![]() |
Quote:
Aki nem úgy lép fel A-ba,hogy eldöntötten elf lesz, azt valószinüleg másra fogja rábeszélni a klánja:) Én sztem jó dolog az,ha nehezebb fordulni A-ból. Aki megtanul szövetségben játszani az itteni viszonyok között, annak meg könnyü is lesz. Kevesebb azért sem lesz, mert nemhiszem hogy szivesen újráznak be azok akik eddig Elfek, és az arány túlnyomó részét ők adják majd ezután is. Ami változni fog az az elhelyezkedésük mert sanszosnak tartom,hogy a nagyobb klánok befogják verni őket,mert megvan az anyagi helyzetük az extrém barakkupacok létrehozásához. De ha végig gondolod, ha azt hallod,látod,hogy milyen nehéz az Elfeknek az A-ban, akkor te mit fogsz választani fajnak???:) |
Quote:
Quote:
Nem is akarom, hogy legyenek beüthetetlenek az elfek, inkább az lenne jó hogyha ésszerű top határ alakulna ki. Ha ez sokáig így marad sztem jópáran hagyják majd ott a Hódítót. |
Quote:
---- Egy korábbi hsz-ben azt fejtegették hogy ha magasabban lesz az 1A top30%, akkor azt könnyebb lesz elérni. Egyre nehezebb ehhez a topikhoz vmi értelmeset hozzátenni. |
Quote:
|
Quote:
Késő van, meg lehet, hogy zagyvának is tűnik, de nem valami ilyesmi a helyzet? Csak hogy jól értem-e :D (Elsőre az jutott eszembe, hogy az megoldást jelenthetne, hogy csak az első néhány klán tagjai, vagy a top10% fordulhasson B-ből, de aztán eszembe jutott, hogy ennek csak akkor lenne értelme, ha kezdetektől fogva így lenne. Így csak még inkább eltávolodna az élmezőny a csoport többi részétől. Kezdem egyre inkább azt érezni, hogy a játék alaprendszere nem ekkora méretű országokra lett tervezve :o) |
Quote:
A jelenlegi helyzet pedig azért állt elő, mert túl sokan akarják kikerülni az A-s aktiv játékot. ha valaki nem birja a lépést, kénytelen lesz kihullani, vagy más stratégiát kidolgozni a haladásra, esetleg más célokat keresni mint a kék10-es. Nem válik a játék hasznára szerintem az,ha nem kell megdolgozni a fordulásért. sztem a ráforditott idő és a tudás forditottan arányosan kell a gyors forduláshoz. minél többet tudsz, annál kevesebb játékidővel éred el ugyanazt a szintet. aki tud az ezekután is megcsinálja 1k kör alatt az A-t anélkül hogy 0-24-ben a monitorra meredne:) |
Véleményem szerint az A pörög most is. csak 1-1nagyobb ütközetnek nagyok a költségei amit ki kell termelni. a legtöbb klán nem rendelkezik akkora vagyonnal,hogy csak úgy szorja a pénzt. a másik probléma pedig az,hogy amig a klánütések kidobálással "megoldhatók" addig nem is lesz nagy pörgés a magasban, mert sok esetben értelmetlen pénz kidobás.
Ezeket nem az Elfek okozzák, csak azt,hogy a pontlistában ugyanúgy vannak rések mint régen. csak most nem ország nincs ott, hanem egy közel beüthetetlen és nehezebb haladni ott. Ha A nélkül is lehetne fordulni, vagy csak szimplán megkönyitenénk ezt fix hekivel, nagyobb top%-al vagy bárhogy. akkor se lenne könnyebb, mert ahol most Elfek vannak ott nem lenne csak egy nagy büdös semmi.így a feltörekvő országoknak úgyanúgy nem lenne célpont. a különbség az lenne,hogy a kékszámot végképp értéktelenné tenné, és 2-3-4fordulás után megunnák csomoan a játékot, mert nincs semmi kihivás benne. Nem hiszem,hogy egy online stratégiai játéknak elsődlegesen azokat az országokat kéne támogatni, akik semmi egyéni és/vagy szövetségi taktikát nem alkalmaznak. Ideális esetben ez a 2 megfér egymás melett egyensúlyban, mert természetesen mindenhol lehetnek pacifisták is,sőt szinesiti a játékot, és vannak olyanok, akik rákényszerülnek az inaktivitásuk miatt. De ha az egyensúly kidől ebbe az irányba akkor sztem teljesen jól müködik a játék, ha öngerjesztően neheziti ezt, és egy idő után szinte kényszeriti a fordulni vágyókat az aktiv játékra, mert simán fedezéssel nagyon messze lesz a top. |
Quote:
|
Quote:
ismételm könnyen beszélnek a nagyobb klánok tagjai. Miközben ott van a hátuk mögött az a rengeteg lóvé. |
Quote:
A szóban jelenleg nagy klánoknak azért van pénzük mert okosan bánnak a pénzel, biztos vagyok benne hogy akkor is volt pénzük, mikor kicsik voltak. Nem kell mindig ezzel takarózni. Kicsiben is lehet termelni, azt elismerem, hogy nagyban biztonságosabban lehet ugyan ezt megtenni, de kisklánként sem lehetetlen feladat. Nem hiszem, hogy az elfek különféle jelzővel lennének illetve. Nem kell besértődni azon, hogy valaki kimondja a bunker szót, tény hogy vannak 30-30-as elf országok, ezt nem lehet másnak csak bunkernek nevezni. Nem alkalmas sem támadásra, még egy kisérésre sem, csak arra jó, hogy a sok ijjász üljön a toronyban. Mondom ezt magam is elfként. Szerintem az egész 1/A túl van mistztifikálva sokak részéröl. Azok részéröl is akik elfként ülnek a bunkerben. Azt egyébként nem tudom elképzelni, hogy valaki az alsóbb csoportokban sikeres játékos, az A-ban meg nem képes játszani csak ülni a bunkerben. |
All times are GMT +1. The time now is 06:12. |