![]() |
Quote:
Továbbra is opcionális lesz,hogy ki akar éjszakázni azzal a különbséggel,hogy számolgatni vagy sasolni sem kell,hogy melyik körben kopnak a tekik .. (megjegyzem a sasolás is belenyúlhat az éjszakába) |
Quote:
|
Nekem nagyon is megfelelt a 19 körönkénti tekikopás. Most is megfelel. Van hogy bekopik a teki, és az igen kínos tud lenni, de ezzel számolni kell.
Nem gondolom jó ötletnek a körönkénti tekikopást. Lehet van akinek kedvez, de szerintem a többségnek nem. Nem vagyok nagy tartalékokkal rendelkező ország birtokosa kivéve az anarchos orikat, de ha valaki arra áldoz az idejéből, hogy legyen tartaléka nem kellene arra kárhoztatni, hogy álandóan a paicot és a tekiket figyelje. A legöbb ország minimális tarcsit gyűjt, házi használatra. Tartalékok nélkül egy ország könnyen lufivá válhat. Tényleg ezt akarjátok? |
Más topicokban is és itt is többször olvastam, hogy tartalékok nélkül nem lehet játszani. Miért ne lehetne? Sőt, ha nincsenek tartalékok, akkor többféle stratégiát lehet választani, tehát változatosabb lenne a játék.
Tartalékok nélkül akkor van ciki, ha az ellenfelemnek van tartaléka, nekem meg nincs. Persze, ez sem lehetetleníti el a szegény ország helyzetét, legfeljebb megnehezíti. De ha senkinek sincs tartaléka, akkor az mindenkinek csak jó lenne, mert sokkal inkább számítana a játéktudás és a stratégiai érzék. A körönkénti tekikopás egy kicsit nehezíti a tartalékok gyűjtését. De önmagában ettől annyi fog változni, hogy egy picit nehezebb lesz a tartalékokat végigvinni. Én logikusabbnak tartom a körönkénti kopást, ezért támogatom. |
Quote:
Quote:
Nem is az a baj, hogy átcsúszik, most is átcsúszik, de ha gnóm vagy óriás az ember, amit ugye ő választott, akkor mondjuk hetente egyszer kell kelnie a tekik miatt. Most meg, ha átcsúszik éjszakába szépen ott is fog maradni, zseniális... Ha tekiben tartom a pénzt kopik, ha katonában vagy nyersiben, akkor nem mehetek szabira,mert buktam. Ha rúnában, akkor csak tolvaj lehetek, de lehet, hogy akkor is elviszik. Szerintetek ez jó? Miért kell a mostaninál jobban kedvezni annak, aki 7/24-ben akar játszani? Én ezt nem bírom felfogni... |
Aki úgy érzi,hogy függő és élete múlik azon,hogy ne kopjon a tekije,az nyilván saját maga számára kötelezővé tette az éjszaka keléseket (is).
Ha valakinek van egy millió tekercse és az adott csoportban 2500 az átlagár,akkor a visszaérkező tekercsekből körönként kb 2k fog elkopni. Ez a 2,5 mrd-os tartalékból körönkénti 6 milliós veszteséget jelent.Ebben a tudatában mindjárt nyugodtabban alszik mindenki. Az 1M teki nem olyan nagy szám.Aki komolyabban hajlik a tartalékolás felé,annak sokkal nagyobb számokban kell gondolkodnia. Ezzel szerintem senki nincs és nem is lesz arra kényszerítve,hogy éjszakázzon. Akinek tényleg annyira fontos a kopásmentesség,annak pedig nincs más lehetősége,mint hogy felkel.Vagy nem tart tekit :p |
Quote:
Néhány alap lehetőség kimaradt: 1, Ír tekercset. 2, A szövijei írnak tekercset. 3, Vesz tekercset. 4, Lop tekercset. |
Quote:
es mi van ha nehany ora mulva jon a klovetkezo akcio, vagy meg 1? es meg 1? nagyon jol tudod, hogy a legtobb orszagnak erre kell. es nem luxusbol van. ha azt akarod, hogy ne kelljen tartalek, akkor a nyersanyag arat maximalizald mondjuk 1000 aranyra a piacon. nem kell mindenaron leszivni a jatekosok aranytartalekat. a legtobb orszagnak nincsenek gigatartalekai. de ha mar a kopasrol van szo, akkor vajon a tekercsek "szukseges mennyiseg" feletti resze vajon miert kopik? hiszen az nem hasznalatos. tegyuk fel, hogy van 1 millio lakasteki 1 gnomnal. 10650 db eleg a +50%-hoz. tehat ennyit kell hasznalni. akkor a fennmarado 989350 miert kopik a "hasznalat"-tol? 1szeruen a rendszer mindenaron le akarja csokkenteni a vagyont. tudod milyen rossz erzes ez? meg1szer hangsulyozom ez a legtobb orszagnak nem arra kell, hogy villogjon vele, vagy bmilyen kapzsi vagyat kielegitse, hanem a z elszenvedett serulesek potlasa miatt szukseges. ennyi es nem tobb. a rendszer meg mindenaron le akarja ezt huzni. dehat ez az eletben maradashoz kell! ugyis soxor elgepeli az ember es elrabolodik hazafele. meg nem figyel oda / nincsen netje / nem er ra mindig igy bekopik idonkent a tartalek. vagy csak 1szeruen fel kell szabaditani, mert epitkezni kell. ha tartalek nelul 1 orszagot er 1-2 esetleg 3 puszti, akkor lehuzhatja a rolot. vagy a helyreallitas fel evbe kerul. na de akit 1szer elinditanak a lejton, az a tobbiek szetszedik. hat erre kell a tartalek, hogy ennek az eselyet kicsit lehessen csokkenteni. emellett meg vki irhat napi szinten tekit, kovacsolhat fegyvert, banyaszhat vmit, stb., de ez arra semmikeppen sem eleg, hogy 1-1 nagyobb serulest kikuszobolhessen. mert ha ezek az epuletek jelentos szamban vannak, akkor meg azert szedik szet. normalis erteku tartalek = eletben maradas, semmit tobb. |
Quote:
Hangos gondolkozás: az emberek örülnek, ha nagyobb adományokat kapnak, ezért ilyenkor minden 10 arany után 1 aranyat automatikusan félretesznek, amit a segélykeretből felhasználhatsz. Nem vagyok benne biztos, hogy a tartalékgyűjtésnek csak a trükközéses módjait kellene támogatni. |
Én tekiben és rúnában tartom a tartalékot, nem látom, h olyan komoly érvágás lenne számomra a körönkénti kopás, a tekit eddig is ki tudtam tenni, ha meg véletlenül nem tudnám kitenni mondjuk 5-6 körig, akkor a negyede kopna annak, mintha beleszaladok egy mostani kopásba.....
|
All times are GMT +1. The time now is 03:08. |