![]() |
Quote:
Köszi Gyula h beszúrtad, pont most akartam utánakeresni. |
Ezt az ötletet úgy rémlik már akkor is támogattam mikor felmerült, továbbra is áll a véleményem:)
Steve ötletével télleg az a baj, hogy gyakorlatilag ingyenessé teszi a bányabontást. |
Quote:
|
Quote:
|
ez a bányás ötlet elég jó, talán a magas nyersi árakon is segíthetne, de ha minden faj megkapja akkor mondjuk a törpe kaphatna nagyobb száalékot(gondolom itt törpe 15%, a többi csak 10%-ot kapna)
én ezt mindenképpen támogatom, színesítené a játékot |
Ez a 100% fölé menés az én szememben lényegében egy bug.
|
Quote:
Így gyakorlatilag lehetetlen hogy valaki elérje a 100% fedezési arányt, reálisabb értéket kapnánk. A többi ötlet nekem is tetszik. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
2400 hekivel lép egy ori és foglal 3000 hekit majd levernek róla 3400 hekit így marad neki 2000 hekije. A javasolt képleted szerint akkor így nézne ki a felfedezési ráta: 3000/(2000-2400)=-7,5 (cc.-750%) rosszul értelmeztem a javaslatodat? |
Quote:
hadsereggel szerzett föld/jelenlegi föld=2000/2000=1 fedezési arány=0% Nem tudom miért érzem hogy így jobb lenne, valahogy erős sejtés, próbálom megfogalmazni :) |
Quote:
Így valóban nem lesz negatív, de valami még mintha hiányozna... Másrészről nem baj ha el van különítve a fellépéskori föld az ütött földtől. Mondjuk ez a legkevesebb ha jó a képlet. |
Quote:
Megpróbálom tehát: felhozott föld seregesnek számít foglalt föld beleszámít vesztett föld nem számít bele osztva az aktuális földdel, Figyelve a Steve által amlített probléma duálisára: ne menjen a foglalt föld 100% fölé Azért jó, mert így tökmindegy mennyi földet fedezett az illető ha le is verik róla, a fedezési arány normalizálja magát, visszaáll 0%-ra :) Tehát fellépsz 2k hekin, ütsz 1k hekit, levernek rólad 2k hekit, az így 3000/1000=300%-->100%--> fedezési arány 0% Fellépsz 2k hekin, fedezel 8k hekit, levernek rólad 5k hekit: 2000/5000=40%-->fedezési arány 60% (a mostani rendszer beli 100% helyett). Ha levernek rólad további 3k hekit, akkor a fedezési arányod 0% lesz. Gyakorlatilag az elvesztett föld a fedezésből vonódik le. Remélem érthető amit próbálok mondani, és tényleg helyes ezúttal. :) |
Quote:
Hozzáteszem ez nem akadékoskodás, mert a javaslat maga nagyon tetszik! csak szeretném megérteni a számtanát :) |
Vagy ez csak egy logikai vizsgálat? :o
Ha nagyobb, mint 100% akkor legyen = 100%-al? Lehethogy megértettem? :D |
Quote:
Szóval feldolgoztam a mikéntjét és tökjó a javaslat. Egyetlen dolog a baja, hogy nincs még benne a játékban :) |
Quote:
|
Ezzel a javaslattal nekem van egy bajom: mi van azokkal az orikkal, akik a felfedezett föld számlálásának bevezetésekor már pl. 10k heki fölött voltak? A javaslat bevezetése után ezek az orik a felfedezés kapcsán mindig is előnyben lesznek a később lépő orikkal szemben!
Én azt tartom elfogadhatónak, ha van egy arány, ami fölé nem mehet a felfedezési arány. Ez az érték vagy 100%, vagy 100%-(adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe/aktuális terület.) (Adott csoportba fellépő ország lehetséges legnagyobb területe 1/A-ban 2.400 heki jelenleg.) Esetleg annyi, hogy ha valakiről levernek mondjuk 10% földet, akkor a felfedezési aránya is csökken a maga 10%-ával. (Példával élve, 20%-ról csökken 18%-ra.) |
Quote:
Ha meg leverik valakinek a 10%-át, akkor a mostani javaslattal számolva nem a fedezési arány 10%-ával fog módosulni az állapot, hanem jóval többel. |
Xeper: épp ez az, minek akarsz további előnyt adni nekik? A ti javaslatotok pedig inkább épp nekik kedvezne!
|
Quote:
Épp az lenne a lényege, hogy a levert kisországoknak lenne így kedvezőbb a fedezési arányuk. |
Nem, nem a levert kisoriknak adna kedvezőbb felfedezési arányt, hanem a levert oriknak! A kisoriknak, ha a nagyorikkal akarod összehasonlítani őket, akkor előbb fel kell nőniük hozzájuk. Aminek eredményeként, az a leverés, ami az eredetileg nagyorikról már leszedi a felfedezési arányt, az eredetileg kisoriknál lényegesen nem változtat. (Most a felfedező országokról beszélünk, ha jól gondolom.)
|
Quote:
Gratulálok Életfa örülök, hogy volt ujra időd írni...egyébként nincs igazad, belátnád ha elöbb gondolkodnál és utánna írnál csak. |
Quote:
Abban igaza van viszont hogy így lehetne 0 a fedezési aránya olyan orinak is aki fedezett. mert ha leütnek róla annyi hekit amit fedezett és visszaüti, már 0... |
Quote:
Nem arról van szó, hogy kik kivel lesznek előnyben. Ati régóta gondolkozok azon, hogy a témaindítóknak kellene valamiféle moderálási jog, azaz hogy valakiknek csak olvasásra adjanak engedélyt a témájukban. |
Ha jól tudom, ez a javaslat a folyamatos felfedezéssel is csak egyhelyben toporgó nagyorik megsegítésére született. Szeretném, ha megértenétek: ha az én problémám látszatprobléma, akkor, sajnálatos módon, a felvetett javaslat is csak egy látszatmegoldás! Ugyanis lehet, hogy megoldja a jelenlegi nagyorik problémáját, de a később melléjük érő, jelenlegi kisoriknak abszolúte semmit nem segít! Ők, a javaslat bevezetésétől (majdnem)függetlenül, pontosan abba a helyzetbe kerülnek, amibe a jelenlegi nagyorik csak akkor kerülnek, ha a javaslat nem kerül bevezetésre!
A félreértések elkerülése végett: nekem nem lenne gond, ha bevezetésre kerülne (sőt...), azonban nem árt figyelembe venni, hogy a javaslat erőssen törekszik a már játékban (1/A-ban, de a 2/D-ben is) lévő felfedező orik jelenlegi sorrendjének fenntartásában, és mint ilyet, nem tartok jó ötletnek... OFF: általában felismerem, ha éppen offolok. Ha a topik szétoffolásra került, azért nem én vagyok a felelős, hanem azok, akik azon nyafognak (nem tudok jobb szót), hogy szétoffolom a topikot... Ezt az egy bekezdést leszámítva az utóbbi pár hozzászólásomban kizárólag a témával kapcsolatban írtam, azonban érdemi reakciót egyedül Kutyuleee adott! |
Quote:
a 200hekire leütött törpöm miatt vetettem fel az ötletet! Az egyhelyben toporgó nagyori? léccilécci mellőzd a topicot ha nem olvasod el:) |
Quote:
Nekem tetszik Xepi ötlete, sztem ebben a formában akár be is kerülhetne a következő körben. |
Quote:
Elolvasol 2-3 bejegyzést és elhatározod, hogy ez a topic miről szól? :o Hát korántsem a nagyorik topogásának a megszűntetéséről... |
Vagy akár wand ötlete is bekerülhetne. Lehet hogy össze kellene foglanunk a javaslatokat mielőtt hirtelen az utolsó szimpatikus javaslat csak úgy bekerülne a következő körben.
|
Quote:
Hogy zárkózzanak fel az újak, ha nagyobb hekin hatalmas teher a felfedezés? És hatalmasak a rések a listában!!! |
A topicot senki indította, mert a törpéjét csúnyán lezúzták, bányákkal nem sok esélye volt vissza menni harcal, a felfedezése az egeket verte és a felfedezési aránya meg folyamatosan nőtt, ha beütötték akkor is. Lényegében ezért indult ez a topic. azóta Senki abba hagyta a játékot.
A probléma viszont itt maradt. Probléma, hogy a felfedezési arány nem csökken azáltal hogy leütik az ember, probléma hogy a felfedezési arány 100%fölé tud menni. Probléma hogy a törpe nem veszi fel a harcot egyik fajjal sem hogy ha van benne 10% bánya, ha az sincs benne akkor meg miért lenne törpe? |
Egy másik témával összevonva ez a téma itt folytatható:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=2129 Ezt a témát zárom, folytatás a fenti, összevont témában. |
All times are GMT +1. The time now is 04:35. |