Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

vityu 06-14-2010 11:08

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255862)
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye

Én hadis minimálisan termelő törpének nem választanám egyiket se (mármint se a gazdálkodót, se a túlélőt).
Tudós vándor lennék vele. :) Úgysem a nyersből, hanem a képzésből fog élni inkább. Ha meg annyit termel, hogy abból megél, akkor már nem nevezném hadisnak.

none 06-14-2010 11:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255874)
Én hadis minimálisan termelő törpének nem választanám egyiket se (mármint se a gazdálkodót, se a túlélőt).
Tudós vándor lennék vele. :) Úgysem a nyersből, hanem a képzésből fog élni inkább. Ha meg annyit termel, hogy abból megél, akkor már nem nevezném hadisnak.

ez erőteljessen csoport függő..:)
mondjuk az kérdés melyik csoportban van.. pl Aban vándort én nem választanék be.. de 5.en meg nem termelnék törpével..:)
gben viszont megérheti egy gazdálkodó szem.. pláne, ha nem etetős a törpe..:)

Tsobi 06-14-2010 11:31

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255862)
a törpének a túlélő személyiség rossz vagy jó ötlet lehet?
mert végigolvastam ezt a párszáz hozzászólást és és hadis termelő törpnek ha visszatámad gondolom jön a revans és akkor a túlélő személyiség többet ér mint a tudós vagy a kereskedő nem?
ha két személyiséget kéne választani melyiket ajánlanátok
és vagy a tudós túlélőt vagy a gazdálkodó túlélőt választanám, de érdekell más véleménye

Ha már visszatámadást említettél, a Vándort mindenképpen tedd a kalapba, elég sokat bukhatsz, ha ennek hiánya miatt pattogsz.

A Kereskedő személyiséggel érdemben termelni csak magas hekin, zavartalan környezetben lehet, így csak a pénz védelme miatt én nem választanám a helyedben, ugyanígy a gazdálkodót. Jó dolog, ha fokozzuk a már fokozottat, csak minek? Akkor már inkább a Tudós, amivel nem csak ugyanúgy, bár kisebb mértékben fokozódik a termelésed, de a védelmed is erősödik.

szoviet t56 06-14-2010 11:33

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255874)

hát most még a 5.-en vagyok de a 4.-en törpe akarok lenni mert kiakarom próbálni
és inkább termelős akarok lenni de nem beton íjjal hanem íj/ló vagy íj/elit felállásban hogy visszatudjak csípni ha kell
azt még nem tudom hogy önellátós vagy éheztetős lessz, majd elválik az idömtől meg hogy mennyire érzek rá
ezért érekelne a személyiség melyiknek van több haszna

Tsobi 06-14-2010 11:35

Quote:

Originally Posted by none (Post 255875)
mondjuk az kérdés melyik csoportban van.. pl Aban vándort én nem választanék be.. de 5.en meg nem termelnék törpével..:)

Lehet elfogult vagyok, de a gazdálkodót csakis sokadik (értsd: 5-6.) személyiségnek választanám be. A törpe így is 3x annyit termel, mint a többi faj, szerintem felesleges elvenni egy szemet azért a 10%-ért.. akkor már inkább ütök nagyobbat, hozok nagyobb hekit, mentesítem magam az üres területektől vagy hosszabbítgatom a kinnlevő cuccaimat.. :)

vityu 06-14-2010 11:49

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 255878)
Lehet elfogult vagyok, de a gazdálkodót csakis sokadik (értsd: 5-6.) személyiségnek választanám be. A törpe így is 3x annyit termel, mint a többi faj, szerintem felesleges elvenni egy szemet azért a 10%-ért.. akkor már inkább ütök nagyobbat, hozok nagyobb hekit, mentesítem magam az üres területektől vagy hosszabbítgatom a kinnlevő cuccaimat.. :)

Én msot beválasztottam 3. szemnek, de már megbántam. Inkább maradtam volna a stratégánál, mert így is elég sokat ütök.és annyival nem termelek többet, mint amennyibe kerül az üresek beépítése.:)

vityu 06-14-2010 11:51

Quote:

Originally Posted by none (Post 255875)

Ez pedig persze, így van. A-ban nem túl hasznos a vándor.

Tsobi 06-14-2010 11:55

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 255879)
Én msot beválasztottam 3. szemnek, de már megbántam. Inkább maradtam volna a stratégánál, mert így is elég sokat ütök.és annyival nem termelek többet, mint amennyibe kerül az üresek beépítése.:)

Nem egy ismerősöm fura szokása, hogy ork mellé beválasztják pl. ötös szinten a Gazdálkodót, mondván így kevesebb tanya kell neki. Node kérem.. egy olyan aktív játékos, mint Ő ötös szinten miért nem tf, ha még a gabona is olcsó? :)

Azt hiszem az ilyesmik miatt áll tőlem távol ez a szem.

szoviet t56 06-14-2010 13:19

és mi a véleményetek a vándor stratéga személyiségről?
visszatámadni tökéletes és még védekezni is hatásos a stratága a vándor meg a tolvajokkal szemben jöhet jól
de várom hogy ki melyiket választaná egy főleg termelős de ha kell visszaütős törpének
akár éplistát is adhattok

none 06-14-2010 13:29

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255883)
és mi a véleményetek a vándor stratéga személyiségről?
visszatámadni tökéletes és még védekezni is hatásos a stratága a vándor meg a tolvajokkal szemben jöhet jól
de várom hogy ki melyiket választaná egy főleg termelős de ha kell visszaütős törpének
akár éplistát is adhattok

a tudóst mindenképp beválasztanám.. másik továbbra is csoport függő.. ha termelsz úgyis van nyersid beépülni.. így a stratégát én nem választanám nagy valószínűséggel..:)

szoviet t56 06-14-2010 14:33

más személyiség ami hasznos lehetne törpének nem nagyon van szerintem

más személyiség ami hasznos lehetne törpének nem nagyon van szerintem

szoviet t56 06-14-2010 15:21

akkor tudna nekem adni valaki valami életképes éplistát napi 4-5-szöri belépéssel és személyiséget is (2db) lehetőleg termelő de ha kell akkor megvédi amilye van
én ahogy nézegettem
templom 8%
kocsma 10-14% kell

Paliking 06-15-2010 08:59

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255889)
akkor tudna nekem adni valaki valami életképes éplistát napi 4-5-szöri belépéssel és személyiséget is (2db) lehetőleg termelő de ha kell akkor megvédi amilye van
én ahogy nézegettem
templom 8%
kocsma 10-14% kell

ha termelgetni akarsz, legyél tudós kufár. nem árt, ha gyakran ki tudod rakni a cuccot piacra, és akkor kocsmából se kell annyi. viszont ha napi 4-5-ször tudsz belépni, akkor ne legyél ló/íj felállású, inkább elit íj.
én így 6-6% kocsmával és templommal elboldogulok, a csoport nagy része így nem tud lopni, aki meg tud, azoknak a megnevelésére ott a szövi hadis része.

Paliking 06-15-2010 09:05

Ház 17%
Barakk 40%
Őrtorony 10%
Kocsma 6%
Templom 6%
Bank 2%
ez eddig 81%
a maradék 19%-ot kell elosztani a tanya, raktár, kovácsműhely és bányák között, attól függően, hogy mit éri meg termelni. Ha tanyafree vagy, akkor legalább 40 raki fog kelleni, hogy nyugodtan tudj aludni.
Bankot és a termelő épületeket alulra tedd, és akkor még éhezni is fog tudni jópár kört

szoviet t56 06-15-2010 11:20

értem de én valószínű hogy egy ideig mf leszek úgy viszont már kevés lessz szerintem a 6-6% kocsma-templom, akkor már 8-8 és a barakkból 36%
meddig bírja éhezéssel a törpe?

vityu 06-15-2010 14:16

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256031)
értem de én valószínű hogy egy ideig mf leszek úgy viszont már kevés lessz szerintem a 6-6% kocsma-templom, akkor már 8-8 és a barakkból 36%
meddig bírja éhezéssel a törpe?

Mf törpére én ezt csinálnám:

17% ház
30% barakk
10% torony
10-12% kocsma
6-7% templom

ez eddig 73-79%. Tanyát 10% körülire raknám, ha drága a kaja, akkor kicsit feljebb, a többi meg majd kiderül...
A kocsma azért ennyi, mert nagyon szeretik az mf törpéket tolvajjal csesztetni. Vagyis nekem nagyon ez jött le. Volt, hogy állandóra volt rajtam 3 térkapu, és napi 10k-t is pótolnom kellett a tekercsek fajtáiból... Pedig a raktáram csordulásig volt, a nyersnek jó ára volt, a tekercs meg 5-600... Ja, és még faji sem volt fenn...
És ennek adnék egy tudóst. Meg valami egyéb nem termelésspecifikus személyiséget. Pl ha visszatámadóst szeretnél, akkor vándort.
Ja, és mindenképpen íj/elitbe. De nem árt ha van nálad annyi pénz, hogy tudj egy kis mennyiséget összeszedni íjból, ha védhetsz egy támadást.

szoviet t56 06-15-2010 15:47

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256048)
Mf törpére én ezt csinálnám:

17% ház
30% barakk
10% torony
10-12% kocsma
6-7% templom

ez eddig 73-79%. Tanyát 10% körülire raknám, ha drága a kaja, akkor kicsit feljebb, a többi meg majd kiderül...
A kocsma azért ennyi, mert nagyon szeretik az mf törpéket tolvajjal csesztetni. Vagyis nekem nagyon ez jött le. Volt, hogy állandóra volt rajtam 3 térkapu, és napi 10k-t is pótolnom kellett a tekercsek fajtáiból... Pedig a raktáram csordulásig volt, a nyersnek jó ára volt, a tekercs meg 5-600... Ja, és még faji sem volt fenn...
És ennek adnék egy tudóst. Meg valami egyéb nem termelésspecifikus személyiséget. Pl ha visszatámadóst szeretnél, akkor vándort.
Ja, és mindenképpen íj/elitbe. De nem árt ha van nálad annyi pénz, hogy tudj egy kis mennyiséget összeszedni íjból, ha védhetsz egy támadást.

ez jónak tűnik, de szerintem a második személyiségem a kufár ahogy paliking mondta mert többször tudom kitenni a cuccot a piacra így kevesebbet fognak lopni termelő személyiséget meg a törpénél sokan elvetették mert így is sokat termel
meg ahogy olvasom akkor megéri inkább a tekiket rendszeresen pótolni és hagyni hogy lelopják mert a nyersivel a többszöröse zsebelhető be, legalábbis ahol olcsóbb a teki mint a nyersi

vityu 06-15-2010 16:36

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256055)
meg ahogy olvasom akkor megéri inkább a tekiket rendszeresen pótolni és hagyni hogy lelopják mert a nyersivel a többszöröse zsebelhető be, legalábbis ahol olcsóbb a teki mint a nyersi

Szerintem nem éri meg a tekercseket lopatni, mert nagy tételnél egységed mehet el, és akkor már nem olyan hűde jó. Inkább lopják a raktárat.

szoviet t56 06-15-2010 16:41

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256061)
Szerintem nem éri meg a tekercseket lopatni, mert nagy tételnél egységed mehet el, és akkor már nem olyan hűde jó. Inkább lopják a raktárat.

te hogy védekezel ellene, csak úgy lehet hogy kevesebb katonát tartasz bennt mint amennyi lehet 30%-os tekinél nem?

Paliking 06-15-2010 16:42

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256061)

attól függ mennyi a nyers ára. de én pl. csak laki és bányatekit tartok bent olyan helyen, ahol nagyon lopnak. persze ez tanyafreevel meg sok ránézéssel működik, napi 4-5-szörivel nem.

vityu 06-15-2010 16:57

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256062)
te hogy védekezel ellene, csak úgy lehet hogy kevesebb katonát tartasz bennt mint amennyi lehet 30%-os tekinél nem?

Á, 5órán keresztül nem léptem be, és 20-ig lement... Meg az egységben tartott tartalék mindig kiegészíti a helyet :) De egyébként igen, úgy szoktam.

szoviet t56 06-15-2010 17:28

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256065)
Á, 5órán keresztül nem léptem be, és 20-ig lement... Meg az egységben tartott tartalék mindig kiegészíti a helyet :) De egyébként igen, úgy szoktam.

jaa, akkor te a piacon tartasz íjat meg elitet vagy lovat és ha látod hogy loptak visszatöltöd a katik visszajönnek a piacról ami elfér az marad ami meg nem megy vissza
érdekes

szoviet t56 06-15-2010 17:29

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 256063)
attól függ mennyi a nyers ára. de én pl. csak laki és bányatekit tartok bent olyan helyen, ahol nagyon lopnak. persze ez tanyafreevel meg sok ránézéssel működik, napi 4-5-szörivel nem.

hadi tekit nem?
egy esetleges nem látott támadás vagy pont nem vagy gép előtt?

vityu 06-15-2010 18:19

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256068)
hadi tekit nem?
egy esetleges nem látott támadás vagy pont nem vagy gép előtt?

akkor az tekerccsel is bemegy...

szoviet t56 06-15-2010 19:08

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256074)

szerintem számít az a 40% hadi teki

Valezius 06-15-2010 19:22

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256081)
szerintem számít az a 40% hadi teki

Elég kevesen fognak úgy nekimenni, hogy próbáljuk meg, hátha nem lesz tekije.
Szóval a támadó legtöbbször úgy jön, hogy a teki se védi.
Persze ha hulla jön az pech :)

Princ 06-15-2010 23:41

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 255883)

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256055)
termelő személyiséget meg a törpénél sokan elvetették mert így is sokat termel

Második szemnek visszaütős törpénél lenti csoportokban vándort. Egy 'termelős, de ha kell visszaütős' törpe második szemének pedig természetesen gazdálkodót.

Olvastam itt a 'túl sokat termel más fajokhoz képest' érvet, kicsit csodálkoztam. Termelésből nincs olyan hogy sok. Ha a törpénél, ahol 3x többet ad ez a szem mint másnál, nem éri meg beválasztani a gazdálkodót, akkor igazán nem tudom mire való.
Fél éve néztem A-ban fajokat és szemeket a top körül. 19 db egyszemű törpiből 8 tudós volt és 11 gazdálkodó. Igaz kufár akkor még nem volt. (:D)

vityu 06-16-2010 00:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 256111)
Olvastam itt a 'túl sokat termel más fajokhoz képest' érvet, kicsit csodálkoztam. Termelésből nincs olyan hogy sok. Ha a törpénél, ahol 3x többet ad ez a szem mint másnál, nem éri meg beválasztani a gazdálkodót, akkor igazán nem tudom mire való.

Megalománia. Időkorlátokon belül törpével így is, úgy is sok pénzt lehet összeszedni. :) Úgy többet, de a tudós nélkül gyengébb az ország, és a tanyákra az is ad plusz 5%-ot, igaz az lopással elvehető.

szoviet t56 06-16-2010 08:02

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256074)

nem vita szempontjából csak előtte mondtátok hogy hadi tekit nem érdemes bennt tartani mert ha jön támadni akkor így is úgy is bejön, akkor a tudós személyiség nem sokat ér mivel csak laki ás bánya tekit tartatok bennt akkor jobb ha gazdálkodó személyiséget választ az ember
persze ez függ a lopásoktól meg az időtől de, főleg az időtől mivel ha nagyon lopnak az adott szinten akkor csak újrázással tudja változtatni a személyiségét

Redback 06-16-2010 08:35

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256121)
nem vita szempontjából csak előtte mondtátok hogy hadi tekit nem érdemes bennt tartani mert ha jön támadni akkor így is úgy is bejön, akkor a tudós személyiség nem sokat ér mivel csak laki ás bánya tekit tartatok bennt akkor jobb ha gazdálkodó személyiséget választ az ember
persze ez függ a lopásoktól meg az időtől de, főleg az időtől mivel ha nagyon lopnak az adott szinten akkor csak újrázással tudja változtatni a személyiségét

Meg ugye visszakísérésnél +5% általában jól jön :)

Paliking 06-16-2010 10:27

egyébként a törpe szerintem nem igazán mf faj, mert nem tudsz vele megtorolni, csak max kísérgetni (legalábbis 35% barakkal). és csak akkor válaszd, ha elég ideged van ahhoz, hogy vki folyton lop

Princ 06-16-2010 11:07

Quote:

Originally Posted by vityu (Post 256114)
Megalománia. Időkorlátokon belül törpével így is, úgy is sok pénzt lehet összeszedni. :) Úgy többet, de a tudós nélkül gyengébb az ország, és a tanyákra az is ad plusz 5%-ot, igaz az lopással elvehető.

A második szemről volt szó, tudós az alap.

vityu 06-16-2010 11:10

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 256127)
egyébként a törpe szerintem nem igazán mf faj, mert nem tudsz vele megtorolni, csak max kísérgetni (legalábbis 35% barakkal). és csak akkor válaszd, ha elég ideged van ahhoz, hogy vki folyton lop

Most éppen van egy mf törpém, és tényleg kell hozzá ideg. Kerestem én a szövetségeseket, de hát nem lehettem elég meggyőző. :) Így most a sorsom az, hogy fedezgetek, és meghúzom magam, nehogy leszedjenek... :)

Ahogy most belegondolok, 1 ország kivételével mindegyik törpe...

vityu 06-16-2010 11:11

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 256130)
A második szemről volt szó, tudós az alap.

Nekem úgy tűnt, hogy vándort és gazdálkodót ajánlasz :eek: ezek szerint benéztem :D

szoviet t56 06-16-2010 16:42

nehéz a választás az tény, vagyis nehéz lessz a választás

szoviet t56 06-21-2010 20:52

mennyire életképes egy törpe napi 2-3 belépéssel mf-ként a 4.-dik szinten és felfelé?

none 06-21-2010 21:51

Quote:

Originally Posted by szoviet t56 (Post 256757)
mennyire életképes egy törpe napi 2-3 belépéssel mf-ként a 4.-dik szinten és felfelé?

felfelé egyre kevésbé..:)
mf törpével nehéz felfelé haladni, ha termelsz is max kisérni, szembe menni, vagy hiénázni tudsz..:) ezen felül szöviknek ideális célpont leszel.. én spec 2-3 belépéshez nem ajánlom a törpét..

Remedy 06-22-2010 08:22

Quote:

Originally Posted by none (Post 256760)
felfelé egyre kevésbé..:)
mf törpével nehéz felfelé haladni, ha termelsz is max kisérni, szembe menni, vagy hiénázni tudsz..:) ezen felül szöviknek ideális célpont leszel.. én spec 2-3 belépéshez nem ajánlom a törpét..

De persze az is lehet, hogy ugy is tud felfele haladni, hogy hasznalja a "celzott felfedezes" nevu nagy varazslatot, amivel meg banyat is tud szerezni...

none 06-22-2010 08:59

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 256772)
De persze az is lehet, hogy ugy is tud felfele haladni, hogy hasznalja a "celzott felfedezes" nevu nagy varazslatot, amivel meg banyat is tud szerezni...

persze, de mf törpét, ha kicsit is termel egy szövi lazán be tud verni, így nincs sok értelme nagy magasságokba fedezni másoknak..:)
nem tudom.. játszottál már mf törpét 3. szinten vagy felette?(itt az mf a légnyeg és az, hogy 2-3szor néz rá naponta..)
igazábol magassabb szinteken mfként, úgy érdemes a törpe, ha alacsony hekin, ahol kb senki nem zaklat termel aztán, ha összejött egy szép összeg átáll etetős hadira és felpörög arra a 336 körre..:) (csak a napi 2-3 belépéssel ez elég meredek..:))
(esetleg belép egy szövibe..:))

Remedy 06-22-2010 09:07

Quote:

Originally Posted by none (Post 256773)
persze, de mf törpét, ha kicsit is termel egy szövi lazán be tud verni, így nincs sok értelme nagy magasságokba fedezni másoknak..:)
nem tudom.. játszottál már mf törpét 3. szinten vagy felette?(itt az mf a légnyeg és az, hogy 2-3szor néz rá naponta..)
igazábol magassabb szinteken mfként, úgy érdemes a törpe, ha alacsony hekin, ahol kb senki nem zaklat termel aztán, ha összejött egy szép összeg átáll etetős hadira és felpörög arra a 336 körre..:) (csak a napi 2-3 belépéssel ez elég meredek..:))
(esetleg belép egy szövibe..:))

Jatszottam igen, es egyaltalan nem ertek Veled egyet.

Ennyi erovel ujrazhatna is.. Nem latom sok ertelmet annak, amit irsz. :)

Amugy meg szovis torpet konnyebb beverni, mint mf-et... :P Plane 2-3 belepessel... Szoval ebben sem ertek egyet.

Idegrendszer es/vagy kapcsolatrendszer kell hozza, es jatektudas, ennyi.

Bar en mar tudas nelkuli mf torpeket is lattam mar pl a B elso helyen... :P

All times are GMT +1. The time now is 11:50.