Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   PC (hardver, szoftver, játékok stb.) (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Firefox 4 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=4535)

Ati 05-11-2011 17:13

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287122)
Ez a hivatalos FF oldal amióta megjelent az FF4 2011 03/22 ezek azóta fent vannak..

Asztali értesítést akárhogy próbálkozom vele, akkor se tud.

Csokibácsi 05-11-2011 17:42

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287124)

HTML5 teszt (max. pontszám 400):

Chrome 288 pont
FF4 255 pont

Simán belefér, hogy pont azt nem támogatja megfelelően, ami Neked kellene.
Erre mondtam, hogy messze vannak még a böngészők a HTML5 szabvány teljes támogatástól. De folyamatosan fejlődnek, ez mindenképp jó.

Érdekesség: IE9 - 130 pont ... mindezt úgy, hogy már a Firefox 3.5 is tudott 142 pontot :D

Blacky 05-12-2011 19:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287124)

ÉN úgy olvastam valahol, hogy pl Gmail-os asztali értesítöt plug-in segítségével tudja....
Tehát elképzelhető , hogy pluginokkal tudja csak..Nézz utána egy kicsit az angol nyelvű FF fórumban

Ati 05-12-2011 20:42

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287179)
ÉN úgy olvastam valahol, hogy pl Gmail-os asztali értesítöt plug-in segítségével tudja....
Tehát elképzelhető , hogy pluginokkal tudja csak..Nézz utána egy kicsit az angol nyelvű FF fórumban

Ha pluginek kellenek hozzá, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja. Nem fog senki emiatt plugineket pakolgatni, abban egész biztos vagyok. Marad a Chrome.

szamóka 05-12-2011 21:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287181)
Ha pluginek kellenek hozzá, akkor az azt jelenti, hogy nem tudja. Nem fog senki emiatt plugineket pakolgatni, abban egész biztos vagyok. Marad a Chrome.

Vagy fordítva: miért telepítsek bármilyen böngészőt egy adott szolgáltatás kedvéért, ha van rá Firefox plugin? ;)

Blacky 05-14-2011 16:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 287181)

a Chrome is ugyanúgy használ pugineket mint az FF és már a Googlénál is rájöttek arra , hogy a pluginek fontosak a böngészö számára mert ezáltal sokkal több olyan tudásra tehet szert a böngészöd amit alapból kifelejtettek vagy kihagytak a készítök...

Egy példa ugye alapból nem tudsz a chrome-mal webpage screenshotot készíteni

de egy ügyes plugin segítségével ami ezt tudja...
Weboldal Screenshot készítő
Gyors és egyszerűen használható kiegészítés egy egész weboldal kifényképezéséhez.Bármilyen hosszú oldal elmenthető egy képfájlba. A kiegészítő segítségével bármely weboldal PNG képét elmentheted. Csak egy kattintás. Az ablakot átméretezheted, mielőtt csinálod a képet. A Te biztonságod nagyon fontos, így ez egy helyi kiegészítés. Ez azt jelenti, hogy a kiegészítés nem küld SEMMIT a szerver felé. Internetkapcsolat nélkül képes működni.
442 573 felhasználó töltötte le ...Ennyit arról, hogy nem fog senki sem plugineket telepíteni....

Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....

Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk...:)

Ati 05-14-2011 16:35

Quote:

Originally Posted by Blacky (Post 287249)
Azt hiszem aki nem telepítget plugineket az egy kicsit merev hozzáállásról tesz tanubizonyságot....

Bármilyen böngészőt is használ az emberfia pluginekre szüksége lehet mindenkinek, mert egyik böngészö sem olyan tökéletes, hogy ne lehessen kiegészítökkel javítani rajtuk...:)

Én szívesen használnék plugineket, akár többszázat is, ha attól a 6-tól, amit használok, nem zabálna fel mindent a firefox. :( Most is van, amit használnék, de kénytelen vagyok kompromisszumot kötni, és a legtöbbet nem használni, hogy a firefox mellett mást is tudjak használni a gépen.

Ne érts félre, jó dolog a plugin, de ha egyszer valamit lehetne alapból is kezelni, mert egy adott webszabvány része, akkor ahhoz miért plugin kell?

Ati 06-06-2011 15:03

Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.

Dus 06-06-2011 17:47

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 288315)
Egy újabb lépéssel közelebb kerültem ahhoz, hogy a Chrome legyen a fő böngészőm. Windows összeomlás után a Firefox elfelejtette az összes mentett adatomat... Tudom, ott a Sync, amit már ez is tud, de nem állítottam még be... Katasztrófa nem történt, mert pár napja húztam át az összes könyvjelzőt és jelszót Chrome-ba, úgyhogy ott megvan minden. Kicsit olyan puritán lett az egész ffox, minden egyéni beállításom és extension eltűnt. Brrrrr.

Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.

Ati 06-06-2011 17:49

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 288323)
Érdekes. Nekem múltkor hirtelen áramszünet után még az oldalakat is behozta, amik éppen nyitva voltak előtte.

Nekem is azt szokta, de most közölte, hogy örül, hogy végre elkezdem én is használni a 4-es firefoxot... Itt kezdett gyanús lenni a dolog... :)

All times are GMT +1. The time now is 04:09.