![]() |
Quote:
Pld, egy elf esetében gyakorlatilag kiütitek az elf faji sajátosságát, hogy a toronyban lévő íjászai többet védenek, hisz ha fele-fele arányban vannak az íjászai, akkor elég nagy támadó bónuszt kap ellene egy törpe, vagy egy gnóm... sőt, egy emberrel pld esélyed sincs átütni még így sem egy gnómot, vagy egy törpét... tehát igenis kell vizsgálni faj specifikusan is a dolgot. Amúgy én ezt a túlerő bónuszt nem 30!-ban, hanem 20%-ban maximalizálnám, hisz most is van sikeres kláncsata és most is lehet sikeres kláncsatákat indítani (átlag klánoknál sokkal könnyebb, mint a nagy klánoknál ahol tényleg extrém barakk kell hozzá, de ez a 20% is jelentősen növelné már a támadás esélyét) és ne felejtsük el, hogy itt azért a jutalom is jóval nagyobb mint egyéniben. Amúgy a 10 percenkénti klánfrissítés és persze a ténylegesen 2 körig menő klánseregek is sokat dobnának az 1/a-n... |
Egéybként továbbra is szerintem jelentősen változtatná a különböző országok felépítését, ha lennének klánszintű toli és vari akciók is... mert most hiába gyújtasz fel egyéniben 1 orit a klánból meg sem érzi a klán... míg ha mindenki ég az azért már figyelemre méltóbb... és mondjuk az okozott kár a szerint oszlana meg, hogy kinek milyen arányban van a klán össz toli és vari létszámához képest tolija és varija.
|
Quote:
Dehogynem igaz. Tökmindegy milyen fajokból áll a klánod nem kell vizsgálni. A bónusz csak az egységek darabszámától függ. Igaz azok pedig fajspecifikusak, de a túlerőbónusz kiszámításának nem feltétele, hogy ismerd a fajt,mivel az csak egy szorzószám lesz. Ettől függetlenül értem amit mondasz, persze, hogy megváltoztat erőviszonyokat fajonként másképp, de éppen ez lenne a cél. Az elfet említetted... Nem veszti el a faji bónuszait, sem a tornyos íjász +2 pontját sem a 30% plussz védőerőt. De ezentúl érdemes úgy felépíteni, hogy a legnagyobb védelmet nyujtsa klántámadásnál is. Ez gyakorlatilag az 1A.ban mindenki érdeke. Teljesen nonszensz, hogy egy 29-29% barak-tornyos elfet nem lehet átütni klánnal:( Ha lesz túlerőbónusz akkor ez megszűnik és nem választ mindenki elfet nehogy bántódása essék. Végül az embert említed... Nos az jelenleg sem tud átütni egy gnómot egyedül. Ezzel ő is erősödik. És jó lenne ha végre nemcsak full gnóm, fullember, fullelf és fullmittomén klánban gondolkodnátok, mert sztem ilyen csak 1 személyes klánok közt van az 1A-ban. |
Bónusz!
Szerintem bocsássuk szavazásra az ügyet! Télleg eléggé átalakult az A !!! Amióta mindenki aki feljön és biztonságba akarja tudni a senekét az elf lesz és betornyozza magát, fedezget, mig el nem ér a top30-ba. Rettenetes dolog, hogy még egy kiélezett ork sem tudja átütni, csak akkor ha teljesen lecsupaszodva megy neki. Ha meg igy tesz akkor szétrengetik, begyújtják stb. Mi marad igy? A felfedezés :mad:
A kláncsatát már nem is részletezem. U.A. mint Monro nyafogott lentebb... Jó dolog a toronybónusz, de szerintem mindig a támadónak nehezebb. Elf klánoknak nagyon nagy a klánvédereje. Javallataim: 1.Monro ötlete jó... 2.legyen egy átlag toronybónusz ami nem függ az össztoronyszámoktól, hanem a klánok értékének bizonyos százaléka legyen ami fix! 3.Valaki akinek jobb ötlete van annak itt a helye. :D |
Quote:
|
szerintem arra gondol hogy a klán értékének ×%a adódjon hozzá a klán véderejéhez és ne számoljunk toronybónuszt, hanem ez legyen helyette... :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
Ez így elsőre nem tetszene. Továbbra is az a véleményem, hogy olyan megoldáson kell gondolkodni amivel úgymond "kiütöd" a toronybónuszt. Minél több a torony annál jobban csökken a védelem klánnal. Pontosan ez a javaslatom lényege. Ha valaki a túlerőbónusz bevezetése után 27-27% torony-barakkal játszik az gyakorlatilag klánvédelemnél leredukálja a toronybónuszát NULLÁRA! És ebben az esetben mindegy, hogy törpe vagy elf az illető. Rá van kényszerítve mindenki,hogy csak annyi tornyot tartson amennyi még elég de nem veszít túl nagyot ha támadják klánnal. Csináljatok egy táblázatot és próbálgassuk kiszámolgatni a dolgokat mindjárt rájön mindenki, hogy miről is van szó. |
Monro, nekem se tettszik GOD ötlete, de nem tudtam semmi jót kitalálni... :( még gondolkodok.
|
Quote:
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 18:49. |