Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Nyolcadik és kilencedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3481)

Ati 05-21-2009 16:56

Aki este bent tud lenni (19-21 között kb...) az légyszi legyen bent, minél több karakterrel. Megyünk zsiványoknál egy kört, de alapvetően térkép és terhelésteszt lenne. Köszi.

Swiss 05-21-2009 17:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212255)
Aki este bent tud lenni (19-21 között kb...) az légyszi legyen bent, minél több karakterrel. Megyünk zsiványoknál egy kört, de alapvetően térkép és terhelésteszt lenne. Köszi.

Leszek... "rövid"

Ildee 05-21-2009 17:43

Sikerült megismételni a chates dolgot, most képet is mellékeltem :)

http://www.kepfeltoltes.hu/view/0905...toltes.hu_.jpg

Dus 05-21-2009 19:09

Csapatban mentünk most, és nem kapcsolódtam be normálisan a csatába, ami azt jelenti, hogy nem támadt rám 1 zsivány sem, vagy max 1...
Akkor is, amikor jóval több volt!

Szerintem olyan későn érek oda, hogy akik először odaértek, azoknak már lement egy csatakör, így nem mint részvevő értem oda, hanem úgy, mintha a csata közepén arra tévedtem volna...Meg kellett Nekem támadnom a zsiványt, ahhoz, hogy harcolhassak (ez volt 3-ból egyszer), vagy, csak 1 zsivány támadott rám, és a halála után egy újabb, stb. (ez volt 3-ból kétszer)...

Ati 05-21-2009 19:15

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212261)
Csapatban mentünk most, és nem kapcsolódtam be normálisan a csatába, ami azt jelenti, hogy nem támadt rám 1 zsivány sem, vagy max 1...
Akkor is, amikor jóval több volt!

Szerintem olyan későn érek oda, hogy akik először odaértek, azoknak már lement egy csatakör, így nem mint részvevő értem oda, hanem úgy, mintha a csata közepén arra tévedtem volna...Meg kellett Nekem támadnom a zsiványt, ahhoz, hogy harcolhassak (ez volt 3-ból egyszer), vagy, csak 1 zsivány támadott rám, és a halála után egy újabb, stb. (ez volt 3-ból kétszer)...

Ha sokan vagyunk, akkor nem támad már rád, mint frissen érkezőre, mert már harcol. Egyelőre felírva, a mai teszt lényege a terhelés-teszt volt, az sikeres volt, sokkal barátibb volt most minden a háttérben, mint pár napja.

Ati 05-21-2009 20:14

Közben egy kis hangos gondolkozás...

A sokrésztvevős csatánál említettétek, hogy iszonyú lassúnak tűnt. Igazából ez nem csoda, hiszen egyetlen kör alatt lemegy aszondja, hogy... 10-en voltunk, mindenki ütött mondjuk körönként átlag 2-t, plusz egy varázslat, az 30 esemény. Volt mondjuk 10-12 zsivány, mindegyik üt 1-et, az körönként már 42 esemény. Az elején mindenki mindenivel csatába áll, az jó esetben 10*12, 120 esemény. Még a körönkénti események (42) se fér ki egyszerre, nemhogy az eleje...

Úgyhogy itt azt hiszem erősen szelektálni kell, hogy mi legyen kiírva, és mi ne, mert hogy a 42 eseményre nem fogsz tudni 3 másodperc alatt reagálni, az hétszentség... :)

Dus 05-22-2009 06:14

Olyan ötltemlenne rá, amit egyszer írtam a bal oldali mobos dobozra. Ha több ugyan olyan mob van, akkor csak 1-et írjon ki, és zárójelben, hogy hány darab van.

Itt is lehetne ilyen.

Pl.: Kivéded a zsivány támadását (8)

És akkor abból a 12 eseményből máris leredukáltunk pár darabot :)

Ugye ez elvileg nem megy akkor, amikor bevitt sebzés van, mert különbözőek akkor az események. De így mehetne:

A zsivány megszúrt (5), összesen xyz életerőt vesztettél!

És ezt akkor, amikor mi támadtunk, így bármennyi ellenfél ellen 2 sor csataesemény az ő körük (még 90 bandita ellen is), és minden körben még egyet nyerünk azzal, hogy a saját támadást is kettőben írjuk...

A csatához való csatlakozásnál, meg legyen csak egy felsorolás:

Csatlakozott a csatához: valaki, valaki, valaki, valaki és valaki

Amikor meg elhaláloznak a mobok, akkor:

xy zsivány meghalt. Összesen xyz tapasztalati pontot kaptál.

Ildee 05-22-2009 06:49

A csatáért 162 tapasztalati pontot és 0 aranyat kapsz.
A jegesmedve élettelenül esik a földre.
Megvágtad a jegesmedvét. 5 életerőt vesztett.
Megvágtad a jegesmedvét. 6 életerőt vesztett.
Kivéded a jegesmedve támadását.
Megvágtad a jegesmedvét. 4 életerőt vesztett.
Megvágtad a jegesmedvét. 7 életerőt vesztett.
Villámcsapást varázsolsz a jegesmedvére.
Megvágtad a jegesmedvét. 3 életerőt vesztett.
Nem sikerült megvágni a jegesmedvét.
A jegesmedve megkarmolt. 26 életerőt vesztettél.
A jegesmedve megkarmolt. 3 életerőt vesztettél.
A jegesmedve megkarmolt. 8 életerőt vesztettél.
A jegesmedve megkarmolt. 13 életerőt vesztettél.
A jegesmedve megkarmolt. 11 életerőt vesztettél.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Jegesmedve

Jegesmedve megtámadott.

Az normális hogy nem írta ki az egyik jegesmacinál, hogy meghalt?

Ildee 05-22-2009 07:05

Ez a kép csata után 2 perccel készült, mindkét jegest megöltem, mégis ott maradtak látható mobként.

Toto 05-22-2009 08:09

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 212273)

Ez a kép csata után 2 perccel készült, mindkét jegest megöltem, mégis ott maradtak látható mobként.

Lehet, hogy spawnolt. Én is tegnap leöltem néhány banditát, és a végén amikor már végeztem hirtelen egy ott maradt.

Ati 05-22-2009 08:46

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212275)
Lehet, hogy spawnolt.

Hogy micsinált? :eek:

Remedy 05-22-2009 11:55

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212276)
Hogy micsinált? :eek:

Arra gondolt, hogy epp akkor szuletett egy uj arra a mezore :)

Ildee 05-22-2009 11:56

Nem tudom mire gondolt Toto, de nem születetett új hiszen egyiket sem tudtam megtámadni.

Ati 05-22-2009 14:02

A mostani frissítés...

... alapvető változásokat nem tartalmaz, csak a tegnapi babramunkás átirogatásokat fejeztem be, amitől már totál zizi vagyok... :) Egy észrevehető változás, hogy a zsiványok (vagy más, automatikusan és azonnal megtámadó mobok) a teljes csapatot megtámadják, a később érkező karaktereket is. Elvileg... Már zúg a fejem ahhoz, hogy kipróbáljam, úgyhogy ezt ki kéne majd... Aztán ha nem így van, akkor jövőhéten újra előveszem, hátha addigra kitisztulok már ettől a monoton irogatástól, ami az utóbbi 2 napban volt... :)

A csataesemények szelektálását nem csináltam meg, azt jó volna tesztelni, és kicsit bébiszittelni, erre most nem vállalkozom, úgyhogy ez átcsúszik hétfőre.

Phoenix 05-22-2009 14:16

Ati: nem lehetne a teszt alatt meghosszabbítani a csatalog-ot? Mert egy hosszabb csata vége fér csak bele.

Ati 05-22-2009 14:18

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212287)
Ati: nem lehetne a teszt alatt meghosszabbítani a csatalog-ot? Mert egy hosszabb csata vége fér csak bele.

Le lesz az egész rövidítve jövőhéten úgyis, akkor jobban fog látszódni.

Princ 05-22-2009 18:27

Hosszú idő után elmentem ismét a bölcshöz, aki elküldött kenyérért. (Tájszólásban írt mert azt hogy "eképp", két k-val szokták írni. Az 'ekkor', 'akkor' mintájára.) Éppen volt nálam 8 db hónapos cipó, ajánlgattam de nem feleltek meg neki. :)
Úh az aratni tudó karimmal elmentem a fővárosi gabonatáblához, de kiderült hogy "Ezt itt nem teheted." :( Tehát vetettem búzát a klánvárosomban, építettem malmot, örültem az új lehetőségnek hogy megőrölhettem a learatott búzát. :)
Satöbbi. Végén kiderült hogy csak "finom kenyér" volt jó az öregnek. Ha mondjuk sváb parasztkenyérnek vagy rozsos zsömlének nevezte volna, korábban gyanút fogok. :p
Végülis mire jó ez a küldi, azon kívül hogy persze aranyos meg jópofa? Semmi újat nem kellett tanulni hozzá, a jutalom se volt valami nagy.

Ati 05-22-2009 18:38

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 212307)
Hosszú idő után elmentem ismét a bölcshöz, aki elküldött kenyérért. (Tájszólásban írt mert azt hogy "eképp", két k-val szokták írni. Az 'ekkor', 'akkor' mintájára.) Éppen volt nálam 8 db hónapos cipó, ajánlgattam de nem feleltek meg neki. :)
Úh az aratni tudó karimmal elmentem a fővárosi gabonatáblához, de kiderült hogy "Ezt itt nem teheted." :( Tehát vetettem búzát a klánvárosomban, építettem malmot, örültem az új lehetőségnek hogy megőrölhettem a learatott búzát. :)
Satöbbi. Végén kiderült hogy csak "finom kenyér" volt jó az öregnek. Ha mondjuk sváb parasztkenyérnek vagy rozsos zsömlének nevezte volna, korábban gyanút fogok. :p
Végülis mire jó ez a küldi, azon kívül hogy persze aranyos meg jópofa? Semmi újat nem kellett tanulni hozzá, a jutalom se volt valami nagy.

Ez arra jó, hogy a kezdő játékos kaja nélkül éhenhal. Ezzel a küldetéssel kap 10 kenyeret, ami 20-30 óra játékidőt biztosít, ameddig tud pénzt gyűjteni magának kajára, vagy tanulni olyan képességet, amivel kaját tud szerezni.

Dus 05-22-2009 18:50

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 212307)

:eek::eek::eek:

Ha a búzatáblára állsz a fővárosban, kapsz búzát, amit vihetsz a malomba. Nem kell semmit sem tudni ahhoz, hogy ezt a küldit megcsináld :)
A fővárosban meg van malom, és pékség is :D

Princ 05-22-2009 19:17

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212308)
Ez arra jó, hogy a kezdő játékos kaja nélkül éhenhal. Ezzel a küldetéssel kap 10 kenyeret, ami 20-30 óra játékidőt biztosít, ameddig tud pénzt gyűjteni magának kajára, vagy tanulni olyan képességet, amivel kaját tud szerezni.

Áhá, értem már. :) De akkor miért nem fogadja el az ócska cipót tőlem? Az bizonyítja hogy nincs szükségem a küldire mert szereztem már.

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212309)
A fővárosban meg van malom, és pékség is :D

Hol, melyek azok? ;D

Dus 05-22-2009 19:19

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 212312)
Hol, melyek azok? ;D

A bölcs háza alatt 1-el a fegyverkovács, 2-vel a barakk, 3-al a pékség, 4-el a malom, és a túl oldalon ott a búzatábla...

Ati 05-23-2009 19:03

Tapasztalt-e valaki a térképpel kapcsolatban bármi furcsát? Illetve a háborúval (elsősorban zsiványok és csatornakirály esetében)?

Köszi.

Ati 05-23-2009 19:05

Füügőben még ezek a témák:

1. Egymás után többször meghalás feltámasás nélkül: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=279
  2. Hajóépítés ahelyett, hogy elkészülne, újra elkezdődik: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=360
Ezekkel találkozott-e valaki mostanában?

Köszi.

Remedy 05-23-2009 19:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212411)
Füügőben még ezek a témák:

1. Egymás után többször meghalás feltámasás nélkül: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=279
  2. Hajóépítés ahelyett, hogy elkészülne, újra elkezdődik: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=360
Ezekkel találkozott-e valaki mostanában?

Köszi.

En epitettem egy hajot par napja, sokaig is tartott, ki is leptem kozben, el is maszkaltam onnan, de mindig onnan folytatta, ahol abbahagyta, es a vegen fel is epult gond nelkul.

Toto 05-23-2009 20:11

Nem tudom felvetette-e már valaki, mert a segítős topikot átolvasva nem találkoztam vele. Ha igen, elnézést.

Szóval a segítők toborzási idejéről lenne szó.
Mindegyik 9 tick ha jól láttam.
Nem lehetne, hogy ha már van segítőm a következő 1-el kevesebb tick-ig tartson? A harmadik meg 2-vel kevesebb ideig stb.?
Életszerű is lenne, hiszen a segítőim segítenek toborozni a városban, és minél többen segítenek, annál hamarabb megvan...
Nem sokat befolyásolna a játékmeneten, de nagyobb lenne a játékélmény. Hiszen 1,5-2 óra várakozás helyett 9 segítő meglenne 45 perc alatt.

Dus 05-23-2009 20:14

Már fel volt vetve :D

Erre volt az ötlet, hogy ne ez legyen, hanem inkább zsoldosokat lehessen beállítani sima katonának :) (Azt hiszem Gee ötlete)...

De igazából ha mind a kettő bekerülne, az elég jó lenne sztem :)

Ati 05-23-2009 20:19

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212420)
Erre volt az ötlet, hogy ne ez legyen, hanem inkább zsoldosokat lehessen beállítani sima katonának :) (Azt hiszem Gee ötlete)...

Dehát a zsoldos ellenfél. :)))

Toto 05-23-2009 20:21

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212422)

Meg ugyebár nem oldaná meg a sima segítők képzésének problémáját sem. Hacsak le nem lehetne lefokozni :)

Dus 05-23-2009 20:27

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212422)

Pénzért lehessen. :p

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 212423)
Meg ugyebár nem oldaná meg a sima segítők képzésének problémáját sem. Hacsak le nem lehetne lefokozni :)

Mellé raknánk a Te ötletedet :)

Ati 05-23-2009 20:32

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212424)
Pénzért lehessen. :p

A mostani segítőkért is fizetned kell. Ha nem fizetsz, lelépnek.

Swiss 05-24-2009 17:35

Nem tudom, hogy ez még mindig probléma-e, de nálam most toborzás után hiába írta ki hogy elbírok 311-et kilenc segéddel a piacon mégsem tudtam még 5 fát vagy követ sem venni mert azt írta ne bírom el.

Kiléptem a játékból (zártam a böngészőt), majd vissza és működött rendesen!

Ati 05-24-2009 17:37

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212457)
Nem tudom, hogy ez még mindig probléma-e, de nálam most toborzás után hiába írta ki hogy elbírok 311-et kilenc segéddel a piacon mégsem tudtam még 5 fát vagy követ sem venni mert azt írta ne bírom el.

Köszi, felírva, ez is a heti átírások miatt van.

Phoenix 05-24-2009 19:07

Építeni szerettem volna olyan épületet a klánvárosba, amivel tudoma térképet szerkeszteni, de sem a könyvtár, sem a múzeum nem az. Mi annak az épületnek a neve?

Dus 05-24-2009 19:19

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212463)
Építeni szerettem volna olyan épületet a klánvárosba, amivel tudoma térképet szerkeszteni, de sem a könyvtár, sem a múzeum nem az. Mi annak az épületnek a neve?

Lehet én vagyok a vak, de a klánvárosban sem múzeumot, sem könyvtárat nem látok :)

Phoenix 05-24-2009 20:03

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 212464)
Lehet én vagyok a vak, de a klánvárosban sem múzeumot, sem könyvtárat nem látok :)

Már mindkettőt bontottam :) Nincs elég hely nekik :)

Dus 05-24-2009 21:03

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 212471)
Már mindkettőt bontottam :) Nincs elég hely nekik :)

Hát pedig Nekem valamelyikre a kettőből adta... Meg ha megnézed, nicns más épület, ami a közelébe is járna ennek :)

Ati 05-25-2009 11:04

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 212457)

Elméletileg javítva, de azért tesztelendő. :)

Ati 05-25-2009 13:58

Frissítés...

Ami változott: néhány apró javítás, valamint a csaták átírása. Jópár esemény ki lett szedve (XY csatlakozik, valamint a csapattársak alap akciói (XY megvágja...)), és az egész eseménymegjelenítés át lett írva (kinézetre nem változott).

A remélt eredmény, hogy valamivel gyorsann lett a csata eseményeinek megjelenítése.

Tesztelendő, hogy ez valóban így van-e. :)

Este emiatt jó volna egy össznépi csatát tartani, aki tud, az légysz jöjjön, minél több karakterével. 7-8-9 fele, ahogy vagyunk elegen, megejtjük a dolgot.

Addig tesztelhető, hogy a normál, egyéni csaták működnek-e. Érdemi sebességnövekedést ott talán nem fog senki észrevenni, bár valamivel az is gyorsabb lett.

Ati 05-25-2009 14:02

A fentin kívül még mindig függőben:

1. Az itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=279 részletezett "dupla meghalás".
  2. És az itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=360 részletezett hajóépítés újrakezdése.
Ezeket is nézzük meg minél többen, hogy előjön-e még valakinél.

Köszi.

Ildee 05-25-2009 15:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 212541)
A fentin kívül még mindig függőben:

1. Az itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=279 részletezett "dupla meghalás".
  2. És az itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=360 részletezett hajóépítés újrakezdése.
Ezeket is nézzük meg minél többen, hogy előjön-e még valakinél.

Köszi.

1. ebben még nem volt részem :)
2. direkt ezért építettem, és 100% után, ujrakezdte az építést :)

All times are GMT +1. The time now is 09:11.