Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Kérdezz! Felelünk? :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=209)

Senki 05-11-2006 19:59

Quote:

Originally Posted by Davos
Na most akkor letszi ird ma le nekem szepen szamokkal hogy az 1000 ijasz fullos cuccokkal elfkent hany szovis lovast fullosat es hany mg-s lovast fullosat kepes lenyomni, kosz.

ahoz add meg a torony terület%át az 1k íjhoz. akkor meg lehet mondani.. de amúgy meg fajfüggő, mert ezt a védelmet egy MF ork tábornok 1400 lovassal betöri... míg egy hulla 4500 lova nyomja be... :) (ha jól számoltam így hirtelen)

Cyby_ 05-11-2006 21:22

Sziasztok!nekem 1 kérdésem lenne hullát nyomni akarom kedvtelésből 5.szinten és a kereskedő vagy a vándor személyiség éri meg jobban neki?
Válaszokat thx előre is

director 05-11-2006 21:33

Quote:

Originally Posted by Cyby_
Sziasztok!nekem 1 kérdésem lenne hullát nyomni akarom kedvtelésből 5.szinten és a kereskedő vagy a vándor személyiség éri meg jobban neki?
Válaszokat thx előre is

kedvtelésből én harcost választanék:) mondjuk ha nem túl népes csoport, lehetsz épp vándor is

Steve 05-11-2006 22:07

a kereskedő inkább magasabb hekin éri meg, mert ugyis kell sok bankot tartanod, akkor már legyen értelme is. Felsőbb szinteken sokak csinálják, e csak addig mükszik amíg egy szövi két elborult harcosa ne kezd el hirtelen korházakat húzi;) :D :cool:

DearCody 05-11-2006 23:20

Kiküldött sereg

Hi!
Nem vok kezdő, de lenne 1 kezdő kérdésem. :D
Mi lesz a kiküldött sereggel, ha az orit, ahová a sereg tart törlik, áthelyezik, v éppen szabira megy? Eltűnik-e a sereg, v hazafelé indul?
Olvastam vhol, h egy ori úgy járt, h emiatt eltűnt a serege. :(
Én még szerencsére nem voltam hasonló helyzetbe...de nagyon érdekel, h mi van ilyenkor.
Előre is kösz a válaszokat!

Phoenix 05-12-2006 05:26

helló :)

Én úgy toom, hogy ilyenkor visszafordul, erről volt is már szó, de ennyit visszaolvasgatni nem egy kellemes dolog :) szval a válasz: az hogy visszafordul :)

Cassandra 05-12-2006 07:58

Ha szabira megy, akkor a kiküldött sereged még beér az ellenhez és a csata a szokásos módon lezajlik...:)
Vagy tévedek?

Goldy 05-12-2006 08:11

Dear: Ha fellép vagy törli magát a sereged eltéved de szépen hazatalál, nem tűnik L. Ha vki felé sereg megy újraindulni nem tud ez az opció kiesik.
Ha szabira megy ugyanúgy zajlik le a csata mintha nem volna szabin, de örülhetsz mert visszakisérni tuti nem fog:)

Cassandra 05-12-2006 08:51

Hihi, akkor nem is mondtam butaságot:)
Pedig még korán van:p

DearCody 05-12-2006 13:03

Köszi!!!

Hát egy kicsit megnyugodtam. :D Köszönöm a segítséget!

Davos 05-12-2006 15:25

Varizas

Volna egy kerdem. Szoval, ha azt irja varisikeressegre hogy kb 33% masnak is altalaban elsore sikerul, de max masodikra vagy csak nekem?

Milán™ 05-12-2006 16:23

nekem 6%-nál 4.-re sikerült:cool:

Davos 05-12-2006 16:23

helytarto

Az a kerdes, hogy meglehet-e kerni a helytartot, hogy x arany felett dobja meg a nepet y osszeggel vagy vegyen rajta valamit?

Ha nem akkor jo lenne ha ezt hozzaadnank a tulajdonsagaihoz.

Milán™ 05-12-2006 16:48

nem lehet és sztem fölösleges adni neki új tulajdonságot.A végin már ottartanánk hogy a helytartó irányítja az orit azt elég ha hetente ránézel:)

Davos 05-12-2006 16:51

Haloka hetvegi

Valaki segitsen mar soha nem hetvegiztem, mert nincs ra idom, de a sugot elolvasta es nem ertek egy ket dolgot.
Pl: Ha hetvegizek a rendes orszagom fut normalban vagy szabira vagja a rendszer amig hetvegizek. Hany oras a hetvegi 24 48 vagy 72.
Ejjel nappal megy nincs kaja-pisi szunet? Mert az igy jol hangzik.:D

Davos 05-12-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Milán™
nem lehet és sztem fölösleges adni neki új tulajdonságot.A végin már ottartanánk hogy a helytartó irányítja az orit azt elég ha hetente ránézel:)

Nagy kar pedig jo piacolot lehetne belole csinalni, mert pl en nem tartom szerencsesnek, hogy koronken tindit neki mindig valami csicska mennyiseget katonanak, igy nem tudsz egyszerre egy ertelmes adagot piacra dobni mondjuk en minimum 400-at rakok piacra namost kb 20-asaval eleg erdekes, azert meg csak, hogy ott alljon annyira nem moka a katona, nem ved jol nem tamad jol az aranyat meg a kajat meg eszi.

DearCody 05-12-2006 18:14

Quote:

Originally Posted by Milán™

Szerintem is fölös dolog tovább fejleszteni a helytartót. Így is elég sok mindent tud. Bár én 1 hibát látok benne. Képez katonát az üres szabadhelyekre, de azt nem számolja bele ami képzésen van, így sok katonát fölöslegesen képez. Erre azért oda kell figyelni, ha nem akarjuk, h azonnal piacra dobja. Mert a piaci ára erősen változik és nem biztos, h amit mi beállítotunk az éppen megfelelő. Ezért én úgy szoktam, h olyan árat állítok be amin biztos megveszik...de ez jár némi veszteséggel.:(

-Fegya- 05-14-2006 13:42

Quote:

Originally Posted by DearCody
Szerintem is fölös dolog tovább fejleszteni a helytartót. Így is elég sok mindent tud. Bár én 1 hibát látok benne. Képez katonát az üres szabadhelyekre, de azt nem számolja bele ami képzésen van, így sok katonát fölöslegesen képez. (

Biztos, hogy beleszámolja. Honnan veszed, hogy nem? Túlképzés csak akkor van, ha beállítottad az alapkatonák képzése a szabad helyen túl jelölőnégyzetet.

Steve 05-14-2006 15:09

Quote:

Nagy kar pedig jo piacolot lehetne belole csinalni, mert pl en nem tartom szerencsesnek, hogy koronken tindit neki mindig valami csicska mennyiseget katonanak, igy nem tudsz egyszerre egy ertelmes adagot piacra dobni mondjuk en minimum 400-at rakok piacra namost kb 20-asaval eleg erdekes, azert meg csak, hogy ott alljon annyira nem moka a katona, nem ved jol nem tamad jol az aranyat meg a kajat meg eszi.

Ha 20asával dobja ki akkor gyorsan lfogy az 5piacod 1 nap. Állítsd be hogy katonák eladása bizonyos szám felett. Az ár jóhogy változik, de ha jól lövöd be megveszik, hameg épp nem akkor visszadobja és megveszik holnap vagy holnapután.
A hétvégizés közben meg ugyanúgy van orid, az egy plusz játék a normálison felül, ha ugy vesszük.

ruud10 05-15-2006 10:43

Hali!
Mit tegyek ha pár ori teljesen rámszállt és lelopnak tekivel? Tolvajaim gyengék, varikkal nem látok be a katonák meg még nincsenek elegen.

Senki 05-15-2006 13:43

írj nekik, hog kezdő országod van, ne bántsanak. aztán ha nem állnak le, akkor csinálj újat. ezzel nem tudsz mit csinálni. vagy ha van olyan szövi aki bevenne téged, akkor lépj be, majd ők segítenek...

Bogár 05-15-2006 13:53

Quote:

Valaki segitsen mar soha nem hetvegiztem, mert nincs ra idom, de a sugot elolvasta es nem ertek egy ket dolgot.
Pl: Ha hetvegizek a rendes orszagom fut normalban vagy szabira vagja a rendszer amig hetvegizek. Hany oras a hetvegi 24 48 vagy 72.
Ejjel nappal megy nincs kaja-pisi szunet? Mert az igy jol hangzik.:D

Ha hv-zel, a rendes oriddal is játszhatsz nyugodtan. 55 óra összesen, péntek este 7-től hétfő hajnali 2-ig. kaja-pia-cigi gép mellett, alvás szünet csak szombat estétől. :D de az is csak 2-3 óra 1 huzamban. :D

ruud10 05-15-2006 13:58

ez bíztató volt, köszi :(

Xeper 05-15-2006 14:04

Quote:

Originally Posted by ruud10
ez bíztató volt, köszi :(

Még csinálhatod azt is, hogy kiteszel a piacra pár milla értékben cuccot (egység, fölös teki, bármi ami nélkülözhető), és elmész szabira... mikor visszajössz, a pénzből pótlod a fontosabb dolgaidat, és remélhetőleg kicsit továbbléptek a támadóid... van pár napod míg rád nem talál valaki más... addig gyűjts infót arról, hogy hogyan is kellene kinéznie az országodnak :)

ruud10 05-15-2006 14:10

az orim azért nem ütőképes, mert épp átképzek variról hadisra, és most épp semmibe se jó
tudom milyen egy jó ori, annyira nem vagyok kezdő

Senki 05-15-2006 14:19

Quote:

az orim azért nem ütőképes, mert épp átképzek variról hadisra, és most épp semmibe se jó

hát akkor a kegyelmükben bízhatsz, vagy ha megy akkor a Xepi féle trükkben. ez ennyi. ha gyenge vagy és rádszálltak akkor az szívás.:(

ruud10 05-15-2006 14:27

azért köszi

DearCody 05-15-2006 14:31

Tanyafree

Hi!
A tanyafree orik, h oldják meg a szintlépést?
Én még nem voltam, ezért nem tom. SZVSZ nem tart senki annyi raktárat, h 24 körig elég legyen a gabona teljes feltöltéssel. :D
Asszem ha éheznek is az emberek, meg lehet oldani, h lefokozol pár k katonát (védelem alatt úgy sem bántanak) és lököd képezni, mert az alatt nem esznek, így legalább csökken az ételfogyasztás. De ez csak az én ötletem, nem tom, h ilyenkor mit szoktak csinálni.

Ati 05-15-2006 14:35

Quote:

Hali!
Mit tegyek ha pár ori teljesen rámszállt és lelopnak tekivel? Tolvajaim gyengék, varikkal nem látok be a katonák meg még nincsenek elegen.

Ha épp úgyis átképzel, akkor minek vannak ott a tekik? Szabadulj meg tőlük (pl add el, és a pénzen vegyél egységeket), és máris nem fognak lopkodni, mert nem éri meg.

ruud10 05-15-2006 14:44

Ati, mert akkor nem kellenek a tekik? Akkor mi lesz lakitekik, mezőgazd. nélkül?
Szétesik az ori!

Milán™ 05-15-2006 14:47

akkor a te oriddal lehet a baj.rakd ki az összes tekit piacra kivéve a lakáshelyzetit.nemhiszem hogy pár tekiért folytatnák a lopást:)

Steve 05-15-2006 14:48

Quote:

Originally Posted by DearCody
Hi!
A tanyafree orik, h oldják meg a szintlépést?
Én még nem voltam, ezért nem tom. SZVSZ nem tart senki annyi raktárat, h 24 körig elég legyen a gabona teljes feltöltéssel. :D
Asszem ha éheznek is az emberek, meg lehet oldani, h lefokozol pár k katonát (védelem alatt úgy sem bántanak) és lököd képezni, mert az alatt nem esznek, így legalább csökken az ételfogyasztás. De ez csak az én ötletem, nem tom, h ilyenkor mit szoktak csinálni.

Szövikaraván,túltöltés, továbbképzés, etc... de amugy 4es szinten már kicsit drága a tanyafreezés szerintem.

Steve 05-15-2006 14:49

Quote:

Hali!

Figy erre nem szemétség azt válaszolni, hogy erősíts magadon és verd le őket! Velem is volt ugyanilyen, sokáig szívás volt, de két hét után inkább békén hagytak;)

DearCody 05-15-2006 15:12

Quote:

Originally Posted by Steve
Szövikaraván,túltöltés, továbbképzés, etc... de amugy 4es szinten már kicsit drága a tanyafreezés szerintem.

Szerintem nem annyira drága. Amúgy akkor én is jól gondolkodtam a továbbképzésre, mert a szövikaraván nem mindig megoldható, de az a lényeg, h nem gondoltam hülyeségre. :D Ja és kösz a választ!!!

Ati 05-15-2006 15:19

Quote:

Ati, mert akkor nem kellenek a tekik? Akkor mi lesz lakitekik, mezőgazd. nélkül?
Szétesik az ori!

Ha nincs elegendő egységed, akkor tök mindegy, hogy 0%-kal több fér el, és így van 1000 üres helyed, vagy 40%-kal több fér el, és úgy van 1400 üres helyed. Mezgazd teki se kell, amíg nem vagy tele.

ruud10 05-15-2006 16:50

én úgy építek át hogy közbe minden tele van
bontok templomot és építek barakkot, eladok varit és veszek elitet

Ati 05-15-2006 16:53

Quote:

én úgy építek át hogy közbe minden tele van
bontok templomot és építek barakkot, eladok varit és veszek elitet

Közben pedig szétszednek, tehát ez így ebben a formában nem sikerült.

ruud10 05-15-2006 17:03

és mit javasolsz, hogy kell átépíteni?

Ati 05-15-2006 17:05

Quote:

és mit javasolsz, hogy kell átépíteni?

Hogy hogy "kell", arra szerintem nincs recept. A környéktől függ. Engem átépítés közben sose zavar, ha szétszednek, ez a veszteség része az átépítésnek.

Steve 05-15-2006 17:24

Quote:

Originally Posted by Ati
Hogy hogy "kell", arra szerintem nincs recept. A környéktől függ. Engem átépítés közben sose zavar, ha szétszednek, ez a veszteség része az átépítésnek.

Ati akkor lécci hozd elő az orid és építs át!:D :D :D

All times are GMT +1. The time now is 03:59.