Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Tesztelés (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=67)
-   -   Hetedik teszt melletti egyéb tapasztalatok (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3460)

Princ 05-06-2009 12:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210592)
Hogy mi?

Hát ugye, ha már magyar fejlesztésű a játék, és látom hogy a pék "süti" a kenyereket, nem pedig 'készíti', akkor ennek mintájára igazán 'őrölhetné' a malom a gabonát. Mert jelenleg "lisztet készít". Szerencsére azért nem 'csinál'. :p

Swiss 05-06-2009 17:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210588)
Bontották már le valakinek az épületét a banditák, vagy annyira lassan haladnak, hogy ezt érdemes volna gyorsabbra venni?

Ati tegnap 19 órára, ma 18 órára hagytam magára a várost és összesen 5 banditát kellett lenyomnom az imént első belépéskor. Nem tudom ma volt-e valaki a városomban vigyázni.

Amióta vannak rájuk vadászom, annyira bejön a banditagyilok és a városok megtisztítása a gonosztól. Gondolom többen vagyunk így vele ezért tényleg gyorsítani kellene a bontási folyamaton mert így nem sok esélyük van.

A földrengés nálam működik, nagyon hasznos dolog ha bandákba verődnek.

Ati 05-06-2009 17:49

A banditák bontási sebességét az eddigi háromszorosára vettem. Had lássunk már néhány ledőlő épületet is... :)

Phoenix 05-06-2009 17:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210647)
A banditák bontási sebességét az eddigi háromszorosára vettem. Had lássunk már néhány ledőlő épületet is... :)

Ati: olyan információd van, hogy mekkora a legnagyobb csapat bandita? És van-e elméleti maximum a csapat nagyságában?

Ati 05-06-2009 17:58

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 210648)
Ati: olyan információd van, hogy mekkora a legnagyobb csapat bandita? És van-e elméleti maximum a csapat nagyságában?

Az elméleti maximum a játékban lévő maximum darab bandita. Ez jelenleg 948 darab. Most legnagyobb tényleges csoportot nem nézek, csinálom a javításokat.

Redback 05-06-2009 18:21

Én a piacon felvettem a pénzt, és a saját áruim, valamint a piacon lévő áruk listája üres lett.

Ati 05-06-2009 18:24

TESZTELENDŐ FELADAT!

Azt hiszem Dus írta, hogy amikor 50+ banditával harcoltok egyszerre, akkor a szokásosnál jóval tovább tart egy-egy csatakör. Azt szeretném kérni azoktól, akik részt vettek ebben, akik ezt tapsztalták, hogy MOST próbálják i ugyanezt, hogy történt-e bármi érdemi változás. Gyorsabb lett-e bármi is a csatában az akkori változathoz képest.

Köszi.

Phoenix 05-06-2009 18:26

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210659)
TESZTELENDŐ FELADAT!

Azt hiszem Dus írta, hogy amikor 50+ banditával harcoltok egyszerre, akkor a szokásosnál jóval tovább tart egy-egy csatakör. Azt szeretném kérni azoktól, akik részt vettek ebben, akik ezt tapsztalták, hogy MOST próbálják i ugyanezt, hogy történt-e bármi érdemi változás. Gyorsabb lett-e bármi is a csatában az akkori változathoz képest.

Köszi.

Dussal ketten voltunk, máris tesztelem!

Phoenix 05-06-2009 18:36

A csatakörök mintha gyorsabbak lennének, ami egyedül megfogja, az amikor egy körben sok bandita hal meg, mert akkor egyenként írja ki, hogy elhaláloznak. Ez ami belassítja, egyébként jobb :)

Ati 05-06-2009 18:41

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 210661)
A csatakörök mintha gyorsabbak lennének, ami egyedül megfogja, az amikor egy körben sok bandita hal meg, mert akkor egyenként írja ki, hogy elhaláloznak. Ez ami belassítja, egyébként jobb :)

Ühüm, oks, köszi, azzal még egy picit kezdek valamit...

Ati 05-06-2009 19:21

Nézzük mégegyszer ugyanezt.

Ati 05-06-2009 19:24

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 210545)
Dupla támadás egy körben az imént:

A csatáért 50 tapasztalati pontot és 2 aranyat kapsz.
A bandita élettelenül esik a földre.
Megvágtad a banditát. 3 életerőt vesztett.
Kivéded a bandita támadását.
Villámcsapást varázsolsz a banditára.
Megvágtad a banditát. 2 életerőt vesztett.
Megvágtad a banditát. 4 életerőt vesztett.
A bandita megütött. 7 életerőt vesztettél.
A bandita megütött. 9 életerőt vesztettél.

A bandita megütött. 11 életerőt vesztettél.
A bandita megütött. 1 életerőt vesztettél.
Nem sikerült megvágni a banditát.
Támadásba lendülsz. Célpontod: Bandita

Ezzel egy olyat kellene, hogy FOLYAMATOSAN, minden körben nyomni neki ugyanazt a varázslatot. Akkro tudsz-e ilyet csinálni. Mert itt most a duplázás előtt nem csináltál semmi varázslatot, tehát nekem van egy olyan gyanúm, hogy az még az előző kör akciói közé befért, majd a következő körben egy újabb. Ez esetben ez rendben is van.

Phoenix 05-06-2009 19:39

A rendes harci körök jók, kivéve az elsőt, amikor elkezdi berakni az ellenfeleket, az majd 20 másodpercig eltartott, aztán az utolsó körök is elhúzódtak kb 7-15 másodpercig.

Swiss 05-06-2009 19:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210665)
Ezzel egy olyat kellene, hogy FOLYAMATOSAN, minden körben nyomni neki ugyanazt a varázslatot. Akkro tudsz-e ilyet csinálni. Mert itt most a duplázás előtt nem csináltál semmi varázslatot, tehát nekem van egy olyan gyanúm, hogy az még az előző kör akciói közé befért, majd a következő körben egy újabb. Ez esetben ez rendben is van.

Ahogy emlékszem folyamatosan nyomtan a varázslást kattintó mániás vagyok.

Swiss 05-06-2009 19:42

Quote:

Originally Posted by Phoenix (Post 210666)
A rendes harci körök jók, kivéve az elsőt, amikor elkezdi berakni az ellenfeleket, az majd 20 másodpercig eltartott, aztán az utolsó körök is elhúzódtak kb 7-15 másodpercig.

Nálam a háromszor fagyott fehérre a Fox csata közben, folyamatosan ment a földrengésre a kattintás, aztán rendbe jött minden.

Az eleje nagyon lassan ment valóban.

Dus 05-06-2009 19:42

Közben kicsit módosítanék magamon!

A harci kör 3 mp volt, bárhogy is nézem, de kisebb csatáknál is két harci kör között kiírt adatokat a böngésző, és én a kiírás alatt eltelt időt is számoltam :)

Tehát:

Kiírt valamit 5-7 mp alatt
3 mp harci kör
megint valamit 5-7 mp alatt
3 mp harci kör

És így kcisit más értelme van.

Tehát onnantól, hogy befejezi az adatok kiírását, egészen odáig, hogy a következő kiírást megkezdi, tényleg csak 3 mp telik el!

Dus 05-06-2009 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210665)

Ha így lenne, akkor a következő varázslattal lenne egy körben, nem ezzel...Bárhogy is, biztos van 2 varázslat, ami 1 körben volt :(

Ati 05-06-2009 19:51

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 210667)
Ahogy emlékszem folyamatosan nyomtan a varázslást kattintó mániás vagyok.

A dupla varázslat előtt nincs egy sem, pedig volt pár kör.

Ati 05-06-2009 19:52

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210670)
Ha így lenne, akkor a következő varázslattal lenne egy körben, nem ezzel...Bárhogy is, biztos van 2 varázslat, ami 1 körben volt :(

Próbáld légyszivalami egyszerű célponton, hogy ismnételhető lehessen, és másold be. Amit Swiss bemásolt, ott szerintem az első az még egy körrel előtte éevőhöz ment.

Dus 05-06-2009 19:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210673)
Próbáld légyszivalami egyszerű célponton, hogy ismnételhető lehessen, és másold be. Amit Swiss bemásolt, ott szerintem az első az még egy körrel előtte éevőhöz ment.

Igen, ezt értem. De ha az első egy körrel hamarabb volt mint a második, akkor a második és a harmadik volt egy körben...Ezt próbáltam meg elmondani :)

Ati 05-06-2009 20:33

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210674)
Igen, ezt értem. De ha az első egy körrel hamarabb volt mint a második, akkor a második és a harmadik volt egy körben...Ezt próbáltam meg elmondani :)

Az elsővel még elkapta egy csatakör végét, még varázsolhatott a végén. Majd a következp már a csatakör elején jött, és onnantól mindegyik a csatakör elején ment. Nincs több varázslat, mint ahány csatakör volt.

Ati 05-06-2009 20:35

Köszi mindenkinek a tesztet. Aki feláldozta a karakterét a nemes cél érdekében, annak különösen. :) Aki többször is, annak pláne. :):):)

Ati 05-06-2009 20:39

Lehet továbbra is ezt tesztelni. Normál játékmenetben igen ritka lesz az ilyen csata, de most nyúzhatjuk szépen. A banditák egy kicsit megfogyatkoztak szerintem, de hamarosan regenerálódnak. :)

Ami még tesztfeladat mostanra:

dupla varázslatok

Konkrétan: tudsz-e egy csatakörben 2x varázsolni.

Ehhez figyelni kell, hogy ha még nem volt akciód, vagy nem varázsoltál a csata közben (pl kikerested a varázslatot, és már ment le kör), akkor lehet, hogy még egy csatakör végét pont elkapod a varázslattal, egy pillanat múlva pedig új kör kezdődik, és megint varázsolhatsz. Ezért úgy kellene ezt megismételni, hogy folymaatos varázslás mellett. Ha egyszer már varázsoltál, onnantól kezdve nézni a duplázást.

Ha sikerül, akkor légyszi az egész csataeseményt másold be.

Ehhez célszerű szólkó ellenfeleket keresni. :) Az 50 banditás csapat eseményeit nem fogod tudni kimásolni. :) Pedig ez aztán mehetne a nagy csaták topicba. :D

Köszi.

Ati 05-06-2009 20:47

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 210593)
1. Nem egymás után írta a százalékot, hogy 16% és utána megint 16%, hanem lefutott az építés 1-100%-ig, aztán megint újrakezdte 1-100%-ig :)

Mekkora hajó, hány segéddel? Meg tudod ismételni? Hogyan?

Ati 05-06-2009 20:51

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 210593)
2. Éppen ezzel a hajókás kalanddal foglakoztam amikor észrevettem a mólón állva, hogy az ERŐ 50 a mögötte lévő zárójeles rész (150). Ami ugye azt jelentené, mintha megpakoltam volna magam, aztán eldobtam a kocsit, ami ugye nem lehetséges. De a kézikocsi nálam volt, sőt csak úton tudtam menni, azonban árú nem volt nálam. Ez végül úgy oldódott meg, hogy eldobtam a kézikocsit, majd ismét felvettem. Így már 150 lett az erőm, és (18) a rakomány (kard, páncél kékital)

Tehát a kiírás szerint "50 (150)" volt, de TUDTÁL menni? Ilyen adatokkal nem tudsz menni. Ha tudtál, akkor csak a kiírás volt rossz. (Ennek is utána kell nézni, de le kell szűkíteni, hogy mi is lehet a baj.) Mit csináltál, mielőtt ez a helyzet előállt?

Ati 05-06-2009 21:00

Rékérdezek néhány régi, függő dologra:

1. Szakadás. Mennyire jellemző ez mostanában? Ha neted száll el, vissza tudsz-e jönni reális időn belül?
  2. Más eseményei a csata közben. Tapasztalta-e valaki az utóbbi napokban, hogy csatázott, de valaki más eseményei jelentek meg neki, nem a sajátja? Esetleg a sajátján felül valaki másé. Vagy olyan ember is részt vett a csatában a csataesemények szerint, aki ott se volt?
  3. Dus írt a klánadó problémáról itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=300 Tapasztalta-e ezt valaki, illetve Dus, meg tudod-e ismételni? Nekem nem sikerült azóta se.
Köszi.

Dus 05-06-2009 21:40

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210680)

1. Szakadás. Mennyire jellemző ez mostanában? Ha neted száll el, vissza tudsz-e jönni reális időn belül?
  2. Más eseményei a csata közben. Tapasztalta-e valaki az utóbbi napokban, hogy csatázott, de valaki más eseményei jelentek meg neki, nem a sajátja? Esetleg a sajátján felül valaki másé. Vagy olyan ember is részt vett a csatában a csataesemények szerint, aki ott se volt?
  3. Dus írt a klánadó problémáról itt: http://forum.hodito.hu/showpost.php?...&postcount=300 Tapasztalta-e ezt valaki, illetve Dus, meg tudod-e ismételni? Nekem nem sikerült azóta se.
Köszi.

1.-re nem tudok semmit sem mondani...
2.-ra: Nem találkoztam ilyennel, pedig elég sokat harcoltam...
3.-ra: Azzal sem találkozta azóta...

Dus 05-06-2009 21:51

Ati, Burningnak volt egy klánja, egy szép nagy várossal. A klán feloszlott, a városa megmaradt (ez így ok??), de nem is ez a probléma, hanem:
- Egy bandita, már több mint 36 órája próbálja lebontani az egyik őrtornyot, de még mindig nem sikerült Neki...Lehet, hogy nem is azzal van a gond, hogy lassúak, hanem, hogy valamiért mégsem bontják le?? (és azért nem vesztett még senki sem épületet...)

Ati 05-06-2009 22:06

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 210684)
Ati, Burningnak volt egy klánja, egy szép nagy várossal. A klán feloszlott, a városa megmaradt (ez így ok??), de nem is ez a probléma, hanem:
- Egy bandita, már több mint 36 órája próbálja lebontani az egyik őrtornyot, de még mindig nem sikerült Neki...Lehet, hogy nem is azzal van a gond, hogy lassúak, hanem, hogy valamiért mégsem bontják le?? (és azért nem vesztett még senki sem épületet...)

Csak akkor kezdik bontani, ha minimum 2 bandita együtt van.

Toto 05-06-2009 22:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210678)
Mekkora hajó, hány segéddel? Meg tudod ismételni? Hogyan?

1-es hajó tegnap egy segéddel, ma meg segéd nélkül. Ugyanis a mai már az ismétlés volt, és újra produkálta. Csináltam is egy print screent a fordulóról ahol újraindult (látható volt még a 100% de már ott volt az 1 és a 2% is) de azt mondta egy illető nem nevezem meg (Pho :D) hogy fölösleges, nem kell az :D

Phoenix 05-06-2009 22:39

Szakadás már napok óta nem volt, pedig előtte sokszor kidobált.
Más eseményeit nem látom, pedig sokat csatázok.
És a klánadóval is minden rendben.

Amiről Toto írt, hogy nem 50 (150) volt a kiírás, akkor épp chat-eltünk közben és szólt, hogy ez van és utánna még mozgott is, mivel azt javasoltam neki, hogy menjen el egy ker.poszthoz, mert ott biztosan frissül a kiírás. Valószínű a kiírás volt a hibás, mivel éppen hajót épített, így valószínüsítem, hogy a nyersanyagot felhasználta, de utánna nem frissítette a zárójelben lévő kiírást, bár azt nem értem, hogy a kézikocsit miért nem számolta hozzá az aktuális teherbírásához.

Toto 05-06-2009 22:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210679)
Tehát a kiírás szerint "50 (150)" volt, de TUDTÁL menni? Ilyen adatokkal nem tudsz menni. Ha tudtál, akkor csak a kiírás volt rossz. (Ennek is utána kell nézni, de le kell szűkíteni, hogy mi is lehet a baj.) Mit csináltál, mielőtt ez a helyzet előállt?

Tudtam menni, de csak az úton, tehát mint egy szekérrel. Pho azt javasolta menjek a kerposztra és akkor frissül. Odamentem, beléptem, kiléptem, de nem változott az 50 (150). Ezután eldobtam a tajigát és újra felvettem. Ekkor már rendeződött a dolog: 150 (18)

Amikor ez előállt, akkor éppen a mólón építettem a hajómat, és amíg nem végzett el sem mozdultam (mert azt hittem nem szabad :D). Amikor onnan elléptem akkor a füves részre akartam menni, de nem tudtam. Ekkor néztem meg a kiírást, és kezdtünk Pho-val tanakodni.

Toto 05-06-2009 22:44

Na Pho, megint egyszerre "dolgozunk" :D

Ildee 05-07-2009 05:28

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 210680)

Köszi.

Nekem ilyen volt, hogy kiírta hogy netkapcsolat megszakadt (vmi ilyesmi) illetve helyreállt.
De tegnap 3szor is úgy befagyott a netem a játéktól, hogy újra kellett indítani a gépet.
Egyik karimma pedig olyan történt, hogy harc közben lemaradtak események.
Pl: takarítóval harcoltam, és már régen meghalt a takarító, de mégsem írt ki semmit, nem írta hogy meghalt, és hogy mennyi tpt kapok. Mikor elindítottam a következő csatát, akkor írta ki az előző végét.

Ati 05-07-2009 09:10

Quote:

Originally Posted by Ildee (Post 210700)
Egyik karimma pedig olyan történt, hogy harc közben lemaradtak események.
Pl: takarítóval harcoltam, és már régen meghalt a takarító, de mégsem írt ki semmit, nem írta hogy meghalt, és hogy mennyi tpt kapok. Mikor elindítottam a következő csatát, akkor írta ki az előző végét.

Mikor volt ez? Ha akkor, amikor teszteltük a csatákat, akkor ez normális, akkor többször is leállítottam előtte 1-1 percre a harcokat.

Ati 05-07-2009 11:08

Quote:

Originally Posted by Toto (Post 210688)
1-es hajó tegnap egy segéddel, ma meg segéd nélkül. Ugyanis a mai már az ismétlés volt, és újra produkálta. Csináltam is egy print screent a fordulóról ahol újraindult (látható volt még a 100% de már ott volt az 1 és a 2% is) de azt mondta egy illető nem nevezem meg (Pho :D) hogy fölösleges, nem kell az :D

Elkészült azóta a hajó, vagy még mindig épül? Látok egy hajót, ami épül Neked, az az? Vagy ez már egy másik?

Toto 05-07-2009 11:16

Az az :) Otthagytam, mert nem volt türelmem kivárni a második építési fázist :)

Phoenix 05-07-2009 11:29

Ati: néha elég furán működik a kereskedő poszt. Pl.: tegnap a két kisebbik karakternél volt egy-egy nagy szekér. Ezt kiraktam egy aranyért, hogy a nagy karakter felvegye. Láttam a piacon 2 nagy szekeret 1 aranyért, szval megvettem, aztán látom, hogy a nagy karakternél 3 nagy szekér van, pedig eddig nálla nem volt és az eladási listában is 2 volt. Így a 3 nagy szekeret kiraktam újra 999.999-ért. Másik eset: ma a kisebbik karakterekkel építkezek. 9 segítővel el tudnak vinni 10 fát meg 10 követ. Szval egyik alkalommal megint veszem a 10 fát, oké rendben, venném a 10 követ, erre kiírja, hogy ennyit nem bírsz el. Ekkor látom, hogy 16 fa van nállam. A piacról csak 10-el lett kevesebb, szval odateremtődött még 6 darab fa, aztán ugyan ez történt a másik kicsi karakterrel, de kővel.

Iron 05-07-2009 11:51

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 209644)
Szerintem a kék eléggé olyan varázslós szín. Egy nem vakító világoskék, de bőven jól olvasható, nem túl sötét kék elég jó lene szerintem :)

..............

Ati 05-07-2009 12:03

Quote:

Originally Posted by Iron (Post 210717)
..............

Te részt veszel a tesztben, vagy ez mi akar lenni?!

Nem tudok róla, úgyhogy értékelném, ha nem járnál ide szétoffolni az olyan témákat, amikben nem veszel részt. Köszönöm.

All times are GMT +1. The time now is 18:28.