![]() |
Mind a kettő ötlet bejön, némi módisításokkal.
|
Quote:
nem unod, hogy nem teljesen ésszerű dolgokat írkálsz?:D |
Quote:
Szerintem inkább írj neki egy privát üzit ,ha nem szimpi neked;) - |
Quote:
|
Elég régen bezárt már ez a téma...de megpróbálom feléleszteni, egy saját "új" ember faj tervel.
Ember Az ember a világ legszokványosabb faja. Teljesen átlagos életet élnek, már amennyire egy ember átlagos életet élhet. Egyszer, az idők kezdetén, ők uralták a földeket, mindennek ők az alapjai. Mára azonban kisebbségbe kerültek a többi fajjal szemben, és ebben a kisebbségben élik megszokott hétköznapi életüket, egykoron híres varázslóiktól erőszakkal vették el erejüket, mára a mágia a gyengéjük. Az állandó faji háborúskodásokra próbáltak ugyan felkészülni, de a különböző beállítottságú ellenségekhez nagyon nehezen alkalmazkodtak. Mára már elmondható hogy a többi faj nem tiszteli ősüket és semmibe veszi eddigi elért eredményeiket. Egyszer talán visszavágnak az elszenvedett sérelmekért Speciális varázslat Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének ötszöröse. Ha azonban az ellenfél több, mint ötször akkora varázserővel rendelkezik, akkor a tükörvarázslat hatástalan, az ártó varázslat pedig sikerülni fog.!!!+!!!Ha a varázslat aktív LEHETETLEN az ellene irányuló mágia felderítése és krónika varázslat. vagy Titkos összefogás: a varázslók megidézik halott társaik dühöngő szellemét. Ez a spiritusz 10%al növeli a tolvajok, 5% a haderő támadóértékét, míg elképesztően megnöveli: megduplázza a mágikus VÉDŐértéket(tehát ártózásnál, infózásnál nem) Előnyök *Az emberek hírhedt, rettegett lovassága messzeföldön híres elkápráztató páncéljairól, kardjairól: a lovasok támadóértéke 2-vel nő (8ra) *Ipari és tolvajlási tekercseknél max: 40% *6 tábornokkal rendelkeznek alapjáraton *Tudósaik mindig is kiemelkedtek a többi közül, szövetségben a megírt tekercsek 50%át másolják le és küldik el minden ember szövetségesüknek, mf ként minden tekercs írása 40%al olcsóbb kivéve a mágia tekercsek *A tudós személyiség esetén a lakáshelyzet 35%ig, a mágia viszont csak 30%ig írható Hátrányok: *Valamit valamiért a tornyokban 10%kal levesebb íjjász fér *Az emberi munkások híresen lusták: építésnél nem érhető el a túlóra *A templomok fele annyi rúnát termelnek *Az ártóvarázslatoknál +2%al jobban fáradnak *Járványok idején 20%al több ember pusztul el minden körben, ((ha a betegség kezdetekor nem található kórház országában a pestis korlátozott mértékben katonáira is kiterjed))---necces:cool: *Mészárlás elszenvedése esetén 10%al több katonája esik el! Persze ez csak egy ötlet...nem akarok korszakot újítani |
Quote:
az előnyöknél az első 3-om az okés is, de az a két utolsó kicsit bonyolult a hátrányoknál az első és az utolsó ésszerű hátrány, na de a többi:eek: a faji varit meg nem nagyon értem:confused: ha a tükör varázst ki akarod egészíteni, akkor az info szerzés egy részének ellehetetlenítésével párhuzamosan gyengíteni is kéne magát a varázslatot(kicsit tápos lenne) ha ez a "Titkos összefogás" egy alternatív faji vari, akkor a tolvajoknak és a hadseregnek a támadó és védő értékét egyaránt növelnie kéne, szerintem amúgy egész jó ötlet, látszik h sokat dolgozhattál/gondolkozhattál rajta, ha tudnék már ződet adni, akkor most tutiadnék |
Sztem az ember, mint faj maradhatna, mert illik ide és sztem ezt Atiék is így gondolják
Na akkor leírom kicsit érthetőbben, ha tudom ami nem világos: Ember Az ember a világ legszokványosabb faja. Teljesen átlagos életet élnek, már amennyire egy ember átlagos életet élhet. Egyszer, az idők kezdetén, ők uralták a földeket, mindennek ők az alapjai. Mára azonban kisebbségbe kerültek a többi fajjal szemben, és ebben a kisebbségben élik megszokott hétköznapi életüket, egykoron híres varázslóiktól erőszakkal vették el erejüket, mára a mágia a gyengéjük. Az állandó faji háborúskodásokra próbáltak ugyan felkészülni, de a különböző beállítottságú ellenségekhez nagyon nehezen alkalmazkodtak. Mára már elmondható hogy a többi faj nem tiszteli ősüket és semmibe veszi eddigi elért eredményeiket. Egyszer talán visszavágnak az elszenvedett sérelmekért. /sztem vmi ilyen intro meg is felel/ Speciális varázslat Tükörvarázs A varázslat időtartama alatt minden ártó varázslatot visszatükröz, ha az ellenfél varázsereje kevesebb, mint az ő varázserejének HÁROMSZOROSA. Ha azonban az ellenfél több, mint HÁROMSZOR akkora varázserővel rendelkezik, akkor a tükörvarázslat hatástalan, az ártó varázslat pedig sikerülni fog.!!!+!!!Ha a varázslat aktív LEHETETLEN az ellene irányuló mágia felderítése és krónika varázslat. vagy, azaz egy másik alternatíva a faji varira Titkos összefogás: a varázslók megidézik halott társaik dühöngő szellemét. Ez a spiritusz 10%al növeli a tolvajok, 5% a haderő pontértékét(tehát támadó és védőt is), míg elképesztően megnöveli: megduplázza a mágikus VÉDŐértéket(tehát ártózásnál, infózásnál nem)(itt sztem csak a védőt növelje, hisz a mágia a gyenge) Előnyök *Az emberek hírhedt, rettegett lovassága messzeföldön híres elkápráztató páncéljairól, kardjairól: a lovasok támadóértéke 2-vel nő (8ra) *Ipari és tolvajlási tekercseknél max: 40% *6 tábornokkal rendelkeznek alapjáraton *Korszakalkotó tudósaik gyorsabban írják a tekercseket, mindössze 15 körre van szükségük *A varázslók támadóértéke 10%al kevesebb Hátrányok: *Valamit valamiért a tornyokban 10%kal levesebb íjjász fér *Az emberi munkások híresen lusták: építésnél nem érhető el a túlóra(ezt azért tettem be, mert szinte minden fajnak van vmi az építkezésénél, általában nyersanyaggal-embernek átlagos nyersi kell, de nincs túlóra..sztem jogos) *A templomok 20%al kevesebb rúnát termelnek(szintén vari gyengítés) *Az ártóvarázslatoknál +2%al jobban fáradnak(szintén vari gyengítés) *Járványok idején 20%al több ember pusztul el minden körben, *Mészárlás elszenvedése esetén 10%al több katonája esik el! *A varázslók támadóértéke 10%al kevesebb Így kicsit finomodott talán, a cél egy faj ami télleg hadi-tolizásra való, mert ezen a fronton a gnómot lehet csak alkalmazni eredményesen...így lenne ellenfele..TALÁN |
nah, tényleg finomabb, bár a túlóra megvonása helyett inkább mást tennék(nem kritizálni akarok, ezért ven javaslatom is):
*az ember munkások kiválóan dolgoznak, de félkész és silány munkát nem adnak ki a kezükből, emiatt az építési költségek az átlagosnak a 2*esei, túlórában pedig az átlagosnak az 5*ösei(esetleg még/vagy a túlórában nem 9, hanem 12kör alatt építenek) a járványok alatt 20%-kal több ember pusztul el, az elég erős, de elviselhető |
Quote:
|
Off:
végre kiszürkültem, köszi(dejó lenne zöldülni:D:D) On |
All times are GMT +1. The time now is 16:59. |