![]() |
Quote:
Köszi! Azt hiszem leesett. :) |
Hát ez nem matekos feladat, de nem akartam szemetelni máshová, és unatkozok. Itt meg szoktak feladványok megfordulni.
A feladat az, hogy az alábbi pontokat kösd össze úgy 4 egyenes vonallal, hogy nem emeled fel a tollat/ceruzát, és minden ponton csak egyszer lehet áthaladni. Érdemesebb lerajzolni, és úgy próbálgatni. http://kepfeltoltes.hu/thumb/080602/...toltes.hu_.jpg A barátnőm jegyzetéből szedtem, és az van írva, hogy az emberek nagytöbbsége nem tudja megcsinálni. Tehát hajrá! |
Quote:
|
Quote:
És igen, ez tényleg klasszikus :) |
Quote:
|
Ezt ismerem. :)
Szerintem a kreativitást, és a rugalmasságot mérik vele tesztekben... |
Quote:
|
Álalános Pszichológia 4 a "jegyzet". Azt nem akarom leírni, hogy mit mérnek vele, mert vagy 3sor...
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nah vityu szép kis feladvány, igaz most fáradt vok, de amúgy is nehéz sztem...
|
Quote:
http://kepfeltoltes.hu/view/080602/a...toltes.hu_.jpg |
Quote:
|
Azért szerintem hagyd meg másoknak is a lehetőséget, hogy gondolkozzanak :p
|
Quote:
ps: Red, szedd ki legyszi Te is :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ez nem ide tartozik, de máshova nem akartam írni miatta.nem tud valaki egy normális iq tesztet?
|
Quote:
|
Valaki nem tudna ajánlani nekem egy netről letölthető, nemlineáris egyenletrendszert megoldani tudó programot?
|
gyanítom, hogy az Excel-lel is meg lehet oldatni. ha másképp nem, levezeted azt a rövid algoritmust... bár még nem próbáltam, de sztem a Maple is alkalmas erre.
|
Nagyon kis értékekkel kell számolnom(kb. 10^-10 nagyságrendű, sőt még ennél is kisebb), és többedfokú(harmad, negyed, ötöd...) egyenletek szerepelnek benne. Az Excel ilyet is tud?
|
Quote:
igaz, néhol vannak bugok, főleg a 2007-esben, de attól még használható... |
Quote:
|
Quote:
|
Akkor kössz a segítséget! Utánanézek a dolgoknak.
|
Aki ezt megoldja, és megmondja hogy kell az szintén nyerhet egy sört.
A feladat: Hány úton juthatunk el S-ből F-be, ha csak oldalasan szomszédos mezőkre léphetünk, és egy út során minden mezőre legfeljebb egyszer léphetünk. Tehát nem az érdekel, ki tud rá jobb programot írni, az nyeri a sört, aki megmondja hogyan kell papíron és ceruzával leszámolni max 15perc alatt egy ilyen feladatot. Nekem egyelőre csak ötleteim vannak :) Tehát ha én leszek kész előbb, akkor senki nem kap sört, különben meg az első :) http://kepfeltoltes.hu/thumb/080609/...toltes.hu_.jpg |
Quote:
ps: amugy nem kell ra programot irni, egy sima backtrack szerintem jo is lesz :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ezért van a 15perces limit :) Nyilván meg lehet vele csinálni, de nekem jobb kell :) |
Na kijött úgyhogy sört nem adok :)
Aki akarja megpróbálhatja megoldani ;) |
e^(i*pi)+1=0 -t kellene bebizonyítani.
|
Quote:
Kijavítom magam mi a feladat? :) Le kell vezetni az e^(i*x)=cos(x)+i*sin(x)-et? Akkor annyira nem szép, de nem tűnik lehetetlennek :) |
Quote:
(a bizonyítás nem bonyolult, még nekem is sikerült :) ) Ez alapján kész a bizonyítás. |
Quote:
|
Quote:
x helyett most i*x szerepel, felbontottam a jobb oldalt, és kijött :) |
Quote:
nekem amúgy nem volt komplex analízis tantárgyam, de megnéztem az ismim jegyzeteit, és voltak olyan dolgok, hogy eldobtam az agyam azoktól. :) de tény, hogy nagyon érdekes az a rész is. |
All times are GMT +1. The time now is 19:30. |