Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Hazban el nem fero lakosok szabin (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3990)

Ati 02-25-2010 13:12

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 242099)
Én amellett vagyok, hogy a tesztidőszakra beférne a keretbe.
Ha tényleg seregnyi ilyen visszajelzés jönne, akkor lehetne rajt' módosítani.

Akinek a tesztidőszak nem tetszik, az meg lesz kérve, hogy menjen szabira. Nem azért lesz megkérve, hogy menjen szabira, hogy minél jobban tönkremenjen az országa közben, hanem azért, hogy ez NE történjen meg.

Paliking 02-25-2010 16:33

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 242100)

Olyan verzióban, hogy szabi alatt vágjuk haza az országát, nem.

És nem lehetne mondjuk azt tenni, hogy aki a teszt verzió előtt elteszi az oriját szabira, annak a tesztidőszak végéig nem történik semmi az orijával? Akkor ha nem válik be,a módosítás, nem történt semmi az orijával. Ha meg beválik, és nem okoz iszonyat problémákat - mint ahogyan azt többen gondoljuk -, akkor a tesztidőszak végén beléphet és átépítheti az oriját az új szabályoknak megfelelően.

Ati 02-25-2010 16:38

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 242156)
És nem lehetne mondjuk azt tenni, hogy aki a teszt verzió előtt elteszi az oriját szabira, annak a tesztidőszak végéig nem történik semmi az orijával? Akkor ha nem válik be,a módosítás, nem történt semmi az orijával. Ha meg beválik, és nem okoz iszonyat problémákat - mint ahogyan azt többen gondoljuk -, akkor a tesztidőszak végén beléphet és átépítheti az oriját az új szabályoknak megfelelően.

Az eredeti javaslatot a MOST szabin lévő országok miatt tette Remy. Ha nem nyúlunk azokhoz az országokhoz, akik miatt ez a javaslat született, akkor kár másokhoz is nyúlni, mert az eredeti jelenséget nem oldja meg úgysem. Annyi történik, hogy Figyelmetlen Pistike országa tönkre lesz vágva mégjobban, mint ahogy alapból lenne, a topos szabis országok pedig maradnak, ahol most vannak.

Serg 02-25-2010 23:34

Még mindig nem érzem valósnak a problémát ami miatt változtatni kéne ha a logikánál maradok egyáltalán nem logikus hogy egy ország pontszámába beletartozik a népessége pláne hogy a területének a hetvenszereséig igen azután meg nem.

Iron 02-26-2010 12:30

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 242099)
Én amellett vagyok, hogy a tesztidőszakra beférne a keretbe.
Ha tényleg seregnyi ilyen visszajelzés jönne, akkor lehetne rajt' módosítani.

Egyet értek Tsobival, a tesztidőszak úgy lett beharangozva, hogy tesztelünk, és akinek ez problémát okoz esetleg fél, az szabizza le az országát, tehát akkor vagy most próbáljuk ki vagy sose. Én amondó vagyok, hogy ami elmegy az menjen el szabi alatt is.

Emberhiányos orit vagy kezdő tart aki még hülye a játékhoz, ez van 200 hekin mondjuk az 5. csopiban, és bukik 200-300 egységet, nem nagy munka visszaképezni, lopni, akinek meg már direkt van emberhiánya, az már tud játszani és tudja mi az a foglalkoztatottság, és valszeg nem is az 5. csoportban űzi, mert az elég kellmetlen ha oda már ilyen ori kell.

Ugyanúgy menjen el a nép, ahogy azt a normál nem szabi alatt lévő orinál teszi, ez sztem igy lenne korrekt, és úgy érzem az anarchba sem kellenek a ház nélküli, életképtelen 100% barakkos orik, amik már nem a játék élménye és életképessége miatt vannak tartva, hanem másik ori védésére. Ott is legyenek normális országok, mint bárhol máshol.

Ati 03-01-2010 17:43

Ez a téma kikerült a megfontolás alatt álló javaslatok közül, a mostani módosítások alkalmával nem fog bekerülni.

Olyan fajsúlyú ellenérvek vannak a javaslat ellen, ami miatt teljes újragondolást igényel.

Gabro 03-02-2010 06:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 243065)
Ez a téma kikerült a megfontolás alatt álló javaslatok közül, a mostani módosítások alkalmával nem fog bekerülni.

Olyan fajsúlyú ellenérvek vannak a javaslat ellen, ami miatt teljes újragondolást igényel.

Sajnálom, remélem később még bekerül.

Paliking 03-10-2010 09:47

Szerintem az is megoldás lehetne, hogy a szabin lévő 50% alatti foglalkoztatottságú országok egész egyszerűen nem számolódnak be a top feltételekbe. Így a pontlistában ugyan benne van, és lehet rá számítani, hogy bármikor előjön, de az irreális népességével nem nehezíti meg mások életét.

Ati 03-10-2010 09:50

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 244387)
Szerintem az is megoldás lehetne, hogy a szabin lévő 50% alatti foglalkoztatottságú országok egész egyszerűen nem számolódnak be a top feltételekbe. Így a pontlistában ugyan benne van, és lehet rá számítani, hogy bármikor előjön, de az irreális népességével nem nehezíti meg mások életét.

Ez teljesen kiszámíthatatlanná tenné már a top30% határát is. Innentől már ezt az eddig teljesen érthető határvonalat sem lehetne meghatározni.

Paliking 03-10-2010 10:15

Esetleg ha ezek az országok kapnának egy csillagot a nevük mellé, hogy mindenki számára láthatóak legyenek...

Dus 03-10-2010 12:48

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 244391)
Esetleg ha ezek az országok kapnának egy csillagot a nevük mellé, hogy mindenki számára láthatóak legyenek...

Kivéve, ha nincsenek a pontlistában.

Pedig első olvasásra nekem is tetszett...

Paliking 03-10-2010 14:10

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 244410)
Kivéve, ha nincsenek a pontlistában.

Pedig első olvasásra nekem is tetszett...

De az most is így van, azzal most sem tudsz számolni...

Dus 03-10-2010 14:15

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 244418)
De az most is így van, azzal most sem tudsz számolni...

De. A csoportlétszám 30%-a a top. Mindegy, hogy látom-e a pontlistát, vagy nem. De ha ilyen csillagozott országok lennének, akkor egész biztosan nem tudnám, hol van pontosan a top határa.

Paliking 03-10-2010 17:43

Arra gondoltam, hogy lehetne a feljutás oldalon változtatni úgy, hogy ott, ahol ki van írva, hogy a topx %-ból hány kört teljesítettél, be lehetne tenni, hogy a feltétel teljesítéséhez minimum hányadik helyen kell lenni. Akkor viszont számolgatni sem kell. Ez nem egy nagy dolog. Szerintem.

Dynosaur 03-10-2010 17:50

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 244444)
Arra gondoltam, hogy lehetne a feljutás oldalon változtatni úgy, hogy ott, ahol ki van írva, hogy a topx %-ból hány kört teljesítettél, be lehetne tenni, hogy a feltétel teljesítéséhez minimum hányadik helyen kell lenni. Akkor viszont számolgatni sem kell. Ez nem egy nagy dolog. Szerintem.

ez így viszont nem hülyeség... és akkor megkülönböztetni sem kell ezeket az országokat, csak egyszerűen nem számolódnak bele, ahogy először felvetetted... :)

vityu 03-11-2010 12:43

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 244444)

Szerintem meg egy stratégiai játéknál nem feltétlenül fontos az, hogy mindent a szájába rágjunk az embereknek. MINDENKI tanulta, hogyan kell %-ot számítani. Ha nem is biztos a képletbe, akkor 3 próbálkozás után sikerülnie kell neki úgyis.
Néha már azt érzem, hogy el akarunk menni abba az irányba, hogy csak be kell lépni, és a hód mindent megcsinál helyettünk. Módosítja az intézőt, kellő számú egységet képez, halasztja a seregindítást az utolsó körre, és még számol is nekünk...

Padlócsempe 03-11-2010 16:21

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244611)
Szerintem meg egy stratégiai játéknál nem feltétlenül fontos az, hogy mindent a szájába rágjunk az embereknek. MINDENKI tanulta, hogyan kell %-ot számítani. Ha nem is biztos a képletbe, akkor 3 próbálkozás után sikerülnie kell neki úgyis.
Néha már azt érzem, hogy el akarunk menni abba az irányba, hogy csak be kell lépni, és a hód mindent megcsinál helyettünk. Módosítja az intézőt, kellő számú egységet képez, halasztja a seregindítást az utolsó körre, és még számol is nekünk...

Te el is olvasod a hozzászólásokat, vagy csak úgy beírogatsz? Arról volt szó, hogy akik úgy vannak szabin, hogy 50% alatti a foglalkoztatottságuk, azok ne számítsanak bele a top%-ba és a pontlistában legyenek kis csillaggal jelölve.
Viszont emiatt már nem olyan egyszerű kiszámolni, hogy hol van a top határa, főleg ha mondjuk nem látod a pontlista elejét, és így nem tudod, hogy hány ország neve mellett van csillag. Ezért szükség lenne, hogy a feljutás menüpontban jelölve legyen, hogy hányadik helynél van a top határa.

Princ 03-11-2010 16:49

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244645)
Viszont emiatt már nem olyan egyszerű kiszámolni, hogy hol van a top határa, főleg ha mondjuk nem látod a pontlista elejét, és így nem tudod, hogy hány ország neve mellett van csillag. Ezért szükség lenne, hogy a feljutás menüpontban jelölve legyen, hogy hányadik helynél van a top határa.

Lehet egyszerűbb lenne kihagyni a számozásból a túl alacsony foglalkoztatottságú orikat. Ettől még ott lennének a pontlistában, a topban köröket is kapnának, csak helyezésük nem lenne. Vagy ez túl alternatív? :)

Padlócsempe 03-11-2010 17:21

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 244651)
Lehet egyszerűbb lenne kihagyni a számozásból a túl alacsony foglalkoztatottságú orikat. Ettől még ott lennének a pontlistában, a topban köröket is kapnának, csak helyezésük nem lenne. Vagy ez túl alternatív? :)

Helyezés nélkül hogyan döntöd el, hogy bent vannak-e a topban és ezért jár-e nekik a top kör?

Princ 03-11-2010 17:47

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244657)
Helyezés nélkül hogyan döntöd el, hogy bent vannak-e a topban és ezért jár-e nekik a top kör?

Úgy mint most. Alap esetben ha csoportlátszám 30%-án belül vannak, akkor jár nekik. Ha a létszám 100, akkor a 30. helyezettet kell megelőzniük.

vityu 03-11-2010 20:13

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244645)
Te el is olvasod a hozzászólásokat, vagy csak úgy beírogatsz? Arról volt szó, hogy akik úgy vannak szabin, hogy 50% alatti a foglalkoztatottságuk, azok ne számítsanak bele a top%-ba és a pontlistában legyenek kis csillaggal jelölve.

Nagyon úgy érzem, hogy teljes mértékben debilnek tartasz. Sajnálom, ki kell ábrándítsalak. Bizony tudok olvasni, és értem is, hogy mit olvasok. Alap hülyeségnek tartom azt, hogy valaki a pontlistában van, de nincs benne :eek: ha ott van, akkor beleszámít a top-ba. Ha nincs, akkor nem és pont. Ennek a hülyeségnek a megoldására kitaláltátok, hogy már azt is elmondja a játék, hogy hányadik helyig kell eljutni ahhoz, hogy benne legyünk a top-ban... Hát ez VICC.

Padlócsempe 03-11-2010 21:02

Nem debilnek tartalak, hanem úgy gondolom, hogy nem olvastad el rendesen a hozzászólásokat. És ezt tartom is, ugyanis ezt írtad:

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 244611)
MINDENKI tanulta, hogyan kell %-ot számítani. Ha nem is biztos a képletbe, akkor 3 próbálkozás után sikerülnie kell neki úgyis.

Miközben arról volt szó, hogy azért van szükség az elérendő helyezés jelzésére, mert nem lehetne kiszámolni. (Mivel nem látod be az egész pontlistát, nem tudhatod, hogy hányan nem számítanak bele a pontlistába)

Az más kérdés, hogy nem tartod jónak az ötletet, én sem tartom annak.

Az egész topic jól indult, egy logikus felvetéssel, hogy a népesség menjen el szabi alatt, ugyanúgy, ahogy a sereg is elmegy. Szerintem egy komoly ellenérv sem érkezett, kár, hogy nem került még be.

Von 03-11-2010 21:08

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244714)
Az egész topic jól indult, egy logikus felvetéssel, hogy a népesség menjen el szabi alatt, ugyanúgy, ahogy a sereg is elmegy. Szerintem egy komoly ellenérv sem érkezett, kár, hogy nem került még be.

Az anarchos ellenérvek bizonyultak komolynak, ha jól emlékszem. Összekapcsolva azzal, hogy nem lesz külön szabály normál ill. anarchos játékra, ami nyilván logikus.
Egyébként én is egyetértek az eredeti javaslattal, de "sajnos" az anarchista érvekre nem érkezett komoly ellenérv...

Padlócsempe 03-11-2010 21:24

De miért ne lehetne bevezetni ezt anarchba? Mert ezentúl 100% templom vagy barakk helyett csak 85% lenne, a többi ház?

Von 03-11-2010 21:46

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 244720)
De miért ne lehetne bevezetni ezt anarchba? Mert ezentúl 100% templom vagy barakk helyett csak 85% lenne, a többi ház?

Hm, ebben nagyon nem vagyok illetékes, talán (?) ha visszaolvasol találsz rá választ, legalábbis gondolom.

Padlócsempe 03-11-2010 22:29

Már annak idején is elolvastam a dolgokat, és most újra.

Az anarchosoknak ezentúl kell tartaniuk 15% házat, nem tarthatnak 100% barakkot.
Ez áll szemben azzal, hogy most megoldanánk egy leendő problémát (olyan helyzetbe kerülhetnek 9-10 szemesek, hogy nem tudják a szabin lévő, az elvándorló, de el nem menő egységek miatt sok ponttú játékosok miatt teljesíteni a topkövetelményeket), egy következetlenséget (szabi alatt a sereg elmegy, a lakosság nem), és egyébként egy szemszúró dolgot (olyanok vannak a csoport első helyein, akik nem megküzdöttek érte, hanem szabi alatt elmentek az egységeik)

Bár lehet, hogy nem is annyira leendő ez a probléma, mert nemrég törölt egy 9 szemes, abbahagyta egy másik, és régóta szabin van egy 10 szemes.

-Ricsi- 03-12-2010 16:07

Erre mondják, hogy végig vitte a játékot :)

Szerintem is az anarchosoknak kéne MINDEN szempontból a normál csopikhoz igazodnia és nem fordítva. Lehet, hogy gonosznak hangzik, de így van...

A játék fő profilja a normál csopi, a többi más csak alternatíva a hiperaktívoknak (gyors), a "ritkán rákukkantóknak" (lassú) és a csalóknak (anarch).

Tisztelet a kivételnek, aki regisztrált az anarchba és nem átdobták!

none 03-12-2010 17:48

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 244819)
Erre mondják, hogy végig vitte a játékot :)

Szerintem is az anarchosoknak kéne MINDEN szempontból a normál csopikhoz igazodnia és nem fordítva. Lehet, hogy gonosznak hangzik, de így van...

A játék fő profilja a normál csopi, a többi más csak alternatíva a hiperaktívoknak (gyors), a "ritkán rákukkantóknak" (lassú) és a csalóknak (anarch).

Tisztelet a kivételnek, aki regisztrált az anarchba és nem átdobták!

bocs de ez úgy hülyeség ahogy van.. :eek:
egy részről Ati nem azt mondta(ha jól értelmeztem), vagy nem csak azt, hogy anarch miatt, hanem a kezdők miatt.. egy 9-10 szemes ori már elég rutinos, hogy megoldja ezt.. egy kezdő viszont szívhat vele.. a többieket meg nem érinti.. (9-10 szemeseknek nagyobb gond lesz ha 3-4 9 szemes lesz azonos csoportban mint ez..)
szerintem elég sok vipet tesznek fel anarchból is így eléggé jogossan szólnak bele a játékba azok, aki csak/főleg ott játszanak..

-Ricsi- 03-12-2010 18:08

aha értem
akkor azért törlik/szabiznak a 9-10 szemesek...

biztos egyszerű nekik megoldani, hogy abszolút elsők legyenek egy adott csopiban

engem mondjuk nem emiatt zavar, inkább csak a logikátlansága miatt

a kezdők meg ne szívjanak vele, mert kb semmi keresnivalójuk a topban, ahol a probléma fennáll

a vip kérdésben abszolút igazad lehet (nem tudok statisztikát erre)

Ati 03-12-2010 18:36

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 244831)
aha értem

Mármint miért? A rossz csoportválastzás miatt? Én is mindig csodálkozom azon, ha egy régóta játszó ország olyan csoportba fordul, ahol evidens, hogy esélytelen a fejlutása, miközben más csoportban simán felmehetne. De a többszemélyiségű országok hibás csoportválasztása miatt ne írjuk már át a játékot.

-Ricsi- 03-12-2010 18:42

ez is egy magyarázat, de ne kelljen már egy sokszemes orinak unalmasabb, könnyű csopit választania, azért hogy szintetléphessen

nem beszélve ha 2-3db 9-10 szemes ori is van az adott csopiban

de a problémát továbbra is a logikátlanságánál fogva akarom megfogni

none 03-12-2010 18:42

Quote:

Originally Posted by Ricsi MUD (Post 244831)
aha értem

biztos egyszerű nekik megoldani, hogy abszolút elsők legyenek egy adott csopiban

engem mondjuk nem emiatt zavar, inkább csak a logikátlansága miatt

a kezdők meg ne szívjanak vele, mert kb semmi keresnivalójuk a topban, ahol a probléma fennáll

a vip kérdésben abszolút igazad lehet (nem tudok statisztikát erre)

teljessen más miatt törölt szabizott a 9 és 10 szemes ori gben.. de ennek semmi köze a témához..
a logikátlanság az hogy elmegy a sereg.. de az visszaélésre adna lehetőséget.. az teljessen logikus, hogy a nép nem megy el..

Remedy 03-12-2010 18:47

Quote:

Originally Posted by none (Post 244836)
teljessen más miatt törölt szabizott a 9 és 10 szemes ori gben.. de ennek semmi köze a témához..
a logikátlanság az hogy elmegy a sereg.. de az visszaélésre adna lehetőséget.. az teljessen logikus, hogy a nép nem megy el..

Miert, egy bezart boltban tobb dolog fer el? Mi ez a butasag? Legalabb akkor ne beszelj logikarol ha koze nincs a temahoz...

-Ricsi- 03-12-2010 18:52

szerintem ez is visszaélés, hogy befokoz X katonát civillé és elmegy szabira...

ha meg neked az a logikus, hogy a nép nem megy el ha nincs hol laknia, akkor én csúnyán keverem a "logikátlansággal"

Ati 03-12-2010 19:09

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244838)
Miert, egy bezart boltban tobb dolog fer el? Mi ez a butasag?

Egy bezárt boltban több dolog fér el, hiszen nem jár be vásárló, lehet pakolni a polcsorok közé is.

none 03-12-2010 19:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 244838)
Miert, egy bezart boltban tobb dolog fer el? Mi ez a butasag? Legalabb akkor ne beszelj logikarol ha koze nincs a temahoz...

egy bezárt boltbol nem mennek el a vásárlók míg ki nem engeded őket..:D

Padlócsempe 03-14-2010 23:42

Lenne egy javaslatom, ami szerint a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad:

Szabadság alatt a lakosság legfeljebb a földterület 15-szöröséig számít bele a pontszámba. (A normál 70-szeres helyett)

Ati 03-15-2010 03:49

Quote:

Originally Posted by Padlócsempe (Post 245084)
Szabadság alatt a lakosság legfeljebb a földterület 15-szöröséig számít bele a pontszámba. (A normál 70-szeres helyett)

Ez azt jelentené, hogy ott vannak az országok szabin a pontlistában, de halvány fogalmad sincs arról, hogy vajon ha visszajönnek, akkor ott lesznek-e, vagy egészen máshol (sokkal feljebb).

Xeper 03-15-2010 04:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 245095)
Ez azt jelentené, hogy ott vannak az országok szabin a pontlistában, de halvány fogalmad sincs arról, hogy vajon ha visszajönnek, akkor ott lesznek-e, vagy egészen máshol (sokkal feljebb).

Egy körváltás erejéig.

Ati 03-15-2010 04:35

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 245097)
Egy körváltás erejéig.

Mi 1 körváltás erejéig? Szabin tovább vannak, és remélhetőleg játékban sem csak 1 körváltás erejéig maradnak szabiról visszajötevel után. :)

All times are GMT +1. The time now is 07:12.