![]() |
Quote:
|
Quote:
Ez olyan fura mentalitas... Akkor is ugyanezt tartanam jonak, ha az egyik legcsorobb klan lennenk, szal ezzel kar peldalozni, barmennyire is gondoljatok/feltetelezitek, nekem egy javaslatom sem az onzoseg szulte. (A masikhoz: sajnos szerintem kb. epp annyi van (eros tulzassal), a W csoport par eve tobb mint 2000 orszagot tartalmazott, most alig 500-at) |
Quote:
A kidobálás megszüntetésével könnyen megtörténhet , hogy több kivált "ütőgép" rááll egy kisebb klánra , ami nem gond . Viszont mivelhogy kidbálni (megfutamodni) nem tudnak az agreszortól és lehet , hogy visszatámadásra is esélytelenek klánban .... Teljesen mindegy miért nem támadnak .... Egyszerűen ott lesznek prédának és nem tudnak mit kezdeni a helyzettel mert sarokba lesznek szorítva .... Néhány hsz-vel korábban tanuló leírta a mike-os esetett tökéletesen igaza van benne !!! Viszont csavarjunk a dolgon egy kicsit :) A kétt előbb említett klánból a támadott klán esetleg némelyik tagja az agreszor közelében van és ő úgy dönt egyéniben megtámadja mégis mert azért bünti nélkül nem akarja hagyni a dolgot . Kitámad az adott ori az agreszorok egyikére befér biztosan mert fullal ment ki :) Viszont az agreszor készül a dologra és elfokoz ..... TEHÁT ESÉLYE SEM LESZ A MÁSIK FÉLNEK !!!! Én megértelek téged miért akarod a kétt témát külön venni .... Viszont bármenyire is fáj neked a kétt téma szorosan összefügg !! Totya |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ennek az a következménye, HOGY KÖZEL ÜRESEN FOGNAK ÁLLNI a támadás után. Hány sereggel verd be? :O Ja, hogy az itt sikongató "kicsi, szegény" klánok nem tartanak benn annyi egységet, hogy értelmesen televehessék magukat, mert fő a termelés :S A földleadási kedvezmény bevezetése előtt aki nem készült fel az esetleges klánakciókra, annak következménye volt. Most annyi a következmény, hogy a külsőn meg kell hallgatni, hogy megint szétdobálták az országokat. Akkor mégis több játékos volt. Akkor kevesebb elf volt, akkor nőtt meg a black dragon is először jelentékennyé. Csak eljutottunk oda, hogy ha egy stratégiai játékban valaki meg akarja szerezni a játék célját, akkor még ő a gonosz... Nem így kell legyen, gyerekek... Egy pár címszóval összefoglalom a játékot: 1. stratégia 2. háborús 3. a "ranglista" alapja a megszerzett földmennyiség Ezzel szemben mi van az A-ban jelenleg? 50-100 full elf klán, a maradék is elf többletű, meg van vagy 10normális vegyes felépítésű klán. Tehát léteznek a játék elfjei, akiknek a megszerzett földmennyiségből fakadó "ranglista" helyezését nem kísérte SEM stratégia SEM háború. Ott vannak a nem elfes felépítésű, kidobálós klánok. Az ő stratégiájuk ez. Viszont hiányzik innen is a háború, és a "ranglistához" szükséges föld megszerzése. És az utolsó brigád a normális felépítésű harcolós klánok. Sajnos nem sok példát látni rájuk. Feltűnt a közönségnek, hogy ők hol vannak általában? A pontlista elején. Mind az országaik, mind a szövetségeik. Mert a "ranglistához" szükséges földet értelmes stratégiával szerzik, amiben megtalálható a háború. |
alternatívákat szeretnél hallani Remy , visszatolnám a kérdést neked :
rátok állt egy klán , védeni nem tudsz , visszatámadás is valószínűleg bukó így vagy úgy, kidobálás nincs. Mondj alternatívákat , mit tennél ? |
Quote:
De ha vedeni sem tud egy klan, es visszatamadni sem, akkor nem valo 1/A-ba, amugy ez lenne a valaszom a kerdesre. |
Tök értelmetlen ez az egész vita, mert a gazdag klánok érdeke az, hogy ne legyen kidobálózás, de ugyanakkor legyen elfokozás. A szegényeknek meg fordítva. Remy, nem hiszem, hogy nem érted az összefüggést. Mit nem lehet ezen érteni? Nektek sok a pénz a klánban, tegyük fel, hogy ránk álltok kicsi és szegény klánra. (Természetesen ez elképzelhetetlen, de maradjunk ennél a példánál) Mi a mi érdekünk? Az, hogy minél kevesebb földet vigyetek, akár 0 hekit. Ezért mit teszünk, hogy legolcsóbban megússzuk? Na mit? Kit teszünk 1-2, esetleg 3 tagot. Ne adj Isten, esetleg úgy hozza a helyzet, hogy egyéniben visszatud menni rátok valamelyikünk. Ti mit tesztek? Na mit? Elfokoz a tagotok, mert ugyi a serege klántámadásban van, de ha elfokoz, akkor megússza. Ergo mi a Ti érdeketek? Az, hogy szűnjön meg a kidobálás, de ugyanakkor az elfokozás maradjon. És milyen érdekes, Te pont ezt az álláspontot véded. Hmmm...
|
Quote:
Még egyszer megkérdezem. Egységet benn tartani egyáltalán nem lehet??? Vagy csak 100k-t egy 2milla barakkhelyű szövetségben? Egy visszatámadáshoz mindig kell legyen elegendő pénz benn. Ha kimegy egy klán bárkire annyi barakkal, amennyi szükséges a teljes átütéshez, és mégsem tudtok annyi egységet összeszedni, akkor át kell értékelni a játékot, mert vagy alig van barakkotok, vagy egységet sem, és pénzt sem tartotok benn... Mi amikor legutóbb szembe támadtunk valakinek, még pénz is maradt benn a klánban, pedig azt a kevés lovastartalékot sem sikerült elérni, ami a piacon volt. Nem kéne elfelejteni, hogy ez egy stratégiai játék... Ha valaki nem tud győzni a másik ellen, akkor az azt jelenti, hogy a másik jobban csinált valamit. Javítani kell rajta, nem a tenyerünket dörzsölgetni, hogy mekkora ászok vagyunk, hogy meging kitoltunk az ellenféllel. |
Szép terjedelmes választ kaptunk Vityutól :) valószínűleg nincs meg az aktuális agresszor klán tagjainak ütés közbeni éplistája, nekem meg vannak...köze nincs a számolgatásodhoz.
amúgy meg a nem tudod védeni nem azt jelenti,hogy nem tudod tele venni magad íjjal hanem azt , hogy az is kevés, Egyébként tudom , hogy az eredeti ötlet nálad valóban a támadó játék preferálása miatt született meg , de nyilvánvalóan van ennek más vonzata is .Ahány ház annyi szokás , és hamar meg lehet találni hogy fordítsunk a javunkra valami új szabályt , ahhoz viszont hogy ezt kihasználhassuk három dolog kell pénz, pénz és pénz..... Végül pedig mostanra már annyira elegem lett abból, hogy várjátok a véleményeket de ha valaki azt írja le, hogy miért ne változzon a szabály azt valahogy a nagyobb klánok tagjai egyetértésben kapják le a tíz körméről, hogy már csak azért sem szeretném a változást. |
Quote:
|
Nem igazán értem ezt a 'maradjon minden a régiben hozzáállást'.
Úgy tűnik nekem, hogy ezeket olyanok írják, akik úgy érzik, hogy ők gyengék, és véletlenül sem akarják felvenni a harcot másokkal, hanem igenis tudjanak elmenekülni. Ez nem valami jó mentalitás. Azzal példálóznak páran, hogy ez a nagy klánokból kivált orkoknak kedvez a leginkább. A Minigunnal az utóbbi idők egyik legkomolyabb kisklánját csináltuk, mégsem volt soha, hogy azt használtuk volna a beütéshez, hogy az anyagi helyzetünknek köszönhetően óriásit fokozzunk, vagy óriásit bontsunk és ezzel biztosítsuk be az ütést. Ugyanúgy, mint bármelyik klán ráálltunk normális távolságból, és utána izgultunk, hogy a stratégiánk jobb-e. Egy óriási bontás és nagy ellensereg esetén megtréfálható az agresszor elég rendesen, sőt, egy kisklán ellen, annak szűkösebb lehetőségei miatt (mivel kevesen vannak, kevés a hozzáférhető kp) még agresszorként is érdemes lehet fellépni ellene, még ha magából a Big Gunból vált is ki. Csak egy kis bátorság és vagányság kell hozzá, és nem attól kell félni, hogy mennyi földet bukhatok. Tudjátok elég lehangoló, hogy akármilyen komolyabb klánütésünkről volt szó a minigun színeiben, állandóan nézegettük, hogy vajon szétdobálták-e a klánt. És ami még lehangolóbb: akármikor egy ütésről kezdenék ábrándozni, jön Remy, hogy 'áá, hagyjad, úgyis kidobálnak mindenkit'. És sajnos így van, nem éri meg azt a 3%-t leadni, hogy aztán fejenként 20 hektárt kapjunk. Vityu megírta a lényeget egy klán felépítésével kapcsolatban: Építsd fel úgy, hogy teljesen ki kelljen támadnia az ellenfélnek, ha át akar ütni, majd ha rádállnak küldj szembe két sereget és bonts alá. Voltam olyan klánban a pékeknél, ahol hisztréria tört ki, mikor ránk állt valaki, most pedig olyanban vagyok, hogy Zoli lenne a legvidámabb ha ránk állna valaki, mert nem kell nekünk menni a földért, hanem ők hozzák. Pedig a pékeknél is volt bőven pénz. Szóval valószínűleg hozzáállás kérdése. Természetesen szűnjön meg az elfokozás is. |
Quote:
ez nem válasz volt :) félremagyarázás |
Quote:
|
Quote:
300k körül voltunk, amikor először találkoztunk egy nagy, aktív, ütögetős klánnal. 600k pontos országra is emlékszem, de 500-as biztosan volt. Azért mondom, hogy nagy, mert nagy országok voltak, egyébként annyi tagos volt alapból, de látszott, hogy volt pénzük, így akár kisklánnak is felfogható. Még csak nem is ők kezdték a harcot, hanem mi. Végül több kláncsata után x lett a végeredmény, és ez kb pont megfelel a legkisebb veszteségnek. És tudod mit nyertem vele? Földet nem, az biztos. Tapasztalatot, hogy hogyan érdemes játszani. |
utolsó összefoglaló hsz-m a témában :)
meggondoltam :)) elég volt :)mégsem írok többet.... :P |
Quote:
|
Quote:
Taktikai kerdesekre meg amugysem fogok valaszolni. :P |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha elveszik a vízipisztolyomat (kidobálás), akkor vegyék már el mások rakétavetőjét is (elfokozás). Ennyi. Felőlem megszűnhet mindkettő, de az se érdekel, ha megmarad. A lényeg, hogy: MINDKETTŐ |
Quote:
Megosztom a véleményem az összes A-s ellenfelemmel, és ahogy megpróbáljátok beállítani: hülyeséget beszélek... Hozzátenném, hogy van benne egy szó. 70% barakk kell akkor is, HA MINDEGYIK ORK... De ha jobban tudod, akkor számold ki, és oszd meg velem. Quote:
Quote:
|
Quote:
Egyébként tudjátok mi a legjobb megoldás a klánnal történő földvesztés ellen? 10 db 30/30-as elf. Ez bezzeg nem tetszik, ugye? Mert a törpe az kell, mi, de menni nem akar majd, ha az éjszaka kiszedik közületek, és a csoport alján áll meg legközelebb... Meg hát nehogy már elffel játsszak, mikor aktív vagyok... Orkot nekem!!! Vááááá... Aztán meg jajj, mi lesz velünk ideállt egy kizárólag támadni képes klán, amelyikben a 2x nagyobb országokat is fel tudjuk mérni, és nincs bennük egy deka torony sem.... jajjmostmi lesz... |
Quote:
Attól, hogy valaki béna és nem tudja megvédeni magát, még nem lesz létjogosultsága annak, hogy egy csata elől veszteségek nélkül el tudjon menekülni a kidobálással. A másik: attól, hogy egy szabályt módosítunk, egyáltalán nem kell módosítani egy tök másikat. Annak a szabálynak is megvan a maga topicja. |
Quote:
A másik: attól, hogy egy szabályt módosítunk, egyáltalán nem kell módosítani egy tök másikat. Annak a szabálynak is megvan a maga topicja |
én csak az nem értem vityu hogy ideirod hogy nem erted hogy lehet hogy vannak akik kidobálnak es nem szembemennek
de kicsivel késobb beirod hogy régen annyi pénz volt a klánotokban hogy 1 orit tudtatok televenni most akkor elfelejtetted hogy mi volt régen, vagy nem ? :D amelyik klánnak van is pénze az sem biztos hogy hozzáfér a dolgaihoz nem tudsz belegondolni milyen ha a fele klán nincs gépnél ? vagy esetleg mindenki gépnél van de elbaxtátok a piacolást és rohadtul nincs elég kp ? lehet ez jol szervezett klánoknál alap dolog de a-ban nem az osszes ország profi játékos es a klánok 1/3ada se jol szervezett azért mert ti kikupálodtatok miert lesz a másikbol hulye mert az ő klánja rosszul szervezett ??????????? én csak és kizárolag a 2 kiskapu egyszerre torténo becsukását tartom elfogadhatonak az abszurd hogy a gazdagok kiskapuja megmaradjon de a szegényebb es rosszul szervezettség miatt kidobálosokét meg becsukjuk ha fontossági sorrendet kéne állitani biztos nem a szegények menekuloutját zárnám be elobb hanem a másikat de sztem is vagy mind2 legyen becsukva, vagy egyik se |
Mielőtt itt olyan sokmindenkiben feltámadna Robin Hood szelleme és a szegények védelmezésére kélne:
Egyetlen olyat sem olvastam még a topicokban, hogy azért dobálta valaki szét a klánt, mert csórók voltak, az ellenfél meg gazdag. Általában a klán pocsék felépítése, vagy a tagok jelen nem léte volt az indok. Mindkettőre más a megoldás, mint ez a kiskapu. Az egyik legnagyobb kidobálást épp a pékek csinálták, pedig ott aztán volt pénz bőven. Ha pedig tuti bukó a csata és ez a kiskapu sincs, akkor bonts egy nagyot és csak fele veszteséged lesz, legközelebb pedig jobban építed fel a klánt. |
Quote:
Ha már beszélsz a nagy klánok elfokozási lehetőségeiről: Én sem tartom jó dolognak az elfokozást, ami már megint nem ez a téma :D. A sikereit a STRATÉGIÁJÁNAK köszönhette. A megálmodott játékstílus vitte őket oda, ahol vannak. Ha a játék ad rá lehetőséget, akkor fokozzon el, nem érdekel, mert megteheti, mert nem a javasasszony imádkozta fel a pontlista felső részére. |
Vityu! Amennyiben nem cél a szegények és elesettek védelme, akkor mi a francnak lett bevezetve a könnyített fordulás A-ból? :)
|
Quote:
az ide irkálok nagy része egy témának tekinti a kettot bárhányszor is irja be valamelyik okos hogy ez nem az a téma mivel egy menekulout bezárásárol van szo ezért addig nyugodtan lehet a másik menekuloutat is ellenérvként felhozni, amég ati máshogy nem rendelkezik ! |
Quote:
Nem politikus vagy véletlenül? |
Quote:
megírtam a véleményem valamiről, néhány órán belül szépen elláttatok tanácsokkal miféle klánt csináljak éplistákkal...., kiderült , hogy nagyon szarul játszom, hogy rettegek a földvesztéstől , nem vagyok hasznos a klánomnak , és valószínűleg az 1/A ba sem vagyok való....érdemes veletek beszélgetni. Nem kell topikot nyitni ha nem bírod az ellenvéleményeket elviselni, erre ott van a klán topikod:D Vannak olyan játékosok a hódban akiktől rosszul esne ez amit leírtál , de szerencsére te nem tartozol ezek közé.;) |
Quote:
Quote:
|
Ahelyett, hogy offolgatnánk itt fociról, nőkről, kocsikról, most megint jön egy kis ellenségeskedés...
|
Quote:
Írtam, hogy 1 országot tudtunk televenni. Nos ez akkor volt, amikor odakerültem. Wolfiék a TOP-ba éréshez feléltek majdnem mindent :) Nekiálltunk termelni, és nem nagyon féltünk az ellentől, mert ugye a pénz az jött lassacskán. Ha 1-2 orkot már tele lehet venni egy 1milla pontos klánnál, akkor az már megér egy szembe küldött sereget, ha max-szal jönnek ki. Az pedig, hogy mennyire szervezett a klán, a vezértől függ. Végig kell gondolni: vagy keres nagyon aktív embereket, akik ha kell éjjel is felkelnek, vagy nagy védelmű klánt csinál. Gnómos-elfest, vagy elfest. És még mindig úgy érzem, hogy A-ban egy ország beéréséhez kb 2000 körre van szükség. Egy klán beéréséhez, gyermekbetegségei levedléséhez 10-15000. |
mekkora problémát okoz az a-s játékban ez a téma? az elmúlt hónapokba nem láttam olyan klánütést amiben ki lettek volna dobálva a tagok a veszteségek csökkentése miatt. a pékek eltünése óta ez szinte teljesen megszünt. az elmúlt fél évben talán 1 ilyen eset történt emlékeim szerint. ezért az egy esetért fél évente kéne szabály módosítani? vagy mert a Big szeretne már végre klántütni? ők az elsők kérem, legyenek már annyira tökösek, hogy így is elboldogulnak. és jajj szegény támadó felek kimennek 3% földért.. ugyan már a ráállást észre is kell venni. mi is meg tudtuk csinálni a pékeknél.. ha mi meg tudtuk csinálni más miért nem tudja? 3szor próbálkoztunk nekünk lehetne a legtöbb okunk a panaszkodásra. sírtok itt, hogy jajj szegénykéim meg sem próbálják mert úgysem jön össze a nagy ütés.. én például azért nem ütök már A-ban mert tök felesleges kimennem úgyis elfokoznak a "kemény harcosok" akik beszélnek a kemény útközbeni csatáról nekem, meg hogy alig várják, hogy harcolhassanak, amikor meg lenne rá lehetőség minden esetben elfokoznak.
Ezt meg akkora hülyeségnek tartom, hogy ha rádállnak, nagy bontással meg szembe küldött sereggel tuti a siker. mert kb ezt írtátok le.. ilyen taktikát lehet a legjobban megszivatni.. nem tudom vityu mit szólnál, ha rádállna a pannon, te bontatnál a klánoddal vagy 100k pontot, küldenél egy sereget a bentlévő klánvagyon háromnegyedéből, mi meg csesznénk kimenni rátok. azzal megoldottad? és itt elvileg egy jólszervezett klánról van szó. ott állnátok szétbonntott orikkal, pénz nélkül, és még sereg is lenne kint. és ti ezt a taktikát javasoljátok kisebb klánoknak. és félreértés ne essék a pannonnál szinte nem tudok olyan helyzetet elképzelni, ha ránkállnának, kitennénk akár 1 tagot is. nem ezért szeretném ha megmaradna így ahogy van. a mi klánunk minden esetre fel van készülve. nem támogatom mert: 1. nem látom akkora problémának az A-s játékban, amiért meg kéne változtatni. 2. amíg elfokozás van a gazdag klánoknak, addig legyen kidobálás a szegényebbeknek. 3. ha változtatás lenne olyan végletek születhetnek a játékban felsőbb rétegében, amik nem biztos, hogy a játék előnyét szolgálnák. 4. úgy beszéltek róla, mintha bármelyik klán megtehetné, pedig nem. ehez minden körben jelenlét kell. 5. úgy érzem ez csak a nagyobb klánok kisklánjait segítené ez a változtatás, ez mondom az itt támogatók pontlistában való elhelyezkedése miatt is. csak egy szűk réteg miatt meg ne. |
Quote:
azt mondod nem alkalmazzák már a kidobálást.. de ennek az is az oka, hogy nagy klánok között elég kicsi a klánmozgás.. a kicsiknél meg nincs minden körben pontlista nézés :) ahogy az elfokozos sem stratégia, úgy a kidobálás sem.. csak egy lehetőség amit akinek van esze alkalmaz, ha úgy adódik.. mindkettő a veszteségek csökkentéséről szól és mindkettőhöz kb csak a jelenlét szükséges.. |
Azert nem alkalmazzak, mert tudva ezt a kiskaput, senki sem szan idot es energiat egy-egy nagyobb klanutes elokeszitesere, tudva, hogy nagy valoszinuseggel ugyis elpocsekolt ido, penz, gondolkodas, es egyseg lenne.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:09. |