![]() |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Még mindig nem érzem valósnak a problémát ami miatt változtatni kéne ha a logikánál maradok egyáltalán nem logikus hogy egy ország pontszámába beletartozik a népessége pláne hogy a területének a hetvenszereséig igen azután meg nem.
|
Quote:
Emberhiányos orit vagy kezdő tart aki még hülye a játékhoz, ez van 200 hekin mondjuk az 5. csopiban, és bukik 200-300 egységet, nem nagy munka visszaképezni, lopni, akinek meg már direkt van emberhiánya, az már tud játszani és tudja mi az a foglalkoztatottság, és valszeg nem is az 5. csoportban űzi, mert az elég kellmetlen ha oda már ilyen ori kell. Ugyanúgy menjen el a nép, ahogy azt a normál nem szabi alatt lévő orinál teszi, ez sztem igy lenne korrekt, és úgy érzem az anarchba sem kellenek a ház nélküli, életképtelen 100% barakkos orik, amik már nem a játék élménye és életképessége miatt vannak tartva, hanem másik ori védésére. Ott is legyenek normális országok, mint bárhol máshol. |
Ez a téma kikerült a megfontolás alatt álló javaslatok közül, a mostani módosítások alkalmával nem fog bekerülni.
Olyan fajsúlyú ellenérvek vannak a javaslat ellen, ami miatt teljes újragondolást igényel. |
Quote:
|
Szerintem az is megoldás lehetne, hogy a szabin lévő 50% alatti foglalkoztatottságú országok egész egyszerűen nem számolódnak be a top feltételekbe. Így a pontlistában ugyan benne van, és lehet rá számítani, hogy bármikor előjön, de az irreális népességével nem nehezíti meg mások életét.
|
Quote:
|
Esetleg ha ezek az országok kapnának egy csillagot a nevük mellé, hogy mindenki számára láthatóak legyenek...
|
Quote:
Pedig első olvasásra nekem is tetszett... |
Quote:
|
Quote:
|
Arra gondoltam, hogy lehetne a feljutás oldalon változtatni úgy, hogy ott, ahol ki van írva, hogy a topx %-ból hány kört teljesítettél, be lehetne tenni, hogy a feltétel teljesítéséhez minimum hányadik helyen kell lenni. Akkor viszont számolgatni sem kell. Ez nem egy nagy dolog. Szerintem.
|
Quote:
|
Quote:
Néha már azt érzem, hogy el akarunk menni abba az irányba, hogy csak be kell lépni, és a hód mindent megcsinál helyettünk. Módosítja az intézőt, kellő számú egységet képez, halasztja a seregindítást az utolsó körre, és még számol is nekünk... |
Quote:
Viszont emiatt már nem olyan egyszerű kiszámolni, hogy hol van a top határa, főleg ha mondjuk nem látod a pontlista elejét, és így nem tudod, hogy hány ország neve mellett van csillag. Ezért szükség lenne, hogy a feljutás menüpontban jelölve legyen, hogy hányadik helynél van a top határa. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nem debilnek tartalak, hanem úgy gondolom, hogy nem olvastad el rendesen a hozzászólásokat. És ezt tartom is, ugyanis ezt írtad:
Quote:
Az más kérdés, hogy nem tartod jónak az ötletet, én sem tartom annak. Az egész topic jól indult, egy logikus felvetéssel, hogy a népesség menjen el szabi alatt, ugyanúgy, ahogy a sereg is elmegy. Szerintem egy komoly ellenérv sem érkezett, kár, hogy nem került még be. |
Quote:
Egyébként én is egyetértek az eredeti javaslattal, de "sajnos" az anarchista érvekre nem érkezett komoly ellenérv... |
De miért ne lehetne bevezetni ezt anarchba? Mert ezentúl 100% templom vagy barakk helyett csak 85% lenne, a többi ház?
|
Quote:
|
Már annak idején is elolvastam a dolgokat, és most újra.
Az anarchosoknak ezentúl kell tartaniuk 15% házat, nem tarthatnak 100% barakkot. Ez áll szemben azzal, hogy most megoldanánk egy leendő problémát (olyan helyzetbe kerülhetnek 9-10 szemesek, hogy nem tudják a szabin lévő, az elvándorló, de el nem menő egységek miatt sok ponttú játékosok miatt teljesíteni a topkövetelményeket), egy következetlenséget (szabi alatt a sereg elmegy, a lakosság nem), és egyébként egy szemszúró dolgot (olyanok vannak a csoport első helyein, akik nem megküzdöttek érte, hanem szabi alatt elmentek az egységeik) Bár lehet, hogy nem is annyira leendő ez a probléma, mert nemrég törölt egy 9 szemes, abbahagyta egy másik, és régóta szabin van egy 10 szemes. |
Erre mondják, hogy végig vitte a játékot :)
Szerintem is az anarchosoknak kéne MINDEN szempontból a normál csopikhoz igazodnia és nem fordítva. Lehet, hogy gonosznak hangzik, de így van... A játék fő profilja a normál csopi, a többi más csak alternatíva a hiperaktívoknak (gyors), a "ritkán rákukkantóknak" (lassú) és a csalóknak (anarch). Tisztelet a kivételnek, aki regisztrált az anarchba és nem átdobták! |
Quote:
egy részről Ati nem azt mondta(ha jól értelmeztem), vagy nem csak azt, hogy anarch miatt, hanem a kezdők miatt.. egy 9-10 szemes ori már elég rutinos, hogy megoldja ezt.. egy kezdő viszont szívhat vele.. a többieket meg nem érinti.. (9-10 szemeseknek nagyobb gond lesz ha 3-4 9 szemes lesz azonos csoportban mint ez..) szerintem elég sok vipet tesznek fel anarchból is így eléggé jogossan szólnak bele a játékba azok, aki csak/főleg ott játszanak.. |
aha értem
akkor azért törlik/szabiznak a 9-10 szemesek... biztos egyszerű nekik megoldani, hogy abszolút elsők legyenek egy adott csopiban engem mondjuk nem emiatt zavar, inkább csak a logikátlansága miatt a kezdők meg ne szívjanak vele, mert kb semmi keresnivalójuk a topban, ahol a probléma fennáll a vip kérdésben abszolút igazad lehet (nem tudok statisztikát erre) |
Quote:
|
ez is egy magyarázat, de ne kelljen már egy sokszemes orinak unalmasabb, könnyű csopit választania, azért hogy szintetléphessen
nem beszélve ha 2-3db 9-10 szemes ori is van az adott csopiban de a problémát továbbra is a logikátlanságánál fogva akarom megfogni |
Quote:
a logikátlanság az hogy elmegy a sereg.. de az visszaélésre adna lehetőséget.. az teljessen logikus, hogy a nép nem megy el.. |
Quote:
|
szerintem ez is visszaélés, hogy befokoz X katonát civillé és elmegy szabira...
ha meg neked az a logikus, hogy a nép nem megy el ha nincs hol laknia, akkor én csúnyán keverem a "logikátlansággal" |
Quote:
|
Quote:
|
Lenne egy javaslatom, ami szerint a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad:
Szabadság alatt a lakosság legfeljebb a földterület 15-szöröséig számít bele a pontszámba. (A normál 70-szeres helyett) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 07:12. |