Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1/A-ból való fordulás könnyítése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4200)

Rob 05-21-2010 09:56

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 253298)
Egyáltalán nem általános helyzet. Én pl minden orimmal az idő kisebb részét általában hadizással töltöm, a nagyobbat pedig termeléssel, szövikkel összehangoltan.

úgy is lehet. az eredmény és az aktív játékra fordított idő ugyanannyi csak a különbség az, hogy még te egy félelmetes hírű 5 szemcsis gyilokgépet küldesz nyugdíjba és írod a tekit 200-on fél évig, addig erre nekem külön orim van. ésszerűbb és általánosabb, szerintem:cool:

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 10:07

Nekem jó a 6000-9000 felállás is...
Csak ne változzon állandóan, mint a top%-ok!
Meg ne lehessen befolyásolni, mint a top%-okat!
A fix hektárban az a jó, meglepő módon, hogy fix... :D

Az továbbra sem akceptábilis számomra, miért kell ezen majd állandóan nehezítgetni.. Ez az egész arra megy ki, hogy ne nehezedjen automatikusan... Mert most nehezedik. Most akkor nehezítgessük manuálisan.... :D Biztos én vagyok a hülye, de ez nem fér a fejembe, hogy mire lenne jó.

A 30-40%-kal is az a baj, hogy %-ban van. TEhát egyre többen mennek fel top30-ba meg top40-be, egy idő után elkezd felfelé emelkedni a top30 meg a top40 alja. Ugyanúgy, ahogy most van. SEmmi nem változna meg!

A fix 6000 hektárral az a jó, leírom sokadszor is, hogy a 6000 hektár fölötti országok száma nem befolyásolja a határt! Se nem növeli, se nem csökkenti! Így se könnyebb, se nehezebb nem lesz! - Ez a cél!

Remedy 05-21-2010 10:45

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253303)

A fix 6000 hektárral az a jó, leírom sokadszor is, hogy a 6000 hektár fölötti országok száma nem befolyásolja a határt! Se nem növeli, se nem csökkenti! Így se könnyebb, se nehezebb nem lesz! - Ez a cél!

Miert ne lenne konnyebb? Eddig csoportletszam*0.3 fert bele, ezekutan vegtelen... :)

Paliking 05-21-2010 10:46

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 253295)
Ellenben a fix hektarral az a baj, hogy folyamatosan utan kell majd allitani, es annak, aki nem naprakesz, total atlathatatlan lesz.

Sztem ha max 2400 hekiről indulhat bárki, és mondjuk egy személyiséggel 6-7k hekit kell elérni a forduláshoz, akkor nem fog kelleni állítgatni semmit. Ehhez sztem mindig komoly teljesítményre lesz szüksége a játékosok 95%-ának, hogy elérjék, függetlenül attól, hogy felettük mi történik az orik méretével.
Nem beszélve arról, ha mondjuk személyiségenként plusz 600 hekivel nő a teljesítendő földterület

Padlócsempe 05-21-2010 10:59

Csakhogy ha fix hektár van, akkor jócskán megnő a játékosállomány, így a potenciális célpontok száma, a csoportban lévő gazdasági javak száma, így olcsóbb lesz az egység, miközben könnyebb a haladás. Ezért sokkal könnyebben elérhető lesz a 6k heki 1 év múlva, mint most, ezért állítani kéne. Azzal viszont ott lennénk, ahol most.

Továbbra is a top30-top40 mellett török lándzsát, egyetlen buktatójának azt látom, hogy lehetséges, hogy az elfek továbbra is fedezgetnek a top30-ért, ezért a top40-t is ezek az elfek töltik meg, akik nem akarnak majd lefordulni.

none 05-21-2010 11:06

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 253298)
Egyáltalán nem általános helyzet. Én pl minden orimmal az idő kisebb részét általában hadizással töltöm, a nagyobbat pedig termeléssel, szövikkel összehangoltan.
----

A fix hektár vs %-os vitához hozzátenném hogy jó lenne legalább az 1A-n belül egységesíteni az A-ból fordulás jövendő ill a B-ből fordítás mostani feltételét, mert ha pl előbbinek 6k heki kell, az utóbbinak meg a top30%, a kiszámíthatatlanság jegyében ezek össze is csúszhatnak, ne adj isten a top30% a 6k heki alá is kerülhet.
Tehát szvsz vagy 30% - 40%, vagy pl 6k heki - 9k heki.

fix hekit semmiképp nem támogatom.. azzal elveszik a verseny, ha mindenki 9k-rol forgathat bből.. simán betonozhatnak az elfek még a mostaninál is jobban, mert versenyt se kell fedezniük..:)
de a 6k hekiről lehet lefordulni az könnyen eredményezhetne egy nagy szakadékot 6k és a top30(vagy a felvetett 9k) között.. valahogy ez se tetszene..

Paliking 05-21-2010 12:41

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 253308)
Továbbra is a top30-top40 mellett török lándzsát

nekem ezzel az a bajom, hogy nem old meg semmit, csak eltolja a problémát. lesz két gócpont, a top30 és a top40 határán, és ugyanúgy tolódik fel a top hekije

Paliking 05-21-2010 12:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 253310)
fix hekit semmiképp nem támogatom.. azzal elveszik a verseny, ha mindenki 9k-rol forgathat bből.. simán betonozhatnak az elfek még a mostaninál is jobban, mert versenyt se kell fedezniük..:)
de a 6k hekiről lehet lefordulni az könnyen eredményezhetne egy nagy szakadékot 6k és a top30(vagy a felvetett 9k) között.. valahogy ez se tetszene..

ha különböző személyiségszámhoz különböző heki társul, akkor nem lesz egy ilyen, hogy 6k hekinél megállnak, mert a 2. szemhez 6600 kell, és így tovább. sokkal jobban szét fog húzódni a a mezőny sztem.

Padlócsempe 05-21-2010 13:05

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 253316)
nekem ezzel az a bajom, hogy nem old meg semmit, csak eltolja a problémát. lesz két gócpont, a top30 és a top40 határán, és ugyanúgy tolódik fel a top hekije

Top40-nél miért lenne? Onnan kéthetente forognak le az orik.

Tsobi 05-21-2010 13:07

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 253323)

És a top40% határa most milyen magasságban van?

Padlócsempe 05-21-2010 13:08

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253324)
És a top40% határa most milyen magasságban van?

Durván 7000 heki, de szerintem ha a változás bevezetődne ez leesne 6k heki környékére.

djibron 05-21-2010 15:22

Szerintem majdnem, hogy biztos, hogy nem lesz az ha 40% lenne a határ, hogy reggel felkelek, és a fél csoport lefordult mert mostantól elég lesz a 40%.
És mint mondám lesz egy 40%-os tömörülés ami szintén nem tesz jót a csoportnak.
És még mindig az a baj, hogy nem a kezdők lehetőségével van mérlegelve a lehetőség.

NewJackCity 05-21-2010 15:46

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 253323)

ezzel a top40el annyi a probléma hogy ugyanugy a xaros elf telepesek népesitenék be és ugyanugy nem forognának mert egyszerubb a B-ből
még ugyis ha top30at is kell szerezni tehát 40-nél csak a-bol fordulhatsz és 30-tol a b-bol
ez egy olyan semmilyen megoldás nem lenne
az égvilágon semmi nem változna

Rob 05-21-2010 15:52

Quote:

Originally Posted by NewJackCity (Post 253344)
ezzel a top40el annyi a probléma hogy ugyanugy a xaros elf telepesek népesitenék be és ugyanugy nem forognának mert egyszerubb a B-ből
még ugyis ha top30at is kell szerezni tehát 40-nél csak a-bol fordulhatsz és 30-tol a b-bol

a mondandó oké, de a xaros elf telepesek nevében kérlek, kicsit óvatosabban bánj a jelzőkkel!:mad:

Xeper 05-21-2010 16:40

Én a fix hektárt megszabó megoldásokkal semmiképpen nem értek egyet a korábban már említett okok miatt sem.
Alapvetően a top tolódása nem kellene hogy problémát okozzon, szerintem igenis küzdjön meg a többi fordulni akaró játékossal mindenki, aki kék számot szeretne!
Az egyetlen kérdéses dolog egy frissen érkező számára, hogy hogyan vegye fel a versenyt a nála sokkal régebben feljutó, azóta erre spóroló/fedező játékosokkal. Erre volt javaslatunk az X (top)kör óta A-ban játszók kiszűrése. Szerintem ez az egyetlen célszerű változtatási irány, minden más indokolatlanul változtatna a fordulási követelményeken.

Tsobi 05-21-2010 17:05

Quote:

Ha jól értettem a javaslatot, akkor a top40%-ban csak azok a körök ketyegnének, amik az A-ból való forduláshoz szükségesek. Ha valaki B-ből szeretné forgatni a többi oriját, ugyanúgy a top30%-ot kellene teljesítenie.

djibron 05-21-2010 17:18

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 253347)
Én a fix hektárt megszabó megoldásokkal semmiképpen nem értek egyet a korábban már említett okok miatt sem.
Alapvetően a top tolódása nem kellene hogy problémát okozzon, szerintem igenis küzdjön meg a többi fordulni akaró játékossal mindenki, aki kék számot szeretne!
Az egyetlen kérdéses dolog egy frissen érkező számára, hogy hogyan vegye fel a versenyt a nála sokkal régebben feljutó, azóta erre spóroló/fedező játékosokkal. Erre volt javaslatunk az X (top)kör óta A-ban játszók kiszűrése. Szerintem ez az egyetlen célszerű változtatási irány, minden más indokolatlanul változtatna a fordulási követelményeken.

Én erre meg azt mondom aki elért valamit az A-ban azt miért kellene bántani.
Akkor már igen is ne lehessen a B-ből fordulni.
Mindjárt nagyobb élet lenne.
Nem csak az A-ban de a B álló vize is felkavarodna, mert azért sokan csak csücsülik a 2000 körüket.

Padlócsempe 05-21-2010 17:40

Quote:

Az, hogy nem változna semmi, egyszerűen nem igaz.
Alapból 1300 hekivel lejjebb lenne a top határa.

Xeper 05-21-2010 18:22

Quote:

Originally Posted by djibron (Post 253349)
Én erre meg azt mondom aki elért valamit az A-ban azt miért kellene bántani.

Az én hozzászólásomból hogyan szűrted le, hogy valaki is bántani szeretné őket? :confused:

Dus 05-21-2010 18:22

Hmm, hmm. 1 ötletem lenne, nem több, úgyhogy nem kell aggódni, hogy megint jövök a fasza ötleteim tömkelegével (csak miattad Remy). Ha tetszik, tetszik, ha nem, nem.

Szóval, alapul vettem azt, hogy B-ből ne legyen fordulás, azt is, hogy könnyebb legyen fordulni, és azt is, hogy a magas hekin játszóknak ne kelljen fagyasztani, vagy bármi egyéb. Az ötlet előtt egy kis kifejtés, hogy szerintem mi a gond:

A gond az én meglátásom szerint nem más, mint, hogy a top folyamatosan nő A-ban, és sokan vannak, akik jelenleg ott vannak és forognak B-ből, de nem érdemelnék meg (top környékén lévő elfek).

Az ötlet:

Töröljük el teljes mértékben a B-ből való fordulást. Helyette legyen az, hogy lehetne két országod A-ban. Egy országod, amivel ott játszol, és egy, amivel forogsz. Ezt úgy képzeltem, hogy be lehetne állítani, hogy most Te aktívan szeretnél játszani, vagy forogni (utóbbi az alapbeállítás). Ha az van beállítva, hogy forgás, akkor a top30% elérésével lefordulhatsz onnan. Mivel csak A-ból lehetne fordulni a rengeteg elf eltűnne, és ha lenne továbbra is sok, nem egy helyen tömörülnének, hanem forognának. Ha azt állítod be az országodnak, hogy Te ott szeretnél játszani, akkor felhozhatsz az országod mellé egy másikat. Nyilván itt ügyeskedni kell egy picit, hogy a csalás ne legyen lehetséges. Ezt nem tudom, hogy lehetne pontosan megoldani, de valamilyen formában biztos lehetséges (pl. szükséges X topkör, hogy felhozz 2. országot, és/vagy a két ország között egy fix hektárszámnak kell lennie, stb.), ez még kigondolásra vár. A második országoddal, meg ugyancsak a top30% teljesítésével lefordulhatsz.

A top30%-ba beleszámít mindenki. Az is, aki nem szeretne forogni, így nem fog brutálisan alacsonyra esni a top. Ekkor viszont lehet olyan gond, hogyha a csoport 30%-a szeretne ott játszani (vagy több), akkor nem nagyon lehetne forogni (bár ez most is van). Talán egy olyat lehetne behozni, hogy aki az ott játszást választotta, és X topkörénél többje van, az nem számít bele.

Természetesen, a beállítási lehetőségeket akármikor megváltoztathatod, hogyha csak 1 országod van a csoportban.

És akkor lássuk, hogy szerintem mért jó ez a javaslat:
- Mivel csak A-ból lehetne fordulni, megoldja a fő problémát, miszerint ott van az a fránya elfmocsár, akik tolják felfele a topot.
- Aki ott szeretne játszni, az továbbra is játszhat ott, és közben forogni is tud (ez volt a B-ből való fordulás eltörlésének ellenérve, de így ez megoldva).
- Mivel A-ban top30%-ot kell teljesíteni, ezért nem kapna senki könnyen személyiséget. Bár lehet, hogy hirtelen sokan lefordulnának, és leesne a top, de egy kis idő múlva szépen beállna egy -szerintem- elég magas értékre. És ami fontos: nem nőne folyamatosan.
- Nem kell dekkolni 2K kört B-ben. Helyette 1K kör után lehetne lépni (aki elég gyors hozzá), és további 1K kör után (ismét, aki elég gyors hozzá), fordulhat A-ból (az idő ugyan annyi, ám a játék pörgősebb).
- Ati érve szokott lenni, hogy felesleges szabálybonyolítás. Szerintem egyszerűbb, vagy legalábbis nem nehezebb, mint a mostani, két helyről való fordulásos rendszer.

Hátrány:
- Egyenlőre annyi hátrányt látok, hogy két országod van egy csoportban. Igaz, én úgy látom, hogy semmiben nem különbözik ez attól, mintha valaki ügyesen csal, és úgy van két országa. Csak itt tudja a rendszer, hogy kettő van, ezért talán jobban is lehetne szűrni.

Én nem látok benne buktatót. Elég érthető, és megoldja az összes problémát, ami eddig elhangzott. Nem fix a határ, hanem a játékosoktól függne, és egymással meg kéne küzdeni érte, játszhat az is, aki játszani szeretne, sőt, akár másnak is megjön a kedve, miközben halad felfele. És jelentően pörgősebb lenne a játék.

Várom a véleményeket. :rolleyes:

U.I.: Előre megkérnék mindenkit, hogy a nem építő jellegű hozzászólásoktól kíméljen meg. Lehet, hogy az ötlet nem 100%-os, nem gondolhatok mindenre, ám ezek sokszor javíthatóak, kiküszöbölhetőek. Ha találsz ilyet, akár Te is elgondolkozhatsz rajta, hogy lehetne kijavítani a javaslatot, vagy esetleg normális hangnemben jelzed a problémát, és el tudnak gondolkodni rajta a többiek is.

Padlócsempe 05-21-2010 18:38

Ha hiszed, ha nem, erre tegnap gondoltam én is. Sőt, majdnem nyitottam neki topicot az Általános beszélgetések / Viccek topicban.

Elvben lehetséges lenne, de agyon kéne szabályozni, és még úgy sem lenne tökéletes. Rengeteg visszaélésre adna lehetőséget.

Merengő 05-21-2010 18:55

szerintem le kellene szűrni a kezdőket és nem kezdőket. és én csak a "kezdők"-nek adnék könnyebb fordulási lehetőséget.

a kezdők lehetnének azok, akiknek nincs normál szinten több személyiségű országa, és azoknak az egyszerűség kedvéért lehetne top50 a határ. de B-ből a "kezdők" nem tudnának ezzel a megfeleléssel országot fordítani. ezzel nincs megoldva a top30 emelkedése, de talán némi kedvet adna azoknak akik először járnak A-ban. ha top40 lenne mindenkinek a határ azzal sem oldódna meg semmi, fél év múlva már top50et követelne a nép...

richardka 05-21-2010 19:47

továbbra se értem miért nem jo az hogy legyen egy 6000 heki hogy aki fordulni akar az fordulhasson

a top 30 meg legyen annak aki a B-ből akarja forditani az oriját

már nagyon tulkombináljátok az egészet

a % azaz a 30-40 azért nem jo mert most ma megoldja a poblémát, de egy idő után megint tolodna a az értéke

ja hogy küzdjön meg??
ez hülyeség. 2400-on lehet max lépni de nem mindenki ott lép fel és nem mindenki meg gazdag klánba és nem mindenki lép fel vagyonokkal
van aki mondjuk 2000 hekin lép fel vagy kevesebbel (nem tudom mennyi most a 2-be a top 30)
el kell jutni a 6000 hekire (vagy legyen 7000:D ), az pedig nem piskota egy kis orinak, föleg ha pénze sincs.

most Pl a top 30-ba ami kb legyen 8-9000 heki. Esélye sincs odajusson emberi idöbe

2 lehetőség van
vagy fixre tesszük a fordulást
vagy megemeljük a 2-be lévő max hekit

lassan vagy 5x annyit kell menni hogy top 30-ba kerüljünk az egybe, aránytalan a többi szintett nézem, és pl ha én lennék ilyen helyzetbe lehet inkább hagynám a francba és keresnék másik játékot ahol sikerélményem legyen. Gondolom nem ez a cél.

tessék meg is indokoltam

richardka 05-21-2010 19:52

Quote:

Originally Posted by tisztelet63 (Post 253357)
szerintem le kellene szűrni a kezdőket és nem kezdőket. és én csak a "kezdők"-nek adnék könnyebb fordulási lehetőséget.

a kezdők lehetnének azok, akiknek nincs normál szinten több személyiségű országa, és azoknak az egyszerűség kedvéért lehetne top50 a határ. de B-ből a "kezdők" nem tudnának ezzel a megfeleléssel országot fordítani. ezzel nincs megoldva a top30 emelkedése, de talán némi kedvet adna azoknak akik először járnak A-ban. ha top40 lenne mindenkinek a határ azzal sem oldódna meg semmi, fél év múlva már top50et követelne a nép...

láttam kezdőt kék 3-assal. Legalábbis ahogy viselkedett. Most vagy vette az orit vagy örökölte, de hogy a játékot nem ismerte az fix.

Innentől mi is szürné ki??

Merengő 05-21-2010 20:06

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 253363)
láttam kezdőt kék 3-assal. Legalábbis ahogy viselkedett. Most vagy vette az orit vagy örökölte, de hogy a játékot nem ismerte az fix.

aki vette az oriját annak nem is szeretném megkönnyíteni a fordulást. ha ennyi esze van, hogy más tollával ékeskedik, akkor így járt. ha meg van 3asa annyira láma nem lehetett, ha fel tudott már menni párszor A ban a top30-ba. nem is értem mit dühöngsz..

none 05-21-2010 20:11

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 253363)

miért ne lehetne sajátja? Aban topbafedez elffel és bből forog.. ehhez nem kell tudni játszani..:)

Takanohana 05-21-2010 20:11

arra, hogy mindenki küzdjön meg a kék számért, meg hogy versenyezzen a többi lefordulni vágyóval megint csak a saját példámat tudom felhozni: betonelfként fedezgetek és csaigatempóban haladok a top felé. nem küzdök senkivel, ha nagy ritkán leföldelnek, akkor káromkodva elkönyvelem, hogy egy hónappal megint hosszabb lesz az idő, míg felérek. nem versenyzek, legalábbis nem a szó pozitív értelmében. lesz kék számom előbb-utóbb, csak idő kérdése. az ilyen "küzdésre" való szorításnak mi értelme? nem érzem úgy, hogy hú de kiérdemlem ezzel a plusz személyiséget, a csoportot meg akadályozza a sok hozzám hasonló.

Én továbbra is azt tartanám megoldásnak, hogy a B-ből fordulást hagyjuk így, az A-ból meg lehessen fordulni hagyományosan, az azonnali kék számért, vagy kedvezményesen, top50%-ban eltöltött körök után, de csak második ilyen lefordulás után járjon a kék szám. ez szerintem se nem bonyolult, se nem borítja fel túlzottan a jelenlegi rendszert.

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 21:35

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 253308)
Csakhogy ha fix hektár van, akkor jócskán megnő a játékosállomány, így a potenciális célpontok száma, a csoportban lévő gazdasági javak száma, így olcsóbb lesz az egység, miközben könnyebb a haladás. Ezért sokkal könnyebben elérhető lesz a 6k heki 1 év múlva, mint most, ezért állítani kéne. Azzal viszont ott lennénk, ahol most.

Továbbra is a top30-top40 mellett török lándzsát, egyetlen buktatójának azt látom, hogy lehetséges, hogy az elfek továbbra is fedezgetnek a top30-ért, ezért a top40-t is ezek az elfek töltik meg, akik nem akarnak majd lefordulni.

Ja, aszittem az jó, ha megnő a játékosállomány... Én kérek elnézést. :D

Egyébként valóban. megnő a potenciális célpontok száma is! Navégre! Lesz értelme 1/A-nak! Lesz kit ütni! Ollé!
Olcsóbb lesz az egység? És? Fedezgess csak. Fogom, aztán leverem rólad. Mert végre lesz értelme hadizni normálisan. Nem 70% barakkos orkokkal...
Mivel nem lesz élet-halál kérdése 1-200 heki elvesztése, időbel a betonklánok is fellazulnak, illetve nem jön létre több, mert minek? Hiszen könnyebb lesz haladni felfelé. Fedezéssel is, meg ütéssel is.
Éppen ezért nem lesz olcsóbb a katona sem a piacon. (Hacsak a paicot a kezükben tartók nem döntenek úgy, hogy lenyomják az árakat... Márpedig ebben az esetben nem a javaslatom a hibás, hanem a piacmágusok...)
Miért lenne olcsóbb? Több ütés lesz, meg több fedezés. Pontosan annyival több ori fog termelni, ahánnyal több lesz a csoportban...
Következésképpen: nem lesz olcsóbb a katona. Ha meg igen, az nem a játékosállomány megnövekedése miatt.

Miért érzem úgy, hogy akik jelenleg a top-ban vannak, azoknak valahol mélyen egyáltalán nem érdekük, hogy mások is odakerüljenek?
Többek között mert ha % módosítás történik, akkor az a problémát nem oldja meg... Nem értem mire jó egy olyan javaslat, ami még csak nem is befolyásolja a jelenlegi helyzetet.

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 21:40

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253348)
Ha jól értettem a javaslatot, akkor a top40%-ban csak azok a körök ketyegnének, amik az A-ból való forduláshoz szükségesek. Ha valaki B-ből szeretné forgatni a többi oriját, ugyanúgy a top30%-ot kellene teljesítenie.

Valóban. Csak azt nem veszi senki észre, hogy ha %-ban van megadva, akkor rohadtul mindegy, hogy a top40-ben vagy a top30-ban vagyok bent. Mert a top40 alját MINDENKÉPPEN emelem...

Nem értem, miből gondoljátok, hogy ha az elfek betömörülnek a top30-ba, hogy B-ből foroghassanak, akkor az miért nem lesz hatással a top40-re... Felhúzzák a top40 alját.
Tehát a csoport egyre nehezebbé válik. (Lásd: jelenlegi helyzet.)

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 21:42

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 253350)
Az, hogy nem változna semmi, egyszerűen nem igaz.
Alapból 1300 hekivel lejjebb lenne a top határa.

1 hétig? 2? esetleg 1 hónapig? És aztán?
Nyílna egy új topic ilyen címmel: "1/A-ból való fordulás könnyítése 2.".
Köszi. :D

Padlócsempe 05-21-2010 21:53

Ezért kéne a top40-top30-as ötletet kombinálni azzal, hogy aki több mint 5k (vagy más érték) óta a top30 tagja, az kiesik a top30 számításából.

Az olyanokat hagyjuk már, hogy ne lehessen B-ből fordulni. Juss fel 15000 hektárra és akkor mondd, hogy de jó lenne 2000 körönként 1000 körre szk-ra mennie 10-ből 8 klántagnak.

A top-nak pedig egyáltalán nincs szerintem érdeke ezzel az egésszel kapcsolatban. Akármilyen módosítás történik, a legjobbak ott maradnak az első helyeken.

Nagyon úgy tűnik, hogy sosem lesz ennek a témának megoldása, ahogy fél éve és egy éve sem volt a hasonló topicokban :(

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 22:08

Én nem mondtam, hogy szűnjön meg a B-ből fordulás.
Én is onnan forognék. Pusztán azért, mert a játék csúcsa az 1/A, és ha ott elérek valami nagyot, nem szívesen fordulnék le onnan, hogy fél évig újra ott se legyek.
Igen. A B-ből fordulnék, és igenis kiverekedném magamnak a top helyet A-ban.

Egy valamit nem akarok. Ezzel magamnak, és másoknak ellehetetleníteni a játékát.
Hiszen ennek semmi értelme, ha heti 3x fedezgetnem kell, hogy egyáltalán top-ban maradjak. Ráadásul, egy újonnan A-ba érkező játékosnak kezd esélytelen lenni a top.
Ha nem kőgazdagként lépek fel, tulajdonképpen már most is vért izzadhatok a top-ért. Ha egyáltalán valaha is elérem...
Ez az, amit a %-os változtatás nem old meg. Mert a % folyamatosan emelkedik. Hiába lesz 40% a 30%-ból. És? 1 hónap múlva ott lesz a top40 alja, ahol most a top30 van... Ezért mondtuk Jack-el, hogy nem old meg semmit. (Kiegészítem: Nemo ld meg semmit, kivéve az első nagyon szűk időt, ami tulajdonképpen elhanyagolható.)

A top-oknak van a legnagyobb érdeke. Hiszen aki top-ban van, és B-ből forgatja a kis kék 4-5-6-akármennyi oriját, annak NEM érdeke, hogy könnyítve legyen az A. Egész egyszerűen mert akkor másnak is lesz majd beláltható időn belül sokszemes orija. És akkor az övék már nem lesz olyan menő, mint most... Ha ez nem érdek, nem tudom mi az. :)

Tsobi 05-21-2010 22:12

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253377)
A top-oknak van a legnagyobb érdeke. Hiszen aki top-ban van, és B-ből forgatja a kis kék 4-5-6-akármennyi oriját, annak NEM érdeke, hogy könnyítve legyen az A. Egész egyszerűen mert akkor másnak is lesz majd beláltható időn belül sokszemes orija. És akkor az övék már nem lesz olyan menő, mint most... Ha ez nem érdek, nem tudom mi az. :)

Ezt Te sem gondolod komolyan. :)

-Fegya- 05-21-2010 22:20

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 253355)
Az ötlet:

Töröljük el teljes mértékben a B-ből való fordulást. Helyette legyen az, hogy lehetne két országod A-ban.

Nekem tetszik ez az ötlet. A visszaélések elkerülése érdekében azt kéne megkötni, hogy a két ország csak azonos klánban lehet. Így szabályosan tudja segíteni egymást a két ori.
Szerintem semmi szükség sincs arra, hogy a tulaj nyilatkozzon arról, hogy melyik orival akar majd fordulni. Amelyik teljesíti a fordulás feltételét, az fordulhat.

Szerintem kicsit gondolkodjatok el rajta...

Pool 05-21-2010 22:41

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 253379)
Nekem tetszik ez az ötlet. A visszaélések elkerülése érdekében azt kéne megkötni, hogy a két ország csak azonos klánban lehet. Így szabályosan tudja segíteni egymást a két ori.
Szerintem semmi szükség sincs arra, hogy a tulaj nyilatkozzon arról, hogy melyik orival akar majd fordulni. Amelyik teljesíti a fordulás feltételét, az fordulhat.

Szerintem kicsit gondolkodjatok el rajta...

Már ne haragudj Fegya, de neked minden, ami szar tetszik itt + a legnagyobb marhaságaid vannak...
A játék szabályai kimondják, hogy egy csoportban csak 1 országod legyen szabályosan...
Most akkor csaljunk?
De ennyi erővel legyen már lejjebb is két ori egy csopiban, így megoldja két ember 1 szövi ügyeit...

Nemrég jelentetted ki, hogy Te már nem akarsz játszani + akartál csak úgy "nézelődő ori" lenni A-ban, akkor miért nem csak nézelődsz itt is?

Nem volt elég a felfedezés megváltoztatása? :)

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 22:46

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253378)
Ezt Te sem gondolod komolyan. :)

De. (rövid)

Pool 05-21-2010 22:50

Sose éreztem magam menőnek, hogy már 5-6-7-8 szemes orim van, de most már kihúzom magam :)
Sztem ezen nem múlik, könnyebb vele, de nem ez a lényeg....

[HTPA]GeeForce 05-21-2010 23:20

Nem tudom mit kell ezen félreérteni. Felröppentek itt olyan vélemények, hogy minden maradjon így, ahogy van. Sőt, hogy nem lenne gond, ha nehezedne...
Egyik véleménye se kis oris csóróktól származott...

Ez nem azt jelenti, hogy minden sokszemes, meg TOP-os azt akarja, hogy egyre nehezebb legyen az A. De vannak olyanok, akik szerintem nem örülnek, hogyha könnyítve lenne, mert úgy érzik, akkor az ő munkájuk kevesebbet ré majd.
Ez nem igaz.
Egy normális, emberi állapotot kéne teremteni. Ehhez a jelnlegi helyzeten könnyíteni kell! Azért, mert most hétről-hétre nehezedik! És már most is kínkeserves! Mi lesz 1 év múlva? Meg 3 év múlva?
Szerintetek ki fog nekiállni új játékosként hódítózni, ha kap egy 200 hektáros országot, 100.000 arannyal, majd elkezd játszani, eljut 300 hekire, meg 10.000.000 aranyra, majd eljut B-be, 2400 hektárra, és mondjuk 2-3 mrd-re, aztán lép A-ba, és kiderül, hogy 20.000 hektár a top30 alja? Odaütni magát nem tudja? És oda fedeznie magát 1.000.000.000.000 ? :D
Szerintem abbahagyja. Én abbahagynám. Ami esélytelen, az esélytelen. Nincs mit szépíteni rajta.

Tsobi 05-21-2010 23:24

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 253382)
De. (rövid)

De miért állna a sokszemes oritulajoknak érdekében az, hogy elvetnek egy olyan javaslatot, ami másokat is több személyiséghez juttat?

Ha már a Megbeszélések részben felesleges és céltalan megalomániát szeretnél látni, akkor ajánlom figyelmedbe a szabi alatt el nem férő lakosok ügyéről szóló topicot, ahol bizony ékes példáját találod mindegy egyes ANARCH-os hozzászólásban.

[HTPA]GeeForce 05-22-2010 00:08

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 253385)
De miért állna a sokszemes oritulajoknak érdekében az, hogy elvetnek egy olyan javaslatot, ami másokat is több személyiséghez juttat?

Ha már a Megbeszélések részben felesleges és céltalan megalomániát szeretnél látni, akkor ajánlom figyelmedbe a szabi alatt el nem férő lakosok ügyéről szóló topicot, ahol bizony ékes példáját találod mindegy egyes ANARCH-os hozzászólásban.

1. Azt kérdezd meg azoktól, akik a jelenlegi rendszer (msizerint nő a top-ok alja) amradjon így, meg azoktól, akik szerint túl könnyű az A még mindig, nehezítsünk rajta...

2. Gratulálok ahhoz, hogy szerinted céltalan megalománia az, hogy 2 ország problémája miatt nem kíván sokszáz másik ország szívni, mint a torkosborz. :D
Véletlenül sem annak a 2 országnak van megalomániája. Neeeeem. :D De szép összekeverése volt ez a salakanyagnak.

All times are GMT +1. The time now is 05:08.