Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Filmek, sorozatok, TV (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=25)
-   -   "Alapfilmek" :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=304)

Zsáni 01-17-2007 17:47

Pl. Evita...nem tudom írta-e valaki :)

BimmBimm 01-17-2007 17:49

Nem még nem írták, de az valóban jó!:)

Viz 01-17-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66493)
Érdekes, látok itt olyan filmeket is, amik a maguk kategóriájában jók, de hogy alapfilm lenne?
Senkit nem akarok megbántani, de például a Brian Élete vagy a Gyalog Galopp azonos szinten említhető az Anthony Hopkins trilógiájával vagy Ponyvaregénnyel. Szerintem az alapfilm ami le tett vmit az asztalra. Mára ezen filmek sora végtelennek látszik főleg úgy hogy már szinte mindent beleveszünk...

Elnézést, a ponyvaregény szerintem igenis alapfilm, mindenkinek látnia kéne, azt hogy nem tett le semmit az asztalra, igazán nem mondhatod.
A Monthy Pythonokra meg pláne, mivel a brit humor alapjai, és még ma is meghatározó filmnek számítanak kategóriájukbak.
És ezt kifejezetten sértőnek tartom h Antony Hopkinsal egy szintre raknád őket...
Ezt valamivel magyarázd is már meg.

BimmBimm 01-17-2007 19:13

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 66588)
Elnézést, a ponyvaregény szerintem igenis alapfilm, mindenkinek látnia kéne, azt hogy nem tett le semmit az asztalra, igazán nem mondhatod.
A Monthy Pythonokra meg pláne, mivel a brit humor alapjai, és még ma is meghatározó filmnek számítanak kategóriájukbak.
És ezt kifejezetten sértőnek tartom h Antony Hopkinsal egy szintre raknád őket...
Ezt valamivel magyarázd is már meg.

Látom nem volt teljesen egyértelmű hogy mit akarok mondani! De ez az én hibám! Mindössze egy kérőjel maradt le.
így hangzott volna:
...de például a Brian Élete vagy a Gyalog Galopp azonos szinten említhető az Anthony Hopkins trilógiájával vagy Ponyvaregénnyel?
Tehát nálam a Ponyvaregény meg az Anthony Hopkins az alapfilm, és a
Monthy Pythonok nem. Megnézem, sőt még tetszik is de sztem akkor sem alapfilm. Bocs a hibás fogalmazásért!!

Viz 01-17-2007 19:16

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66591)
Látom nem volt teljesen egyértelmű hogy mit akarok mondani! De ez az én hibám! Mindössze egy kérőjel maradt le.
így hangzott volna:
...de például a Brian Élete vagy a Gyalog Galopp azonos szinten említhető az Anthony Hopkins trilógiájával vagy Ponyvaregénnyel?
Tehát nálam a Ponyvaregény meg az Anthony Hopkins az alapfilm, és a
Monthy Pythonok nem. Megnézem, sőt még tetszik is de sztem akkor sem alapfilm. Bocs a hibás fogalmazásért!!

Semmi gond, így már értem, így viszont a tartalommal lenne gondom:)
Antony Hopkins tény hogy elég újszerű meglátásba helyezte a stílust, de korántsem volt korszakalkotó, bár nem mondom h ne kerülhetne be az alapfilmek közé, sokkal inkbb az mint az alien 8 ami bár újszerű volt ) de gyakorlatilag az értelme 0.
Míg a Monty Python egyértelműen az volt, és egyértelműen a brit humor alapja mindmáig, pl színészekkel készült interjúkban legtöbbször rájuk hivatkoznak stb.
Szóljatok ha tévedek:D

BimmBimm 01-17-2007 19:25

Szerintem, A bárányok hallgatnak egy a maga nemében hatalmas film, és még mindmáig sokszor hallok rá hivatkozni embereket. Ez elsősorban Hopkins-nak köszönhető, nagyon jó színész (sztem). Igaz h nem ez volt az első ilyen film, mert ott van a Psyho sorozat, de annak mégsem lett akkora visszhangja, ezért tartom mérfüldkőnek. Psziho thriller révén nem is biztos hogy olyan sok értelmet kell benne keresni:D Korszakalkotónak tekintem:D
A Monty Pythonnal kacsolatban igazat kell adnom neked:D

Viz 01-17-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66599)
Szerintem, A bárányok hallgatnak egy a maga nemében hatalmas film, és még mindmáig sokszor hallok rá hivatkozni embereket. Ez elsősorban Hopkins-nak köszönhető, nagyon jó színész (sztem). Igaz h nem ez volt az első ilyen film, mert ott van a Psyho sorozat, de annak mégsem lett akkora visszhangja, ezért tartom mérfüldkőnek. Psziho thriller révén nem is biztos hogy olyan sok értelmet kell benne keresni:D Korszakalkotónak tekintem:D
A Monty Pythonnal kacsolatban igazat kell adnom neked:D

Köszönöm:)
Tényleg Hopkins jó színész, s amenyniben te is belátod hogy nincs értelme, mondom hogy nagyon jó filmnek tartom, akár beengedném az alapfilm kategóriába is, de azért Ponyvaregénnyel nem egy szinten=)

BimmBimm 01-17-2007 19:31

A ponyvaregényben azt nem szeretem, hogy olyan ponyvaregényes. Se eleje se vége, de ez benne a lényeg, bemutat egy történetet. Bár azt szeretném tudni hogy mi van abban a táskában!:D

Viz 01-17-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66602)
A ponyvaregényben azt nem szeretem, hogy olyan ponyvaregényes. Se eleje se vége, de ez benne a lényeg, bemutat egy történetet. Bár azt szeretném tudni hogy mi van abban a táskában!:D

Hát két dolog lehet:D
És szerintem nem pénz=)

BimmBimm 01-17-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 66604)
Hát két dolog lehet:D
És szerintem nem pénz=)

De tényleg szted mi? mert nekem 5letem sincs. Amikor kinyitja világít, arany? Nem tom...:S:)

Viz 01-17-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66606)
De tényleg szted mi? mert nekem 5letem sincs. Amikor kinyitja világít, arany? Nem tom...:S:)

Szerintem vagy arany, vagy vmi nagyon jó cucc=)
De egyébként az egész direkt úgy van leforgatva hogy gyak. tökmindegy mi vana táskában.

BimmBimm 01-17-2007 19:46

És akkor a Forrest Gump nagyszerűségében megegyezünk, mert nekem az az egyik nagy kedvencem, és a filmszatírák kötött nagy nak számít. Sztem.

Viz 01-17-2007 19:47

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66614)
És akkor a Forrest Gump nagyszerűségében megegyezünk, mert nekem az az egyik nagy kedvencem, és a filmszatírák kötött nagy nak számít. Sztem.

Megegyeztünk, jóhogy:)
Egyik nagy kedvencem nekem is, és egyértelműen alapfilm.

Rózsa 01-17-2007 22:38

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 66615)
Megegyeztünk, jóhogy:)
Egyik nagy kedvencem nekem is, és egyértelműen alapfilm.

Fuss Forrest fuss!! :D
Nekem is kedvencem! :)

BimmBimm 01-18-2007 13:19

Ahogy átfutottam a témát, nem láttam h vki írta vna a Katonák voltunk c filmet. Hogy mennyire alapfilm nem tudom, nekem nagyon tetszik...

Zsáni 01-18-2007 18:33

majdnem elfelejtettem az Elemi ösztönt :D
na az is király film :) és azért alap is, valljuk be :D

meg is nézem :D

Ditke 01-18-2007 18:39

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 66849)

nem rossz, de nekem a 9 és 1/2 hét jobban tetszett :)

BimmBimm 01-18-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 66849)

Sztem is tekinthető alapfilmnek, de sem az egy sem a kettő nem tetszett igazán. De kinek a pap kinek a paplan...

Zsáni 01-18-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66857)
Sztem is tekinthető alapfilmnek, de sem az egy sem a kettő nem tetszett igazán. De kinek a pap kinek a paplan...

szerintem mindkettő nagyon jó :)

BimmBimm 01-18-2007 19:28

Stephen Kinegek között a Halálsoron is alap, meg a Remény rabajai, nem is tudom melyiket szeretem jobban:)

Viz 01-18-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66861)
Stephen Kinegek között a Halálsoron is alap, meg a Remény rabajai, nem is tudom melyiket szeretem jobban:)

Látom a horrorokban otthon vagy:D
A remény rabjai viszont tényleg nagyon ott van, az nem is horror:D

BimmBimm 01-18-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 66867)
Látom a horrorokban otthon vagy:D
A remény rabjai viszont tényleg nagyon ott van, az nem is horror:D

Van néhány horror amit szeretek, de a halálsoron sztem pont nem az:) bár a címe pont nem arra utal. Max thiller...:P

Kancsendzönga 01-18-2007 22:42

emberek! nemtom ki hogy van vele...nem alapfilm,meg nem is tudom. nem is az a top 1, de nekem annó a Kocka (az első) nagyon tetszett

BimmBimm 01-18-2007 22:48

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 66971)
emberek! nemtom ki hogy van vele...nem alapfilm,meg nem is tudom. nem is az a top 1, de nekem annó a Kocka (az első) nagyon tetszett

A Kocka 1 még jó, de a másik 2 már sztem nagyon gyengére sikerült. Azok már-már túl elvontak, vagy nem tudom... A 3 közül amit láttam az 1 volt a legjobb

Kancsendzönga 01-18-2007 23:18

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66973)
A Kocka 1 még jó, de a másik 2 már sztem nagyon gyengére sikerült. Azok már-már túl elvontak, vagy nem tudom... A 3 közül amit láttam az 1 volt a legjobb

nekem a másik mkettő egyáltalán nem tetszett már, de az első elég eredeti volt. a többi elég gagyira sikerült szerintemis

Chris 01-19-2007 06:51

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 66971)
...a Kocka (az első) nagyon tetszett

Ha már a térbeli formáknál tartunk, akkor A gömb... :D
(bár nem tudom alap film-e...:rolleyes: )

Zsáni 01-19-2007 07:38

Quote:

Originally Posted by Chris (Post 67001)

simán az :D

Valezius 01-19-2007 07:49

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 66861)

Tényleg két remek film, hol ez tetszik jobban-hol az. :)
A kocka első része is jó kis mozi.

Viz 01-19-2007 09:36

Quote:

Meg A massza:D
A legviccesebb horror amit valaha is láttam:D

No emg a Chucky? látta e valaki. Még fiatalkoromban láttam, és úgy besz*rtam tőle, hogy 3 napig nem tudtam aludni:D

BimmBimm 01-19-2007 10:21

Quote:

A gömb valóban jó film, bár már régen láttam. Alapfilm... :)
Ilyen hogy Chucky nem rémlik, max a Gyerekjátékban a baba, nem tom arra gondolsz e vagy csak én vagyk lemaradva, de az tetszett:)

Croissant 01-19-2007 10:25

Nem tudom, h kinek számít alapfilmnek a Szelíd motorosok (Peter Fonda, Jack Nicholson, stb.). Nekem egyértelműen az.
Nagyon-nagyon régen láttam és az a gondom vele, h nem tudom beszerezni. Nagyon örülnék annak, ha valaki hozzá tudna segíteni. Előre is köszönöm.

BimmBimm 01-19-2007 10:30

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 67051)
Nem tudom, h kinek számít alapfilmnek a Szelíd motorosok (Peter Fonda, Jack Nicholson, stb.). Nekem egyértelműen az.
Nagyon-nagyon régen láttam és az a gondom vele, h nem tudom beszerezni. Nagyon örülnék annak, ha valaki hozzá tudna segíteni. Előre is köszönöm.

Igen! Nem csak alapfilm hanem egy nagyon nagy film. 1969-es de sztem ki kellett volna adni már dvd-n, bár most megnéztem egy két helyen neten és nincs...:(

Croissant 01-19-2007 10:34

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 67053)
Igen! Nem csak alapfilm hanem egy nagyon nagy film. 1969-es de sztem ki kellett volna adni már dvd-n, bár most megnéztem egy két helyen neten és nincs...:(

Ki is adták DVD-n... Az egyik nagy multinál lehetett is kapni (legalábbis szerepelt az akciós újságjukban pár éve), de sajnos, lecsúsztam róla...
Egy másik multi raktárnyilvántartásában pár hónapja megnézettem a filmet, ott volt is 2 példány, de a valóságban nem volt fellelhető :(

Lassan jön a szülinapom, meg szeretném lepni magam a filmmel (mint már évek óta), de úgy látszik, h egyre kevesebb az esélyem rá :(:(:(

Viz 01-19-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 67050)
A gömb valóban jó film, bár már régen láttam. Alapfilm... :)
Ilyen hogy Chucky nem rémlik, max a Gyerekjátékban a baba, nem tom arra gondolsz e vagy csak én vagyk lemaradva, de az tetszett:)

Lehet hogy az, a magyar címét nem vágom, bár sejtem h Chucky az is.
Egy gyilkos baba aki eszméletlenül idiótán néz ki, a 2 részben chucky házasodik az a címe, a 3ban meg a sok kis Chucky szaladgál:D
Ritka elborult egy film. A lényege, hogy egy babaát megszál egy gyilkos szellem, igazn eredeti:D

Quote:

Originally Posted by Croissant (Post 67051)

Nekem megvan, nem is tudom honnan, ha tudnék segítenék, de mivel svájcban vagyok ezért nem sokat tudok tenni a dolog érdekében.
Ha hazajövök megkeresem és majd beírok ide ha még aktuális:D

BimmBimm 01-19-2007 14:38

amiről én beszélek film abban a baba így néz ki:
http://www.port.hu/picture/instance_1/73728_1.jpg

és ezt írják a filmről: Amikor a sorozatgyilkos Charles Lee Ray halálos sebet kap egy rendőrségi tűzharc során, a lelke fekete mágia hatására átvándorol a játékbaba Chucky-ba. Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a gyilkos ösztön, s a környezetében élő emberek halálos veszélybe kerülnek...

Nem hiszem hogy olyan sok ilyen film lenne, így sztem egyről beszélünk:D

Viz 01-19-2007 16:10

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 67104)
amiről én beszélek film abban a baba így néz ki:
http://www.port.hu/picture/instance_1/73728_1.jpg

és ezt írják a filmről: Amikor a sorozatgyilkos Charles Lee Ray halálos sebet kap egy rendőrségi tűzharc során, a lelke fekete mágia hatására átvándorol a játékbaba Chucky-ba. Egy kisfiúnak, Andy-nek nagyon megtetszik a játékbolt kirakatában Chucky, amit szülei meg is vesznek neki. A kedves arcú születésnapi ajándékban azonban hamarosan feléled a gyilkos ösztön, s a környezetében élő emberek halálos veszélybe kerülnek...

Nem hiszem hogy olyan sok ilyen film lenne, így sztem egyről beszélünk:D

így bizony, ő a mi kis chuckynk:)
Viszont sebes arccal keményeben néz ki, de amúgy másodszorra elmegy
egy c kategóriás vígjátéknak is:D

BimmBimm 01-19-2007 16:54

Quote:

másodszorra elmegy egy c kategóriás vígjátéknak is
LOL :) :D:D

Kancsendzönga 01-19-2007 22:54

HŰŰ!! voltmár a Nightmare before X-mas? (az is lehet, h én is írtam már, csak nem találtam:D) sztem az naggyon jó!! meg a zenéje is...hja igen lehet, h zenés topikban írtam már...
És a Woody Allen filmek...tudom, h mind ugyan olyanok, de külön-külön sztem nagyon jók azokis!

Dragi 01-21-2007 16:50

Egy asszony illata

Al Pacinoval :) Jó kis film :)

Zsáni 01-21-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 67899)
Egy asszony illata

Al Pacinoval :) Jó kis film :)

szijja Babuci, jó, hogy újra itt vagy :D
egyetértek :)

All times are GMT +1. The time now is 13:30.