![]() |
Quote:
|
Quote:
így azért egy kicsit többet kellene számolgatni :D és jóval problémásabb lenne és ha kintt tartaná a sereget esetleg néhány varit-tolit amolyan böffölős fajtaként, egy kis pénzzel és figyelemmel elég jól el lehetne vele lenni |
Quote:
|
valóban nem értelmetlen:)
remekül tudja vele szivatni magát a törpicsek:) mert ha a raksija nincs tele, és a faji is fennt van, akkor a toli ha már egyszer van kapuja, végighúzza tekire, mert nyers alig jön... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Neeeem... én éppen azt mondtam, hogy akkor is játszható volt, amikor nem védte a varázslat a raktáraimat, tehát senki ne mondja nekem, hogy az 50% raktárvédelem mellett használhatatlan a faj. |
Quote:
Mint már írtam a cél egy olyan vari lenne amit érdemes felpakolni. A többi faj mind használja, nélküle azért nehezen élne meg egy gnóm vagy egy óriás. A törpe miért kivétel? Miért nem lehet neki is egy valamelyest hasznos varázslata? Nem gondolom h a tolivédelem és a fantomépület "agyontápolná" de lehet h ezek után már feltenném. |
Quote:
|
Quote:
A Lakivédelmet nem támogatom, a törp nem gnom és ne legyen már 10%-ba sem gnom... Még1 érv nem is lenne túl stílusos:P Írja gyorsabban a tekercseket??? Hisz a törp bányászik? Ez megint nem jó... |
Quote:
Elmondom még egyszer: azt próbáltam elmondani, hogy raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB, mint előtte volt, és ez így jó, szvsz nem kell változtatni rajta. Ha mégis, akkor szerintem SEMMIKÉPPEN ne azzal, hogy a raktárvédelmet növeljük. Csökkenjen a tolvajok készültsége 1%-kal akciónként, vagy ne lássák az épületeit, vagy bármi, de ne a raktárvédelmet növeljük! És ne mondjátok a raktárvédelemért cserébe lelopják a tekercseit: egyrészt van elég pénze hogy újat vegyen az ellopottak helyett, másrészt nehogy már ilyen übertáp fajt akarjatok, amitől alig lehet nyerset és tekercset lopni, ez egészen nevetséges lenne. |
Quote:
+1%-val csökenjen a toli készülije ha törp rakit lop? :rolleyes: Nem mondjuk , h a rakivédelemért cserébe lopják le a tekijeit ,mert sztem azt amugyis megteszik:) Ezért kellene, h a rakikulcsnak legyen értelme, merhamár lelopják tekire, tudjon miből "gyorsan" kp-t csinálni és visszavenni azt... Vagy ne legyen rakikulcs... és legyen helyette, h jobban fáradnak a tolvajok ha törprakit fosztanak.. |
Quote:
A törpi röhögve megtermeli pár kör alatt amit elvisznek a raktárból, ez igazán nem nagy erősítés. Sőt! Ha teszem azt kapott volna 1% ot minden védelmére, akkor is azt mondanád h előtte is jó volt, de ezzel az 1%al nyilván MÉG JOBB, mert nem kérdés h 1%tól is jobb lett. Azaz semmi szükség nincs arra h épkézláb varázslatot kapjon. Ez is egy vélemémy, de nem értem mit látsz a raktárkulcsban ami MÉG JOBB-á tette a törpit. |
Quote:
2. Még egyszer: "raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..." Most próbálom úgy, hogy értsd: "fajivari nélkül is jó faj volt" -> ok. "tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..." -> Nem ok. Tök mindegy, mennyi nyerset visznek. Épp ezért a varázslat semmit sem ér... :o |
Quote:
2. Ezt meg én nem értem: "védtelenül"=ok, (szerinted), "50% védelemmel"=nem ok (szerinted). 3. Ha meg neked tök mindegy, mennyi nyerset visznek, akkor miről beszélünk? |
Quote:
Az előzőbe is akartam pedig írni: Ez a téma egy új, értelmesebb varázslat megvitatásáról szól. |
Quote:
|
Quote:
MErt maga a gondolat nem ok, illuziot kellt az uj játékosokban, hogy igen és emiatt esetleg rosszul játszanak a törpével.. Sztem senkinek nem tök mind1 mennyi nyerset visznek, deha már pazarlom a varijaim készülijét + egyáltalán emiatt megfelelő mennyiságü varit tartok, akkor legyen már értelme a faji varázslatomnak... Jelenleg minden faji varázslatot használnak és jónak tartják, akkor ezzel a rakikulccsal csak van vmi ha beszélünk róla... |
Quote:
Na, de nekem is van egy ötletem, lehet elég durva, de mind1. Mi lenne, ha a törpe faji varázslata kicsit speciálisabb lenne: Olyan varázsltra gondoltam, ami a védők/támadók védő/támadó erejét növeli. De csak a védőkét, nem az íjászokét, és csak a támadókét... :D A varázslat alatt mondjuk kétszeresére nőhetne az értékük. Ezzel kicsit több értelme lenne az előbbi 2 egységnek is, és támadóerőben sem lenne rossz. A varázslat meg mondjuk übersok rúnába, meg készültségbe kerülne. /OFF: a törpől még annyit, hogy a tolvajai jobban fáradása miatt is elvi aggályaim vannak. Szerintem egy pici mukinak jó (jobb) tolvajnak is kéne lennie./ |
Quote:
/OFF: kis muksó, rövid lábak, ugyanakkora táv több lépés neki, így jobban fárad:D/ |
Quote:
Akkor lenne értelme ha a törpöknek nem lehetnének lovasai... ugyse tudnak lovagolni a törpök rendesen... :)) |
Egyetértek, a törpének van a leghasználhatatlanabb faji varija. És még az ipari tekercset is 40%-ig írhatja :)
De azzal is egyetértek, hogy jól játszható a törpe, szóval nem ez a legnagyobb gond a játékban. Inkább gondolkozzatok a hulla erősítésén. :) Nekem azok a korábbi ötletek tetszettek, hogy fáradjon jobban az ellen tolvaja, és a raktár valamint a tekercsek fele védve legyen (esetleg még hozzájöhet a fantomépület), bár akkor meg gömbözés nélkül lehet tudni, hogy ki a törpe, nem mintha nagy ügy lenne gömbözni egy törpét. /Off elvi aggályokkal ne érveljünk ezután se. :) / |
Quote:
Az, hogy egy kis törp támadó ügyesebb lenne, mint egy ló annak lenne köszönhető, hogy rajta van egy spec, faji varázslat, ami mondjuk 2-szeresére :D növeli a fürgeségét. ÉS a törpe támadók lehetnének a legerősebb támadók a játékban!!! :D |
Quote:
|
Quote:
:cool: Egyébként meg csak egy ötlet. |
Quote:
|
Quote:
én inkább maradok a tolik ellen védő faji varázslatok melett, leginkább annál ami nem csak a rakit, hanem a tekiket is fogja. (ha az elvi dolgot akarsz, akkor egyszerüen azért mert a föld alatt laknak és nehezebb onnan kilopni őket.) |
nem támogatom a törp tekircseinek védésére irányulo javaslatokat...
a törp raktárának védelmét kellene növelni max 80%-ig de én a 70%-ot tartanám elfogadhatónak.. esetleg a jelen állapot +a fals éplistaképet adó varázslat... Tehát nem 0-át mutatna az éplista hanem egy megtévesztő adatot.. Persze akkor módosítani kellene a mágiafelderítést, h jelezze h fennt van-e a fajivarázslat ... |
Quote:
Az hogy 36 körre nem lehetne (könnyen) felrakni meg pont arra lenne jó, hogy esetleg többet nézzen messzire. (A törpök meg már nem laknak a föld alatt... ;)) |
Quote:
|
Baromságokat mellőzzük, chat topicban ki lehet élni ezeket a hajlamokat is.
Konkretizáljuk: Kisbér ötlete a legéletképesebb, azaz marad az 50% raktárvédelem, fantomépületek, 15% tolivédelem. Nem változik nagymértékben, nem lesz túl erős. |
Quote:
15% toli védelmet nem támogatom semmikép. |
Quote:
a +15%-os tolivédelemmel már nagyon közelítene az elfhez... szerintem ez így fair: ha egy faj sokat termel, akkor legyen sebezhető tolikkal. tény, hogy nem gyenge idegzetűeknek és nem kezdőknek való faj... amúgy sztem figyelembe kellene venni azokat a dolgokat is, amikről a "Kis felfedezés módosítás" topicban van szó. ott is a törpe faj erősítése a téma akár közvetlen, akár közvetett módon... |
Quote:
|
Quote:
esetleg ha hozzávennénk azt, hogy nem mutatná a lakosságot és a hektárszámot, talán egész érdekes dolgokat lehetne belőle kihozni |
Quote:
OTt a gömb... nehogymár ne mutassa a gömb a lakosságot... hekiszám? 2 szomszádos gömb.. deha számolgatni akarsz ott a pontlista... ???:confused: nem értelek.... |
Quote:
de ha nem lehetne látni azt, hogy hány hekis az ori, és mekkora a lakossága, akkor jóval bajosabb lenne számolni az egyéb épületek mennyiségét és az esetleges üres helyeket is nehezebb lenne megbecsülni - mert csak az értékre támaszkodhatsz, ami két általad nem simert tényezőből adódna össze, nem ismernéd az arányukat és erre alapozva újabb taktikák jöhetnének szóba |
Quote:
Csöbörből vödörbe, :confused: |
Quote:
itt ha van gömb, akkor ugyan úgy számolhatsz a legrosszabb esetre, de pontosan itt sem lehet már nagyon kapni és ha blöfföl egy kiscit, benntart párszáz millát, bankkal, és néhány katit meg kint, akkor elég bajos belőni az épületeket esetleg ha folyamatos emberhiánnyal megy (extra odafigyeléssel :D), akkor mégjoban megtévezheti a kívéncsiskodókat, mert ez mind befolyásolja a számolás egyetlen alapját, az értéket |
All times are GMT +1. The time now is 05:53. |