Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Adjuk vissza a felelfet a fenti csoportoknak! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4320)

RastArtist 11-01-2012 12:49

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300370)
ugyebár elolvastad, hogy ezt arra írtam hogy a félelf kapjon varázslatot amivel az ellene irányuló földszerző akciók hatásfoka legyen nulla???????
autovédelmet csak az állítja be aki nagyon lámán csinálja a dolgokat (gyorsan okozzunk minél nagyobb kárt hátha megborul az ori),...
ha 4 körönként kapsz 1 sereget legyen elég hogy cserébe adhatsz körönként 1 ártó + 1 haszonszerző toliakció + 1/2 rengés és akkor nincs autovédelem.

a várható kommentjeidre:
egy jó mf feles egy seregnél többet nem enged be, ha meg szövije van akkor egyet se.
mf feles ellen egy mf ori (pl akár egy törpe/elf/stb) amúgy meg totál esélytelen.
mf vs szövi meg ne akarjon istent játszani...

UI.: ha valaki nem hiszi el hogy felessel kárt okozni lehet akkor az még sosem látott jó felest. (haszonszerzésről meg, némi odafigyeléssel, pl B-ben simán lehet 2-3yardnyi tekiket összelopni 3 nap alatt egyetlen cp-től csak akarni kell, meg jól kell cp-t választani. de ezt megcsinálom törpével is)

Eljutottál a beverhetetlen, MF-ként verhetetlen félelfhez, aki 4 körönként 1 gyújtással elintéz egy orkot. Rendben. Kezdem úgy érezni, hogy én valami teljesen más játékkal játszom, mint egyesek.

Surranohalal 11-01-2012 13:50

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300372)
Eljutottál a beverhetetlen, MF-ként verhetetlen félelfhez, aki 4 körönként 1 gyújtással elintéz egy orkot. Rendben. Kezdem úgy érezni, hogy én valami teljesen más játékkal játszom, mint egyesek.

szerintem olvasd át még párszor, mert egyetlen darab szavad sem igaz (amit az én számba próbálsz adni :))

Ati 11-01-2012 15:05

... a témához visszatérve ...

:)

Tsobi 11-01-2012 19:31

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300364)
Egyébként Tsobi-t viszont nem értem. Egy kifejezetten defenzív faj(+ védelemmel, - támadó értékkel rendelkezik) milyen felállásban játsszon? Félelfből támadót csinálni olyan, mint fából vaskarikát.

Sírás volt szétüthető feles témában, csináljunk belőle nem szétüthetőt. A játékon kell változtatni vagy a játékstíluson? Legjobb védekezés a támadás.

RastArtist 11-03-2012 13:26

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300377)
Sírás volt szétüthető feles témában, csináljunk belőle nem szétüthetőt. A játékon kell változtatni vagy a játékstíluson? Legjobb védekezés a támadás.

Ugyanezen logikával az orkok is tolvajokat tartsanak bank helyett. Sőt, ők lopják le a feles pénzét(irónia, ne tessék komolyan venni). A fajoknak vannak alapvető tulajdonságaik. Egyik oldalon erősek, másikon pedig sebezhetők. Nem tartom jó megoldásnak azt, hogy pont azzal támadjak amiben a leggyengébb vagyok.

Egyébként én meg lennék elégedve a feles védelmével, ha a kajaszükségletét megbabrálnánk. Mert jelenleg egy élezett felest iszonyat sok pénzt zabál nap, mint nap. Tanyásan pedig nem lehet játszani, mert úgy semmit sem ér az ori.
Említette már valaki, hogy kevesebbet egyenek a katonai egységei, azzal a körítéssel megspékelve, hogy összelopják maguknak a környékről. Ezt nem tartom annyira rossz ötletnek.

A bankok átlopására van valakinek egy konkrét ötlete? Hány %-ot védjenek maximum, stb.

Padlócsempe 11-03-2012 14:06

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300408)
A bankok átlopására van valakinek egy konkrét ötlete? Hány %-ot védjenek maximum, stb.

Egy egész topic van rá

Barbara 11-03-2012 14:57

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300408)

Ahogy Csempe is írja, egy egész topik van rá. Ott több ötlet is felmerült, ezek egyike volt, hogy a feles át tudja lopni a bankokat és max. 80% érvényesüljön a bankok védelméből ellenük.
De már ebben a topikban is felmerült ugyanez, illetve hogy x% (20-30) esély legyen rá, hogy a bankok nem, vagy csak korlátozott mértékben védjék a pénzt a felessel szemben.

És akkor ezek csak azok az ötletek, amik kimondottan a feleseket érintenék.
A bankos topikban számos más dolog van még, a tolvajerő-különbségen alapuló lopástól kezdve a bankok területarányos védelmén keresztül a maximalizált %-ig szinte minden. Ezekkel csak az a baj, hogy vagy nagyon megbonyolítanák a játékmenetet egyetlen dolog miatt (pénzlopás) vagy nem lenne érdemi hatásuk rá.
Utóbbira példa ha 10% bank kéne, hogy védje a pénzt, akkor 10% bankot tartana mindenki és továbbra sem lehetne lopni, csak lenne egy rakat passzív épület az országokban...

RastArtist 11-04-2012 10:36

Quote:

Originally Posted by Barbara (Post 300411)
Ahogy Csempe is írja, egy egész topik van rá. Ott több ötlet is felmerült, ezek egyike volt, hogy a feles át tudja lopni a bankokat és max. 80% érvényesüljön a bankok védelméből ellenük.
De már ebben a topikban is felmerült ugyanez, illetve hogy x% (20-30) esély legyen rá, hogy a bankok nem, vagy csak korlátozott mértékben védjék a pénzt a felessel szemben.

És akkor ezek csak azok az ötletek, amik kimondottan a feleseket érintenék.
A bankos topikban számos más dolog van még, a tolvajerő-különbségen alapuló lopástól kezdve a bankok területarányos védelmén keresztül a maximalizált %-ig szinte minden. Ezekkel csak az a baj, hogy vagy nagyon megbonyolítanák a játékmenetet egyetlen dolog miatt (pénzlopás) vagy nem lenne érdemi hatásuk rá.
Utóbbira példa ha 10% bank kéne, hogy védje a pénzt, akkor 10% bankot tartana mindenki és továbbra sem lehetne lopni, csak lenne egy rakat passzív épület az országokban...

A bankos topic azért született mert túl könnyű -már kis területen is- lophatatlanná tenni a pénzt. Ha lenne egy faj ami átlop rajta, akkor ez a probléma megszűnne. Az, hogy minden faj át tudjon lopni rajta, szerintem nem járható út. Főleg ha az tolvajerő különbségen alapszik, mivel akkor az óriásokat kidobhatjuk a kukába.

Ha a félelf át tud lopni rajtuk, akkor kis területen kockázatos sok pénzt benn tartani, mivel ott sok a félelf. Felfele (ahol már muszáj sok pénzt tartani) ott a felesek is nagyon megritkulnak.

Pirostraktor 11-06-2012 13:59

Már felmerült az a javaslat, hogy a tolvajok lopják össze a kaját maguknak vagy az egész seregnek. Ezen kicsit gondolkodtam, és valami olyasmire jutottam, hogy:

-Minden sikeres tolvajakció után a tolvajok 1 körre való élelmet összelopnak útközben maguknak. Pl. 10 sikeres tolvajakció után a tolik 10 körig nem zabálnak, 15 után 15 körig, stb. Így megmaradhat a tanyamalusz, és kocsmaszámtól függően spórol meg magának az illető annyi kaját, amennyit jónak lát. Itt spórolhat tanya+rakit vagy tfként rakit.

-A katigyilok hatékonyságon talán kellene növelni, mert a jelenlegi nevetséges. Ez nem tudom, félelf specifikus legyen vagy ne, rátok bízom. Persze csak ha tetszik a javaslat:)

-És mindenképpet a lopások 10%ból részesüljenek a szövisek is, ezáltal pedig szövi számára is hasznos lesz.

Sucó 11-06-2012 14:34

Üdv:)

remek ötletnek tartom, hogy fél-elf át tudjon lopni a bankokon némi módosítással.
Csak az általa nyitott kapun keresztül tudhassa ezt megtenni, és csak attól az országtól akire nyitott.
ha egy egész szövitől szeretne nyisson a szövetség összes tagjára.
Csak azért a saját kapuján tudjon lopni, hogy sunyi mód ne tudjon más háta mögé bújni.
És max 3 kör távolságból tehesse meg a bank átlopását, vállalva ezzel a következményeket.

Surranohalal 11-06-2012 16:35

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300450)
Már felmerült az a javaslat, hogy a tolvajok lopják össze a kaját maguknak vagy az egész seregnek. Ezen kicsit gondolkodtam, és valami olyasmire jutottam, hogy:

-Minden sikeres tolvajakció után a tolvajok 1 körre való élelmet összelopnak útközben maguknak. Pl. 10 sikeres tolvajakció után a tolik 10 körig nem zabálnak, 15 után 15 körig, stb. Így megmaradhat a tanyamalusz, és kocsmaszámtól függően spórol meg magának az illető annyi kaját, amennyit jónak lát. Itt spórolhat tanya+rakit vagy tfként rakit.

-A katigyilok hatékonyságon talán kellene növelni, mert a jelenlegi nevetséges. Ez nem tudom, félelf specifikus legyen vagy ne, rátok bízom. Persze csak ha tetszik a javaslat:)

-És mindenképpet a lopások 10%ból részesüljenek a szövisek is, ezáltal pedig szövi számára is hasznos lesz.

eléggé átgondolatlan ebben a formában mindenképpen.
miért is támogassuk azt aki 1x belép és lop 17x azt egy napig be se néz.
meg zombit lop.
meg a semmit lop 50 körről 20k ponttávból.

a szövi számára hasznos dolgon lovagolók tudhatnák hogy a törpe is csak akkro lesz hasznos ha átküldi vagy átpiacolja a szajrét. tehát a feles is így legyen, amelyik szövi nem oldja meg hogy eljusson hozzá a cucc mit akar... egy olyan szövi ahol a tagok nem osztják meg az anyagiakat az a szövi és nem a játék hiányossága...

Quote:

Originally Posted by Sucó (Post 300451)
Üdv:)

remek ötletnek tartom, hogy fél-elf át tudjon lopni a bankokon némi módosítással.
Csak az általa nyitott kapun keresztül tudhassa ezt megtenni, és csak attól az országtól akire nyitott.
ha egy egész szövitől szeretne nyisson a szövetség összes tagjára.
Csak azért a saját kapuján tudjon lopni, hogy sunyi mód ne tudjon más háta mögé bújni.
És max 3 kör távolságból tehesse meg a bank átlopását, vállalva ezzel a következményeket.

ilyen feltételekkel akár át se lopja, mert ha 2-3 körön van egy félelf alapból be fogom rombolni csak hogy ne lophasson át...

Pirostraktor 11-06-2012 17:41

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300452)
eléggé átgondolatlan ebben a formában mindenképpen.
miért is támogassuk azt aki 1x belép és lop 17x azt egy napig be se néz.
meg zombit lop.
meg a semmit lop 50 körről 20k ponttávból.

Szerintem nem annyira átgondolatlan. Először is ha egy felessel napi egyszer lépsz be halott vagy, de nézzük számokban is.

Kb. 70-80% körül mozog így durván azoknak az épületeknek az aránya, amik embert vagy katonát tartanak tf esetén (a tornyok meg a rakik számolódnak le egyedül). 20-25% kocsmával ez azt jelenti hogy kicsivel több százalékban 21-26% körüli részét eszik meg a tolik a kajának. Könnyített példa: van egy 10 körös felesed, tehát ha a tolik nem esznek, mert összelopják a kaját, akkor ez annyit tesz, hogy 13 körös az a feles.

Neked személy szerint megérné +3 kör miatt lopni a semmit, elpallni a készüdet, hogy aztán tolis létedre béna legyél kb. 9 körig? Kétlem.
;)

Surranohalal 11-06-2012 18:01

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300453)
Szerintem nem annyira átgondolatlan. Először is ha egy felessel napi egyszer lépsz be halott vagy, de nézzük számokban is.

Kb. 70-80% körül mozog így durván azoknak az épületeknek az aránya, amik embert vagy katonát tartanak tf esetén (a tornyok meg a rakik számolódnak le egyedül). 20-25% kocsmával ez azt jelenti hogy kicsivel több százalékban 21-26% körüli részét eszik meg a tolik a kajának. Könnyített példa: van egy 10 körös felesed, tehát ha a tolik nem esznek, mert összelopják a kaját, akkor ez annyit tesz, hogy 13 körös az a feles.

Neked személy szerint megérné +3 kör miatt lopni a semmit, elpallni a készüdet, hogy aztán tolis létedre béna legyél kb. 9 körig? Kétlem.
;)

20% kocsmánál 3,8% területnyi tanyát nyerek így körönként 1 lopással. 3% készüli nem nagy kunszt.

úgy is mondhatnám hogy ezer hekin ez 500as gabcsiárnál 15%nyi bank termelésének felel meg. (persze az ár lehet kisebb, vagy akár nagyobb is)

ergó a feles lenne a legjobb gabonatermelő piacra :)

nem tudom én nem kötném lopáshoz nem hangzik túl jónak

esetleg 1 vagy több lopás esetén a kövi körben NEM esznek. lopj körönként ha ezt akarod...

Dave 11-08-2012 01:29

Szükségtele/szükséges

Az alapvető probléma itt (ahogy visszaolvastam) a félelf faj szükségtelensége.
Tehát kézenfekvő a megoldás: tegyük szükségessé, elengedetlenné.
Gondolok itt arra, hogy bizonyos tolvaj akciókat kizárólag felesek végezhessenek: haszonszerző tolvajakciók és ártó tolvajakciók. Így egy összetettebb szöviháborúnál szinte elengedhetetlen lenne.
Információt bárki szerezhessen a másikról, de támadó tolvajakció legyen faji sajátosság...

Gyakorlatilag most tényleg minden úgy van kialakítva, hogy a tolvajok hátrányban vannak
1 ott a bank, tehát pénz biztonságban
2 ott a könyvtárkulcs... (megoszlanak a vélemények, de a tény az tény marad. Egy nem teljesen analfabéta gnómtól nehéz tekit lopni)
3 törpe raktárkulcs. nédd már megint a tolvaj húzz a rövidebbet
4 ork ( kitámadásnál plusz +20% védelem tolvaj és mágikus akcióval szemben)
5 zombi, faji sajátosságok...
6. óriás ( nincs mit hozzáfűzni)

gyakorlatilag ha tolvajkodni szeretnél INKÁBB NE TEDD...

Illetőlegesen a tolvajakciók sikeressége líneárisan növekedjen a támadó/védőpontok arányait figyelembe véve. Így aztán az sem mindegy, hogy ha én tolvaj vagyok, akkor mennyire erős tolvaj vagyok... mert akkor ha jobban kiélezem magam , több hasznot húzok belől, többet ártok az ellenségnek. Ugye egy hadis ork eldöntheti, hogy hány sereggel megy be valakihez, ha eléggé maxra van építve...

Szóval összegezve, nem azon kéne vitázni, hogy hol adjunk/vegyünk el bizonyos fajokból, hanem az alapvető szükségessége a kérdés. Ha kikerülhetetlen, hogy legyen feles, akkor máris "vissza adtuk a fentebbi csoportoknak ezt a bizonyos fajt"!

Surranohalal 11-08-2012 07:08

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 300506)
Gondolok itt arra, hogy bizonyos tolvaj akciókat kizárólag felesek végezhessenek: haszonszerző tolvajakciók és ártó tolvajakciók. Így egy összetettebb szöviháborúnál szinte elengedhetetlen lenne.
Információt bárki szerezhessen a másikról, de támadó tolvajakció legyen faji sajátosság...

Gyakorlatilag most tényleg minden úgy van kialakítva, hogy a tolvajok hátrányban vannak
1 ott a bank, tehát pénz biztonságban
2 ott a könyvtárkulcs... (megoszlanak a vélemények, de a tény az tény marad. Egy nem teljesen analfabéta gnómtól nehéz tekit lopni)
3 törpe raktárkulcs. nédd már megint a tolvaj húzz a rövidebbet
4 ork ( kitámadásnál plusz +20% védelem tolvaj és mágikus akcióval szemben)
5 zombi, faji sajátosságok...
6. óriás ( nincs mit hozzáfűzni)

Ha kikerülhetetlen, akkor viszont szövinként 1 feles lesz, akkor a többi látja kárát (pl emberrel mi van akkor, legyen az is? :)

1. valóban jelenleg
2. másnál meg a piacon van. jópár gnómot ismerek aki csak 5.ben használja a kkulcsot, feljebb egyszerűen tök mind1. a készüli meg vérszomjra, kapura kell
3. raktárkulcsot szerintem csak véletlenül tesz fel az ember, illetve lámák és mf törpék. semmi értelme annak a faji varinak. unalmamban szoktam feltenni a törpével, de engem úgyse lopnak egyéb okok miatt ^^
4. amelyik felesnek az számít hogy az ork kap kitámadásit, és ezért bukik tolikkal... annak tök mind1 amúgy is :) egy jobb tolis 50%ra lopja orkokat tök mind1 milyen helyzetben
5. zombinál egyszerűen nincs mit lopni. a faji csak az ártókra vonatkozik. de minden zombi szegény, és újra felé tendál, vagy a küzdelmes amortizálás lépés és fajváltás felé.
6. óriás alapvetően nem kéne bányásszon, kaját azért jókat lehet lopni. sokkal több a rúna általában mint máshol. ölni nem lehet olyan könnyen, de ez elsősorban varira vonatkozik, viszont mivel jóval több van azért lehet... ne feledjük elég hátrányt kap azért cserébe ő is. tény ez a faj a legjobban védett toliktól, viszont ha 1 kocsmás akkor nem a félelf kell izgassa hanem pl az egész szövi

Pirostraktor 11-08-2012 08:27

Quote:

Már bocs, de ezzel miért válna jobbá a játék? Nem változna semmi, a feles ugyanúgy gyenge maradna, ugyanúgy nem lenne amit lopnia, ugyanúgy éhenhalna, ugyanúgy haszontalan maradna. Ezeket az akciókat JELENLEG is meg tudja csinálni, mégse lesz tőle hasznos. Attól, hogy a többi fajt ilyen téren visszavágjuk, ugyanúgy haszontalan marad a feles...

Dave 11-08-2012 10:11

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300511)
Ha kikerülhetetlen, akkor viszont szövinként 1 feles lesz, akkor a többi látja kárát (pl emberrel mi van akkor, legyen az is? :)

1. valóban jelenleg
2. másnál meg a piacon van. jópár gnómot ismerek aki csak 5.ben használja a kkulcsot, feljebb egyszerűen tök mind1. a készüli meg vérszomjra, kapura kell
3. raktárkulcsot szerintem csak véletlenül tesz fel az ember, illetve lámák és mf törpék. semmi értelme annak a faji varinak. unalmamban szoktam feltenni a törpével, de engem úgyse lopnak egyéb okok miatt ^^
4. amelyik felesnek az számít hogy az ork kap kitámadásit, és ezért bukik tolikkal... annak tök mind1 amúgy is :) egy jobb tolis 50%ra lopja orkokat tök mind1 milyen helyzetben
5. zombinál egyszerűen nincs mit lopni. a faji csak az ártókra vonatkozik. de minden zombi szegény, és újra felé tendál, vagy a küzdelmes amortizálás lépés és fajváltás felé.
6. óriás alapvetően nem kéne bányásszon, kaját azért jókat lehet lopni. sokkal több a rúna általában mint máshol. ölni nem lehet olyan könnyen, de ez elsősorban varira vonatkozik, viszont mivel jóval több van azért lehet... ne feledjük elég hátrányt kap azért cserébe ő is. tény ez a faj a legjobban védett toliktól, viszont ha 1 kocsmás akkor nem a félelf kell izgassa hanem pl az egész szövi

Már megbocsáss, de te itt konkrét dolgokat írsz, én meg az elméleti síkon vagyok, miszerint minden más faj kap valami pluszt a tolikkal szemben, de mit kap a félelf a többiekkel szemben? 10% védelmet katonai akcióval szemben? ott a gnóm 50% haditeki tehát a feles -10be van, ork 30%támadó tehát a feles -20 ba van, óriás, törpe... sorolhatnám. Gyakorlatilag életképtelen faj. Vagy töröljék, vagy adjanak neki valami értelmet...

Az , hogy a saját lehetőségeit valaki kihasználja, vagy sem az csak saját magán múlik, de direkt hátrányba nem kéne tenni a félelfet...

Dave 11-08-2012 10:15

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300514)
Ezeket az akciókat JELENLEG is meg tudja csinálni, mégse lesz tőle hasznos. Attól, hogy a többi fajt ilyen téren visszavágjuk, ugyanúgy haszontalan marad a feles...

őőőő ha mégegyszer átgondolod talán leesik. Ha én törpével nem tudok varit ölni, sereget ölni, házat gyújtani, akkor bizony KELL egy félelf a szövibe

de csak akkor ha úgy ítélem meg, hogy kell egy. ha nem kérek, akkor nem kell. Ez már minden egyes szövetségnek a saját taktikáján múlik, hogy 100% hadi, vagy hasznosnak ítéli meg ezeket az ártó tolvajakciókat...

Pirostraktor 11-08-2012 12:40

Quote:

Originally Posted by Dave (Post 300544)
őőőő ha mégegyszer átgondolod talán leesik. Ha én törpével nem tudok varit ölni, sereget ölni, házat gyújtani, akkor bizony KELL egy félelf a szövibe

de csak akkor ha úgy ítélem meg, hogy kell egy. ha nem kérek, akkor nem kell. Ez már minden egyes szövetségnek a saját taktikáján múlik, hogy 100% hadi, vagy hasznosnak ítéli meg ezeket az ártó tolvajakciókat...

Akkor lehet, hogy rosszul fogalmaztam, ha annyira nem jött le a lényeg. A feles most is képes ezekre az akciókra, és mégis életképtelen. Elsősorban nem azért, mert más faj is megtudja tenni amit ő ártás terén(persze beleszámít ez is) hanem mert nincs amit ellopnia! Nincs amiből megéljen. Ha a többi fajt visszavágnád ilyen téren, a felesnek ugyanúgy nem lenne amit lopnia.

Egy törpi, gnóm, stb még visszavágva is hasznosabb lenne egy szövinek, mint a jelenlegi feles. Nem lehet katonát gyilkolni, naés? Úgyis nevetséges a hozama, a gyújtás miatt pedig nem fog egy szövi sem egy félelfet eltartani és ellátni mindennel, egyszerűen csak méginkább hadi irányba tolódna a játék, és pont az ellenkezője valósulna meg annak, ami ennek a topicnak a célja.

Merengő 11-08-2012 12:53

Quote:

ekkora hülyeséget rég olvastam. a félelfet akarjuk erősíteni vagy a többi fajt gyengíteni?

Takanohana 11-08-2012 13:55

Quote:

Az alapvető probléma itt (ahogy visszaolvastam) a félelf faj szükségtelensége.

Ez bizony elég nagy marhaság. Akkor ugyanilyen logika mentén haszonszerző és ártó hadi akciókat meg csak az ork hajthasson végre??? Ártó vari akciókat meg csak az óriás???

Lehet ezt a témát masszírozni akármeddig, a vége mindig csak ugyanaz.

A feles azért nem életképes, mert
1. nincs mit lopnia,
2. amit mégis el tud lopni, azt keményen meg tudják torolni rajta,
3. infoszerző akcióit meg pl gnóm simán elvégzi helyette egy szöviben.

a 3. ponttal nyilvánvalóan nem lehet mit kezdeni, nem lehet az infoszerző toliakció a feles monopóliuma
2. pont felmerült már nem egyszer, hogy legyen erősebb a feles védelme. nem jó irány, ha kicsit erősebb, azzal nem ér semmit, ha sokkal erősebb, akkor a hadisok játéka lesz ellehetetlenítve. (lásd herélés előtti elf)
1. pont ez marad megoldásnak, faji sajátosságként lehetővé kell tenni a felesnek az eredményesebb haszonszerző toliakciókat. ettől persze még megtorolják rajta, de így már jobban megéri felessel lenni, és szövi is valszeg szívesebben befogadja, pénzt hoz a szövinek, a megtorlás ellen meg védjék meg a társai.

RastArtist 11-08-2012 14:27

Tehát amire szüksége van a felesnek:
-Lopható értékek.
-Lehetőség a revansra.(Egyes ártó akciók feltuningolása, lásd pl.:Katonagyilok)
-Ennivaló.
-Védelem?

Én még mindig nem értek egyet azzal, hogy a feles védelmét erősítsük. Egy olyan faj ami lealázza a hadisokat mind mágia, mind tolvajlás terén... nyugodtan elkönyvelheti, hogy a hadi védelme papír vékony.

A kajára már született pár jó ötlet. Pl.:A katonáknak szükséges élelem X%-át összelopják maguknak a tolvajok. Amolyan szupermarkotány feeling.(És legalább egyedi tulajdonság lenne, ami bele illik a játékképbe.)

A lopható értékek...a legnehezebb kérdés. Könyvtárkulcshoz nem nyúlhatunk hozzá, maradnak a bankok. Mivel ez már önmagában elég komplex kérdés, külön topic is van róla.

A revansra való lehetőség...A gyújtás tökéletes, nem vitás. Na de a katonagyilok? A vihar, tűzlaszti, szárazság? Persze, lehet velük taktikázni. Még a tűzgolyónak is van alternatív felhasználási módja. De ettől még a hatásfoka egy vicc. Éles helyzetben biztos nem használnám el tűzlabdázásra a készültségemet.

Tsobi 11-08-2012 14:53

Quote:

Originally Posted by RastArtist (Post 300580)
Tehát amire szüksége van a felesnek:
-Lopható értékek.
-Lehetőség a revansra.(Egyes ártó akciók feltuningolása, lásd pl.:Katonagyilok)
-Ennivaló.
-Védelem?

Mi az, hogy kaja kell neki? Ha valaki éhezik, akkor tanyát épít. Ha valaki nem tudja vállalni a tanyák nélküli játékot (lásd: sírsz), akkor játsszon tanyával.

Ha a feles át tudna lopni a Raktárkulcson, a Könyvtárkulcson és a Bank-okon, hasznos tagjává válhatna a hódtársadalomnak. Ezek mértékének a megállapítása kellene, hogy a fő vonal legyen, mert ez a legkényesebb kérdés.

Takanohana 11-08-2012 14:59

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 300588)
Ha a feles át tudna lopni a Raktárkulcson, a Könyvtárkulcson és a Bank-okon, hasznos tagjává válhatna a hódtársadalomnak.

Már alig várom, hogy Hex neked is elmagyarázza, hogy egyszerűen csak lusta vagy tekercset írni fél évig 200 hekin :)

RastArtist 11-08-2012 15:01

Quote:

Mi az, hogy kaja kell neki? Ha valaki éhezik, akkor tanyát épít. Ha valaki nem tudja vállalni a tanyák nélküli játékot (lásd: sírsz), akkor játsszon tanyával.

Egy félelf életképtelen tanyásan. És mivel az ötödik szint kivételével -de már néha ott is- elég húzós áron megy a gabona, képtelenség fenntartani az országot. Főleg mivel egyenlőre lopni sem tud mit, amiből a kajához szükséges tömérdek pénzt előteremtené.

(Bár lehet én vagyok eltévedve. Mutatnál kérlek egy félelf éplistát ami tanyás, és rendelkezik elegendő tolvajjal-varázslóval és védelemmel? Mondjuk 600 vagy 1000 hekin.)

Szerk.:Közben rájöttem, hogy te a lopást szeretnéd erősíteni, amiből telne neki gabonára. Elnézést a butaságomért, elbambultam.

Dave 11-08-2012 19:02

Quote:

Originally Posted by Merengő (Post 300574)
ekkora hülyeséget rég olvastam. a félelfet akarjuk erősíteni vagy a többi fajt gyengíteni?

a kettő ugyanaz

A feles mindenkinhez képest erősebb lesz
vagy
mindenki gyengébb lesz a a feleshez képest

mi a különbség???

és ha bármilyik is bejön, mi lesz pl gnóm vs óriás? változatlan.

tehát mindegy meliyk végét nézzük a végeredmény ugyanaz!

Dave 11-08-2012 19:11

Quote:

Originally Posted by Takanohana (Post 300578)
Ez bizony elég nagy marhaság. Akkor ugyanilyen logika mentén haszonszerző és ártó hadi akciókat meg csak az ork hajthasson végre??? Ártó vari akciókat meg csak az óriás???

miért kell rögtön sarkítani a dolgokat. ilyenről szó nem volt. sőt azt sem mondtam, hogy az én javaslatom úgy jó ahogy van, hanem ez egy alternatíva...
nem a félelf fajnak olyan előnyöket kell adni, ami másnak nincs meg . Mivel a félelf tolizsra van kitalálva logikus, hogy ott kell nézelődni, hogy mivel lehet felturbózni...
nem klel rögtön hülyézni, teljesen logikus gondolat... nem a kész végeredményt írtam le és nem is kőbe vésve.

Akira 11-08-2012 21:06

Szomorúan tapasztalom azt, hogy ha valaki előáll egy ötlettel -függetlenül milyenségétől- egyből kiforgatják és lefikázzák mígnem személyeskedésbe torkollik az egész... off vége

Nekem van aktív feles országom, az én tapasztalataim mondhatni "frissek".
Éplistát nem rakok be, mert erősen a környezethez igazítom.

Amit tapasztalok:

Pénz:
- a bankos témát nem említeném
- a könyvtárkulcsot sem
- a sziesztát sem
- ha törpöt lopok (raktárkulcs ide vagy oda) szinte semmi nem jön, mindene a piacon van. Max a képzésemhez elegendő fegyót tudom összeszedni, némi kaját meg ha szerencsém van annyi drággakövet amiből tudok morált javítani. Ugyanis a sok lopás simán csinál három piros nyilat lefelé.
- kevés a feles (ember 0) lopható távon belül és a tekit se úgy adják, hogy meggazdagodhatnék belőle. (szar a piac is hozzá)
- hulla... pff említésre se méltó.
- hébe-hóba belefutok egy elfbe vagy egy orkba akiket simán tekizhetek.
Ennyit az anyagiról. A nyugodt esős vasárnap délutáni vegetációhoz elgendő pénzt tudok így összeszedni. De ha jön a vihar...

Harc:
... a mészárt fedezni csak abból a tartalékból tudom, amit pár könnyelmű gnómtól szereztem. (Nem nagy mennyiségről van szó)
- az elbontogatás egy ideig működik de drága is és néha azért aludnom is kell. Reggelente néha vörös az ég alja :S
- mf vagyok és a szöviknél van általában vari aki szépen rendre mérgez (jobb esetben) de általábban felfed. A kezeimet így megkötik.
- ha még is tudok revansot adni akkor: a gyilok az nevetségges (főleg ha a sereg útban van felém), a teki vagy jön vagy nem, a gyújtás sem sokat ér mert közelebb kerül az ellen (persze magas hekin azért bosszantó tud lenni).

Most a lényeg:

Előnyök

a tolvajok készültsége kevésbé csökken akciónként, Ez király: pipa:D
az információszerző varázslatok 10%-kal kevesebb rúnát igényelnek,hááát nem vergődök a földön az örömtől.
védőereje 10%-kal magasabb,Ez is: pipa:D
felfedezéskor 20%-kal magasabb eséllyel talál bányákat, Ez hülyeség...:mad:
a tolvajlás és lakáshelyzet területén elérhető maximum 40%, Ez is pipa:D
a tolvajlási tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb.Ez is hülyeség...:mad:

Hátrányok:

a tanyák termelése 10%-kal kevesebb, Kényelmetlen de megoldható
az adóbevétel 10%-kal alacsonyabb, Ez vicc :D
a támadóerő 10%-kal alacsonyabb, Hullát simán ütök ha kitámad, de ki nem?
a támadó varázslatok 30%-kal több rúnába kerülnek, annyira nem releváns
a tudománytekercsek írása 10%-kal drágább. Ez is vicc :D

Az Árnyak csak annyira jó, hogy spórolhatok egy kevés tolvajt, így kaját is. Mindig csak annyi tolvaj van amennyi szükséges az átlopásokhoz.

Én nem érzem szükségét a hadi úton történő plusszolásnak. A hullákat és az átlag kocsmás óriásokat koppintom. Az ork és gnóm seregeket csak ha balfaszok. De ennek ez a rendje. Igyekszem távolról intézni a dolgaimat.
Ami gond, hogy a tolvajakciók (egy konfliktusnál) szinte semmit nem érnek. Most sokan lehet nevetni fognak, de a gyújtást kivéve mindegyik másikat akár 100%-al hatékonyabban* is el tudnám képzelni: gyilkolást, raktár lopást, tekizést még az emberrablást is. Sőtt azt értem, hogy a varik mérgezhetnek és fel is fedhetnek, de én miért csak ölni tudom őket? Pedig egy alapos rengetés után én is szívesen felfedném az ellen varijait csak, hogy örüljön (bár ez az igény fajtól független).

Szívem szerint inkább emberrel lennék, de nem vagyok annyira mazo, hogy a jelenlegi állapotában bevállalljam akár 5ik szinten is. De mindkét faj csak akkor élheti reneszánszát ha együtt emelkednek vissza.

*ezt akár napszakhoz is lehetne kötni: pl éjszakai órákban poweresebbek a tolvajok. GTM rulez :)

cmaster333 11-08-2012 21:19

Quote:

Originally Posted by Akira (Post 300617)
a varik mérgezhetnek és fel is fedhetnek, de én miért csak ölni tudom őket? Pedig egy alapos rengetés után én is szívesen felfedném az ellen varijait csak, hogy örüljön (bár ez az igény fajtól független).

Ezzel egyetertek mondjuk...

Surranohalal 11-08-2012 21:33

igazából számoltam egy haditoli éplistát feleshez és ha a kajamalusz nem lenne simán lecserélném a gnómot rá felsőbb szinteken..

az nem előnyös hogy napszakhoz legyen kötve az erősödés, bár nekem édes mind1 hánykor akcióznék :)

Pirostraktor 11-09-2012 08:34

Quote:

Originally Posted by Surranohalal (Post 300620)
igazából számoltam egy haditoli éplistát feleshez és ha a kajamalusz nem lenne simán lecserélném a gnómot rá felsőbb szinteken..

az nem előnyös hogy napszakhoz legyen kötve az erősödés, bár nekem édes mind1 hánykor akcióznék :)

Akkor csinálj tf orit. Ott a felesnek előnye is van, mert a gnómnak gyenge a rakikapacitása:D

Surranohalal 11-09-2012 08:38

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300627)
Akkor csinálj tf orit. Ott a felesnek előnye is van, mert a gnómnak gyenge a rakikapacitása:D

tf ori nem éri meg semmilyen orival, kivéve ha éppen hekit duplázol és úgy haladsz...

én csak stabil orikra szoktam éplistát számolni, haladósra fölösleges az annál dinamikusabb nálam

[HTPA]GeeForce 11-09-2012 09:17

Quote:

Ha a feles át tudna lopni a Raktárkulcson, a Könyvtárkulcson és a Bank-okon, hasznos tagjává válhatna a hódtársadalomnak. Ezek mértékének a megállapítása kellene, hogy a fő vonal legyen, mert ez a legkényesebb kérdés.

1. én pl tudnám vállalni a tanyafree felest, de kényelmi szempontból tartok némi tanyát... kevesebbet, mint kéne, így van némi elvándorlásom, de azt emberlopással szoktam fedezni - ez természetesen egyéni stílusjegy, nem minősül senki számára felhívásnak, hogy ilyen országot építsen, nem szeretném 2 hónap múlva azt hallgatni, hogy miattam tönkrement az országa...

2. az átlopásokat én is támogatnám, természetesen nem 100%-os hatékonysággal, mert az - szintén magánvélemény - túl erős lenne. De egy jó 50%-os hatékonyság sokat segítene a félelfnek (mondjuk úgy magyarázva, hogy a tolvajok csak párban, tehát egymást segítve tudnak átjutni a fokozott védelmeken).

Pld: mondjuk egy gnómtól eddig lophattál volna 400 tekercset / ág, de a kulcs miatt 0 tekercset loptál / ág. A módosítás után 200 tekercs jönne / ág.

[HTPA]GeeForce 11-09-2012 09:20

A napszakhoz kötött bónuszokat (és/vagy) maluszokat nem támogatnám. Túl nagy kötöttségekkel járna. Épp az az egyik jó tulajdonsága ennek a játéknak, hogy bármikor is játszd, ugynolyan feltételekkel tudod végezni a dolgod. Nem örülnék neki, ha egy este alvó vagy dolgozó játékos deklaráltan ki lenne rekesztve a feljavított tolvajakciókból.

Pirostraktor 11-09-2012 12:37

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 300630)

2. az átlopásokat én is támogatnám, természetesen nem 100%-os hatékonysággal, mert az - szintén magánvélemény - túl erős lenne. De egy jó 50%-os hatékonyság sokat segítene a félelfnek (mondjuk úgy magyarázva, hogy a tolvajok csak párban, tehát egymást segítve tudnak átjutni a fokozott védelmeken).

Pld: mondjuk egy gnómtól eddig lophattál volna 400 tekercset / ág, de a kulcs miatt 0 tekercset loptál / ág. A módosítás után 200 tekercs jönne / ág.

Én nem tartom jó ötletnek a faji varázslatokon való átlopást. Persze, mindenki csőrét zergeti, hogy a gnómok ott vannak jó sok tekivel, de attól még nem kéne így visszavágni őket.

A 2. pont kombinálva RastArtis bankreformban írt hszével egész tetszetős. kb. 30%os bankátlophatóság, de keresztezve a te javaslatoddal, legalább 2szeres toliérték kell, hogy ezt a maximum 30at elérd.

De az egyszerűség kedvéért lehetne fix értékekkel is. Tehát ha kevesebb mint 2szeres a fölényed, akkor max 10%ot hagy szabadon a bank. 2-3közt 20%. Aki meg nagyon merész sok kocsmás, az 3-4 közt a maxim 30%ot is elhozhatja.

Persze ez a hatékonyság csökkenne ugyanúgy a távolsággal mint eddig. Tehát vagy tartassz kevesebb kocsmát és közelmerészkedsz, vagy többet és távolról lopsz kb ugyanavval a hatékonysággal.

Ez a fullhadikba is belekényszerítene pár kocsmát, ami szerintem reális 'elvárás'. És az óriás is újra felértékelődne.

Takanohana 11-09-2012 13:33

Quote:

Originally Posted by Pirostraktor (Post 300649)
Én nem tartom jó ötletnek a faji varázslatokon való átlopást.

én sem erőltetem a könyvtárkulcs buzerálását, elég lenne a bank is. de azért mégis: melyik más faji vari véd meg valamit 100%-osan? egyáltalán, a kulcs, a szieszta és a tükör ér valamit, az összes többi faji vari jópofa, de ha holnaptól megszűnnének, akkor sem dőlne a kardjába senki.

a földszerzés, vagy a fosztás ellen nincs olyan védelem, ami automtikusan mérsékelné a kárt. nincs olyan, hogy ha tartok 30 tornyot, akkor a sereg nem foglal szinte semmit. (vö. bankkal). olyan meg pláne nincs, hogy ha rajtam van a faji vari, akkor a sereg beüt, de üres kézzel megy haza. (vö.a kulccsal).

de hogy a témánál maradjunk, szüntessük meg az árnyakat, és legyen a felesnek az a faji varija, hogy amikor az aktív, akkor ellene a célország bankjai csak a pénz 50%-át (60%-át, 70%-át) védik. ezzel nem biztos, hogy a felsőbb csoportokban életképes faj válna belőle, (de az szerintem eleve nem is lehetséges, max úgy, ha hadit csinálunk belőle is), de 5-4-3. csoportokban játszhatóbb faj lehetne. én már ennek is nagyon örülnék.

[HTPA]GeeForce 11-09-2012 16:48

Én ezt a bankos sztorit nem erőltetném... bonyolult lenne utánaszámolni, és amúgy se rohangál senki milliárdokkal az országában, csak azér, mert van mondjuk 15 bankja... akinek ennyi pénze van, azt úgyse tolvajlással viszik el, hanem fosztással... Én speciel nem emlékszem, mikor loptam utoljára aranyat a játékban. Biztos vagyok benne, hogy évek óta nem történt ilyen. (Eltekintve ugyebár attól, ha saját országtól loptam anarchista csoportokban. De normálban ilyet nem csináltam...)

Takanohana 11-09-2012 18:13

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 300651)
Én ezt a bankos sztorit nem erőltetném... bonyolult lenne utánaszámolni, és amúgy se rohangál senki milliárdokkal az országában, csak azér, mert van mondjuk 15 bankja... akinek ennyi pénze van, azt úgyse tolvajlással viszik el, hanem fosztással... Én speciel nem emlékszem, mikor loptam utoljára aranyat a játékban. Biztos vagyok benne, hogy évek óta nem történt ilyen. (Eltekintve ugyebár attól, ha saját országtól loptam anarchista csoportokban. De normálban ilyet nem csináltam...)

na látod, ez tökre igaz. tolvajlással nem lehet pénzt lopni, mert akárhány hekin elég 30 bank, és tökéletesen levédi a pénzt lopás ellen. épp ezen kellene változtatni.

Dave 11-10-2012 12:51

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 300651)

Nem feltétlenül arról van szó, hogy ki mennyi pénzt tart. Ki lopkod ki nem.
Az alap tézis az az, hogy a feles mindenkivel szemben túl nagy hátrányban van, mert amire a felest lehet használni ( lopás ) annak a hatásfoka a 0-hoz konvergál...

ez olyan, mintha azt mondanám neked, hogy adok a kezedbe 1 milliót. Régi pengőben... szépen hangzik, csak sz@rt sem ér..

Akira 11-10-2012 19:38

Azon töprengek, hogy hogyan lehetne pénzhez juttatni a felest, mármint ténylegesen kp-hez. Bevallom ezt a cseréljük le az árnyat és kapjon x% bankopást dolog annyira nem jön be. Túlságosan is célirányos. Más fajt továbbra sem fog bankok miatt (tolvajokkal) pénzhez juttatni.

Mivel elég ~20 bank, hogy levédje a zsetont mindenfajta megerőltetés és erőlködés nélkül -ami tény-, szerintem illenne a valamit- valamiért elvet alkalmazni. Én egy aktív varázslathoz kötném a bankok pénzvédő képességét. Értem ezt úgy, hogy továbbra is meg kell építeni a szükséges számú bankot de csak az aktív varázslat alatt tudnának védelmet nyújtani azok. Nevezzük ezt bután: Bankkulcsnak.

A hulla gondolom automatikusan megkapná ezt a védelmet valamilyen formában.

A feles -vagy akár az összes többi faj is- kaphatna tolvajakcióként: "varázslók felfedése"-t, ami értelem szerűen a varik készültégét vinné le. Mivel tolvajai kevésbé fáradnak egy magas hekin lévő hadist akinek minimál varija van, könnyen zavarba tudna hozni ha az nem tudná megvédeni a pénzét, mert leesett a varázslat készültség meg nincs rá, hogy visszategye.

Illene a feleshez, mert távolról tudna dolgozni, erőfeszítést is igényelne, nem csak az ölébe hullana az az x%, amit korábban említettek előttem, a kevésbé fáradékony tolvajok miatt még pénzlopásra is maradna ereje. Szövi szinten is jó lenne ha lenne valaki, aki kényelmesen le tudná vinni az ellen varijainak készültségét.

Mindemelett a "gyilokrablástolvajlás"-t is meg kell még erősíteni.

All times are GMT +1. The time now is 01:22.