Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Raktárkulcs helyett más törpe fajivarik: (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=404)

Penya 02-27-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 76319)
nem is értem minek kéne változtatni a fajvarit

Mert van egy faj aminek nincs értelme feltenni a varázslatát? Az összes többi fajnak használható varija van, a törpe miért legyen kivétel? Nem kell itt agyontápolni de egy használható fajvari kijárna a törpinek is. Olyan amit érdemes feltenni mert van vmi hatása.

Andrew 02-27-2007 16:49

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 76331)
Tényleg az a baj ezzel a 0 éplistás javaslattal, hogy szinte az egész éplistája megmondható, ha tudsz körváltás előtt/után gömbözni és lopni (tekercsre, nyersire)...

esetleg a 0 éplistához még az is jöhetne, hogy nem lehetne látni hány hekis, és mennyi embere van
így azért egy kicsit többet kellene számolgatni :D és jóval problémásabb lenne
és ha kintt tartaná a sereget esetleg néhány varit-tolit amolyan böffölős fajtaként, egy kis pénzzel és figyelemmel elég jól el lehetne vele lenni

laci 02-27-2007 16:53

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 76347)
Mert van egy faj aminek nincs értelme feltenni a varázslatát? Az összes többi fajnak használható varija van, a törpe miért legyen kivétel? Nem kell itt agyontápolni de egy használható fajvari kijárna a törpinek is. Olyan amit érdemes feltenni mert van vmi hatása.

Hahaha. Én játszottam törpével, amikor még nem ez volt a spec. varázslata, hanem a gyorsított képzés. A raktárakat SEMMI nem védte (a tolvajokon kívül), és mégis tök jó volt, nagyon bírtam, szóval nekem senki ne mondja, hogy a mostani varázslat értelmetlen.

skiti 02-27-2007 17:21

valóban nem értelmetlen:)
remekül tudja vele szivatni magát a törpicsek:)
mert ha a raksija nincs tele, és a faji is fennt van, akkor a toli ha már egyszer van kapuja, végighúzza tekire, mert nyers alig jön...

Kancsendzönga 02-27-2007 17:36

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76351)
Hahaha. Én játszottam törpével, amikor még nem ez volt a spec. varázslata, hanem a gyorsított képzés. A raktárakat SEMMI nem védte (a tolvajokon kívül), és mégis tök jó volt, nagyon bírtam, szóval nekem senki ne mondja, hogy a mostani varázslat értelmetlen.

Most írja gyorsabban a tekercseket:D

Bea Baba 02-27-2007 21:25

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 76365)
valóban nem értelmetlen:)
remekül tudja vele szivatni magát a törpicsek:)
mert ha a raksija nincs tele, és a faji is fennt van, akkor a toli ha már egyszer van kapuja, végighúzza tekire, mert nyers alig jön...

H ez mien igaz:cool: de szerintem, lehetne valami oasmi varázslata, ami csak kimondottan a lakitekit védeni 1 szintig, mert ugye mindenki ettől fél, és ha a többi tekit nem védené, akkor nem lenne szerintem tápos vari se és megmaradna a tekilopás pénzügyi haszna:)

Meteo 02-27-2007 23:17

Quote:

Látod, épp ezért értelmetlen a raktárkulcs, mert nélküle is jól megvagy... Te magad mondod. :D :D :D

laci 02-28-2007 08:26

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76522)
Látod, épp ezért értelmetlen a raktárkulcs, mert nélküle is jól megvagy... Te magad mondod. :D :D :D

:p :p

Neeeem... én éppen azt mondtam, hogy akkor is játszható volt, amikor nem védte a varázslat a raktáraimat, tehát senki ne mondja nekem, hogy az 50% raktárvédelem mellett használhatatlan a faj.

Penya 02-28-2007 08:34

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76536)

Neeeem... én éppen azt mondtam, hogy akkor is játszható volt, amikor nem védte a varázslat a raktáraimat, tehát senki ne mondja nekem, hogy az 50% raktárvédelem mellett használhatatlan a faj.

De nem ezt mondjuk : ) Arról van szó h fajvari semmit sem ad, míg a többi fajnak elég jelentös előnyöket. Mellesleg megjegyzem h én fel se pakolom, semmi értelme. Inkább vigyen nyersiből többet az nem zavar, minthogy tekizzen. Ha látja h sok nyersi jön van esély rá h azt vigye.

Mint már írtam a cél egy olyan vari lenne amit érdemes felpakolni. A többi faj mind használja, nélküle azért nehezen élne meg egy gnóm vagy egy óriás. A törpe miért kivétel? Miért nem lehet neki is egy valamelyest hasznos varázslata? Nem gondolom h a tolivédelem és a fantomépület "agyontápolná" de lehet h ezek után már feltenném.

Penya 02-28-2007 08:37

Quote:

szóval nekem senki ne mondja, hogy a mostani varázslat értelmetlen.

Nyilván nem teljesen értelmetlen mert vmi haszna van de kb annyi mintha adnánk a hullának 10%al erősebb sereget.

LotR 02-28-2007 08:38

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76536)

Épp azt bizonyítod, h jó volt a rakikulcs nélkül is meg rakikulccsal is hogy ugyanaz rakikulccsal és anélkül, ergo nem ér semmit, mert a törp mástól jó:)

A Lakivédelmet nem támogatom, a törp nem gnom és ne legyen már 10%-ba sem gnom... Még1 érv nem is lenne túl stílusos:P

Írja gyorsabban a tekercseket??? Hisz a törp bányászik? Ez megint nem jó...

laci 02-28-2007 08:47

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76539)
Épp azt bizonyítod, h jó volt a rakikulcs nélkül is meg rakikulccsal is hogy ugyanaz rakikulccsal és anélkül, ergo nem ér semmit, mert a törp mástól jó:)

Grrrrááááááhhh, nem azt mondom, hogy ugyanaz varázslattal vagy nélküle! Most direkt nem értitek meg, vagy én fogalmazok ennyire félreérthetően? :( :(

Elmondom még egyszer: azt próbáltam elmondani, hogy raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB, mint előtte volt, és ez így jó, szvsz nem kell változtatni rajta.

Ha mégis, akkor szerintem SEMMIKÉPPEN ne azzal, hogy a raktárvédelmet növeljük. Csökkenjen a tolvajok készültsége 1%-kal akciónként, vagy ne lássák az épületeit, vagy bármi, de ne a raktárvédelmet növeljük!

És ne mondjátok a raktárvédelemért cserébe lelopják a tekercseit: egyrészt van elég pénze hogy újat vegyen az ellopottak helyett, másrészt nehogy már ilyen übertáp fajt akarjatok, amitől alig lehet nyerset és tekercset lopni, ez egészen nevetséges lenne.

LotR 02-28-2007 08:56

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76540)
Ha mégis, akkor szerintem SEMMIKÉPPEN ne azzal, hogy a raktárvédelmet növeljük. Csökkenjen a tolvajok készültsége 1%-kal akciónként, vagy ne lássák az épületeit, vagy bármi, de ne a raktárvédelmet növeljük!

És ne mondjátok a raktárvédelemért cserébe lelopják a tekercseit: egyrészt van elég pénze hogy újat vegyen az ellopottak helyett, másrészt nehogy már ilyen übertáp fajt akarjatok, amitől alig lehet nyerset és tekercset lopni, ez egészen nevetséges lenne.

Übertáp orit sztem senki nem akar:) (remélem)
+1%-val csökenjen a toli készülije ha törp rakit lop? :rolleyes:

Nem mondjuk , h a rakivédelemért cserébe lopják le a tekijeit ,mert sztem azt amugyis megteszik:)
Ezért kellene, h a rakikulcsnak legyen értelme, merhamár lelopják tekire, tudjon miből "gyorsan" kp-t csinálni és visszavenni azt...
Vagy ne legyen rakikulcs... és legyen helyette, h jobban fáradnak a tolvajok ha törprakit fosztanak..

Penya 02-28-2007 08:58

Quote:

Elmondom még egyszer: azt próbáltam elmondani, hogy raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB, mint előtte volt, és ez így jó, szvsz nem kell változtatni rajta.

Még jobb?
A törpi röhögve megtermeli pár kör alatt amit elvisznek a raktárból, ez igazán nem nagy erősítés. Sőt!

Ha teszem azt kapott volna 1% ot minden védelmére, akkor is azt mondanád h előtte is jó volt, de ezzel az 1%al nyilván MÉG JOBB, mert nem kérdés h 1%tól is jobb lett. Azaz semmi szükség nincs arra h épkézláb varázslatot kapjon.

Ez is egy vélemémy, de nem értem mit látsz a raktárkulcsban ami MÉG JOBB-á tette a törpit.

Meteo 02-28-2007 09:00

Quote:

Grrrrááááááhhh, nem azt mondom, hogy ugyanaz varázslattal vagy nélküle! Most direkt nem értitek meg, vagy én fogalmazok ennyire félreérthetően? :( :(

Elmondom még egyszer: azt próbáltam elmondani, hogy raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB, mint előtte volt, és ez így jó, szvsz nem kell változtatni rajta. ...

1. Ha többen is 'nem értik' amit mondani akarsz, akkor lehet nem a többiekkel van a baj.

2. Még egyszer: "raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..."
Most próbálom úgy, hogy értsd: "fajivari nélkül is jó faj volt" -> ok. "tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..." -> Nem ok. Tök mindegy, mennyi nyerset visznek. Épp ezért a varázslat semmit sem ér... :o

laci 02-28-2007 09:03

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76544)
1. Ha többen is 'nem értik' amit mondani akarsz, akkor lehet nem a többiekkel van a baj.

2. Még egyszer: "raktárkulcs nélkül is egészen jó faj volt, tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..."
Most próbálom úgy, hogy értsd: "fajivari nélkül is jó faj volt" -> ok. "tehát 50% védelemmel nyilvánvalóan MÉG JOBB..." -> Nem ok. Tök mindegy, mennyi nyerset visznek. Épp ezért a varázslat semmit sem ér... :o

1. Akkor elnézést.
2. Ezt meg én nem értem: "védtelenül"=ok, (szerinted), "50% védelemmel"=nem ok (szerinted).
3. Ha meg neked tök mindegy, mennyi nyerset visznek, akkor miről beszélünk?

Meteo 02-28-2007 09:07

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76545)
1. Akkor elnézést.
2. Ezt meg én nem értem: "védtelenül"=ok, (szerinted), "50% védelemmel"=nem ok (szerinted).

Látom a 2. pontot még mindig nem érted.

Az előzőbe is akartam pedig írni:

Ez a téma egy új, értelmesebb varázslat megvitatásáról szól.

laci 02-28-2007 09:13

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76547)
Ez a téma egy új, értelmesebb varázslat megvitatásáról szól.

Na, hát ebben egyetértünk. Én azt próbálom megmagyarázni, hogy ha erősítünk is rajta, akkor sem az 50% növelését kell erőltetni.

LotR 02-28-2007 09:15

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76545)
1. Akkor elnézést.

"védelemmel" = nem ok... mert nem ok, hogy védelemnek nevezzük azt ami alig véd ...
MErt maga a gondolat nem ok, illuziot kellt az uj játékosokban, hogy igen és emiatt esetleg rosszul játszanak a törpével..
Sztem senkinek nem tök mind1 mennyi nyerset visznek, deha már pazarlom a varijaim készülijét + egyáltalán emiatt megfelelő mennyiságü varit tartok, akkor
legyen már értelme a faji varázslatomnak...
Jelenleg minden faji varázslatot használnak és jónak tartják, akkor ezzel a rakikulccsal csak van vmi ha beszélünk róla...

Meteo 02-28-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by laci (Post 76548)
Na, hát ebben egyetértünk. Én azt próbálom megmagyarázni, hogy ha erősítünk is rajta, akkor sem az 50% növelését kell erőltetni.

Egyszerűbb lett volna, ha nem próbálod magyarázni, amit mondani akarsz... :D :D

Na, de nekem is van egy ötletem, lehet elég durva, de mind1.

Mi lenne, ha a törpe faji varázslata kicsit speciálisabb lenne:

Olyan varázsltra gondoltam, ami a védők/támadók védő/támadó erejét növeli. De csak a védőkét, nem az íjászokét, és csak a támadókét... :D A varázslat alatt mondjuk kétszeresére nőhetne az értékük. Ezzel kicsit több értelme lenne az előbbi 2 egységnek is, és támadóerőben sem lenne rossz. A varázslat meg mondjuk übersok rúnába, meg készültségbe kerülne.

/OFF: a törpől még annyit, hogy a tolvajai jobban fáradása miatt is elvi aggályaim vannak. Szerintem egy pici mukinak jó (jobb) tolvajnak is kéne lennie./

Kutyuleee 02-28-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76554)
Egyszerűbb lett volna, ha nem próbálod magyarázni, amit mondani akarsz... :D :D

Na, de nekem is van egy ötletem, lehet elég durva, de mind1.

Mi lenne, ha a törpe faji varázslata kicsit speciálisabb lenne:

Olyan varázsltra gondoltam, ami a védők/támadók védő/támadó erejét növeli. De csak a védőkét, nem az íjászokét, és csak a támadókét... :D A varázslat alatt mondjuk kétszeresére nőhetne az értékük. Ezzel kicsit több értelme lenne az előbbi 2 egységnek is, és támadóerőben sem lenne rossz. A varázslat meg mondjuk übersok rúnába, meg készültségbe kerülne.

/OFF: a törpől még annyit, hogy a tolvajai jobban fáradása miatt is elvi aggályaim vannak. Szerintem egy pici mukinak jó (jobb) tolvajnak is kéne lennie./

sztem hülyeség lenne, mert védelembe így is a tornyos íjj ráver még 4 védőpontot, az meg milyen lenne már hogy egy gyalog törpetámadó vérszemet kapva nagyobbat üt mint egy lovas??? sztem ez hülyeség

/OFF: kis muksó, rövid lábak, ugyanakkora táv több lépés neki, így jobban fárad:D/

LotR 02-28-2007 10:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 76565)
sztem hülyeség lenne, mert védelembe így is a tornyos íjj ráver még 4 védőpontot, az meg milyen lenne már hogy egy gyalog törpetámadó vérszemet kapva nagyobbat üt mint egy lovas??? sztem ez hülyeség

/OFF: kis muksó, rövid lábak, ugyanakkora táv több lépés neki, így jobban fárad:D/

Akkor lenne értelme ha a törpöknek nem lehetnének lovasai... ugyse tudnak lovagolni a törpök rendesen...
:))

Valezius 02-28-2007 10:56

Egyetértek, a törpének van a leghasználhatatlanabb faji varija. És még az ipari tekercset is 40%-ig írhatja :)
De azzal is egyetértek, hogy jól játszható a törpe, szóval nem ez a legnagyobb gond a játékban. Inkább gondolkozzatok a hulla erősítésén. :)

Nekem azok a korábbi ötletek tetszettek, hogy fáradjon jobban az ellen tolvaja, és a raktár valamint a tekercsek fele védve legyen (esetleg még hozzájöhet a fantomépület), bár akkor meg gömbözés nélkül lehet tudni, hogy ki a törpe, nem mintha nagy ügy lenne gömbözni egy törpét.

/Off elvi aggályokkal ne érveljünk ezután se. :) /

Meteo 02-28-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 76565)

Ok, bocs, akkor a védők kaphatnának +9 pontot, azaz össz 13 lenne. Annyi lenne a hátrányuk a tornyos íjászokkal ellen, hogy ugye a torony nem eszik... :)

Az, hogy egy kis törp támadó ügyesebb lenne, mint egy ló annak lenne köszönhető, hogy rajta van egy spec, faji varázslat, ami mondjuk 2-szeresére :D növeli a fürgeségét. ÉS a törpe támadók lehetnének a legerősebb támadók a játékban!!! :D

Valezius 02-28-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76574)
Ok, bocs, akkor a védők kaphatnának +9 pontot, azaz össz 13 lenne. Annyi lenne a hátrányuk a tornyos íjászokkal ellen, hogy ugye a torony nem eszik... :)

Az, hogy egy kis törp támadó ügyesebb lenne, mint egy ló annak lenne köszönhető, hogy rajta van egy spec, faji varázslat, ami mondjuk 2-szeresére :D növeli a fürgeségét. ÉS a törpe támadók lehetnének a legerősebb támadók a játékban!!! :D

Milyen HV-kat lehetne ezután játszani :D De azért nem támogatom. :)

Meteo 02-28-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 76576)
Milyen HV-kat lehetne ezután játszani :D De azért nem támogatom. :)

Mondjuk azt is hozzátettem, hogy ultrabrutálisan sok rúnába, meg készültségbe kerülne, de nem és kéne 36 körre feltenni...

:cool:

Egyébként meg csak egy ötlet.

Valezius 02-28-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76577)
Mondjuk azt is hozzátettem, hogy ultrabrutálisan sok rúnába, meg készültségbe kerülne, de nem és kéne 36 körre feltenni...

Minden faji varázslat 3%-ba kerül, meg szerintem a rúnaigényük is azonos, azt sem támogatom, hogy térjünk el ettől az egységes rendszertől.

Kutyuleee 02-28-2007 11:17

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76574)

vagy egy lóvon elférne 2 törp is és így 10es támadó erejük lenne, az a +9 meg nagyon durva lenne, betonabb lenne mint egy elf, mert tornyok sem kellenek, nem hiszem hogy a faji varinak hadilag kéne erősiteni a törpét. meg amúgyis ellentmondásos, hogy nem tudná 36körre felrakni akkor meg milyen érdemi értelme lenne a védekezésben???

én inkább maradok a tolik ellen védő faji varázslatok melett, leginkább annál ami nem csak a rakit, hanem a tekiket is fogja.

(ha az elvi dolgot akarsz, akkor egyszerüen azért mert a föld alatt laknak és nehezebb onnan kilopni őket.)

LotR 02-28-2007 11:26

nem támogatom a törp tekircseinek védésére irányulo javaslatokat...
a törp raktárának védelmét kellene növelni max 80%-ig de én a 70%-ot tartanám elfogadhatónak..
esetleg a jelen állapot +a fals éplistaképet adó varázslat...
Tehát nem 0-át mutatna az éplista hanem egy megtévesztő adatot..
Persze akkor módosítani kellene a mágiafelderítést, h jelezze h fennt van-e a fajivarázslat ...

Meteo 02-28-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 76581)
vagy egy lóvon elférne 2 törp is és így 10es támadó erejük lenne, az a +9 meg nagyon durva lenne, betonabb lenne mint egy elf, mert tornyok sem kellenek, nem hiszem hogy a faji varinak hadilag kéne erősiteni a törpét. meg amúgyis ellentmondásos, hogy nem tudná 36körre felrakni akkor meg milyen érdemi értelme lenne a védekezésben???

én inkább maradok a tolik ellen védő faji varázslatok melett, leginkább annál ami nem csak a rakit, hanem a tekiket is fogja.

(ha az elvi dolgot akarsz, akkor egyszerüen azért mert a föld alatt laknak és nehezebb onnan kilopni őket.)

Nem lenné feltétlenül betonabb, mert több tanyát kéne tartania, vagy több raktárat a kajának.

Az hogy 36 körre nem lehetne (könnyen) felrakni meg pont arra lenne jó, hogy esetleg többet nézzen messzire.

(A törpök meg már nem laknak a föld alatt... ;))

Killer 02-28-2007 13:08

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76586)
nem támogatom a törp tekircseinek védésére irányulo javaslatokat...
a törp raktárának védelmét kellene növelni max 80%-ig de én a 70%-ot tartanám elfogadhatónak..
esetleg a jelen állapot +a fals éplistaképet adó varázslat...
Tehát nem 0-át mutatna az éplista hanem egy megtévesztő adatot..
Persze akkor módosítani kellene a mágiafelderítést, h jelezze h fennt van-e a fajivarázslat ...

a mágiafelderítés semmi faji varit nem jelez miért pont ezt kellene??

Penya 02-28-2007 13:15

Baromságokat mellőzzük, chat topicban ki lehet élni ezeket a hajlamokat is.

Konkretizáljuk: Kisbér ötlete a legéletképesebb, azaz marad az 50% raktárvédelem, fantomépületek, 15% tolivédelem. Nem változik nagymértékben, nem lesz túl erős.

LotR 02-28-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 76615)

Konkretizáljuk: Kisbér ötlete a legéletképesebb, azaz marad az 50% raktárvédelem, fantomépületek, 15% tolivédelem. Nem változik nagymértékben, nem lesz túl erős.

Szerinted a legéletképesebb:P
15% toli védelmet nem támogatom semmikép.

Bogár 02-28-2007 13:51

Quote:

Penya, ne essél azért túlzásokba te sem. én a B-t mf-ként játszottam végig, és túléltem. nagyon gyakran loptak tekiket tőlem, de így is nagyobb volt a bevételem, mint amennyit elvittek. a hullával, az orkkal, a félelffel és szerintem az emberrel ugyanezt nem tudtam volna megcsinálni. nem hiszem, hogy ilyen sok erősítésre lenne szüksége a törpének. vagy raktárvédelem, vagy pedig fantomépületek.
a +15%-os tolivédelemmel már nagyon közelítene az elfhez... szerintem ez így fair: ha egy faj sokat termel, akkor legyen sebezhető tolikkal. tény, hogy nem gyenge idegzetűeknek és nem kezdőknek való faj...

amúgy sztem figyelembe kellene venni azokat a dolgokat is, amikről a "Kis felfedezés módosítás" topicban van szó. ott is a törpe faj erősítése a téma akár közvetlen, akár közvetett módon...

Meteo 02-28-2007 14:29

Quote:

A fantomépületek szerintem totál felesleges.

Andrew 02-28-2007 15:53

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76632)
A fantomépületek szerintem totál felesleges.

nem lenne ám az olyan rossz :o
esetleg ha hozzávennénk azt, hogy nem mutatná a lakosságot és a hektárszámot, talán egész érdekes dolgokat lehetne belőle kihozni

LotR 02-28-2007 15:59

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 76656)
nem lenne ám az olyan rossz :o
esetleg ha hozzávennénk azt, hogy nem mutatná a lakosságot és a hektárszámot, talán egész érdekes dolgokat lehetne belőle kihozni

milyen lakosságot? :O
OTt a gömb... nehogymár ne mutassa a gömb a lakosságot...
hekiszám? 2 szomszádos gömb.. deha számolgatni akarsz ott a pontlista...
???:confused:
nem értelek....

Andrew 02-28-2007 16:32

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76659)
milyen lakosságot? :O
OTt a gömb... nehogymár ne mutassa a gömb a lakosságot...
hekiszám? 2 szomszádos gömb.. deha számolgatni akarsz ott a pontlista...
???:confused:
nem értelek....

Kisbér kifejtette, hogy a gömbből elég jól ki lehet számolni, hogy miből mennyi épülete van, erre mások azt mondták, hogy akkor a fantomépületek is fölöslegesek lennének

de ha nem lehetne látni azt, hogy hány hekis az ori, és mekkora a lakossága, akkor jóval bajosabb lenne számolni az egyéb épületek mennyiségét és az esetleges üres helyeket is nehezebb lenne megbecsülni - mert csak az értékre támaszkodhatsz, ami két általad nem simert tényezőből adódna össze, nem ismernéd az arányukat

és erre alapozva újabb taktikák jöhetnének szóba

Meteo 02-28-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 76668)
Kisbér kifejtette, hogy a gömbből elég jól ki lehet számolni, hogy miből mennyi épülete van, erre mások azt mondták, hogy akkor a fantomépületek is fölöslegesek lennének

de ha nem lehetne látni azt, hogy hány hekis az ori, és mekkora a lakossága, akkor jóval bajosabb lenne számolni az egyéb épületek mennyiségét és az esetleges üres helyeket is nehezebb lenne megbecsülni - mert csak az értékre támaszkodhatsz, ami két általad nem simert tényezőből adódna össze, nem ismernéd az arányukat

és erre alapozva újabb taktikák jöhetnének szóba

Úgy érzem, ez butított fantomsereg lenne, a mostani butított szieszta helyett.

Csöbörből vödörbe, :confused:

Andrew 02-28-2007 18:13

Quote:

Originally Posted by Meteo (Post 76675)
Úgy érzem, ez butított fantomsereg lenne, a mostani butított szieszta helyett.

Csöbörből vödörbe, :confused:

a bánat tudja... fantomseregnál ha van éplist, pontosan lehet számolni, ill közelítőleg
itt ha van gömb, akkor ugyan úgy számolhatsz a legrosszabb esetre, de pontosan itt sem lehet már nagyon kapni

és ha blöfföl egy kiscit, benntart párszáz millát, bankkal, és néhány katit meg kint, akkor elég bajos belőni az épületeket
esetleg ha folyamatos emberhiánnyal megy (extra odafigyeléssel :D), akkor mégjoban megtévezheti a kívéncsiskodókat, mert ez mind befolyásolja a számolás egyetlen alapját, az értéket

All times are GMT +1. The time now is 05:53.