Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Tizedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3515)

Ati 06-13-2009 18:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215061)
Ha nem jön közbe semmi, akkor ez a mai terv:

1. Főkontinens bővítése.
  2. Pár új mob. Végignézem, hogy most hol van szerintem lyuk még a listában.

Közbejött, úgyhogy a hibajavítással (?) együtt idáig sikerült ma eljutni.

Erősen tesztelendő, hogy a hiba (egyoldalú támadás) valóban megszűnt-e.

Nem annyira tesztelendő a fagyás, ez inkább csak észrevétel szintjén, ha jelentkezik... Figyelem én is folyamatosan közben, de nem mindig oda nézek.

Még mindig tesztelendő a dupla meghalás, ha valaki találkozik vele, szóljon. (Győződj meg róla, hogy az eseménylista tetején vagy, mert ma engem is megszivatott, hogy lemásztam, és nem értettem mi történik... :))

Ildee 06-13-2009 18:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215145)
Közbejött, úgyhogy a hibajavítással (?) együtt idáig sikerült ma eljutni.

Erősen tesztelendő, hogy a hiba (egyoldalú támadás) valóban megszűnt-e.

Nem annyira tesztelendő a fagyás, ez inkább csak észrevétel szintjén, ha jelentkezik... Figyelem én is folyamatosan közben, de nem mindig oda nézek.

Még mindig tesztelendő a dupla meghalás, ha valaki találkozik vele, szóljon. (Győződj meg róla, hogy az eseménylista tetején vagy, mert ma engem is megszivatott, hogy lemásztam, és nem értettem mi történik... :))

Azóta is elég sok mobot leöltem. És nem történt semmi elhalálozás (egyoldalú támadás) :D:D:D

Ati 06-13-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215146)
Azóta is elég sok mobot leöltem. És nem történt semmi elhalálozás (egyoldalú támadás) :D:D:D

Szuper.

Továbbra is most ez az egyik legfontosabb tesztelendő, úgyhogy amint valaki találkozik ilyennel, légyszi jelezze! Köszi. :)

Ildee 06-13-2009 19:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215156)
Szuper.

Továbbra is most ez az egyik legfontosabb tesztelendő, úgyhogy amint valaki találkozik ilyennel, légyszi jelezze! Köszi. :)

Mi most a goblincuccokat teszteljük :D:D:D

Dus 06-13-2009 20:35

Ha ketten mennek csapatban, és az egyik meghal, akkor továbbra is azt látja az élő, hogy ez mezőn állnak...pedig nem :)

Ildee 06-13-2009 20:36

Dussal csapatban harcoltunk. Mikor meghalt Dus, továbbra is láttam a mezőn a karakterét, pedig HLben volt. Ez fordítva is áll, mikor én haltam meg ő is látott.

Ati 06-13-2009 20:41

Okay, felírva.

Swiss 06-13-2009 20:52

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215165)
Dussal csapatban harcoltunk. Mikor meghalt Dus, továbbra is láttam a mezőn a karakterét, pedig HLben volt. Ez fordítva is áll, mikor én haltam meg ő is látott.

off:

Ez most komoly? Mármint a csapatharc? Így kell ezt gyerek, máris jobb napom van :))))

Ildee 06-13-2009 20:54

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215168)
off:

Ez most komoly? Mármint a csapatharc? Így kell ezt gyerek, máris jobb napom van :))))

Miért ne? :)

Ildee 06-13-2009 20:57

Van itt kard is, vagy feleslegesen törjük magunkat? :)

Ati 06-13-2009 21:21

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215171)
Van itt kard is, vagy feleslegesen törjük magunkat? :)

Goblinoknál nincs kard.

Ildee 06-14-2009 07:47

Észrevétel: Adhatna némi plussz infót az azonosítás varázslat (a megvizsgálomhoz képest ami ugye 0 tanulás), a púderről, napernyőről, óráról stb, azon kívül, hogy mennyi a súlya(ami nem is plussz infó, hiszen eldobom felveszemből kiderül), ha már 2 tanulás az azonosítás.

[HTPA]GeeForce 06-14-2009 10:46

Javaslat:

Ha már úriemberek kerültek be, mint mob, szerintem elég lovagias, jópofa, és reális lenne, ha az úriember az úrihölgy segítségére sietne a bajban.

tehát ha partyznának magyarul.

feltételek:
egy négyzeten kell lennie az Úrhölgynek, és Polgárnak
ha az Úrhölgyet támadod, a Polgár rádtámad
ha a Polgárt támadod, az Úrhölgy nem támad rád (mint most)
ha bármi mást támadsz, egyik se támad rád

tehát csak a Polgár sietne az Úrhölgy segítségére. egyoldalú party.

Ildee 06-14-2009 15:48

Javaslat: A délnyugati kereskedő posztot valahogy meg lehetne úgyis oldani, hogy lehessen rámenni hajóról, kézikocsival, szekérrel. Ez most nem lehetséges. Nekem nagyon úgy tünik, hogy hajóval érdemesebb lesz kereskedni (ha valaki nem tanul mpre), de jelenleg kb 100szor kéne odavissza fordulja, ahhoz hogy 1 millát összeszedjek, az pedig szerintem elég sok fordulást jelent, esetleg ha rábírnék menni a parttól a kereskedő posztra kézikocsival is, az megoldaná a problémát, akkor talán fele annyit kellene forduljak :rolleyes:

Dus 06-14-2009 16:31

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215233)
Javaslat:

Ha már úriemberek kerültek be, mint mob, szerintem elég lovagias, jópofa, és reális lenne, ha az úriember az úrihölgy segítségére sietne a bajban.

tehát ha partyznának magyarul.

feltételek:
egy négyzeten kell lennie az Úrhölgynek, és Polgárnak
ha az Úrhölgyet támadod, a Polgár rádtámad
ha a Polgárt támadod, az Úrhölgy nem támad rád (mint most)
ha bármi mást támadsz, egyik se támad rád

tehát csak a Polgár sietne az Úrhölgy segítségére. egyoldalú party.

Úriember nem egyenlő a Polgárral :p

De amúgy ne siessen a segítségére, mert azért lett berakva az úrhölgy, mert legyen mob ami kicsit erősebb mint a takarító...ha a Polgár a segítségére siet az Úrhölgynek, akkor lőttek ennek (igaz, van, hogy egyedül van az úrhölgy, de akkor is)...

Szerintem ez így jó :rolleyes:

Dus 06-14-2009 16:33

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215250)
Javaslat: A délnyugati kereskedő posztot valahogy meg lehetne úgyis oldani, hogy lehessen rámenni hajóról, kézikocsival, szekérrel. Ez most nem lehetséges. Nekem nagyon úgy tünik, hogy hajóval érdemesebb lesz kereskedni (ha valaki nem tanul mpre), de jelenleg kb 100szor kéne odavissza fordulja, ahhoz hogy 1 millát összeszedjek, az pedig szerintem elég sok fordulást jelent, esetleg ha rábírnék menni a parttól a kereskedő posztra kézikocsival is, az megoldaná a problémát, akkor talán fele annyit kellene forduljak :rolleyes:

De ahhoz hogy tudjál kereskedni kell egy másik kerposzt, amire rá kell tudnod menni a partról kézikocsival, szóval akkor már több kell...szerintem nem túl jó ötlet...A hajó azért jó, hogyha sok karival vagy mondjuk kézikocsi nélkül...

Ati 06-14-2009 18:38

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215210)
Észrevétel: Adhatna némi plussz infót az azonosítás varázslat (a megvizsgálomhoz képest ami ugye 0 tanulás), a púderről, napernyőről, óráról stb, azon kívül, hogy mennyi a súlya(ami nem is plussz infó, hiszen eldobom felveszemből kiderül), ha már 2 tanulás az azonosítás.

Minden lényeges infót megad róla. Tárgy típusa, és ha az semmi olyan, amit harc közben használhatsz, akkor ennyi. Ennél tübbre mire vagy kíváncsi? Hogy mire lehet használni? Ez jó infó lenne, de ezt Neked kell kitalálni. :)

Ati 06-14-2009 18:39

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215250)

Direkt csak a másik kettőhöz lehet hajóval eljutni. :) (Ebből az új még nem kereskedik, az majd holnap lesz beállítva.)

Ati 06-14-2009 18:40

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215259)
De ahhoz hogy tudjál kereskedni kell egy másik kerposzt, amire rá kell tudnod menni a partról kézikocsival, szóval akkor már több kell...szerintem nem túl jó ötlet...A hajó azért jó, hogyha sok karival vagy mondjuk kézikocsi nélkül...

?

A hajón árut is lehet szállítani.

Ati 06-14-2009 18:49

Egyoldalú támadással találkozott-e ma valaki eddig?

Köszi.

Dus 06-14-2009 18:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215278)
?

A hajón árut is lehet szállítani.

Nem mondtam, hogy nem lehetne :cool:

Csak ha sok karakter van, akkor kézikocsi nélkül is sokat bírnak, és együtt is tudnak mozogni...

[HTPA]GeeForce 06-14-2009 18:52

Nem.
Legalábbis ezen moboknál:
Egér, Macska, Kutya, Takarító, Úrhölgy, Polgár, Patkány
:)

Ildee 06-14-2009 18:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215279)
Egyoldalú támadással találkozott-e ma valaki eddig?

Köszi.

Nem, de leöltem vagy 1000 mobot ma, az is biztos :)

Ati 06-14-2009 18:59

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 215280)
Nem mondtam, hogy nem lehetne :cool:

Csak ha sok karakter van, akkor kézikocsi nélkül is sokat bírnak, és együtt is tudnak mozogni...

Az időbeli ráfordítás jóval kevesebb, ha egy karakterrel kereskedsz egyszerre.

Ati 06-14-2009 19:01

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215281)
Nem.
Legalábbis ezen moboknál:
Egér, Macska, Kutya, Takarító, Úrhölgy, Polgár, Patkány
:)

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215282)
Nem, de leöltem vagy 1000 mobot ma, az is biztos :)

Okay, köszi szépen. AKkor ma még mehet főként ennek a nyúzása, és ha nincs vele gond, akkor holnap ugyanezt a módszert kiterjesztem egy régebbi problémára is. (Ami azóta se jelentkezett, legalábbis senki nem írt róla, de azért legyen megcsinálva jól, bármilyen ritkán jön is elő.)

Swiss 06-14-2009 19:35

Nem jelentkezett azóta, még a banditánál sem.

Amúgy most fagyott egyet nálam.

[HTPA]GeeForce 06-14-2009 19:35

Ok:

Totál megfagyott a MUD.
Csata közben megállt a kép, se chat, se semmi.
Nem dob ki.

Úrhölggyel castáztam, magamban (nem csapat).
Elmozogni nem tudok, de térképre váltottam, és a karkater menübe is be tudok lépni.

Ilyet még nem tapasztaltam.

Ildee 06-14-2009 19:38

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215287)
Ok:

Totál megfagyott a MUD.
Csata közben megállt a kép, se chat, se semmi.
Nem dob ki.

Úrhölggyel castáztam, magamban (nem csapat).
Elmozogni nem tudok, de térképre váltottam, és a karkater menübe is be tudok lépni.

Ilyet még nem tapasztaltam.

Nálam is :(

Ildee 06-14-2009 19:47

Ti betudtok már lépni? Én azóta kiléptem, és nem tudok belépni :(:(:mad:

[HTPA]GeeForce 06-14-2009 19:47

megpróbáltam kilépni, és sikerült, de ennyit láttam a játékból:

1 kockás térkép

Swiss 06-14-2009 19:48

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215289)
Ti betudtok már lépni? Én azóta kiléptem, és nem tudok belépni :(:(:mad:

Nálam azt írja már be vagyok lépve pedig restart volt a gépnek...

Ildee 06-14-2009 19:49

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215291)
Nálam azt írja már be vagyok lépve pedig restart volt a gépnek...

Nálam is pontosan ezt írja.

[HTPA]GeeForce 06-14-2009 19:49

ok, sikerült visszalépnem.

a csata folytatódott, ott, ahol abbamaradt... :D
Kicsit érdekes.

Swiss 06-14-2009 19:58

Ati,

van valami külön kritériuma annak, hogy faágat találjak az erdőben, Ildit is megkértem, hogy keressen (sütni akartam egy kis halat vacsira), de Ő sem talált.

Közben a fagyás után volt egy érdekes. Gee1 volt az első belépő, aztán Swiss1,
Gee csak annyit írt re, viszont mikor beléptem Swiss2-vel a chat ablakon Gee nevével rögtön valami mást írt ki. Egyből a közös chatre kattintottam és minden rendben működött. Ildi is meg tudja erősíteni és talán emlékszik mi volt kiírva ;)

Ati 06-14-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215294)
van valami külön kritériuma annak, hogy faágat találjak az erdőben, Ildit is megkértem, hogy keressen (sütni akartam egy kis halat vacsira), de Ő sem talált.

Most utálni fogsz ezért a válaszért... :D

Úgy emlékszem nincs, csak sokszor kell keresni, hogy találj (véletlenszerű találat).

De ezt nem erősítem meg tényleges kód alapján, mert olyna hulla vagyok, hogy ma nem kapcsolok be fejlesztői gépet.

Ha nem sikerül találni, akkor légyszi holnap is tedd fel majd ugyanezt a kérdést. :):):)

Ildee 06-14-2009 20:02

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215294)
Ati,

Közben a fagyás után volt egy érdekes. Gee1 volt az első belépő, aztán Swiss1,
Gee csak annyit írt re, viszont mikor beléptem Swiss2-vel a chat ablakon Gee nevével rögtön valami mást írt ki. Egyből a közös chatre kattintottam és minden rendben működött. Ildi is meg tudja erősíteni és talán emlékszik mi volt kiírva ;)

Gee1 tegnapelőtt is ez volt

Ezt láttam :)
Mi ez Ati, álnéven jegyzetelsz? :D:D:D

Ildee 06-14-2009 20:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215295)

Úgy emlékszem nincs, csak sokszor kell keresni, hogy találj (véletlenszerű találat).

De ezt nem erősítem meg tényleges kód alapján, mert olyna hulla vagyok, hogy ma nem kapcsolok be fejlesztői gépet.

Ha nem sikerül találni, akkor légyszi holnap is tedd fel majd ugyanezt a kérdést. :):):)

100 keresésből egy sem hozott eredményt. Bezzeg anno mikor a térképet kerestük... :rolleyes:

Swiss 06-14-2009 20:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 215295)

1. semmi gond

2. megnézzük tutira, mivel elég sokba volt a mutatvány ;)))

Ati 06-14-2009 20:10

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 215286)
Amúgy most fagyott egyet nálam.

Quote:

Originally Posted by [HTPA]GeeForce (Post 215287)
Totál megfagyott a MUD.

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215288)
Nálam is :(

Azt próbáljátok meg, hogy nem léptek ki, csak megvárjátok mi történik. Olyan fagyás nincs, ami eddig volt, ott az én beavatkozásom nélkül addig leállt minden, amíg helyre nem állítottam.

Ati 06-14-2009 20:12

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 215297)
100 keresésből egy sem hozott eredményt. Bezzeg anno mikor a térképet kerestük... :rolleyes:

Most tényleg nem emlékszem, hogy pontosan mi van neki beállítva, de elképzelhető, hogy haladó keresés is kell hozzá.

Most csak emiatt ne tanuld meg, holnap majd megmondom biztosra, csak szóljatok miatta.

All times are GMT +1. The time now is 22:50.