Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A felpörgetése. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=3873)

Kutyuleee 11-22-2009 14:59

Quote:

Originally Posted by none (Post 229934)
szóval jelentőssen kevesebb elf lesz szerinted Aban? erre válaszolj csak..:)

azt nem mondtam, hogy jelentősen kevesebb lesz, régen sem volt kevés, azért régen is 40% felett voltak A-ban:) De véleményem szerint az új fellépők és klánok között, már nem lesz ennyire keresett. de ha megnézed az A-s dipót az is ezt mutatja, míg 3hónapja vagy még régebben mindenki elfeket keresett, addig mostmár max törpét keresnek faj specifikusan, és inkább hektárhoz kötik:) ami pedig jó, mert ha egy klán együtt van, az nagyobb védelmet jelent,mintha egyedül lennél ott beton elffel:)
Aki nem úgy lép fel A-ba,hogy eldöntötten elf lesz, azt valószinüleg másra fogja rábeszélni a klánja:) Én sztem jó dolog az,ha nehezebb fordulni A-ból. Aki megtanul szövetségben játszani az itteni viszonyok között, annak meg könnyü is lesz.
Kevesebb azért sem lesz, mert nemhiszem hogy szivesen újráznak be azok akik eddig Elfek, és az arány túlnyomó részét ők adják majd ezután is. Ami változni fog az az elhelyezkedésük mert sanszosnak tartom,hogy a nagyobb klánok befogják verni őket,mert megvan az anyagi helyzetük az extrém barakkupacok létrehozásához.

De ha végig gondolod, ha azt hallod,látod,hogy milyen nehéz az Elfeknek az A-ban, akkor te mit fogsz választani fajnak???:)

RicsiPi 11-22-2009 18:57

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229935)
Én sztem jó dolog az,ha nehezebb fordulni A-ból.

Éppen e miatt kellene a B-ből való fordulást nehezíteni! Aki jó az 1/A-ban annak könnyítsük meg a többi országa haladását!?!? (mármint azokhoz képest, akiknek nincs állandó országa A-ban) Márpedig ez most így van.

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229935)
Kevesebb azért sem lesz, mert nemhiszem hogy szivesen újráznak be azok akik eddig Elfek, és az arány túlnyomó részét ők adják majd ezután is. Ami változni fog az az elhelyezkedésük mert sanszosnak tartom,hogy a nagyobb klánok befogják verni őket,mert megvan az anyagi helyzetük az extrém barakkupacok létrehozásához.

De ha végig gondolod, ha azt hallod,látod,hogy milyen nehéz az Elfeknek az A-ban, akkor te mit fogsz választani fajnak???:)

extrém barakk kupacok?? - erre csak annyit mondanék, hogy támadás!! Ez szintén csak azoknak kedvez, akik éjjel-nappal a gép előtt tudnak lenni.
Nem is akarom, hogy legyenek beüthetetlenek az elfek, inkább az lenne jó hogyha ésszerű top határ alakulna ki.
Ha ez sokáig így marad sztem jópáran hagyják majd ott a Hódítót.

Princ 11-22-2009 19:21

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 229942)
Éppen e miatt kellene a B-ből való fordulást nehezíteni! Aki jó az 1/A-ban annak könnyítsük meg a többi országa haladását!?!? (mármint azokhoz képest, akiknek nincs állandó országa A-ban) Márpedig ez most így van.

Ennél árnyaltabb a kép, a B-ből fordulók automatikusan elérik azt a nehézséget, ami számukra egyenértékű az A-ból fordulással. Kivéve annak aki a 2B top1-ben van minden probléma nélkül, bár mint ismeretes ennek a "nehézséghez" most épp nem sok köze van.
----

Egy korábbi hsz-ben azt fejtegették hogy ha magasabban lesz az 1A top30%, akkor azt könnyebb lesz elérni.
Egyre nehezebb ehhez a topikhoz vmi értelmeset hozzátenni.

Kutyuleee 11-22-2009 23:21

Quote:

Originally Posted by RicsiPi (Post 229942)

extrém barakk kupacok?? - erre csak annyit mondanék, hogy támadás!! Ez szintén csak azoknak kedvez, akik éjjel-nappal a gép előtt tudnak lenni.
Nem is akarom, hogy legyenek beüthetetlenek az elfek, inkább az lenne jó hogyha ésszerű top határ alakulna ki.
Ha ez sokáig így marad sztem jópáran hagyják majd ott a Hódítót.

A B-ből fordulás teljesen jó mert nehezedik a személyiség szám növekedésével. nem könyitünk semmit ezen. az 1/A ugyonolyan szerves része a játéknak mint a B vagy a többi csoport. nem azért lett kitalálva a B-ből való fordulás,hogy ne kelljen játszani az A-ban. hanem pusztán azért, hogy ne kelljen döntened a között, hogy kékszámot gyüjtesz, vagy top klán akarsz lenni, mert a 2 együtt enélkül nem sikerülhet. egy barakk kupachoz nem kell éjjel nappal a gépnél lenned, legalábbis itt fent nem. elég kb 3 alkalom abból 1x huzamosan. 1x amikor elinditod az épitkezést. 1x amikor belefokozol bevásárolsz és támadtok. és még1x amikor visszaépülsz. egy jó klán nem attól jó, mert mindenki ott van egy nap 20órában. hanem attól,hogy úgy van felépitve és megszervezve, hogy mindig legyen ott legalább 1 ember aki nézi a pontlistát és a távolt. ez pedig ha jól számolom napi 2-3belépés/fő de mivel van aki többet válalhat ennél így nem kell mindenkinek még ennyit sem. ráadásul a mai telefonok 99.9%-a tudja a wapot. így nem kell géphez sem ülni,ha támadnak, mert a társad kiszámol mindent, neked csak annyit mond, hogy mennyit kell bevenned:) ha pedig ez mégsem megoldható, mert van ilyen,akkor egyszerüen csak nem kell üresen hagyni olyankor az országod.

Andrew 11-22-2009 23:48

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 229944)
A B-ből fordulás teljesen jó mert nehezedik a személyiség szám növekedésével. nem könyitünk semmit ezen. az 1/A ugyonolyan szerves része a játéknak mint a B vagy a többi csoport. nem azért lett kitalálva a B-ből való fordulás,hogy ne kelljen játszani az A-ban. hanem pusztán azért, hogy ne kelljen döntened a között, hogy kékszámot gyüjtesz, vagy top klán akarsz lenni, mert a 2 együtt enélkül nem sikerülhet.

Deee ennek ennek nem az lesz a következménye, hogy amikor valaki nagy nehezen fölér a topba (mert már elég magasan van), akkor ahelyett, hogy lefordulna, B-ből fog forogni, mert nem szeretne újra visszamászni? Illetve nem is ez a lényeg, mert érthető, hogy az emberek ezt csinálják, viszont erősen korlátozott számú a tophelyek száma A-ban, ami így egy kvázi szűk körre csökkenti le a fordulásra képesek számát. Nem éppen ezért van az, hogy megy egyre följebb a top határa? Ráadásul emiatt sokan abbahagyhatják, mert annak nem látják értelmét, hogy elffel fedezgessenek, vagy megunják, viszont nem képesek annyi időt fordítani az A-ra, hogy utolérjék a régi játékosokat.
Késő van, meg lehet, hogy zagyvának is tűnik, de nem valami ilyesmi a helyzet? Csak hogy jól értem-e :D
(Elsőre az jutott eszembe, hogy az megoldást jelenthetne, hogy csak az első néhány klán tagjai, vagy a top10% fordulhasson B-ből, de aztán eszembe jutott, hogy ennek csak akkor lenne értelme, ha kezdetektől fogva így lenne. Így csak még inkább eltávolodna az élmezőny a csoport többi részétől. Kezdem egyre inkább azt érezni, hogy a játék alaprendszere nem ekkora méretű országokra lett tervezve :o)

Kutyuleee 11-23-2009 01:02

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 229945)
Deee ennek ennek nem az lesz a következménye, hogy amikor valaki nagy nehezen fölér a topba (mert már elég magasan van), akkor ahelyett, hogy lefordulna, B-ből fog forogni, mert nem szeretne újra visszamászni? Illetve nem is ez a lényeg, mert érthető, hogy az emberek ezt csinálják, viszont erősen korlátozott számú a tophelyek száma A-ban, ami így egy kvázi szűk körre csökkenti le a fordulásra képesek számát. Nem éppen ezért van az, hogy megy egyre följebb a top határa? Ráadásul emiatt sokan abbahagyhatják, mert annak nem látják értelmét, hogy elffel fedezgessenek, vagy megunják, viszont nem képesek annyi időt fordítani az A-ra, hogy utolérjék a régi játékosokat.
Késő van, meg lehet, hogy zagyvának is tűnik, de nem valami ilyesmi a helyzet? Csak hogy jól értem-e :D
(Elsőre az jutott eszembe, hogy az megoldást jelenthetne, hogy csak az első néhány klán tagjai, vagy a top10% fordulhasson B-ből, de aztán eszembe jutott, hogy ennek csak akkor lenne értelme, ha kezdetektől fogva így lenne. Így csak még inkább eltávolodna az élmezőny a csoport többi részétől. Kezdem egyre inkább azt érezni, hogy a játék alaprendszere nem ekkora méretű országokra lett tervezve :o)

ha megnézed A-ban tulajdonképpen csak a top10 hely van elszakadva, elötte viszonylagosan nincsenek lyukak a pontlistában, vagyis elérhetőek ezek a helyek.:) Én még mindig amellett tartok ki, hogy a kékszám egy kiváltság és ehez hozzátartozik az is,hogy A-ban sikeres legyél. Ezt pedig azzal bizonyitod,ha beverekszed magad a top30%-ba. máskérdés az,hogyha ezt a munkádat nem szeretnéd feladni, akkor fordulhatsz B-ből is, de elsődlegesen nem azért lehet B-ből fordulni,hogy A-ban csak tamagocsi elfeket tartsanak. Nem kell szeretni az A-t,de attól még a játék része, és tetszik vagy nem a fordulás feltétele az,hogy itt is elérd ezt a szintet.
A jelenlegi helyzet pedig azért állt elő, mert túl sokan akarják kikerülni az A-s aktiv játékot. ha valaki nem birja a lépést, kénytelen lesz kihullani, vagy más stratégiát kidolgozni a haladásra, esetleg más célokat keresni mint a kék10-es. Nem válik a játék hasznára szerintem az,ha nem kell megdolgozni a fordulásért. sztem a ráforditott idő és a tudás forditottan arányosan kell a gyors forduláshoz. minél többet tudsz, annál kevesebb játékidővel éred el ugyanazt a szintet. aki tud az ezekután is megcsinálja 1k kör alatt az A-t anélkül hogy 0-24-ben a monitorra meredne:)

Kutyuleee 11-23-2009 01:21

Véleményem szerint az A pörög most is. csak 1-1nagyobb ütközetnek nagyok a költségei amit ki kell termelni. a legtöbb klán nem rendelkezik akkora vagyonnal,hogy csak úgy szorja a pénzt. a másik probléma pedig az,hogy amig a klánütések kidobálással "megoldhatók" addig nem is lesz nagy pörgés a magasban, mert sok esetben értelmetlen pénz kidobás.
Ezeket nem az Elfek okozzák, csak azt,hogy a pontlistában ugyanúgy vannak rések mint régen. csak most nem ország nincs ott, hanem egy közel beüthetetlen és nehezebb haladni ott.

Ha A nélkül is lehetne fordulni, vagy csak szimplán megkönyitenénk ezt fix hekivel, nagyobb top%-al vagy bárhogy. akkor se lenne könnyebb, mert ahol most Elfek vannak ott nem lenne csak egy nagy büdös semmi.így a feltörekvő országoknak úgyanúgy nem lenne célpont. a különbség az lenne,hogy a kékszámot végképp értéktelenné tenné, és 2-3-4fordulás után megunnák csomoan a játékot, mert nincs semmi kihivás benne.

Nem hiszem,hogy egy online stratégiai játéknak elsődlegesen azokat az országokat kéne támogatni, akik semmi egyéni és/vagy szövetségi taktikát nem alkalmaznak. Ideális esetben ez a 2 megfér egymás melett egyensúlyban, mert természetesen mindenhol lehetnek pacifisták is,sőt szinesiti a játékot, és vannak olyanok, akik rákényszerülnek az inaktivitásuk miatt. De ha az egyensúly kidől ebbe az irányba akkor sztem teljesen jól müködik a játék, ha öngerjesztően neheziti ezt, és egy idő után szinte kényszeriti a fordulni vágyókat az aktiv játékra, mert simán fedezéssel nagyon messze lesz a top.

Killer 11-23-2009 06:23

Quote:

Originally Posted by Andrew (Post 229945)

ahogy emelkedik a top határa úgy lesz egyre jobb célpont a sok 1-2 fős bunkermatyi elf a nagy országoknak.a magasan lévő ork és gnóm orik kimehetnek 80+% barakkal rájuk amivel még akár be is verik őket,tehát ezt a részét szépen leszabályozza a játék!amennyiben nem atombunker fedezgetőfűrer egy klán akkor értelmesen vissza tud támadni,szóval ez sem olyan nagy gond szerintem.(erre egyébként nemrég szép példát láthattunk)

Hex 11-23-2009 07:22

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 229951)
ahogy emelkedik a top határa úgy lesz egyre jobb célpont a sok 1-2 fős bunkermatyi elf a nagy országoknak.a magasan lévő ork és gnóm orik kimehetnek 80+% barakkal rájuk amivel még akár be is verik őket,tehát ezt a részét szépen leszabályozza a játék!amennyiben nem atombunker fedezgetőfűrer egy klán akkor értelmesen vissza tud támadni,szóval ez sem olyan nagy gond szerintem.(erre egyébként nemrég szép példát láthattunk)

véleményem szerint abba lehetne hagyni, hogy játékostársaitokat különféle jelzővel illetitek, mivel elfel játszik. Eléggé nem szép ez a hozzáállás. Csak azért mert elf a faja, nem kellene sértegetni

ismételm könnyen beszélnek a nagyobb klánok tagjai. Miközben ott van a hátuk mögött az a rengeteg lóvé.

Gyula 11-23-2009 08:14

Quote:

Originally Posted by Hex (Post 229955)
véleményem szerint abba lehetne hagyni, hogy játékostársaitokat különféle jelzővel illetitek, mivel elfel játszik. Eléggé nem szép ez a hozzáállás. Csak azért mert elf a faja, nem kellene sértegetni

ismételm könnyen beszélnek a nagyobb klánok tagjai. Miközben ott van a hátuk mögött az a rengeteg lóvé.

A szóban jelenleg nagy klánoknak azért van pénzük mert okosan bánnak a pénzel, biztos vagyok benne hogy akkor is volt pénzük, mikor kicsik voltak.
Nem kell mindig ezzel takarózni. Kicsiben is lehet termelni, azt elismerem, hogy nagyban biztonságosabban lehet ugyan ezt megtenni, de kisklánként sem lehetetlen feladat.

Nem hiszem, hogy az elfek különféle jelzővel lennének illetve. Nem kell besértődni azon, hogy valaki kimondja a bunker szót, tény hogy vannak 30-30-as elf országok, ezt nem lehet másnak csak bunkernek nevezni. Nem alkalmas sem támadásra, még egy kisérésre sem, csak arra jó, hogy a sok ijjász üljön a toronyban. Mondom ezt magam is elfként.

Szerintem az egész 1/A túl van mistztifikálva sokak részéröl. Azok részéröl is akik elfként ülnek a bunkerben. Azt egyébként nem tudom elképzelni, hogy valaki az alsóbb csoportokban sikeres játékos, az A-ban meg nem képes játszani csak ülni a bunkerben.

All times are GMT +1. The time now is 06:12.