![]() |
Én Jeffery Deavertől olvasom a Koporsótáncost...:)
Szerintem egy jó krimi... Nem egysíkú, hogy ki lehet találni mi lesz a végén:) |
nem kötekedni akarok, de honnan tudod, hogy jobbak voltak azok a könyvek amiket elégettek?
ha nem tudod mi volt bennük - hiszen elégették őket - mi alapján ítéled meg a tartalmukat? miben voltak jobbak? Káin és Ábel nem voltak testvérek, az egyikük a tescoban dolgozott és a másik munkanélküli volt? számít ez? a te általad említett "könyvre" kizárólag a keresztény vallások épülnek ezeken kívül számos vallás létezik |
Quote:
Amit nem a keresztények pusztítottak ki, azt az idő fejezte be. De szerencsére valami megmaradt, bár nem sok... |
Quote:
|
Tavaly olvastam Raana Raas: Csodaidők című 4 kötetes művének első kötetét. Tetszett és vártam a 2. kötet megjelenését. A könyvhétre végre megjelent. Alig tudtam letenni. Izgalmas és elgondolkodtató.
Kritikák és ismertetők a könyv honlapján olvashatóak: http://csodaidok.hu |
Quote:
A "Májnkámpf"-ot is be lehet szerezni, pedig 60 éve volt a szociknak, hogy mindet elégessék. 60 év kemény munkájával sem sikerült... Erről ennyit. :D Jó, az más kérdés, hogy a 75%-a sületlen baromság, de attól még teljes terjedelmében elolvasható. Feltételezem, sok nyelvre le is van fordítva a mai napig, és a fordítások is léteznek. Német verzió létezik. Magyar verzió létezik. Van egy tippem, hogy még legalább 6-8 nyelvre tutira le van fordítva, és egy kis utánajárással megszerezhető (lenne, ha valaki meg akarná). |
Quote:
|
Quote:
Mindenesetre én sokkal normálisabb hozzáállásnak tartom, hogy meg van mondva, hogy ezt és ezt tilos, minthogy sajtószabadság legyen, de bizonyos könyveket nem adhatsz ki... No de itt ne politizáljunk. :) |
Quote:
|
Nme politika, könyv. Aminek nagyrésze lököttségekkel van tele.
Atinak nagyon igaza van abban, hogy az embereknek nem külső nyomásra kéne ítélni, hanem személyes meggyőződésre... Én elolvastam, nem is egyszer. Szóval ha azt mondom, hogy nagy része hülyeség, akkor az azért van, mert úgy ítéltem meg. És nem azért, mert az van belémverve, hogy igen, ez egy rosz könyv. Hozzáteszem, hogy egyáltalán senki nem néz semminek, ha elolvasod. Nekem pl gimiben fakton "házi feladat" volt olvasni belőle (pár fejezet megvolt a tanárnak, lefénmásolta nekünk), SZIGORÚAN történelmi szempontból. Szóval ebben semmi politikai háttér nincs. Az egy dokumentumkönyv, saját szavakkal, saját indulatokkal. Amin felül kell emelkedni, mert ha felül emelkedsz, akkor egy korkép rajzolódik ki. Rettenetesen érdekes, hogy mit meg nem tud az ember az akkori társadalmi berendezkedésről, és az emberek érzelmeiről. |
Benő Attila - Stratégiai kézikönyv
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Most fejeztem be Rejtőtől a Láthatatlan légiót...újra:D
Márai Sándortól A Szegények iskoláját kezdem nemsokára... |
Anthony de Mello: A madár dala
|
Quote:
|
Párhuzamosan:
Szamosközy István - Erdély története Gyűjtemény - Háromszéki Népballadák Márai Sándor - Napló 1943-44-45 |
Henri Charriére - Pillangó
|
Kurt Vonnegut: A hamvaskék sárkány
|
Rejtő Jenő - A három testőr Afrikában
|
Quote:
Egy idezet :) "Ketves Fijjugg? Tsagg kétt. Holnappja, hoty idd vagok. Orranband. A sog bénccel. De mmár ki. Lyoszanottam. Merdd. Elleintte kiccsit iddam. Musszáj folt. Neggem. Ma nem dechettek sem. Mit. Vas sárnap De holnap. 7-főn kezdem kutattni. Aszt. Gh!!!t. Mosd már. Uttána nészeg. Hodj mit lehhedd avval a Hopp kincsel tenni. Ámpár. Mi vollna. Ha! Lezolgállnná assz. Idejjét? Ráf ér Kiválló Tisztellleddel: Marradddam." |
Quote:
|
Quote:
|
Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi (férfi szakítós regény) :)
és egy idézet belőle: A lányok persze homályosabban fogalmaztak. "Azt még nem akarom", magyarázta Penny türelmesen és talán kicsit szomorúan (mert azt a jelek szerint már megértette, hogy egy napon - de nem most - be fogja adni a derekát, és az rossz lesz, de elkerülhetetlen), amikor százezredszer is eltolta a kezem a mellétől. Támadás, védekezés, hódítás, a hódító kiűzése... mintha a mell egy olyan birtok volna, melyet törvénytelenül annektált a másik nem, de mi vissza akarjuk szerezni jogos tulajdonunkat. csak ajánlani tudom ;) |
Most fejeztem be a Szerelemről és más démonokról c. művet.
Sajnos csalódtam benne, nem mondom, hogy rossz volt, de Márqueztől ennél többet vártam a korábbi olvasmányok alapján. Főleg mert úgy álltam neki, hogy végre olvasni fogok valami jót, előtte egy unalmas sci-fit olvastam. A címét le se írom :) |
Kertész Imre Sorstalanság
|
Dohár Péter - Kis Angol nyelvtan (mert muszáj kíművelni magam angolból is:))
Jelenleg 29. apróság:D |
Quote:
I can't afford to ford the river in a Ford. - legjobb :D |
Kertész Imre Sortalanság
Quote:
Kíváncsi voltam erre a könyvre, mert sok jót és sok rosszat hallottam róla ( és az írójáról). Saját véleményt akartam kialakítani és tartoztam magamnak is , mert egy Nobeldíjas könyv. Sokat elárul, , hogy az 50. oldal után úgy olvastam, mint régen a kötelező könyveket. Többet nem fogom elolvasni, mint például Fekete Istvántól a Bogáncsot, amit legalább 10 alkalommal vettem már kezembe.:) Röviden ennyi, bővebben ha kíváncsi rá vallaki...:D |
Nekem kötelező volt érettségire. Szerintem jó könyv, akár tetszik valakinek, hogy ezt mondom, akár nem.
Bár általában nem olvasom 2. vh utáni irodalmat (kivéve "klasszikus sci-fit"), de nem bántam meg. |
Szrintem jó vot az ötlet, megrázó a helyszin szimpatiku a főszereplő, de sajnos gyatra a kivitelezés.
Ebben a témában( nem tudom miért), Merle Mesterségem a halál című könyve ugrik be. Egyszer olvastam el ezt is, de számomra olyan megrázó volt, hogy ma is beleborzongok. Azt a könyvet, míg végére nem jártam, szinte nem tudtam letenni. Sokkal hitelesebb, hatátosabb, mint a Kertész Imre könyve. Ez mondjuk az én véleményem. :) |
Quote:
De elég nagy különbség, hogy az egyik "kívülről" van a másik "belülről". Szóval teljesen másnak érzem a kettőt, még ha az időpontja ugyanaz is. Mindkettő tetszett, de talán a egy Sorstalanság kicsit jobban. A stílusa is jobban tetszik. |
Végre megtaláltam:
Mihael Max: Íratan szabályok |
Kristó Gyula: Az aranybullák évszázada
A XIII. század Magyarországáról szól ez a történelmi munka. Bevallom sose szerettem a magyar történetet, de mostmár megkedveltem. Ez a sorozat harmadik kötete, már alig várom, hogy a kezembe vegyem a negyediket. Egy idézet: Quote:
|
Dr Connel Covan, Dr Melvyn Kinder:
Okos nők, ostoba választások |
Ernest Hemingway: Akiért a harang szól
|
Neil Gaiman - Sosehol (Neverwhere)
kb ilyesmiket írnak róla: "Posztmodern punk tündérmese" - Kirkus Reviews "Gaiman képzelete tele van mesékkel, és igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy olvashatjuk őt." - Stephen King "Terry Pratchett írna hasonló könyvet, ha két hónapra összezárnák egy cellába Franz Kafkával" - Wired "Lenyűgöző.. mesterien szörnyűséges.. egyszerre van ott benne George Lucas, a Monthy Python, Doctor Who és John Milton. Rémálmok és álmodozások csodás egyvelege" - USA Today és én jól egyet is értek mindegyikkel :) olvassátok el, melegen tudom ajánlani :rolleyes: |
Itt párom hatására Dan Brown őrület van. Először Deception Point, msot pedig az Angels and daemonst végeztem ki, Da Vinci kódból ismert jóöreg Rober tLangdonnal. Most vagy Digital Fortress jön, ami nem annyira jó, vagy megvárom az idén megjelenő legújabbat, amiben szintén Robert lesz a főhős.
|
All times are GMT +1. The time now is 18:14. |