![]() |
Quote:
Mint azt egyszer már írtam, nem kell új faj, van elég fajunk, inkább azokat kéne értelmesen játszható szintre hozni (ember mindenféle tekiből 35% legyen az alap, lakitekiből is). |
Quote:
Mondom tekitöl függetlenül kell erösíteni a seregét, mert így a zombi után a második leggyengébb. A tükör csak jobb tolissá teszi, de full tolis faj már van... inkább jobb hadivá kéne tenni. Az emberek gyengék, jah, de marha sok van belölük... :) |
Quote:
Ha így nézzük egyébként, akkor full hadis és full tolis mellett van full tolis hadis varis ori is (elf), tehát csak e miatt nem kell rajta változtatni... és azért mondom, hogy a tekijeit kell megemelni, mert csak így lesz életképesebb az ember faj a többi országgal szemben... |
De én azért mondtam hogy a seregét kell erösíteni, mert az a gyenge... Tolisként már most is van aki fikázza hogy túl erös (no comment) Ha a tekijét növeled tolisként *is* meg minden másként is durvább lesz ami nem kéne szerintem. Elöttem egy olyasmi kép áll - csak, bocs ha nem tudom kellöképp megfogalmazni - mint az óriás faj, aminek echte tolival nem kell foglalkozzon, mert affelöl védett.
Csak ez esetben az ember varival nem kell(ene) foglalkozzon mert arról az oldalról védett, és a maradék két oldalát tetszés szerint tolhatná amerre épp szükséges full toli-full hadi között (akár az óriás vari-hadi közt) A fullos ori nálam azt jelenti, hogy arra való, és kihasználja teljesen a faj adottságait... Egy elf full hadi nem éppen ilyen szerintem még akkor se ha íj+ló serege van. Másrészt, szerintem 35% mindenböl még mindig nem éppen megoldás, én ezt tavaly már megjártam tesztelésben, ha kell be tudok másolni pár teszt orit tavalyról. Föleg ami az 5x tükörrel ellátott 35%tekis tudós tolis tanyafree embert illeti... |
Quote:
Őőő, hol teszteltél te 35%-os tekis embert??? Én fullra nem emléxem, hogy valaha csináltunk volna ilyet... A csak hadi erősítés pedig azért nem fog menni, mert: "Mára már elmondható, hogy õk testesítik meg az ideális középutat a Hódító népei között," Ha valamiben konkrétan erősíted, akkor az már nem lesz ember... vagy mindenből erősítjük, vagy semmiből... És a 35% alap tekivel egyáltalán nem lenne túl erős (még a tudós személyiséggel együtt sem), hanem nagyjából pont felvenné a versenyt a többi fajjal, mert most minél magasabb hekin van, annál gyengébb... |
Saját magamnak csináltam tesztet ütés meg ország szamolással.
Ahoz a mondathoz nem kellene ragaszkodni mert nem igazan tükrözi a jatékon belüli dolgokat. A tekik sem egyenértéküek pl. Az adott faj lehetöségeit és szelsöségeit kell megnézni, nem azt hogy mennyire passzol a szöveghez. Egyenértékü fajt kell belöle csinálni, nem etalon fajt ami csak dísznek van meg jól hangzik... :) 35% lakás és haditekitöl nem lenne igazából erösebb a serege, de 35% tolitekitöl már túl durva lenne. A variteki 35% a a tükröt erösítené, a mezgéteki 35%tól az lesz hogy kevesebb tanya kell -> még jobban hegyezhetö. A többi teki meg amúgy se számít semmit. Na mind1, most mennem kell :( ************************** Lehet szamolgatni archerrel :) EMBER tudós (35%) TF TOLIS 200 hektár 0 szabad Ház 38 2565 lakos Barakk 23 1242 íjász Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2430 lakos Kocsma 80 4320 toli Templom 16 2160 vari Gabonakészlet -9.721007096 kör Raktár 20 20000 gabona 23 Örtorony Lakáshelyzet 1.35 Haderö 1.4 Mezögazdaság 1.4 Alvilág 1.4 5x-es tükör kb. 9800 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál) ****************** FÉLELF tudós TF TOLIS 200 hektár 0 szabad Ház 36 2520 lakos Barakk 20 1120 íjász Tanya 0 0 gabona Épületek igénye 2460 lakos Kocsma 65 3640 toli Templom 39 5460 vari Gabonakészlet -7.849293564 kör Raktár 20 20000 gabona 20 Örtorony Lakáshelyzet 1.4 Haderö 1.35 Mezögazdaság 1.35 Alvilág 1.45 kb. 7000 tudós óriást véd ki 100%-os készülinél (95% kat morál vs. 75% kat morál) |
Quote:
Az elf a védelmére kap 20%-ot és ehhez jön a tekije és a tiszta (ez pedig ugyibár szorzó, tehát az elf védője 100 toli esetén, ha pontosan ugyanakkora mindkettő ori pontszámban 100*1,3*1,3*1,2= 202,8 , míg az embernek a támadó ereje toliban lene 135, a védő ereje 175)... a többi tekiben pedig ugyanígy áll... a 35% mezgazd azt adná, hogy a megnövekedett férőhely miatt megnőtt egységek számát is tudná etetni kb ugyanannyi tanyával... a hadi teki azt adná, hogy már majdnem lehetne vele jól ütni is (az élőholt is lekörözi ütésben az 1/a-ban, csak a zombi védekezni nem tud még ott sem a védelem vari hiánya miatt), varizni ugyibár nem túl jó és a 35% mágia teki is csak azt adná, hogy magasabb hekin is tud kevesebb varit tartani és így kihasználni az így felszabaduló helyet.... szóval nem értem, miért nem jó neked ez? |
Nem tudom... összhatást nézd... a fenti két példa, a tolis tudós ember hajazza a tolis tudós félelfet ... ad abszurdum a félelf a tolis faj, ne az ember legyen szerintem... :/
|
Quote:
Én pont azt írtam, hogy a fél-elf eleve nagyon jó tolis, őt nem éri utol az ember... én az elf-hez hasonlítottam az embert, akinek ugyancsak 30% a toli tekije most... és eleve nem vettem bele a tudós személyiséget.... ráadásul én pont összhatásában néztem a hatását annak, ha felviszik a teki %-ait 30-ról 35%-ra... mert mint írtam, így pld már a zombival is felvenné a versenyt az 1/a-ban (ahol zombival se játszanak és emberrel is csak a fanatkius Dz barátom), vagy a többi szinten a többi fajjal... |
Hát én nem igazán számolgatnék azzal a progival, főleg, hogy minden le van írva a súgóban a számoláshoz...:)
Elve ha összehasonlítást akarsz csinálni, akkor azt azonos feltételekkel tedd, mert csak úgy hiteles... de nézzük a te számolásodat a 35%-os tekis tudós emberrel: Quote:
Szerintem kicsikét gyengus lett az ember tolid így...:) Nézzük én hogy csinálnám... 8 körös ember tolis... ház:37 = 2479 fő barakk: 24 = 1296 torony: 24 kocsma: 82 =4428 tanya: 0 templom:16 = 2160 raktár:17 kaja fogyasztás: 2073 kaja körönként Vari védő ereje: 18144 Ugyanolyan katmorálú óriás esetén kifog 11370 óriás varit... 11370*1,45*1,1 = 18135 Hadi ereje védekezésnél: 2592*6*1,4*1,24 = 26998 Azonos katmorál mellett 2150 mf ork tudós paci támadója felülről: 26748 Toli ereje: 4428*1,4 = 6199 toli védő ereje: 4428*1,4*1,3 = 8059 4000 fél-elf toli ereje: 4000*1,3*1,45 = 7540 védő ereje: 4000*1,3*1,45*1,3 = 9802 Ugyanez az ember tudós most: ház: 38 = 2470 barakk: 24 = 1248 torony: 24 kocsma: 82 = 4264 templom: 16 = 2080 raktár: 17 Vari védő erő: 14040 Toli erő: 5756 védő erő: 7483 Sereg ereje: 25070 Szerintem elég jól látszik, hogy már alacsony hekin mennyit erősödne az ember ha 35% lenne minden tekije alapban... A fél-elfed se túl jó így ahogy írtad, de azt már nem számolom ki neked pontosabban, mert arra most lusta vagyok...:D |
All times are GMT +1. The time now is 23:15. |