személyésigek eltérhetnek az adott forduló többi párbajától.

A párbajsorozaton való részvételhez külön nevezés szükséges, amit 2011-es párbajsorozat nevezési oldalán tudsz megtenni -- ezt az oldalt a párbaj menüpontból éred el, de kézzel is beírhatod a böngészőbe a Hódítóba való belépés után:

http://hodito.hu/2011.php (Ha innen kattintasz, akkor egy fehér oldalt fogsz kapni. Írd be kézzel.)

A nevezési díj 500 VIP kör, ami a nevezés elfogadásakor főországodtól (!) levonásra kerül. Ezután a párbajsorozat párbajain való részvételért külön nem kell már semmit fizetned, akár a párbajsorozat összes éles- és gyakorlópárbaján is részt vehetsz.

Nevezésre csak addig van lehetőség, ameddig matematikai esély van a győzelemre. Ez időbelileg legalább a párbajsorozat fele, ami valamikor késő nyáron várható.

A párbajok 20 főses lesznek, a jelentkezések elfogadása teljesen automatikusan fog történni, jelentkezési sorrendben, a 20 fő eléréséig. (1 fő a szervező ország, tehát 19 játszó ország a maximum.)

Fenntartjuk a jogot, hogy bármely ország jelentkezését elutasítsuk, vagy a párbajsorozat folyamán a párbajsorozatból kizárjuk, indoklási kötelezettség nélkül.

A párbaj pontozása:

Első helyezett: 5 pont
Második helyezett: 4 pont
Harmadik helyezett: 3 pont
Negyedik helyezett: 2 pont
Ötödik helyezett: 1 pont

Utolsó helyezett: -5 pont
Utolsó előtti helyezett: -4 pont
Előtte levő: -3 pont
Előtte levő: -2 pont
Előtte levő: -1 pont

A jelentkezett, de nem játszó országok helyezéstől függetlenül nulla pontot kapnak.

Az indulóérték alá ütött országok az elért pontszámukból még egy pontot elveszítenek, és elért helyezéstől függetlenül maximum -1 pontot kapnak.

Az indulóérték fölött végzett országok minimum nulla pont kapnak. (Például 3 fős párbaj esetén tehát a harmadik helyezett nem +3-5=-2 pontot kap, hanem nulla pontot.)

Ha fennáll a gyanú, hogy bizonyos ország(ok) csak a megszerezhető pontszám növelése érdekében jelentkeztek a párbajra, akkor az adott párbaj pontozását az érintett országok figyelmen kívül hagyásával végezzük.

Ha valaki egy fordulón belül több párbajon is indul, akkor a legjobb eredménye számít.

A párbajsorozaton minden ember csak egy országgal indulhat!

A forduló végén -3 ponttal, vagy rosszabb összesített eredménnyel záró ország kizárásra kerül a párbajsorozatból, lejátszott párbajonként 100 VIP kör levonása mellett a maradék körök visszapakásával. Ugyanez a sors vár a szemmel láthatóan csak másokat "tápolni" járó országokra is, ennek megítélése kizárólagosan az én hatásköröm, és az ezzel kapcsolatos döntés végleges, ez ellen fellebbezésnek helye nincs. A párbajsorozatról szintén kizárásra kerülnek azok az országok, akik láthatóan csak azért jelentkeznek, hogy mások elől a helyet foglalják, vagy a párbajok pontértékeit növeljék. Ennek megítélése szintén kizárólagosan az én hatásköröm, az ezzel kapcsolatos döntés végleges, ez ellen fellebbezésnek helye nincs.

Fenntartjuk a jogot, hogy a párbajsorozatból kizárjuk azokat az embereket, akik több országgal is részt vesznek a párbajokon.

A 9. forduló végén, dobogós helyet érintő pontegyenlőség esetén még egy 3 párbajos forduló a pontegyenlőségben érintett országoknak, 1 órás párbajokkal. Ismételt pontegyenlőség esetén egy utolsó, döntő párbaj.

A párbajok szervezése Horland (#1) országgal történik, az ország a párbajok során jelen lesz, de mint be nem lépő ország, nulla pontot fog végig kapni. Ez az ország iránymutatásul is szolgálhat a kezdőérték alá ütésekkel kapcsolatban.

A fődíj egy játékon kívüli, "A 2011-es év legjobb Hódítósa" kupa. Idén is igaz, hogy ez a kupa csak megfelelő érdeklődés esetén fog átadásra kerülni. (Ha 5 ember vesz részt az egész párbajsorozaton, akkor értelmetlen.)

A párbajsorozat indulása: március első hete.

-------------------------------

Kérdések, észrevételek jöhetnek ide, ebbe a témába.

Pool 04-03-2011 15:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285064)
Ha nincs egyéb kérdés, akkor jöhetnek a jövőheti időpontigények. Hétköznapi és hétvégi időpontok egyaránt jöjjenek! :)

Minden nap jó 21 óra után, hétvége 19 óra utáni kezdéssel
Illetve szerdán még jó 08-11 közötti kezdéssel is...

Pool 04-03-2011 15:34

Harm, mit problémázol?
Eccerű a dolog, nyerj meg minden párbajt és nincs gond :)

Pool 04-03-2011 15:37

Ati, nem lehetne az összpontszám alapján rangsorolni és nem az utolsó oszlop szerint?
Mert még mindig 4. vok :D

Ati 04-03-2011 15:40

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 285095)
Ati, nem lehetne az összpontszám alapján rangsorolni és nem az utolsó oszlop szerint?
Mert még mindig 4. vok :D

Gondolkoztam azon, hogy melyik szerint legyen. A végső sorrend az utolsó oszlop szerint fog alakulni, amibe a legrosszabb eredmény nem számít bele, azért lett végül a szerint az oszlop szerint rendezve egyelőre. Így talán a későn érkezőknek is könnyebb előre kerülni.

Mert még mindig várok embereket, akik tavaly nagyon érdeklődtek, és mondták, hogy idén hú de nagyon jönnek majd, aztán egyelőre még nem jelentkeztek...

Pool 04-03-2011 15:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285096)
Gondolkoztam azon, hogy melyik szerint legyen. A végső sorrend az utolsó oszlop szerint fog alakulni, amibe a legrosszabb eredmény nem számít bele, azért lett végül a szerint az oszlop szerint rendezve egyelőre. Így talán a későn érkezőknek is könnyebb előre kerülni.

Mert még mindig várok embereket, akik tavaly nagyon érdeklődtek, és mondták, hogy idén hú de nagyon jönnek majd, aztán egyelőre még nem jelentkeztek...

Rendben, nem kardoskodom annyira érte, csak így picit fura a 9 pontom :)

Harmgor 04-03-2011 16:10

Quote:

Originally Posted by Pool (Post 285094)
Harm, mit problémázol?
Eccerű a dolog, nyerj meg minden párbajt és nincs gond :)

jó lenne,de mint írtam már,ezen a párdarab párbajon kívül csak 1x játszottam Ironnékkal,és az is vagy 2 éve volt

nincs meg még a kellő tapasztalatom

azért problémázok,mert nekem nagyon kellett volna az a 4 pont,hogy növelje az önbizalmamat és a játékhoz való kedvemet

lehet több ilyen sem lesz:(

Pool 04-03-2011 16:13

Quote:

Originally Posted by Harmgor (Post 285099)
jó lenne,de mint írtam már,ezen a párdarab párbajon kívül csak 1x játszottam Ironnékkal,és az is vagy 2 éve volt

nincs meg még a kellő tapasztalatom

azért problémázok,mert nekem nagyon kellett volna az a 4 pont,hogy növelje az önbizalmamat és a játékhoz való kedvemet

lehet több ilyen sem lesz:(

Ne a pontot, a helyezést nézd...
Majd legközelebb a 2. hely jobban fizet :)

Harmgor 04-03-2011 16:16

legyen úgy :)

Szesy 04-03-2011 20:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285064)
Ha nincs egyéb kérdés, akkor jöhetnek a jövőheti időpontigények. Hétköznapi és hétvégi időpontok egyaránt jöjjenek! :)

Holnap egész nap, egyenlőre a hétvégén is bármikor lehet, de a 22 órás kezdés az továbbra is mindig jó:)

Harmgor 04-03-2011 20:06

Mint már írtam nekem csak a szerda illetve a csütörtök jó,de akkor mindegy hány órakor

Nevem Senki 04-03-2011 20:06

Péntek, szombat, vasárnap 16-19 órás kezdés előreláthatólag biztos jó.

Ati 04-04-2011 08:27

Akinek még van időpontigénye erre a hétre, az mostanság írja meg, hogy mi az! :)

Merengő 04-04-2011 08:51

hétfőtől csütörtökig 21:00-ás kezdéssel a legjobb. szerda délelőtt semiképpen sem jó. a többi attól függ mennyi a meló :)

Ati 04-04-2011 15:30

Megszülettek a hét párbajai. Merengőnél egy kicsit határeset, remélem, hogy a 21 órai kezdésbe egy 22 órai is belefér... A többieknek (akik írtak időpontokat) mindenkinek jó legalább az egyik időpont.

A hétköznapi párbaj csütörtökön 22 órakor kezdődik.

A hétvégi párbaj vasárnap 19 órakor kezdődik.

Most is olyan országfelépítéssel fog zajlani a párbaj, mint a legutóbbi alkalommal, de mivel a faj és a személyiség véletlenszerű (mindenkinem ugyanaz), ezért az nem biztos, hogy ugyanaz lesz, mint volt.

Ati 04-05-2011 08:02

Emlékeztető: csütörtök este 22 órakor párbaj!

Ati 04-06-2011 08:41

Emlékeztető: HOLNAP este párbaj!

Ati 04-06-2011 21:21

Úgy készüljetek, hogy holnap ilyenkor már javában tartani fog a párbaj. :)

Ati 04-07-2011 10:07

MA este 22 órától párbaj!

Szesy 04-07-2011 11:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285294)
MA este 22 órától párbaj!

Szabin van az orim, de szeretnék játszni.
Segíts légyszíves

Köszi

Szesy 04-07-2011 18:52

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 285297)
Szabin van az orim, de szeretnék játszni.
Segíts légyszíves

Köszi

Tudok vajon játszani vagy nem:confused:

Ati 04-07-2011 19:08

Melyik ország?

Szesy 04-07-2011 19:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285324)
Melyik ország?

Kornélia (#570264) [4/L] [SZ] [VIP: 8

Ati 04-07-2011 19:15

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 285325)
Kornélia (#570264) [4/L] [SZ] [VIP: 8

Gyere vissza szabiról, jelentkezz a párbajra, esetleg mindkettőre, ha mindkettőn részt akarsz venni, utána mehet vissza szabira az ország. Már letelt a 72 órád, vissza tudsz jönni.

Ati 04-07-2011 19:17

És ha már ebben a témában vagyok, akkor mondom is gyorsan emlékeztetőül, hogy ma 22 órakor párbaj! Már 2 óra sincs a kezdésig!

Szesy 04-07-2011 19:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285326)
Gyere vissza szabiról, jelentkezz a párbajra, esetleg mindkettőre, ha mindkettőn részt akarsz venni, utána mehet vissza szabira az ország. Már letelt a 72 órád, vissza tudsz jönni.

Nem jó!
A szövi egész hónapban szabin lesz mert egyik társunknak dolga van és megvárjuk.
Vasárnap, hogy ráérek-e vagy sem, nem tudom, még nem látom a hétvégén mi lesz.Így ha erre vissza is hozom az országom a következőre biztosan nem tudok jelentkezni ha esetleg aktuális lenne.
Ebben a hónapban biztosan lesz még ilyen gondom...
Nem lehetne, hogy a másik országommal jelentkezzem, vagy hogy megoldod te ezt?

Ati 04-07-2011 19:59

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 285331)
Nem jó!
A szövi egész hónapban szabin lesz mert egyik társunknak dolga van és megvárjuk.
Vasárnap, hogy ráérek-e vagy sem, nem tudom, még nem látom a hétvégén mi lesz.Így ha erre vissza is hozom az országom a következőre biztosan nem tudok jelentkezni ha esetleg aktuális lenne.
Ebben a hónapban biztosan lesz még ilyen gondom...
Nem lehetne, hogy a másik országommal jelentkezzem, vagy hogy megoldod te ezt?

Ha még nem nagyon volt olyan párbajod, hogy jelentkeztél, de nem indultál, akkor szerintem jelentkezz be most a vasárnapira is, és legfeljebb nem jössz rá. Egyszer-egyszer ez még belefér.

Szesy 04-07-2011 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285332)
Ha még nem nagyon volt olyan párbajod, hogy jelentkeztél, de nem indultál, akkor szerintem jelentkezz be most a vasárnapira is, és legfeljebb nem jössz rá. Egyszer-egyszer ez még belefér.

Max talán egyszer volt, még tavaly.
Nem szeretnék ilyet mert lehet miattam lesz 5 pontos a párbaj én meg nem is tudok részt venni rajta és valakit így segítek 5 ponthoz az nem jó.
Ráadásul én csak akkor jelentkezem ha tudom, hogy itt tudok lenni, ha csak nem jön közbe egy cunami:)

Ati 04-07-2011 20:23

Quote:

Originally Posted by Szesy (Post 285334)
Max talán egyszer volt, még tavaly.
Nem szeretnék ilyet mert lehet miattam lesz 5 pontos a párbaj én meg nem is tudok részt venni rajta és valakit így segítek 5 ponthoz az nem jó.
Ráadásul én csak akkor jelentkezem ha tudom, hogy itt tudok lenni, ha csak nem jön közbe egy cunami:)

Akkor jelentkezz a mostanira, és a vasárnapit majd megpróbáljuk valahogy megoldani, ha mégis ráérsz.

Szesy 04-07-2011 20:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 285336)
Akkor jelentkezz a mostanira, és a vasárnapit majd megpróbáljuk valahogy megoldani, ha mégis ráérsz.

Rendben, így lesz:)

Ati 04-07-2011 20:31

Fél óra a párbajig! Gyertek, gyertek!

Előtte szerintem már nem fogok szólni, úgyhogy sok sikert mindenkinek!

Összesítő ma már nem fog készülni, és holnap is csak legkorábban délután.

All times are GMT +1. The time now is 07:50.