Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Felfedezés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=2443)

Arwyl szelleme 02-05-2008 18:15

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156864)
ati azért pedálózik magammal, mert úgy gondolom h az Aban fedezés nélkül kb. 500k pontig lehet eljutni. mi kicsit efölött vagyunk. a klánbelépések miatt az egyetlen előrejutási lehetőségünk a fedezés. ez szerintem drága. de a 225 is rettentő rossz, a kettő között kéne vmi.

és miért nem jó az én javaslatom erre?

Grabi 02-05-2008 18:18

2250 heki felett: terület 10%-a legyen a katonaigény 1 hekihez

erre gondolsz?

Arwyl szelleme 02-05-2008 18:21

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156867)
2250 heki felett: terület 10%-a legyen a katonaigény 1 hekihez

erre gondolsz?

Igen, valaki (talán Fegya) kiegészítette fedezési arányal is sima szorzóként.

Grabi 02-05-2008 18:28

én ezt keveslem és azt is gondolom h az aránnyal legalább legyen szankcionálva aki csak fedez. esetleg még négyzetesen is.

de igen, kb. az én hekimhez ez az 1200-1600 stimmelne szerintem is

Rebellis 02-05-2008 18:29

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 156866)
és miért nem jó az én javaslatom erre?

Mert fedezve kell közelítened és nem harcolva:-)
Ez a játék alap gondolatával a Hódítással ellentétes:-)
Nem lett volna szabad engedni,hogy ilyen távolságok legyenek...
De ez már megint más téma:-)

Arwyl szelleme 02-05-2008 18:53

"Mert fedezve kell közelítened és nem harcolva:-)
Ez a játék alap gondolatával a Hódítással ellentétes:-)"

Ez egy marhaság! Hagy döntsem már el, hogy fedezéssel békésen növelem az orit, vagy harccal! Vagy ha nincs kit ütnöm legyen már egy olyan ára a fedezésnek, hogy meg is lehessen fizetni.

"Nem lett volna szabad engedni,hogy ilyen távolságok legyenek...
De ez már megint más téma:-)"

Igen, ez más téma.

Arwyl szelleme 02-05-2008 18:54

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156871)
én ezt keveslem
de igen, kb. az én hekimhez ez az 1200-1600 stimmelne szerintem is

úgy tűnik ellent mondasz magadnak is! :-)

Grabi 02-05-2008 18:58

stimmel, de 400 hekis intervallumban melyik. én azt támogatom h legyen benne fedezési arány. azt nem tudom, hogy négyzetesen vagy akármilyen hatványon. de ha belegondolok h felmenni mondjuk 1,3M pontis nagyrészében fedezéssel akkor az arányok hatványozása miatt a végén nagy szám lesz.

de ha abba gondolok h az első fedezésem előtt 0 aránnyal nem lett volna nagy tétel, akkor viszont raknék arányt.

érted a dilemmám?

Rebellis 02-05-2008 19:22

Quote:

Originally Posted by Arwyl szelleme (Post 156874)
Ez egy marhaság! Hagy döntsem már el, hogy fedezéssel békésen növelem az orit, vagy harccal! Vagy ha nincs kit ütnöm legyen már egy olyan ára a fedezésnek, hogy meg is lehessen fizetni.

"Nem lett volna szabad engedni,hogy ilyen távolságok legyenek...
De ez már megint más téma:-)"

Igen, ez más téma.

A jelzőktől én elhatárolódnék:-)
A vagy-al egyetértek...
Igen ha lehet választani akkor jó....
De itt nem lehet és ez a hiba...
Itt jön be az összefüggésbe a "más" téma...
Ezért harcoltok most,hogy olcsóbb legyen a felfedezés,hogy közelíteni tudjatok....Majd dönthetsz, tovább fedezel vagy harcolsz:-)

Vagyis a más téma:-)
Rossz a rendszer..
Meg kellene reformálni az A csopit radikálisan..
Mindenekfelett először azt mert az hat ki az összesre....
Had ne részletezzem....

Arwyl szelleme 02-06-2008 06:40

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 156876)
stimmel, de 400 hekis intervallumban melyik. én azt támogatom h legyen benne fedezési arány. azt nem tudom, hogy négyzetesen vagy akármilyen hatványon. de ha belegondolok h felmenni mondjuk 1,3M pontis nagyrészében fedezéssel akkor az arányok hatványozása miatt a végén nagy szám lesz.

de ha abba gondolok h az első fedezésem előtt 0 aránnyal nem lett volna nagy tétel, akkor viszont raknék arányt.

érted a dilemmám?

értem

példa: egy ori 20.000 hekiig nagy részt fedezéssel megy. Legyen mondjuk 70% a fedezési aránya. Ekkor 20.000/10*1,7=3400 kati/heki kell neki.
Egy fullos fedezéshez (mivel ez éri meg ugyebár) kell neki 6,8M kati. Ha pl. ez egy gnóm 20% házzal akkor 30k katit képez/20kör azaz 189 napba telik neki újra egy fullosat fedezni.

Ez kevés??

Persze bele lehet menni, hogy de másik 9 ori is képez és ott a törpe termelése is, ez csökkenti az időt. Na igen csökkenti, ha csak erre kell a képzés, mert már nagyon sok a tartalék, nem kell háborúznia a kisebb oriknak, építenie...stb. Magyarul jelenleg egy ilyen fedezést 2 klán kitermelni normális időben: 20k hekin 2k-s fedezést 10 fős klán törpe termelésével együtt ~2-2,5 hét.

Szerintem pont elég, mert én azt veszem figyelembe, hogy pörögjön a játék, lehessen a szakadékokat átfedezni, és beérni a top2 klánt normális időkeretek közt. Ne minden egyes manővert fél években mérjünk, mert nem erről kéne szóljon!

All times are GMT +1. The time now is 01:02.